Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Paulo81 #23454 üzenetére

Szerintem ágyúval lősz verébre.
    Ha filmre és netezni kell akkor kis túlzással egy pár Wattos androidos stick is elég az meg passzív és olcsó.

PC-ből ha erre kell akkor pl. az általam használt G2020-as proci is bőven teljesíti a kritériumokat. 55W TDP, de köze nincs hozzá, alulfeszelve SSD-vel komplett gép a konnektorból vett fel 30W-ot. De alulfeszelés nélkül is csak 35W.

Viszont, és ez a lényeg: ezt is hűteni kell. Nekem van rajta hűtőm, gyakorlatilag ezt egy szellő is lehűtené, de a ház rosszul szellőzik így bemelegszik. (Bár kérdéses mit nevezünk annak, mert ha "passzív" szellőztetésként vizsgálom akkor jó: átmelegszik az alu ház és szépen ad le hőt kifelé ventik nélkül is.

Passzívan akármit is raksz bele 5W-tal is fel tudsz fűteni egy kis házat, csak idő kérdése...
    Cserébe kegyetlen drága és jó eséllyel HDD vagy egyéb miatt úgysem lesz passzív. Cserébe mégis felforr minden. Ráadásul az említett célokra nincs is szükség erős gépre.

Szóval ha felesleges költekezéstől és emellett sok macerától akarod magad megkímélni akkor én is azt tanácsolom amit előttem: valami kerülőút, halk hűtés, hangszigetelés, ház elhelyezése valahol máshol, stb...

• Pista0001

addikt

válasz Paulo81 #23454 üzenetére

A Streacom FC8 (van ezüst is) csak kb 170€+posta ;]

Nemcsak az ár probléma, hanem hogy a hűtés kompatibilis-e az alaplappal. Az MSI lapnál a hőcsövek valószínűleg ütköznének a tápcsatlakozóval.

Ha valami nagyon szellős házban el tudod helyezni egy Scythe Ninja-val, akkor egy nagy méretű, éppen forgó ventilátor elég lehet a teljes rendszer hűtéséhez/szellőztetéséhez. A kémény hatással nem érdemes számolni, ilyen alacsony (30-40°C) hőmérsékletnél elhanyagolható a légáramlás, így ventilátor kell erősen ajánlott.

Új hozzászólás Aktív témák