-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
karlkani #27063 üzenetére
Szia!
Erre írtam neked, hogy az érvényesítés párbeszédpanelján a megengedve lenyílóban válaszd az egész számot - ne a listát! - és add meg alsó értéknek a 0 felső értéknek a 100 értéket.
Ebben az esetben nem fog betűt elfogadni és más számokat sem. Sehova nem kell felsorolni a számokat.
Próbáld ki lsz.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
karlkani #27061 üzenetére
Szia!
Mit értesz az alatt, hogy kézzel ne lehessen beírni? Az adatérvényesítésnél ha listát adsz meg, akkor nem fogad el csak olyan tételt, amelyik benne van a listában, ez kiválasztható és be is írható. Tudtommal nem lehet olyat csinálni, hogy a cellába ne lehessen írni. Ugyanis, ha levéded a cellát, akkor nem működik a beírás a cellába, de a listából sem lehet választani.
Viszont, ha ténylegesen 0-100 közötti számot lehet választani, akkor miért nem az egész szám és min 0 max 100 érvényesítési feltételt választod?A Ha feltételes kifejezésednél annak a cellának a címét, amelynek az értékét szeretnéd megjeleníteni, abszolút módon kell megadnod: =Ha(igaz;$A$1;"-")
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #26332 üzenetére
Ismered a fényképezőgép ikont?
Ennek a segítségével a képernyőn éppen nem látható, távoli cellát teheted állandóan láthatóvá, illetve olyan helyre vetíted ki, ahol éppen jársz. Területet is kijelölhetsz vele.
Mint látod, a képletet a képernyőn pillanatnyilag nem látható E41 cella tartalmazza, és a B oszlop első 12 értékét összegzi. Követi a változásokat.
-
Delila_1
veterán
válasz
karlkani #26317 üzenetére
"Valamint olyan cella változását képes figyelni, melyet nem én módosítok, hanem néhány cella tartalmát összegzi, s, ha változás van, azt jelezze egy cellában nekem?"
Azokat a cellákat kell figyeltetned, amik az összegző cella értékét módosítják.
Például a B5:B20 tartomány összegzésénélIf Not Intersect(Target, [B5:B20]) Is Nothing Then
-
azopi74
addikt
válasz
karlkani #26317 üzenetére
Ha bármilyen eseményvezérelt kód van a file-ban ( akár a thisworkbook-ben, akár valamelyik munklaphoz csatolva), és az lefut akkor automatikusan törli a VBA az undo cache-t, ez szándékos, és nem tudok róla, hogy ezt meg lehetne kerülni (ha belegondolsz, talán érthető, hogy miért ...)
"Valamint olyan cella változását képes figyelni, melyet nem én módosítok, hanem néhány cella tartalmát összegzi, s, ha változás van, azt jelezze egy cellában nekem?"
Na ez elég hirtelen témaváltás
Amit a kollégának írtam előbb, azt nem tudod alkalmazni? Csak itt nem pivotot kell frissíteni, hanem értesíteni valamilyen módon. (pl message box?)
-
azopi74
addikt
válasz
karlkani #26281 üzenetére
Ha mondjuk beállítod az iterációt 1-re, beírod pl E10-be ezt:
=HA(ÉS(C10<>"";F10<>C10);MOST();HA(C10="";"n/a";E10))
F10-be meg ezt:
=HA(C10="";"";HA(VAGY(E10="";ÉS(SZÁM(F10);C10=F10));F10;C10))
Akkor E10-ben a C10 utolsó modósításának időpontját fogja mutatni
Iteráció nélkül csak VBA makróval tudod megoldani
De talán lehet egyszerűbben is iterációval, de most ez jutott eszembe ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest