- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
cekkk
veterán
válasz
#93966848 #16123 üzenetére
Egy kis segítség, a beállításokban, most fejből én sem fogom mindet tudni, a képernyő frekvenciájának igazítási a filmhez engedélyezd és tedd mindig re. Meg persze teljes képernyős módot használj ne maximalizált ablakot.
-
sb
veterán
válasz
#93966848 #16084 üzenetére
Látom közben már mások is ezt javasolták, én is: cseréld le.
Se az E8400, se a 4850 nem a kis fogyasztásáról és melegedéséről híres. Ha csak filmnézésre használod feleslegesen erős is és csak a gond lesz a fentiekkel. Egy Brazos megteszi vagy egy kis Llano/Trinity.Nekem is volt mindkettőből, igaz tuninggal is használtam, de úgy emlékszem alulfeszeléssel együtt se ment idle 80W alá a fogyasztás. Tuninggal meg 100W alá. Egy, a fentiek alapján összerakott HTPC meg megvan 20-30W-ból idle és lejátszás alatt is 30-40W. Belemehet kis házba, nem kell extra hűtés, mehet bele paneltáp, az egész gép+táp halk lesz. Ez kell HTPC-be.
És árban sem biztos, hogy sokkal rosszabbul jársz, egy Brazos használtan vagy újan is 25-30k körül kijön. -
zsigus
őstag
válasz
#93966848 #16104 üzenetére
Amit a pénztárcád megenged. Gondolom nem 1-2m-ről van szó, tehát számít az ár, mert ez sajnos a hossztól függően hatványozódik.
10m-esek közül viszont a nagyon olcsó kábeleknél előfordulhat sz*r is sajnos. Én egy ilyet vettem 7,5m-es hosszban, és egy pár hónap (talán 2-3) után tönkre is ment (fogalmam sincs miért), pedig mozgatva sem volt (Másnak az 1080p nem ment át egy 10m-esen, csak 720p, szóval ez sajnos lutri). Ilyet ne vegyél... mást még nem próbáltam ilyen méretben, de talán 15m a max. hosszúság amit még nem kell erősíteni a HDMI-nél, szóval először mérd meg mekkora kell, aztán sok szerencsét, hogy jót fogj ki.
-
zsigus
őstag
válasz
#93966848 #16095 üzenetére
Hogy érted, hogy nem szeretnéd dugdozgatni a HDMI kábelt?
Ha nem kell rá spec. oprendszer, és egy szobában is vannak (TV + "nagy" gép), akkor vegyél egy olyan hosszú HDMI kábelt ami elér a TV-ig, és probléma megoldva. Két képernyős módban használhatod.
Ha pedig direkt a TV mellé szeretnél csinálni egy HTPC-t akkor én is inkább a vásárlás mellett lennék inkább. Bekapcsolhatod a BIOS-ben az energiatakarékossági funkciókat (pl. C1E), lehet alulfeszelni stb. de jobb egy alapból kisebb fogyasztású gép... Viszont sztem felesleges még egy gép, ha egyről is mindent meg tudsz csinálni, és nincsenek speciális igényeid.
madgie: A (más) hibáiból tanul az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest