Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy nagy táblázatom (enyém, én szerkesztem), amihez egy másik táblázatból (erre nincs befolyásom, készen kapom) kell adatokat áthúznom . Eddig egyszerű, de van néhány bonyolító tényező.
- Ez a másik táblázat valójában több táblázat. Ami itt lényeges, hogy a táblázat szerkezete ugyanaz, tehát a szükséges adatok pont ugyanazokon a tabokon és cellákban vannak. Viszont a táblázat neve teljesen random mód változik. Muszáj valahogy updatelnem.
- Az én táblázatomban dinamikusan kell tudnom változtatni, hogy a másikból épp melyik tabokról és cellákból milyen adatokat húzok ki.
- A másik táblázatból 10+ tabról kell több száz cellányi adat, szóval az nem opció, hogy kézzel összekötögetem és azzal elvagyok. Mindenképp formulával kell megadni, hogy honnan és miket frissítsen.
- Az én táblázatomat igazából én csak fejlesztem, mások használnák helyettem, így fontos, hogy minél inkább userfriendly és bolondbiztos legyen.Szóval a kérdésem, hogy mi a legoptimálisabb megoldás a fenti paramétereket figyelembe véve?
Jelenleg úgy oldottam meg, hogy az én táblázatomba egy cellába beírom a másik táblázat nevét (XY.xls) és onnantól INDIRECT fügvénnyel össze tudom legózni, hogy épp melyik tabjának melyik cellájából kell az adat.
Ez nagyon jól működik, szóval szívem szerint megtartanám az INDIRECTES megoldást. Viszont két hátránya van, amit szeretnék kiküszöbölni.
1. A másik táblázatot is meg kell nyitnom jelenleg, hogy áthúzza az adatokat. (ez a kisebbik baj).
2. Minden adatot azonnal elfelejt, ahogy bezárom a másik táblázatot.Ez így sajnos nem jó. Ideális esetben úgy kéne működjön, hogy amikor kijön a másik táblázat, akkor abból befrissítem az adatokat az enyémben. Utána a másik táblázatot elfelejtem és dolgozom az enyémben az így szerzett adatokkal. Aztán ha néhány nap vagy hét múlva megint frissül a másik táblázat, akkor megint befrissítem az enyémet és utána megint elvagyok csak azzal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Suzuki topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50