- iPhone topik
- Nem lesz iPhone 19
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Paulo81
üzenetére
Egy ujabb, intel atommal megoldhato full passziv hutessel a rendszer.
Pl. egy Intel Atom D525, mar dual core, vagy kicsit tobbert N2800.
Windows 8 elmeny szerintem nem gond ezeknek.En is ilyet akartam, de akkor hirtelen... jott ez a hasznalt i3.
Gondoltam, olcsobb lesz, de a vegen tuti tobb lesz. -
drdr
senior tag
válasz
Paulo81
üzenetére
Konkrét alaplapot nem ajánlanék legfeljebb iránymutatásként...
Szóval ha valóban nem kell videózás csak zene és a lejátszó progi sem nagy proci igényű, akkor szerintem elég lehet egy Celeron is. pl. G460, G465 ezek 35W TDP-vel nem igényelnek nagy tápot, könnyen található hozzá paneltáp és adapter. Esetleg még G1610 G1620 ezek 55W-osak G550/555 pedig 65W-osak, még ez is megoldható szerintem passzív táppal. DDR3-1333 ram is elég hozzá. Más kérdés mennyire lesz meg a "windows-élmény". Viszont olcsó. i3-as proci 3210/3220 vagy ezekből T-s, de akkor az már 2-3-szor drágább, viszomt gyorsabb is lesz a rendszered, hasonló TDP mellett, tehát a passzív táp még mindig játszik...
Alaplap, gyakorlatilag bármely LGA1155-ös foglalatú, ha nem kell HDMI, optikai csatlakozó, elég a legolcsóbb... Hangtalan
működéshez SDD, viszont akkor SATA3-as alaplap kell pl:Asrock-ból pl. a H67 v. B75 sorozatból, ezeket Sata3 és usb 3.0 is van már. Van ATX, mATX és mITX méretekben. Nézd át az Asrock honlapját, melyik felelne meg a kimenetek és szolgáltatások terén, ebben neked kell döntened.
Nagyjából ennyi, én mostanában inkább Amd-vel foglalkoztam, a videó és 3D-ben erősebb. Intellel alacsony fogyasztású gépet könnyebb csinálni. CPU hűtés passzívan szerintem nem fog összejönni, viszont vannak halk hűtők pl: Scythe Big Suriken 2 rev.B.
Atomra lehet-e W8 64-et tenni nem tudom, szerintem kevés lenne (és 64 bites nem is támogatott???), erre talán tud más választ adni
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest