Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• m.zmrzlina

senior tag

Egyszer már érdeklődtem hasonló témában (#8906 #8909) és most megint belefutottam egy hasonló problémába. Azt a problémát úgy oldottam meg, hogy a munkafüzet Open eseményébe tettem az UnMerge parancsot így a beillesztés már a teljes munkalapot szétválasztott cellákkal találja. Meglátjuk mi lesz.

Most azonban van egy ilyen programrészletem ahol hasonló a probléma annyi különbséggel, hogy itt a Selection.ClearContents sor csinálja ugyanazt mint a másik esetben az UnMerge:

Private Sub ComboBox1_Change()

Range("B4").Select
    Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown)).Select
    Selection.ClearContents
    Range("B4").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    Range("B3").Value = Date

End Sub

Az sajnos nem megy, hogy a Selection.ClearContents után nyitjuk a forrás munkafüzetet és utána másolunk mert a forrás munkafüzet egy távoli gépen Remote Desktoppal érhető el változó néven, nem tudni milyen nevű munkalapjának milyen tartományából kell másolni és persze az elérési út is több féle. Szóval az eredeti adat kijelölését mindenképpen a felhasználóra kell bízni.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e ennek a problémának a megoldására bevett technika vagy csak a #8909-ben leírt átmeneti tárolós módszer?

Új hozzászólás Aktív témák