- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
slice14
veterán
Én Telenor számlafizetésre a Telenor Wallet-et használom. Ráadásul masterpass online fizetésre is alkalmas, bár még nem használtam arra.
Más: Curve free kártya esetén meg van szabva hogy hány kártyát lehet hozzáadni (eddig kettő van hozzáadva), vagy a Skrill virtuális kártyával van csak baja?
-
Nite
őstag
sziasztok! tisztaban vagyok vele, hogy magyarorszagon hivatalosan nem mukodik semmi es ezert ne is varjam el tole, hogy nekem mukodjon, de a tisztanlatas vegett kiprobaltam minden letezo lehetseges kombinaciot, de nem jartam sikerrel
negy kulonbozo kartyaval probaltam aktivalni az erinteses fizetest a GPay-ben, OTP virtuális kartya es Revolut esetben a hibauzenet: "This card can't be set up to pay in stores, this feature isn't supported by your bank for this card yet."
eleg egyertelmu, meg nekem is, hogy nem tamogatott a dolog, Transferwise es Curve eseteben azonban mas a helyzet: "Can't complete setup for contactless payment, to resolve this you need to contact your bank."
erdekesseg keppen OTP virtualis es Revolut eseten a gyorsmenu is hianyzik a GPay-bol, csak a reszletes adatok megnyitasa utan erheto el a funkcio
termeszetesen minden kartyat aktivaltam es fizettem is mar veluk erintessel, megegyszer, tudom, hogy nem tamogatott, de azert csak szeretnem en is ha mar van akinek mukodik
valami otlet, hogy mit szurhatok el?
-
slice14
veterán
Minden szolgáltatónál lehet appon keresztül befizetni.
Én azért vagyok kénytelen csekkekkel vacakolni, mert közösen fizetjük és a másik félnek lennének problémái az online fizetéssel, ha velem történne valami. Főleg mert nincs net bekötve itthon, mert egy fekete lyuk közepén lakunk. És én osztom a nettet mobilról. Neki mobilnetje sincs, mert csak hívásra használja a telefonját. És kb fél évig kihúzza egy feltöltéssel. -
tomp
félisten
Simple-t használtam OnePlus 5-ön és 7 Pro-n is. De ahogy olvasom sok egyéb telefonnal is bugos. Nem fogadja el a terminál, token hiba, stb...
Bozek
Nem csekk fizetést végzek. Rég láttam már csekket. Telefonszámla. Azt nem tudom SmartBankban fizetni mivel nem lehet megadni telefonszámot. ATM-en fizetem. -
Bozek
nagyúr
Nekem ezek egy részére nincs is szükségem. Nem kapok készpénzt, így befizetni se kell. A PIN-t nem változtatom.
Limitet tudok módosítani a SmartBankban, és van benne számlafizetés is (amúgy csekkfizetés van a Simple alkalmazásban is, bár nem próbáltam). Ezekhez nem is kell ATM, szóval nem értem, hogy ez miért előny.
-
tomp
félisten
Na ez a másik! Simple-nél többször volt már, hogy 2-t csippant a terminál miszerint hibás érintés, egyszerre csak 1 eszközt érintsek, ellenőrizze eszközés írt ki. Vagy csak szimplán a Simple szerint sikeres volt az érintés miközben a terminál "próbálja újra" üzenetet írt ki. Pay-t több hónapja használom és csak 1x írt ki hibát de akkor is azért mert siettem és szinte oda sem raktam a telefont. De kiírta, hogy túl gyorsan mozgattam a telefont azaz ő is érzékelte a sikertelenséget.
Bozek
Fizikai kártyát érintve ezek jönnek be.
Simple-t érintve csak a kp kivétel és az egyenleg lekérés menü van. A többi menü ott sincs ilyenkor. Azaz e 2menün kívül üres a képernyő. Pay-t érintve csak a pénzbefizetés menü hiányzik. Minden más van! -
tomp
félisten
PIN kód csere, Limit módosítás, kp felvétel, kp befizetés, számlafizetés meg még jó pár.
Én számlát szoktam fizetni. Ezt Simple érintéssel nem tudod.
Ha lenne OTP-s Pay akkor szerintem a kp befizetés menüpont is megjelenne. Van amikor sűrűn használom a befizetést mivel nem szeretek magamnál pénzt tárolni. Ilyenkor kénytelen vagyok kártyát vinni magammal. -
vacs
veterán
A Google saját Pay szoftverében jobban bíznék, mint pl a Simple-ben!
Nem a biztonság miatt, hanem szerintem a simple nagyobb eséllyel hagy cserben egy fizetésnél, mint a GPay, ami rendszer szinten fér hozzá az android erőforrásaihoz!
Mondom ezt úgy, hogy én K&H mobilbankot használok amióta elérhető, és eddig hibátlanul működik! -
tomp
félisten
Érintsd NFC-s ATM-hez! 2 menüpontot fog csak megjeleníteni az ATM! Pénzkivétel, Egyenleglekérdezés.
Ha Pay-t érinted a géphez akkor a pénzbefizetési menüpont kivételével MINDEN menüpont ott lesz! Még PIN kódot is tudsz változtatni ha a Pay mögött fizikai kártya van.
Oké a Simple egyetlen előnye, hogy csak feloldott képernyőzárral megy a fizetés.
Pay megy bekapcsolt kijelzővel nem feloldott képernyőzárral is de ilyenkor a terminál úgy kezeli mintha fizikai kártyát érintenék. Azaz 5ezer felett PIN-t kér. Ezért 5ezer alatt nem szoktam feloldani a zárat. -
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #2780 üzenetére
Nyilván először is akarat kell hozzá...
Remélem idén nyáron kukázzák a Simple Mobilpay-t mert eléggé fapados...
Amúgy a Simple is válaszolt. Vizsgálják miként lehetne javítani az android 10-es hibát...
Én tudom. Tartalmazza az a bugfix a Google Pay-t.st6969
Én terminálnál mindig TW-os Pay-el fizetek. Najó 3 helyszínen nem mivel ott a Curve visszaad 1%-ot.De a Curve mögé is a TW van beállítva. Így a magyar bankkártyámmal szinte semmi forgalmam nincs.
Már csak az NFC-s OTP-s ATM-et kellene megoldania a Transferwise-nak. Ha minden igaz régi BIN list van a gépeken és ez okozza a gondot. Remélem elküldik a frissítési kérelmet az OTP felé. Ami biztos, hogy a hibám már a kártyás fejlesztési csoportnál van. -
st6969
őstag
Még csak az sem. Először nekem is azt írta ki. Aztán dobott egy ilyet, hogy bankkártya aktiválása. Rányomtam, bekérte a fizikai kártya elején lévő 6 jegyű kódot. És azóta gond nélkül hasít a GPay
3x már fizettem telefonnal: rezgés, sípolás, nagy zöld pipa, minden van, és nagyon gyors.
Pont, ahogy tomp leírta
Csak azért nem jelentkeztem, mert még 9-es Android van rajta, és így nem akar eltűnni a GPay app. 10-es már elvileg itt van Mi8-ra, csak még hozzám nem ért el.
Ha azzal is fog menni, megírom. -
Nite
őstag
no megjott a TransferWise kartya, sajnos ezt sem tudom engedelyezni a Google Payben erintessel torteno fizeteshez
a hibauzenet ugyanaz mint a Curve eseteben, nem a konkret tiltas mint a Revolutnal
elkepzelheto, hogy elobb fizetnem kell a fizikai kartyaval erintes nelkul? -
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #2778 üzenetére
Na igen...
Semmit sem csinálnak és felveszik a vastag fizetést...
Ne vizsgálják hanem vezessék be. A Simple Mobilpay-t meg kukázzák. Úgyis annyit ér...
Simple-t érintve a saját NFC-s ATM-hez csak kp felvétel és egyenleg lekérés...
Pay mögé berakott Revolut és Curve kártyával a pénz befizetésen kívül MINDEN megy.
Oké van a banknak saját mobilfizetési megoldása de tipikusan fapados... -
-
Nite
őstag
pedig amit utoljara linkeltem, az a revolut kartyaval valo probalkozas az erinteses fizetes aktivalasara, le is irja, hogy nem tamogatott (nyilvan nem), az elotte levo pedig a curve kartya ugyanarra, ami viszont azt irja hogy nem lehet befejezni a muveletet, ket teljesen mas uzenet
-
tomp
félisten
válasz
gixxergabi #2766 üzenetére
Postai terminálok kérnek PIN kódot 5ezer alatt is!
Virtuális Revo kártyának is van PIN kódja de csak akkor tudod meg ha PIN kód miatt el lett utasítva a tranzakció! Ekkor megjelenik az appban az elutasítás majd belelépve ott lesz az opció, hogy PIN kód megjelenítése. Csak itt tudod megnézni a virtuális kártyád kódját! -
gixxergabi
senior tag
Én múltkor a postán meglepődtem hogy kért pint a gpay (7e feletti összeg)
Hirtelen azt se tudtam mit adjak meg, és elutasította, mondta a lány hogy próbáljam újra, de inkább kp-ztam... Azt nem értettem, hogy a virtual kártya van hozzáadva, aminek nincs pin kódjaén a fizikai revolut pin-jét adtam...
-
qltsar
veterán
S9+ Android 10 - most fizettem frissites ota Erstevel, minden ment tokeletesen, visszajelzes, rezges.
-
tomp
félisten
Kártyával nem fizetek soha!
De az kisebb!
A telefon simán ki tudja takarni némelyik terminál visszajelző LED sorát. De ha egy adott rendszeren van visszaigazolás az új rendszeren viszont nincs akkor az bug. Javítaniuk kell!Úgy látszik fejlődik nálam a Pay!
Eddig a Curve fizetéseket nem mutatta a Pay app. Üres volt!
Mától viszont megjelentek a tranzakciók. -
eami
veterán
Különbözőek vagyunk, szóval az igények is sokfélék lehetnek. ennek ellenére nem látom, hogy ez gond lenne. Ha bankkártyával fizetsz érintéssel is ugyanazt kapod mint most ha nincs felugró ablak. Sípol hangosan és még zöld led is mutatja, hogy sikeres volt.
De ennek ellenére elfogadom, hogy kényelmesebb extra köröket futni, csak hogy megjelenjen a képernyőn valami.
Amúgy annyit még hozzá tennék hogy telefonos visszajelzés ide terminálos visszajelzés oda.... ha jelez sem biztos hogy sikerült a tranzakció. Pl smart locknál ha 2 percen túl nyitva van a teló, akkor szépen lesípol / jelez minden, majd a tényleges tranzakció közben visszadobja a terminál az egészet
-
st6969
őstag
Tegnap megjött a TW kártyám. Apkmirror-ról GPay fel, gond nélkül elfogadta, látszólag NFC-s fizetéshez is. Pont, mint ahogy tomp leírta
Tegnap jelezte a TW app, hogy kell még egy chip+PIN-es tranzakció is, hogy aktiválódjon a kártya, de ezt az infót most sehol nem találom. Jött egy aktiváló kód sms-ben, azt megadtam, elfogadta...ez vajon ezt kiváltotta volna?
Szóval, biztos, ami biztos, ma még chip+PIN-nel fogok fizetni, holnap kipróbálom telefonnal.Ami viszont még fura, hogy nekem is megjelent a Google fiókszolgáltatások között a GPay. Nálam az alkalmazások automatikus frissítése ki van kapcsolva a Play-en, így rég nem frissült semmi (csak amelyik jelezte, hogy anélkül nem megy tovább...jellemzően banki appok), de most egy csomó mindent lefrissítettem. Köztük a Google appot is. Nem tudom, hogy emiatt jelent-e meg a GPay vagy azért, mert a TW kártyát sikeresen hozzáadtam?! Mivel MIUI-t használok, sanszos, hogy el fog tűnni a GPay app (tegnap este raktam fel, most még fent van). Remélem, a fiókszolgáltatások közül nem tűnik el. Kíváncsi leszek.
Ha ez működik, akkor az, hogy havonta ráutalok XFt-ot azért, hogy tudjak mobillal fizetni, az nekem megfelel (főleg, hogy ingyen utalok).
-
qltsar
veterán
Nekem azért probléma pl. mert általában nem Simple-vel fizetek, és egy plusz "biztonságérzetet ad", illetve sajnos az esetek többségében legalább látom, hogy mennyit vesz le összegként a terminál pl. Erste-s visszaigazolásnál, plusz megvan a tudat, hogy nem gajdult meg a telefon, és nem randomra fizetek az egyik kártyámmal itt, a másik kártyámmal ott stb.
-
slice14
veterán
Ha android 9-el megjelenik a felugró panel, akkor az android 10-nél is jöjjön már fel. Mert van hogy nem hallom a csippanást, de ha felugrik a panel, akkor nem tartom ott több ideig a terminál felett, mint egy idióta. Volt már rá példa hogy a kasszás szolt hogy elvehetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest