- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommaso
tag
Mivel a Fusion - úgy tudom - belülről a táp kivételével ugyanaz mint az NSK2480:
szerintem nem hangos, de nem is hangtalan. 3-4 méterről is hallható a halk suhogó hangja az oldalsó és a táp ventiknek, még legalacsonyabb fordulaton is. Én picit halkabbra számítottam egy nappaliba szánt HTPC ház esetén, viszont az összes eddigi gépemhez képest halkabb, szóval ez már egyéni érzékenység kérdése. -
Tommaso
tag
Összeraktam a HTPC-met, gondoltam megosztom az eddigi tapasztalataimat azok kedvéért akik hasonlót szeretnének összerakni.
Végül különféle problémák és egyéb szempontok miatt inkább játékgép felé hajlott az eredetileg főleg filmnézésre összteállított konfig:
Antec NSK2480, Intel E6550, Scythe Ninja Mini (venti nélkül), 2GB Geil Ultra, Samsung HD500LJ, Inno 8800GT 512MB, Samsung DVD-RW, Logitech wireless desktop S 510- A ház jó minőségű, pofás, jól szellőzik, stabil. Ami nem tetszik benne az a dvd meghajtót rögzítő kivehető fémkeret, amit nem tartanak csavarok a helyén csak beszorul.
- A Ninja mini szvsz tökéletes választás ebbe a házba, pont elfér és a két 12-es venti 1 centire van mellette így CPU venti sem kell. Mondjuk tuningot még nem próbáltam, de most épphogy langyos HD film nézés közben a ninja, úgyhogy van benne tartalék.
- hdd talán lehetne kicsit halkabb seek közben, majd megpróbálom a samsung hdutil progival beállítani
- videokártyát még csak ma vettem, eddig ok, csak 1 slotot foglal és nem vészesen forró (50-72 fok).
- alaplap: szimpatikus darab, de a NB és SB hűtőbordája elég forró. Alapból csak S/PDIF header van rajta, kimenetet szerezni kell.
- bill+egér: 3-4 méternél távolabbról használva megesik hogy egy-egy billentyűleütést vagy egérkattintást nem visz át, ami elég zavaró lehet játék közben. Ezt leszámítva nagyon kellemes darab (főleg a bill)Eddig a hdd-t cseréltem gariban mert nyikorgott(!), az eredetileg tervezett 8600GTS-t pedig azért mert meghalt rajta a venti és emúgy is hangos volt és nem szoftveresen szabályozható
Így most viszonylag halk lett a gép, de azért hallani több méterről is. Még nem tudom hogy a tápot vagy az oldalsó 12cm-eseket érdemes-e kicserélni halkabbra, egyelőre elfogadható így (DVD limitálva 16x sebességre, VGA hűtő 35%-on), jó kompromisszumnak tűnik a teljesítmény és a zajszint között - ha a gép nem csak filmnézésre hanem játékra is kell.
-
Tommaso
tag
Én úgy szoktam mozizni hogy mikor eldöntöm nézni kellene vmit akkor ugye nekiállok feliratot letölteni a netről, ha el van csúszva akkor javítani rajta, stb. szóval úgyis egerezni kell, utána már a play gombra rábökni egérrel nem probléma
Satan_Claus: az Antec 2480 + ninja mini együtt bruttó 35k körül van. Egy olcsóbb cooleren spórolhatsz kb 4-5k-t, ami eléggé elhanyagolható a konfig 100 ezres árához képest szvsz. A Fusion ehhez képest még 20k-val több lenne, úgyhogy nem értem hogy jött ki neked az a 100k vs 150k ár
-
Tommaso
tag
válasz
Satan_Claus #2435 üzenetére
Saját véleményem és szempontjaim alapján:
- Fusion nem éri meg a többletet
- AMD-ből asszem van 45W TDP-jű proci, az lehet hűvösebb, de nekem intel szimpi
- Nekem ninja mini lesz, venti nélkül
- RAM: annak a VGA-nak majdnem mindegy
- Egér/bill: Logitech S510, de eddig csak 4-5mről volt alkalmam kipróbálni, előnye hogy stílusos, egér kikapcsolható és keveset eszik
- DVD: kösz a tippet, majd utánanézek mert eddig LG-n gondolkoztam
- vinyó: attól függ mire akarod használni, általános gépként játékra is vagy csak filmnézésre, halk vagy inkább gyors,nagy vinyót szeretnél
- távirány: szvsz felesleges, ott a wireless egér -
Tommaso
tag
Nem értem, miért szeretnéd 720p-re korlátozni a lehetőségeidet? Szerintem egy olyan gép között ami 720p-vel épphogy megbírkózik és egy olyan ami 1080p-t is simán viszi, kb 10-20 ezer ft lehet a különbség (egy hardveres dekódolást is támogató belépőszintű videókártya, vagy egy gyorsabb kétmagos proci felára). Szvsz jobb ráhagyni egy kicsit, mint utólag bosszankodni hogy akadoznak a filmek. Integrált vga is elég ha csak filmet akarsz nézni.
Szerintem ha már új htpc-t építesz mindenképp kétmagos procit vegyél: egy 2.4GHz-en járó kétmagos proci egyedül is megbírkózik a feladattal integrált videókártya mellett is, vagy olcsóbb proci is elég + külön vidkártya (pl. Radeon HD2400/2600,Geforce8500GT/8600GT stb).Hasznos olvasnivaló:
[link] -
Tommaso
tag
Viszont azóta jókat is olvastam a 380-as tápról, nevezetesen hogy elég csendes és megbízható darab. Ha mégsem, akkor meg majd teszek bele egy Seasonic S12-t.
Na igen, sajnos ennek az NSK2480-nak műanyag az előlapja, de állítólag nem olyan gáz (fémes hatású??). Képeken elég jól néz ki, majd ha lesz lehetőségem megnézem szemtől szembe hogy mutat.
Az optikai meghajtók nem rejtetsége egyrészről hátrány (fekete drive azért nem mutat olyan jól mint egy ezüst takarólemez), másrészt viszont nincs vele szívás hogy beakad a tálca a lenyíló panelbe, vagy a panel nyitott állapotban eltakarja az eject gombot (bár lehet ezek pont nem a Fusion-nél voltak tervezési hibák, már nem emlékszem).
A Fusion VFD kijelzőjével mindenki szív, a hangerőszabályzó dizájnos de teljesen felesleges, ráadásul a cucc kétszer annyiba kerül mint a 2480-as, ezért NEKEM nem éri meg.
-
Tommaso
tag
válasz
Tommaso #2284 üzenetére
Azt hiszem ő lesza nyerő: Antec NSK2480
Sajnos nincs IR vevője de szerintem azt utólag is lehet pótolni, VFD és hangerőszabályozó meg nem hiányzik nekem a Fusion-ről.Scythe ninja mini hűtő lesz a procin, venti nélkül.
Vajon belefér egy Gigabyte 8600GTS 256MB passzív kari a házikóba?
[link]Vélemények?
-
Tommaso
tag
Én is ez olvastam, kb 1.8-2GHz-es 2 magos proci kell. Az én asztali gépemen 8800GTS-el a 3.2GHz-re húzott E6600 terhelése akár 50-60%-ig is felmegy durvább videóknál. Viszont úgy tudom a 8800GTS-ben nincs hardveres dekódolás gyorsítás, szóval sok függhet a videokártyától is.
-
Tommaso
tag
Kérlek segítsetek HTPC ügyben!
Elsősorban HD filmnézésre (1080p-s x.264 mkv filmek) és némi játékra kellene, elsődleges szempontok hogy halk legyen, jól nézzen ki (nappaliban szem előtt lesz), jobbfajta integrált 5.1-es hang digit kimenettel, bővíthető legyen PCI-os tunerrel illetve komolyabb PCIe x16 VGA kártyával.Ilyesmit szeretnék:
- Antec fusion V2 házikó tetszene külsőleg, de nincs távirányító és a kijelzőjéről ill. táp hangjáról nem sok jót olvastam. Esetleg valami Shuttle vagy MSI "kocka" ház?
- Abit Fatal1ty F-I90HD alaplap (optikai digit kimenet)
- Intel E4400, valami halk CPU hűtővel
- 8600GTS 256MB DDR3 PCI-E passzív hűtéssel
- 2x1GB DDR2-800
- LG DVD-RW (SATA) és Samsung 120GB-os hdd (IDE)
- Vezetéknélküli bill+egérÚgy tervezem a hangot a digit kimenetről vinném az erősítőhöz optikai kábelen, a képet meg DVI-HDMI kábellel az LCD TV-hez ill. projektorhoz.
Milyen házat vagy barebone PC-t javasoltok ehhez? Olyan 160-180k alatt szeretném kihozni.
Remélem a fenti paraméterek rendben vannak, még nem raktam össze HTPC-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Chrome
- Alkoholista nevelde
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mozilla Firefox
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Sony STR AV270x
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest