- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
Ez majdnem 40
CPU AMD Box A64 X2 4850e AM2
RAM Kingston DDR2 800MHz 1024MB x 2
AL Gigabyte sAM2+ GA-MA78G-DS3H
ATX Speeze EE-2709B/táppalmit gondoltok, megbírkózik mindennel?
-azért preferálom a wd-vel szemben, mert azért ezen lehet netezni stb.
-és tényleg nincs kodek gond
-persze ha lehetne kapni 20 körül WD-t az választanám -
band1103
őstag
Átmeneti HTPC-fan lévén megköveznélek de válság van. Kő' a kő is
Jelenleg nincs olyan technika ati-ba ami a desktop pc fronton (amiből az átlag htpc is van) megvalósítaná ezt az álmot amire már mások is vágynak, de téged ez nem hat meg hisz nV lapod van. nVidia fronton már nem vagyok biztos hogy nem létezik ilyen "kikapcsolaVGAhanem kell" technika. -
bikmakk
tag
Billentyűzet+touchpad:
Logitech diNovo Edge
Lenovo USB Keyboard with UltraNavEgyébként az Adesso és a Solidtek (itthon még nem láttam boltban, de ha meg tudod oldani a küldföldről rendelést, akár itt a PH!-n is vannak olyan emberkék akik az aprók között ilyen "szolgáltatást" ajánlanak) elég sok ilyen billentyűzet+touchpad kombót gyárt (és sokkal olcsóbbak mint a nagyobb márkák megoldásai).
-
band1103
őstag
Jelenleg nincs az intelnek ütőképes DxVA-s IGP-je. Ha IGP-s DxVA-t akarsz akkor válasz inkább egy 8200-es vagy 9200-es nV-t vagy egy 780G 790G AMD lapot. De el kell hogy mondjam (ha esetleg nem olvastál vissza) hogy jelenleg az IGP-s megoldások DxVA-ja finnyásabb mint a fejlettebb VGA-ké.
Enszuke (#5154): Csak az a baj hogy az említett atomos lapon nincs olyan foglalat amibe bele lehetne tenni egy olyan VGA-t ami DxVA képes. Csak pci van rajta sem AGP sem pci-e nincs. Ezért az az ötlet hogy később vehet bele VGA-t hogy rendesen vigye a HD-t, elveszti értelmét.
-
band1103
őstag
Ha intel oldalon akarsz több satát + még IGP-t is akkor az drágább lesz. Ellenben vehetsz a 73PVM-S2H-hez egy pci-os sata2-s karit amivel bővítheted a feldugható hdd-k mennyiségét. Szvsz olcsóbban jössz így ki.
Az e5200 úgy tudom hogy annyira erős proci hogy alacsony cpu terheléssel tudja lejátszani a hd filmeket, tehát nem lesz akkora hőterhelés mintha 100%-on menne a cpu. Ezáltal hűteni sem kell annyira. Vehetsz bele egy olyan low profil 120 cm-es ventis cpu hütőt ami 0-40%-os cpu terhelésnél is megbirkózik még passzívan is a hőelvezetéssel. Mikor esetleg be is kapcsol a venti egy jól beállított speedfan progival akkor is hangtalan marad az igen alacsony fordulatszám miatt.
Én ha AMD-t vennék akkor 4850-s helyett inkább 5050e-t vennék.
-
PeterPH
senior tag
-
-
Tommaso
tag
Nem értem, miért szeretnéd 720p-re korlátozni a lehetőségeidet? Szerintem egy olyan gép között ami 720p-vel épphogy megbírkózik és egy olyan ami 1080p-t is simán viszi, kb 10-20 ezer ft lehet a különbség (egy hardveres dekódolást is támogató belépőszintű videókártya, vagy egy gyorsabb kétmagos proci felára). Szvsz jobb ráhagyni egy kicsit, mint utólag bosszankodni hogy akadoznak a filmek. Integrált vga is elég ha csak filmet akarsz nézni.
Szerintem ha már új htpc-t építesz mindenképp kétmagos procit vegyél: egy 2.4GHz-en járó kétmagos proci egyedül is megbírkózik a feladattal integrált videókártya mellett is, vagy olcsóbb proci is elég + külön vidkártya (pl. Radeon HD2400/2600,Geforce8500GT/8600GT stb).Hasznos olvasnivaló:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest