-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Van egy fura jelenségem, most hogy HTPC felé megyek érdekes lehet..
Van egy OpenWRT routerem, USB hdd-vel, amin a kölcsönzött filmek vannak. Sambán megosztva mindenki látja.
Van egy Asus Oplay. Lejátsza a fullhd-t, de amikor olyanja van másodpercekre beáll a jelenet közepén, majd kb 10 másodperc múlva nagy szaggatva elindul...
Ok. régi vacak. Betettem egy RasPI-t OpenElec-kel, megnézem már hol tart a technika. Pontosan ugyanott szaggat be, ahol a Asus is. Kb még majdnem ugyanúgy is.
Próbáltam Samba helyett NFS-t, nincs változás.
Hát mondom biztos fregmentált a HDD, és esetleg ott pont nem tud annyival olvasni, mint kellene.. de azért csak kipróbálom, rátettem a HDD-t USB-n a RasPI-re, és csodák csodájára szaggatás nélkül lejátsza.. mondom akkor nem a HDD gond. (Amúgy mintha a buffer futna ki, amikor nézem az infó panelt, ott lemegy 0-ra, bár előtte is már másodpercekig 0-n van, tehát fene érti... aztán meg vissza megy 20Mbyte-ra a buffer a következő szaggatásig).
Vissza dugtam a routerre a HDD-t, megnézem már az asztali gépemen, hogy ott mi van. Az asztali gépen is (megosztáson keresztül) gond nélkül megy a film... nincs szaggatás.
Tehát akkor a HDD ok, mert RasPI-n direkt USB-ről megy.
Router samba ok, mert az asztali gépen hiba nélkül megy a beszaggatós jelenetnél.Ami érdekes, hogy az asztali gépen megnéztem, alapjáraton olyan 20-25Mbit/sec hálózati forgalom van a film alatt. Amikor a beszaggatós rész jön, akkor 70Mbit-re megy fel az átviltei sebesség.
De lokál USB-ről a RasPI bírja a 70 Mbitet hálózaton keresztül meg nem?
És akkor most jön a HTPC párhuzam. Ugye abba maradtam magammal, hogy akkor AMD és 5350, legyen kraft... Néztem teszteket róla, és egyik helyen azt írták, hogy a 100Mbit-es 4K filmeket nem szereti. Illetve 70-80% GPU terhelés van FullHD film alatt (amit azt hiszem 25Mbitre írtak a tesztben). Felmerült, hogy mi van, ha az is beáll a 70Mbitnél? Mert ugye hálózatról játszatnék vele..
Értjük a parát?
laca
ui: bár ha meg nem megy hálóról az AMD-vel sem, akkor meg az AMD lehet a torrent gép, nem a router, és onnantól lokálisan van USB-n a HDD... onnan meg csak bírja.. hmmm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Epic Games
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xbox One
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest