- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iOS alkalmazások
- Óvatosan a Google Pixel 4a frissítésével!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
Nem elég feloldani a kijelzőt, meg kell nyitni az appot is. Ahogy írták is, a fokozott biztonság kikapcsolása esetén nem kér PIN-t, csak elvétve, ahogy sima kártyás fizetésnél is. Ilyenkor megadod a kódot és újra odaérinted. Nekem nincs problémám vele, működik szépen.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
gyalu 1
aktív tag
Feloldod a kijelzőt és érinted. Kapcsold ki a fokozott biztonságot és akkor nagyon ritkán kér pin kódot. Ha kéri, akkor úgy működik hogy érintesz, ki írja hogy pin kódot add meg. Beírod a telefonba, mégegyszer érintesz és kész.
Remélem előbb utóbb rájön a rafi, hogy kár erőltetni ezt az alkalmazást és át térnek gpay-ra[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
Igen, könnyen elképzelhető, hogy akkor is a rendszerrel volt probléma, ami biztos, hogy ezeket a banki alkalmazásokat érdemes automatikusan frissíteni, mert ha nem veszed észre a tájékoztatást, hogy kijön az új verzió és bizonyos funkciók eltűnnek, megváltoznak vagy felhasználói beavatkozás szükséges, akkor pont akkor nem fog működni, amikor szükség lenne rá.
Nagyon sokan fizetnek csekket, elég megnézni néha a sort a postán, ha az ember éppen a közelébe merészkedik valami miatt. Nekik pont jó lenne, de ők inkább oda járnak sorban állni Van az az eset, amikor sajnos rá vagy kényszerítve a csekkre, pl. albérlet, de értem, hogy téged nem érint a dolog.
A qr fizetést úgy kell érteni, hogy a SimplePay felületen nem a kártyaadatokat adod meg vagy automatikusan kitölteted egy böngésző pluginnel, hanem ott van egy külön QR kódos fizetés gomb, amire rákkatintva megjelenik a kód, amit csak be kell olvasni a Simple-be és jóváhagyni a tranzakciót.
Sajnos csak OTP szép kártya adatot lehet lekérni.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
ztoldy
senior tag
A Simple ezen kívül még számos dologra használható, pl. csekkbefizetés, mozi jegy vásárlás, QR kódos fizetés webáruházban, szép kártya egyenleg lekérdezés stb.. A hasonló banki appokból általában mindig a legfrissebbet kell használni, a korábbi verziók általában használhatatlanná válnak, erre a Simple-nél is fel szokták hívni a figyelmet. Értem, hogy kényelmetlen volt adott helyzetben, hogy nem tudtál kártyát hozzáadni, de emiatt kukázni a programot szerintem túlzás és ahogy írtad user error is volt.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
István89
tag
Tudom, hogy nem mindenhol lehet fizetni vele és nem is írtam azt, hogy bárhol lehet vele fizetni.
Értelemszerűen a szép kártya felhasználási módja továbbra se változna és ott lehet használni, ahol ezt engedik, csak annyi lenne a különbség, hogy nem lehúzni kellene, hanem érintheted ahogy a bankkártyát, mivel a terminál az ugyanaz mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
KicsiRegő
tag
Jó, persze. Nem tudhatja minden Joli néni, hogy mi az a PayPass, bár akivel eddig találkoztam, az tudta de van olyan Joli néni is, aki még mindig azt hiszi, hogy elakarod lopni a pénzt, mikor a telefont érinted oda
Lehúzni még nem akarták soha a kártyámat, szerencsére.
De van olyan terminál, amibe csak bedugni lehet, a PayPass meg a Pin padon van, amit hozzádvág a pénztárosJoli néninek meg kell birkózni a dolgokkal, mert egyre többféle módon lehet már fizetni.
Bankkártyával érintve, bedugva, meg akkor van ahol még lehúzva is.
Órával, karkötővel, telefont érintve, és jön a QR kódos azonnali fizetés is[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
De gondolom az is trükközésnek számít, mert én is onnan töltöttem le, és a google play áruház ki is írja, ha rámegyek az app oldalára, hogy ez itt nem engedélyezett.
Én annak örülnék, ha hivatalosan a bankok engednék beállítani a saját kártyájukat az alkalmazásba, de ez nem fog szerintem megvalósulni és marad a saját remek alkalmazásuk NFC fizetésre. Mondjuk a TW és a Revolut is erőltethetné, hogy minden országba - ahl még nem lehet használni- trükközés nélkül is használhassák a saját kártyájukat a Google Pay alatt. Sokaknak már ez is elég lenne.
-
-
Kbali
nagyúr
Mi az ami így kiveri a biztosítékot a CIB kapcsán? Mi az, amit nem tudsz elintézni a segítségével? Az app szerintem kifejezetten használható, bár számomra is hiányoznak belőle funkciók, amiket használnék, de ettől még hulladéknak nem nevezném. A régi java app valóban elavult, de attól még benne van minden funkció.
-
-
tomp
félisten
Ez a töltögetési limit tudtommal nem OTP-s ötlet így aztán ők ezen nem tudnak változtatni.
Más bankkártyával is mehetne az NFC-s fizetés de akkor ugyan ott vagyunk mint a GPay-nél. Megállapodás kellene a OTP Mobil Szolgáltató Kft. és a másik bank között.st6969
Akkor tudsz majd fizetni órával ha lesz itthon GPay. Azaz kb 2050-ben. Marad az egyedüli megoldás az Apple Pay.[ Szerkesztve ]
-
Becenick
tag
Igazad van. Én kérek elnézést, de mondjuk a kisbetűsnél is azt vésik, hogy 2021-ig...
Persze ha használja az ember, akkor már feledésbe fog merülni ez a kitűzött dátum.
Az egyenlegből visszavezetésre nem vonatkozik, de mondjuk az nem is lényeg.
Viszont ez a megoldás sem az, hogy a meglévő kártyámat használgatom, hanem feltöltök egy egyenleget, amit majd csekkolgathatok, hogy van e rajta elegendő összeg a vásárlásaimhoz. -
VIBO
őstag
Köszi
Más: Curve használatánál észrevettétek, hogy többet von le, mint amennyit fizettél?
Pl. most vettem Kfcben kaját 3880 Ft. Revolut van kiválasztva. Onnan 3980 Ft-ot szedett le. Gondolom ez az deviza átváltás miatt van.
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
-
slice14
veterán
Én már egy párszor fizettem csak a bekapcs gomb megnyomásával, de valahogy nem áll kézre. Gyorsabb ha előveszem és felnyitom ujjlenyomattal. Mivel már emeléssel felvillan az always on kijelző az ujjlenyomat-olvasóval. Tény hogy a bekapcs gomb megnyomása után már lehet fizetni, az biztonsági kockázat. Reméljük hogy valami kapcsolót tesznek be, hogy lehessen ki-be kapcsolni.
Tudom- tudom, a Oneplus-nál always on display mint olyan nincs, mert nem egyfolytában mutatja, de nem tudtam hirtelen hogy hívni.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
ot93
senior tag
Rosszul írtam azt akartam írni, hogy:
"Na, ezt nem is tudtam, hogy Gpay esetén 5000 Ft alatt még feloldani sem kell, nekem tetszik"
Amiatt tetszik, hogy ennyivel is gyorsabb, de tulajdonképpen egy ujjlenyomatos feloldás is nagyon rövid idő. Ez főleg azoknak előny akiknek a készülékében nincs ujjlenyomat olvasó és ők pin kóddal kényszerülnek feloldani. Nekik akkor 5000 alatt nem kell pötyögni...[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
tomp
félisten
Ma megkérdezem ez ügyben a Google-t, hogy van e esetleg megoldás erre.
Habár a leírásban ez szerepel:
You can only make a limited amount of locked transactions before your phone will ask you to unlock it.
Akkor már értem, hogy 1x miért nem ment a fizetés bekapcsolj kijelzővel. Nem utasított el a terminál, PIN-t sem kért hanem egyszerűen nem reagált a telefon az érintésre.[ Szerkesztve ]
-
-
ot93
senior tag
Jogos, azzal a feltételezéssel éltem, hogy az app szükségességét már tudjuk. Természetesen app is szükséges hozzá, ami alkalmas nfc-s mobilfizetésre.
Illetve azért a legtöbb banknak van appja ahogy hallom. De javítsatok ki ha tévedek.
Ha az app megvan, akkor már tényleg csak be kell pötyögni a kártyát és fizetni.jotzo01 Igaz.
CRF300L
-
-
goop
őstag
Angol címes gmail acc, azaz vpn mögött regisztráltam egy új gmail accot, ami arra jó, hogy le tudod tölteni a google pay appot, ill. frissül is. Maga a google pay en belül a másik rendes magyar accomhoz van rendelve a tw kártya ami ugye szinten magyar címes, működik minden jól.
-
Nite
őstag
igen, minden le van frissitve, egyebkent a revolut eseteben teljesen mas a helyzet, ott meg a szerzodesi felteteleket sem dobja fel
(#2968) tomp: tegnap este kitoroltem a kartyat a gpay-bol, mielott ujra probalkoztam, azota nem tisztel meg jelenletevel a hibauzenet :/ gondoltam felhivom meg a magyar TW support-ot, de megis mit mondjak nekik? mindenkinek megy egy hivatalosan nem tamogatott szolgaltatas csak nekem nem?
Paid my dues!
-
slice14
veterán
De volt. Csak azt azért nem írtam, mert úgy gondoltam hogy alap.
Én úgy voltam vele hogy ha azt írja hogy chippes tranzakció kell, akkor legyen. Amúgy a Revolut is ezt kérte, de ott simán lecsippantottam a pénztárnál paypass-al a kártyát, és simán elfogadta. Csodálkoztam is.#2958 Nite: EU gyári romos OP7T, nemlátok benne régió beállítást, az inkább a Xiaomi-knál szokot lenni, meg a samuknál régió frimware. Telenor
-
Nite
őstag
nem rootoltam, sosem csinaltam es nem is fogom, teljesen szuksegtelen szamomra gyari samsung rom-ot teszek csak fel, mivel a magyar telok multi-csc-sek, igy lenyegeben szinte barmelyiket fel lehet rakni, most UK nem szolgaltatoi valtozat van fennt, de ezzel sem megy sajnos, pedig ebben meg samsung pay is van
Paid my dues!
-
Nite
őstag
S10, jelenleg svajci rommal, de epp most keszulok a samsung fele UK romot feltenni, hatha
a regiot azt nem is tudom, a rom-ra erted? vagy van ilyen kulon regio beallitas a telefonon?
(#2830) szabi__memo: az erdekes, nekem meg ugy is ott van, hogy mar hozzaadtam a GPay-hez a kartyat
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
st6969
őstag
Tegnap megjött a TW kártyám. Apkmirror-ról GPay fel, gond nélkül elfogadta, látszólag NFC-s fizetéshez is. Pont, mint ahogy tomp leírta
Tegnap jelezte a TW app, hogy kell még egy chip+PIN-es tranzakció is, hogy aktiválódjon a kártya, de ezt az infót most sehol nem találom. Jött egy aktiváló kód sms-ben, azt megadtam, elfogadta...ez vajon ezt kiváltotta volna?
Szóval, biztos, ami biztos, ma még chip+PIN-nel fogok fizetni, holnap kipróbálom telefonnal.Ami viszont még fura, hogy nekem is megjelent a Google fiókszolgáltatások között a GPay. Nálam az alkalmazások automatikus frissítése ki van kapcsolva a Play-en, így rég nem frissült semmi (csak amelyik jelezte, hogy anélkül nem megy tovább...jellemzően banki appok), de most egy csomó mindent lefrissítettem. Köztük a Google appot is. Nem tudom, hogy emiatt jelent-e meg a GPay vagy azért, mert a TW kártyát sikeresen hozzáadtam?! Mivel MIUI-t használok, sanszos, hogy el fog tűnni a GPay app (tegnap este raktam fel, most még fent van). Remélem, a fiókszolgáltatások közül nem tűnik el. Kíváncsi leszek.
Ha ez működik, akkor az, hogy havonta ráutalok XFt-ot azért, hogy tudjak mobillal fizetni, az nekem megfelel (főleg, hogy ingyen utalok ). -
st6969
őstag
"a Simple kártya egyenleg vezetéséhez, elszámolásához, zárásához és feltöltéséhez kapcsolódó díjak akciósan elengedésre kerülnek, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2020.02.28-ig biztosít."
Meghosszabbították 2021.02.28-ig. De a feltöltési és vásárlási limit 65-ről 45000Ft lett. Egy alkalommal max. 15000Ft-ot lehet fizetni. -
tomp
félisten
Nekem eddig a max összeg amit fizettem Pay-el az 110ezer Ft volt.
Amúgy a Google csak a virtuális kártyaszámot adja de nem ők az elszámolók. Curve és TW is megmondta nekem, hogy ha Pay-ben van tranzakció gond akkor ne a Google-el tárgyaljak. Mivel a Google csak a virtuális kártyaszámot adja amit végül a MC rendszere párosít össze a fizikai számmal és jut el a megfelelő pénzintézethez. Eleve ha megnézzük a Pay-t a tranzakción belül a bank telefonszáma van mint infó vonal. Írhatunk a Google Pay supportnak is. 1x írtam már. Szépen összekapcsoltak a tranzakció szerinti bankkal. Azaz a Curve-el. -
-
slice14
veterán
A kártyát még decemberben regisztráltam érintéses fizetésre. Így gondolom akik aktiválták a GPay-ben, azoknak működik. Feltéve hogy nem csinálnak factory reset-tet a telefonjukon. Tehát most már én sem tudnám aktiválni az érintéses fizetést, se új készüléken, se FR után.
#2642 Nite: Feljebb tomp kolléga írta hogy a szeptemberi Revolut kártyáját ez-évben már tudta aktiválni. Az én kártyám októberi, viszont még decemberben nem tudtam beaktiválni. Aztán meg év elején eltűnt a GPay az alkalmazásaim közül, így ezt nemtom tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
martonz
csendes tag
Én így csináltam:
- GPay telepítése apk-ból, amit apkmirrorról szedtem (csak saját felelősségre!)
- GPay-ben Curve kártya felvétele
- Curve-ben Revolut kártya felvétele
Ne feledd a Revolutban engedélyezni az Online tranzakciókat a Biztonsági beállítások alatt.
Amikor próbáltam működött, de nem használom, mert az Erste appom nekem pont megfelel. De ha ez nem lenne, akkor tuti GPay-t használnék. -
axlfsi
veterán
Pedig ez LIDL problema lesz - legalabbis, amirol en irtam; Ugyanis ott az UJ terminalok nem kezelik jol a telefonos NFC-t (es nem csak az OTP, amint olvashattuk, tegnap az Erste appja sem csippant ossze a terminallal).
Beszeltem ma az ugyfelszolgalattal, reszletesen elmeseltem a tapasztalatokat es megemlitettem az Erstes fakkot is... jo lenne, ha javitanak, mert csak ezert nem fogok meg egy bankkartyat kivaltani (masik az asszonynal ).
Revolut alkalmazasa vajon kepes NFC-s fizetesre?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
bigrob
őstag
Hozzáadtam a bankkártyám és alatta van egy plusz opció, hogy érintéses fizetés igénylése. Erre ha rányomok, akkor ezt írja:
"Kártyád érintéses fizetés regisztrációját elindítottuk. A sikeres regisztációról hamarosan értesítünk."Lassan egy hete értesítenek "hamarosan"..
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
madagaszkar
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- PR-Telecom
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest