- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Az xbmcbuntu-t nem ismerem, de OpenELEC-el megy a 24p (pontosan 23,98 FPS-t jelez ki) E-350-el. Gondolom elsősorban driver kérdés, és gondolom, hogy ugyanaz a linux driver van bennük. Az XBMC pedig szintén tudja alapból, csak be kell kapcsolni a "Képfrissítés-frekvencia igazítása a film képkockasebességéhez" nevű opciót a videóbeállításoknál.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12848 üzenetére
Videók -> Fájlok -> Videó hozzáadása -> Tallózás
Feljön egy lista, és ott kell lennie benne.
Méret szerint nevezi el, pl. 1 TB-os HDD-t úgy ír ki, hogy 931,5 GB MeghajtóVagy a Fájlkezelőben is megnézheted. Fájlkezelő -> Forrás hozzáadása, és feljön az előbb említett lista.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12845 üzenetére
Nem létezik, hogy az OpenELEC nem ismeri fel az NTFS HDD-t. Én már elég sok verziót próbáltam, egyikkel sem volt ilyen gond.
Biztos jó helyen nézted? Mert a Videók/Fájlok részen automatikusan nem rakja ki a HDD-t, Videók -> Fájlok -> Forrás hozzáadása -> Tallózás, és itt benne kell lennie a listában.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12841 üzenetére
Az XBMC Live-ra gondolsz az NTFS HDD-vel? Vagy hogyan nem akarja behúzni?
A HDD-nél pedig vagy egy USB-s ház, vagy ha van hol kivezetni a kábelt és nem nagyon mozgatod a gépet akkor jó úgy is, hogy csak egyszerűen mögé teszed (csak fémre ne tedd rá!, ha fém a bútor akkor tegyél alá valamit).
-
zsigus
őstag
válasz
Piedon #12816 üzenetére
Elméletileg megfogja. Wiki szerint:
- CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebesség
- CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség.De korábban máshol is olvastam már, hogy a CAT5 kevés a gigabit-hez. Egyébként nekem csak durván 2m-es volt a CAT5, ha neked 5m-es, akkor valószínűleg a hosszúság miatt is csökkent a sebesség (35 helyett 20 MB/s)
-
zsigus
őstag
válasz
Piedon #12814 üzenetére
Nálam Gigabites kapcsolatnál (PC és PC között, router nélkül, nem OpenELEC-el) olyan 35 MB/s volt a maximum CAT5 kábellel (CAT5e kell igazából a GB-hez), routerrel (UTP+G Wi-Fi) max. 12 MB/s.
Ez a kettő között van, szóval elvileg jó, de lehetne gyorsabb is (még a 35 MB-nál is). Ha csak CAT5-ös a kábel, lehet hogy érdemes lenne cserélni CAT5e-re.
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #12807 üzenetére
Ahogy írtam korábban is, elindítasz egy sorozatot, nyomsz egy Enter-t, feljön a menü (tekerés, megállítás stb.), ott megkeresed a Feliratok menüpontot, és először feljön egy ablak, hogy "melyik felirat kiegészítőt szeretnéd használni", kiválasztod az XBMC Subtitles-t, és neki is lát a keresésnek.
Később - ha már beállítottad alapértelmezettként - csak rányomsz lejátszás közben a menüben a feliratokra, és keresi is az elérhetőeket.
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #12805 üzenetére
Le kell tölteni az XBMC subtitles-t.
Beállítások -> Kiegészítők -> Kiegészítő beszerzése -> Feliratok -> XBMC Subtitles -> Letöltés
Ha ez megvolt akkor megkeresed a kiegészítők között:
Beállítások -> Kiegészítők -> Engedélyezett kiegészítők -> Feliratok -> Beállítások
Itt beállítod a megfelelő nyelveket (elsődleges, másodlagos stb.).
Aztán ha elindítasz egy sorozat epizódot (filmeknél nem működik, ahogy eddig láttam) megnyomod az enter-t az OSD-hez és ott megkeresed a feliratok menüpontot, rányomsz (először be kell állítani az XBMC Subtitles-t alapértelmezettnek) és ki is írja a sorozat epizódjához elérhető feliratokat (a képen nincsenek rajta a magyar feliratok, mert nincs beállítva a nyelv).
-
-
zsigus
őstag
válasz
Piedon #12797 üzenetére
A ház felső pereme és az alap csatlakozó paneljei között elfért nekem.
Kép (azóta már egy picit máshogy néz ki, de a venti helye nem változott).
Így olyan egy-két centin van alátámasztva a venti, a többi része lóg a levegőben, de találtam itthon gumi felfogatókat (látszik is a képen), és beletettem a venti csavarhelyeire, így a tetőlap is "fogja".
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12795 üzenetére
Hát igen, ismerős érzés, hogy minden "összeomlik". Nemrég nekem is ez volt... persze pénz az meg egy más kérdés.
Egyébként nekem az E350-en alapból egy 6000 fordulatos 4cm-es! venti volt. Azzal a lendülettel kaptam le róla, ahogy meghallottam a hangját. kb. mint egy felszálló Boeing, a bekapcsolást követő 15-20 másodperc után, és nem is veszi vissza később sem a fordulatot.
Szerencsére a 12centis/max. 1400rpm-es elég rá, hiába kisebb a fordulat (900 körül forog általában és max. 1100-ig megy fel, de csak indokolt esetben, általában 1000 alatt van), a nagyobb lapátok és nyomás miatt elég neki ennyi, és majdnem beteríti az egész lapot a venti, szóval szerencsére kap minden friss levegőt (bár a ház tetején található rács kb. csak a venti egyharmadáig tart). De hát ezért is jó a 18 W-os TDP, nem kell túlzásba vinni a hűtését.
Persze egy mindeneshez (ismertebb nevén PC) nem elég az E350.
Most ahogy nézem egyébként a filmek kiválasztásánál tényleg terheli a procit. Átlagos "böngésző" sebesség mellett 50-60% között mozog a médiatárban, ha rajtahagyom az ujjam a léptetésen és felgyorsul, van 80-90%-is. De csak nem szórakozol azzal, hogy egész nap ide-oda lapozol.
Hála az istennek nálam nem pörög fel a venti itt sem, és a sebesség is jó.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12793 üzenetére
Nálam a menüben (rendszerinfó) is 15% körül van a CPU terhelés. Az E-350-en egy féltenyérnyi bordán 900-950 körül forog a venti. Memóriából pedig (menüben) 17%-ot használ a 2 Gigából.
Sztem nálad valami anomália is közrejátszhatott az eredményeknél, én még nem nagyon találkoztam az OpenELEC-nél kisebb erőforrás-igényű rendszernél (persze biztos vannak olyan disztrók is, amik még ennél is jobbak lehetnek).
Kíváncsiságból megnéztem az asztali gépet is, itt Win7 alatt 17% körüli a CPU terhelés a menüben (szintén rendszerinfó), SD videolejátszásnál pedig 18-20% közötti, a 4 magos 3,1 Ghz-es CPU-n! a kettő 1,6-os helyett. Ez jóval több, bár a PC-n XBMC 10.1 van, a HTPC-n v11.
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #12786 üzenetére
A torrent tárgytalan, működik csak nem jelzi ki az állapotot/sebességet, és azt hittem nem tölt, de kipróbáltam egy torrentel, és lejött. Király!
slashing: Mihez képest terhel jobban? XBMC Live vagy Windows?
Most megnéztem a legfrissebb Fusion build-el, nálam E350-en BD videónál 15% körüli a terhelés, SD videónál pedig 19-20. Ez E350-en (2x1,6 Ghz) igen jó eredmény. -
zsigus
őstag
válasz
slashing #12789 üzenetére
Nálam egy 2 gigáson van a rendszer, és két téma is le van szedve, ebből az egyik SVN. Be van töltve az összes film/sorozat stb. a médiatárba (3 sorozat, 10+5+7 évad és kb. 100-110 film), sőt még a menüpontokhoz is több kép van hozzárendelve a főképernyőn (Aeon Nox), és van egy jó pár kiegészítő is. Így van kb. 950 MB hely a 2 gigából.
Persze a témákkal simán meg lehet tölteni egy pár hónap alatt a 2 gigát, de ha néha ránézel a fájlkezelőben, és letörölsz egy-két régebbi verziót akkor simán elég. Viszont ha venni kell hozzá egy pendrive-ot akkor persze érdemes minimum 4 gigásat választani, mert már ez is kapható 2e Ft alatt.
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12785 üzenetére
Ezt nem tudom, de a hivatalos támogatási listán szereplő tunnerek közül egyik sem igazán kapható itthon, amennyire láttam.
Az én gondjaimat is megoldaná egy tunner (műsorok rögzítése, távirányító), de majd esetleg akkor várható több tunner támogatása (valószínűleg) ha az XBMC is megkapja a hivatalosan a PVR/DVR funkciót. Ez a roadmap szerint még 2 év.
Szerk.: Sikerült egyébként már valakinek beüzemelnie a torrent klienst (transmission) OpenELEC-en? Ezt a leírást követtem, de nem találom az autostart bekapcsolását sehol, pedig ezt írja:
To enable Transmission, select "Start Transmission at boot" and make sure "Allowed IP Addresses" has a * character in it. Click OK and reboot your OpenELEC machine.
-
zsigus
őstag
Akkor lehet, hogy egy régebbi hozzászólást olvastam, amiben azt írták az OpenELEC fejlesztői, hogy külön nem akarnak foglalkozni egy böngészővel.
Nem nekem kell egyébként, viszont ránéztem, nem is olyan rossz.
Egész gyors, van benne flash is, viszont egér nélkül nekem nem igazán jöhet szóba (maximum ha meghal a nagy gép, és átdugom az egeret, ahogy most is tettem).rigo88: Akkor helyesbítek, itt van a böngésző is.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12774 üzenetére
Amikor írtam a hozzászólást az ugrott be a kivezetésekről, hogy a kb. 10 évvel ezelőtti gépemnél rá volt írva a laphoz kapott kivezetésre, hogy USB 1.1.
De így jobban belegondolva, szerintem ezek csak egyszerű "kábeldarabok", és ha nincs fizikai különbség a szabványok között (több érintkező) akkor elvileg mindegy, hogy milyen, csak az alaplapba kell a megfelelő helyre dugni (sajnos még mindig előfordulnak 1.1-es csatlakozók a lapokon, de ezeket más színnel jelölik).
De konkrétan nem ismerem az USB szabvány lelki világát, ezért ez csak spekuláció...
Lehet, hogy a kábel is számít a sávszélességet illetően, és a korábbi szabvány nem biztos, hogy megkövetelt a 2.0-hoz megfelelő sávszélességet biztosító kábelt, de ez is csak spekuláció...
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12766 üzenetére
Sztem egy 2-4 GB-os pendrive is bőven megfelel (és jóval olcsóbb) az OpenELEC-nek (én egy 2 GB-ossal használom, persze HDD-n gyorsabb volt, de csak a betöltési időben van különbség, ha felállt a rendszer akkor ugyanolyan gyors a pendrive-ról is).
Kisebbel viszont nem ajánlatos! Mert gyosrsítótárazza a borítókat/képeket folyamatosan a saját meghajtójára, és egy 512MB-os/1GB-os pen hamar megtelhet, viszont 2 giga már bőven elég neki, csak pár kB-os képekről van szó.
Egyébként nem gond az OpenELEC-nél az NTFS vinyó, magától mountolja, tehát ugyanúgy kezeli mint egy Windows.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12764 üzenetére
Böngésző nincs (és elvileg nem is lesz ameddig az XBMC-ben nem lesz gyárilag), emulátorok között viszont itt válogathatsz: [link]
Letöltöd a zip fájlokat és telepíted a kiegészítőknél. Generic változathoz vannak elvileg, én amikor legutoljára próbáltam őket, akkor Fusion build-el nem ment csak a NES emu, viszont kilépni nem lehet belőle csak újraindítással.
Próbálkozz hátha... és írd meg mi lett a vége.
Fceu=NES, SSNES=SNES, mupen64=Nintendo 64. Ha valami nem stimmel itt van a fórumtémája.
-
zsigus
őstag
Ha csak HTPC-nek kell, nem TV-re kötött PC-nek Windows-al, hanem egy kis erőforrásigényű op. rendszerrel csak videólejátszásra, akkor az esetek többségében elég egy AMD E-350-es lap+proci, (i3 2120+lap - 41e; Asrock E350 24e Ft), és 2 GB RAM.
Ez mínusz 20500 Ft.DE! ahogy írtam ez csak az esetek többségében felel meg, ha szeretsz animéket nézni akkor belefuthatsz olyanba amit az E-350 nem biztos, hogy tökéletesen vinni fog.
Egyébként sem biztos, hogy az Intellel jól jársz HTPC-s felhasználás esetén, egy videokártya pedig csak még jobban drágítja az amúgy sem olcsó konfigot.
De a legszomorúbb mégis a HDD-k ára...
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #12752 üzenetére
Akkor "frissítsd". Bemásolod a generic verziót az Update könyvtárba (a Target mappában a KERNEL és SYSTEM fájlt), és ugyanúgy felteszi (még ha régebbi a verzió akkor is).
Egyébként milyen videóról van szó? Mert nálam kettő kockásodott eddig E-350-en, az egyik a killa sample volt a másik pedig egy anime, aminek olyan kódolása volt, hogy nem sok lejátszó tud rendesen megbirkózni vele. Ha csak egy videóról van szó, inkább ne nyúlj bele, mert itt inkább hardveres gond lehet.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #12750 üzenetére
Szerintem az a legtisztább, hogyha csinálsz egy médiatár exportálást, vagy egy könyvtárba (Beállítás -> Videók -> Médiatár (Videók) Exportálása -> Egyetlen fájl), és onnan importálod később, vagy külön-külön is exportálsz (Beállítás -> Videók -> Médiatár (Videók) Exportálása -> Külön-Külön) és akkor a filmek/videók mellé elmenti az infókat/képeket stb., és ha hozzáadod a könyvtárakat a médiatárhoz (újratelepítés után) akkor átnézi és betölti az infókat az elmentett fájlokból.
A beállításokat pedig ha máshogy nem megy írd le, de kb. 2 perc alatt végigzongorázhatsz rajtuk fejből is ha megnézed mielőtt letörlöd a rendszert, nem olyan bonyolult.
De miért akarod újratelepíteni? Valamit cserélsz a gépben, vagy miért? (én csak szívtam az újratelepítéssel korábban, szóval ha nem muszáj akkor inkább ne tedd).
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #12746 üzenetére
A Single-Link DVI van maximalizálva 1,920 × 1,200 @ 60 Hz-ben.
A Dual-Link-nél a kábel jellemzőitől, a DVI forrástól és a DVI szinkron korlátaitól függ a maximális felbontás/képfrissítés, ami minden bizonnyal nagyobb is lehet mint az előbb említett érték. pl. HDMI kábelből is van olyan profi kábel az 240 Hz-et is támogat, ez valószínűleg a DVI-nek sem okozna gondot.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #12714 üzenetére
Nálam ebbe belement a venti alatti két nagyobb lyukon (valószínűleg). Igaz, hogy csak egyszer, utána kitakarítottam és hónapok után sem volt semmi ilyesmi. Pedig nincs is sok pók a lakásban, de valahogy az egyik megtalálta a rést a pajzson.
Viszont ha valaki kevésbé foglalkozik a géppel/nem szerelgeti túl gyakran, és mondjuk 2-3 évig megy, úgy ahogy össze lett rakva, ott azért ez problémás lehet.
-
zsigus
őstag
Ha lenne akkor biztos megoldható, de nem hiszem, hogy olyan sok embernek van otthon egy felesleges táp (nekem sincs). Mondjuk hibás/használt darabokat biztosan lehet kapni pár száz Ft-ért (vagy csak a házát/keretét, az is elég).
Csak a hátlapot kell meghagyni, feltenni két csavarral, a többit levágni, és még a helyet sem foglalja.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12709 üzenetére
Ha normál ATX tápot fogadó házba paneltápot tesz, akkor az a baj, hogy ott fog éktelenkedni egy tenyérnyi lyuk a ház hátulján.
Persze senki nem nézi hátulról, de ha a pókok észreveszik akkor tele lesz egy pár hónap után pókhálóval és egyéb "kedvességekkel" (persze ez sem mindenkinél egyformán igaz, én vidéki vagyok). Ezért sem szeretem annyira az agyonlyuggatott házakat, amik csak rácsból állnak, de ez talán még rosszabb.
Persze le lehet takarni házilag is, de ahhoz már egy kis idő/kedv/anyag is kell.
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #12701 üzenetére
Egyébként nehogy engem hibáztasson valaki ha valaki kipróbálja: lehetőleg vastagabb gumival kellene próbálkozni, mert ezek elég könnyen szakadnak, és lehetőleg ne nagyon mozgasuk a gépet, mert nem biztos, hogy jó tesz a vinyónak (főleg nem működés közben) ha koppan egyet. Viszont cserébe teljesen hangtalan.
Szóval csak óvatosan, saját felelősségre.
Otes: Egyébként ez az ötlet nem tőlem származik, itt olvastam a PH!-n pár évvel ezelőtt egy mesterfokozatú veterántól.
-
zsigus
őstag
A "HDD-k" zajának 90%-a nem a HDD-ből jön, hanem a házból. Megfelelő eszközökkel rengeteget lehet javítani rajta.
Idézet magamtól, nem tudom olvastad e:
"A HDD-vel volt még gondom, hiába raktam a csavar alá gumialátétet, hiába "párnáztam" ki alatta és az érintkezési pontokon akkor is rezonált. Éppen ma oldottam meg a gondot: az 5,25" meghajtóhelyre (pontosabban az 5,25" keretbe) fellógattam befőttes gumival, azóta semmi de semmi hangja nincs (WD 5400rpm), pedig sokkal de sokkal zavaróbb volt mint a venti."
Persze ha sok HDD-ről beszélünk - főleg HTPC házban - akkor nem megoldható, de kis "moddinggal" sok mindent ki lehet hozni olcsón.
-
zsigus
őstag
válasz
Gabe123 #12682 üzenetére
Nem igazán értem, hogy ezt így hogyan szeretnéd megoldani.
A 2db UTP kábel gondolom a DLNA-ra kellene (hálózati lejátszás), a HDMI pedig magáról a gépről való lejátszáshoz.
De hogy jön ide ez: "Fő cél a fogyasztás, de azért elég erős legyen a 3 fullhd filmhez."Miért kellene elég erősnek lennie 3db FullHD filmhez ha csak egyet játszol le magáról a gépről, a többit a TV vagy akármi más játssza?
Egyébként én nem ajánlom a DLNA-s megoldásokat, mert HD filmek esetén a TV-k belső médialejátszójával lemondhatsz a 24p-ről, ugyan is egyik beépített lejátszó sem tudja ezt.
A helyedben inkább vennék 3db olcsó hálózati médialejátszót és egy USB-s routert, amire rá tudod kötni a HDD-t (+ott van még a Windows fájlmegosztás (SMB)).
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #12659 üzenetére
Megvan a hozzáadott IR is? Mert ilyen olcsó kínai USB-s szutykokkal nem biztos, hogy menni fog.
Egyébként igen, olyan mint a Windows Media Center, az XBMC beállításaiban kapcsold be a "Távirányító billentyűleütéseket küld" opciót, és elvileg mennie kell.
A gombok testreszabásához (ha szükséges) pedig itt; itt, és itt találsz instrukciókat.
-
zsigus
őstag
Nézd meg az itthoni árát. Kijön belőle egy Wireless Logitech Bill. plusz egy előbb linkelt távirányító, és még marad is.
Egyébként a vastagsága miatt nem vagyok benne biztos, hogy kényelmes is a használata.
A DLink (DSM-22) és az ASUS is gyárt ehhez hasonló cuccokat (az ASUS lehet, hogy csak a lapjaihoz adja), és azok egy picivel ergonomikusabbak és kényelmesebbek is (így ránézésre).
-
zsigus
őstag
válasz
dabadab #12630 üzenetére
Egy Scythe Shuriken-el valóban, de itt gyári vagy hozzá hasonló hűtőről volt szó.
Enszuke: Egy darabig Win 7 volt a HTPC-n (még mielőtt HTPC lett volna belőle), én az E-350-el nem tapasztaltam semmilyen csigalassúságot. Maximum 3-4 weboldal volt megnyitva egyszerre böngészésnél, és ha lassabb is volt mint az Athlon II X4, nem sokkal, mert nem nagyon vettem észre.
Persze a másik gép korábbi telepítés volt, a "HTPC-n" pedig egy szűz Win volt. Egy PS3-ból kiszedett 40 GB-s OEM Seagate HDD-ről futott (a rendszerbetöltés kegyetlenül lassú volt, de ha már felállt akkor nagyjából jó volt a sebesség).
Pista0001: Az MCE távról konkrét tapasztalatom sajnos még nincs. Már régóta tervezem a vásárlását, de még nem jutottam el odáig.
Az, hogy milyen funkciókra jó azt pedig elsősorban a távirányítótól függ. Ha ilyet veszel természetesen nagyobb a szabadságod funkciók terén (mert a billentyűkhöz saját magad is hozzárendelheted a parancsokat, bizonyos keretek között), de ha ilyet akkor kevesebb a lehetőséged.
Egyébként az egyetlen dolog amiben sz*r a távirányító az a szövegbevitel. Ha sokszor írsz (pl. filminfók lekérdezéséhez) akkor nem biztos, hogy jól jársz (ha Win van a gépen, nem pedig XBMC Live/OpenELEC akkor pedig biztosan nem). Vannak viszont mini billentyűzetek, amik nem sokkal nagyobbak mint egy táv, csak sajnos ennél jóval drágábbak.
Vannak toucpad-es távirányítók is, amivel már úgy ahogy megy a Win kezelése is(ne gondolj egér+bill. gyorsaságára és kényelmességére), de azok is baromi drágák.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12621 üzenetére
Ha HTPC alkalmazást szeretnél akkor XBMC, ami képes a rar-ból való lejátszásra, sorozatokhoz a feliratok letöltésére (Opensubtitles), DVD és BD ISO lejátszására (BD-nél csak a filmet! menüt/extrákat nem kezel) stb. stb.
Ha HTPC-t szeretnél építeni (nem asztali gépet) akkor pedig ajánlom figyelmedbe az OpenELEC nevű disztrót, ami az összes platformra elérhető ami szóba jöhet (Atom, ION, Fusion stb.). Egy pendrive-ra is telepíthető, és egy teljesen előre elkészített rendszer amiben nem kell semmit a terminálból (parancssorból) telepítgetni (sőt nem is tudsz ilyet). Ebben is XBMC van, gyors, megbízható és kis hardverigényű.
bambano: Ha ilyen "vészventillátoros" rendszerre gondolsz, amiben csak terhelésnél indul be a venti, sztem nem igazán megoldható. A PWM vezérlés sem alkalmas rá sajnos, hogy teljesen lekapcsolja a ventit (azt hiszem az Enermax-nak vannak ilyen tápjai amik tudják a lekapcsolást).
Esetleg egy jobb vízhűtés (ami baromi drága), de legalább terhelésnél sincs hangja.
-
zsigus
őstag
válasz
Tomix24 #12605 üzenetére
Rengeteg dolog számít a zaj szempontjából. Pl. a ház szigetelése (vagy falvastagsága), ha egyenesen kívülről szív akkor a venti előtt lévő rács kialakítása (vastagabb rács esetén nő a szélzaj, mert a levegő útjában van a rács) stb.
Mindenki abból dolgozik amije van, vagy amire telik, de itt a minél kisebb zaj volt a lényeg, és én ehhez nem javasolnék egy egyszerű hűtőt. A halkságért sajnos fizetni kell ha a teljesítmény is számít.
Arthuro_Adam: Lesz 17 W-os Trinity is, bár nem vagyok benne biztos, hogy asztali környezetbe is kiadják. Lehet, hogy csak a notigyártók kapnak/rendelhetnek belőle. Én a helyedben várék még, hamarosan itt lesz a Brazos 2.0 is, kíváncsi leszek rá, hogy mit tud majd.
-
zsigus
őstag
válasz
Tomix24 #12603 üzenetére
Nem tudom te hogy vagy vele de nekem nem mindegy, hogy nyugalmi állapotban (vagy kis terhelésnél pl. böngészés) 900-950 körül vagy 1250-1300 körüli fordulaton megy egy venti ha csendes gépet szeretnék.
A nagy gépben 1200 körül megy két db az asztal alatt - ami szigetel is - és az egész szobában hallhatóak (ha nem szól valami hangosan pl. TV), viszont ahogy mondtam a HTPC-met most csak akkor hallod - durván 2m-ről - ha csend van és figyelsz rá.
Ha megy a nagy gép akkor pedig egyáltalán nem hallható (most, hogy a vinyó hangja "ki lett iktatva").
-
zsigus
őstag
válasz
Arthuro_Adam #12597 üzenetére
Ha teljesen hangtalan, vagy nagyon halk gépet szeretnél akkor vagy felejtsd el a 65W-os kategóriát, vagy szerezz be egy jobb vízhűtést.
Nekem a HTPC-ben egy E-350 APU van (18W) egy ilyen lap társaságában. A gyárilag rajta lévő 6000 fordulatos ventit azonnal lekaptam róla, és szerencsére a ház felső pereme és a lap hátsó csatlakozói közé pont odafért egy 12cm-es noname venti. Max 1400 fordulatos, jelenleg ebben a gépben olyan 900-1100 között mozog a sebessége, és teljesen fölé hajolva is alig hallatszik (pedig vannak ennél jóval halkabb ventik is!), távolabbra pedig csak akkor ha minden csendes és figyelsz rá.
A HDD-vel volt még gondom, hiába raktam a csavar alá gumialátétet, hiába "párnáztam" ki alatta és az érintkezési pontokon akkor is rezonált. Éppen ma oldottam meg a gondot: az 5,25" meghajtóhelyre (pontosabban az 5,25" keretbe) fellógattam befőttes gumival, azóta semmi de semmi hangja nincs (WD 5400rpm), pedig sokkal de sokkal zavaróbb volt mint a venti.
canniball: A magassága még mindig kicsi. Ha jól látom 15 centis, ebben még az én AC Freezer 64-em sem férne bele, és nem hinném, hogy ez passzívan elvinne egy 65W-os procit (ráadásul az ATX táp +1 zajforrás és +1 venti).
Passzívan sztem igen nagy borda kellene hozzá, ami még az olcsóbb ATX házakba sem menne bele, mert ezek is szűkek hozzá.
Persze még egyszer elmondom (még mielőtt valaki belekötne): nem fogyaszt folyamatosan 65W-ot egy 65W-os TDP-vel rendelkező CPU (sőt az sem biztos, hogy fogyaszt egyáltalán annyit), biztosan vannak róla fogyasztásmérések is, amit nincs kedvem most megkeresni (vagy ha a Trinity-ről van szó akkor még nincs is adat róla), de ha asztali használatra kell, nem pedig egy minikernellel rendelkező csak videónézésre használt gépre akkor azért nem kellene alul méretezni a hűtését.
-
zsigus
őstag
válasz
Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Attól függ, hogy mekkora paneltáppal. Van 220 W-os is, ami még egy kisebb VGA-val is megbirkózna, de itthon - az egyel előtted lévő hsz.-ben linkelt - 120 W-os a legnagyobb amivel találkoztam. Ennek is bőven el kell bírnia ezt a konfigot.
A HTPC mérettel és a passzív hűtéssel viszont gond lesz. 65 W-os APU-nak azért kell hűtés, és nem mindegy mit teszel rá. Passzívban nem hiszem, hogy meg tudod oldani (főleg, hogy fontos a minél kisebb méret is). Maximum egy drágább hűtővel le tudod halkítani elviselhető szintre.
Persze nem eszik folyamatosan 65W-ot, de ha asztali gépként fogod használni (több weboldal megnyitva egyszerre, háttérben letöltés, zenehallgatás és ki tudja még mi) azért nem ártana neki egy jobb hűtő, hogy megfelelő zajszinten tartsd, pl. egy ilyen.
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #12543 üzenetére
Osibaa: Így legyen ötösöd a lottón: a monitoron nincs ilyen. Váltogattam a képarányokat és megoldódni látszik a dolog (legalábbis egyelőre, mert korábban is volt olyan, hogy jónak nézett ki, de csak egy darabig).
Nagyjából 3-4 hónapja küzdök vele (és eszembe sem jutott ez az eshetőség), szóval örök hála. Nagyon köszönöm a segítséget.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12542 üzenetére
Újratelepítem az Openelec-et egy másik pendrive-ra, és megpróbálom a monitoron, az is FHD-s (most már kalibrálva lett, ezért mások a beállítások (és nagyobb is a fekete csík).
De mintha korábban a monitoron is jelen lett volna. Ráadásul ha ez lenne a probléma akkor sem kellene egyik oldalról a másikra vándorolnia a sávnak.
Majd szólok mi lett.
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12540 üzenetére
Köszi a választ. Akkor a lappal lesz gond, írok a boltnak és cseréltetem egy Asrock-ra (és innentől az MSI-t nem ajánlom senkinek, bár ahogy olvastam a Zotac miniPC-jével is hasonló gondok voltak). Szerencsére 3év gari van rá.
24 Hz-en használod a gépet? Én 50 Hz-en, és emiatt vált 24 Hz-re ha HD-s (vagy 24p-s) filmet indítok el. Nálam az 50 Hz-es filmeknél nem vált frekit, csak akkor amikor kell (ahogy látom viszont egyre több a 24p-s SD anyag is, ezért nem csak a HD-s anyagoknál van váltás).
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12537 üzenetére
"Rendszer/Videók/Képfrissítésfrekvencia igazítása a film-kockasebességhez: Nem"
Pedig ha a HD-s filmekhez szeretnél 24p-t akkor ezt be kellene kapcsolni.
Nekem már az is megfelelne ha valahogy a driver-ben lehetne nagyítani a képet (kicsinyíteni lehet az overscan-nel), ha kimaradna egy-egy fél centis rész három oldalról nem érdekelne.
aicon: Semmi gond, azért köszi.
-
zsigus
őstag
Azt javasolták, hogy az fglrx-ben írjam be a következő sort:
KMD_EnableSLSOverlapSupport=V0
PP_ULPSDelayIntervalInMilliSeconds=V30000
DigitalHDTVDefaultUnderscan=V0
[AMDPCSROOT/SYSTEM/DDX]Csak éppen nekem az jön le ebből a sorból, hogy itt valamilyen késleltetésről van szó, és vissza is jön a fekete sáv egy idő után.
Pár kép (a monitoron készült VGA kábellel, itt csak egy oldalon van a sáv, de a TV-n (HDMI) ha elindítok valamit (vagy újraindítom a gépet, vagy bármi) átkerülhet a másikra, aztán vissza): Oldala, Oldala (kiemelt), Sarka, Sarka (kiemelt)
Az első képen látszik, hogy nem ér faltól falig a kép, a második képen pedig az, hogy nem tudok tovább kalibrálni (hiányzik a nyílból), mert hiába nyomom tovább a fekete sávban nem lehet továbbmenni
A kalibrálási adatokkal nincs gond, itt azzal van, hogy egyszer az egyik oldalon van fekete sáv, másszor a másikon, és emiatt tolódik a kép (alapból sem szabadna lennie).
Beállítom tökéletesen ahogy kell, átvándorol a fekete sáv és úgy képzeld el mintha odébb tolnád a képet pár pixellel ide-oda, tehát hiába kalibrálok, mintha valaki direkt ba*ztatna azzal, hogy ide-oda tologatja az egész képet.
Valaki megnézné, hogy tapasztal e ilyet E-350-el? Ha nem túl nagy kérés.
-
zsigus
őstag
Ha már ennyi E-350 szakértő összegyűlt akkor én is teszek még egy kört az én - kezdetek óta jelen lévő - problémámmal.
Még mielőtt meglett volna a Pana plazmám a(z LCD) monitoron bűvészkedtem a HTPC-vel, ami a TV megérkezése előtt már kész volt. És egyszer csak felfigyeltem egy jelentéktelennek tűnő, de mégis idegesítő dologra: oldalirányban nem ér faltól-falig a kép, ugyanis az egyik oldalon van egy pici fekete sáv (underscan - képméret-helytelenség a hozzáértőknek).
Mikor megjött a várva várt TV akkor egy darabig nem láttam, de egyszer csak ezen is észrevettem, hogy a probléma nem szűnt meg, ráadásul ha már észrevettem akkor ezen nem lehet később nem észrevenni, ugyanis a káva lakk-fekete és a pereménél tükröződik a kép, emiatt az egyik oldalán "világít" a perem, a másik oldalon pedig nem.
Feltettem az OpenELEC fórumban a kérdést, hogy mit lehet ezzel csinálni, és kaptam egy megoldást, viszont ez kb. 5 percig működik (driverben valami extra sort kellett beírni), aztán visszajön ugyanúgy az egyik oldalon a fekete sáv.
Gondoltam semmi gond, majd bekapcsolom a TV-n a túlpásztázást (olyan mintha egy picit zoomolna a képen), és bekalibrálom ehhez. Viszont a tegnapi napon szinte csak ezzel foglalkoztam (és persze hamarabb is), és kiderült, hogy hiába kalibrálom akár egy picit túl a képet, ugyanis elég ha elindítok egy filmet (akár 50 Hz-eset, akár 24p-set frekvenciaváltással) majd megállítom (vagy újraindítom a gépet) és ekkor a másik oldalra kerül át a fekete sáv, és emiatt tolódik a bekalibrált kép.
Korábban azt gondoltam, hogy a kalibrálási értékeket nem tudja megjegyezni a gép, de tegnap kiderült, hogy mégis meg tudja. Beállítom, hogy 38/22 az egyik oldalon, 38/22 a másik oldalon, egy újraindítás és az értékek ugyan megmaradnak, de a fekete sáv állandó oldalváltása miatt mégis tolódik a kép jobbra-balra ha valamit csinálok is a géppel.
A kérdésem a következő: más is tapasztal ilyet? Mert a külföldi fórumokon sokan igen, és emiatt azt hittem, hogy nem alaplapfüggő a dolog, de a sok elégedett E-350-et használó után kezdek arra hajlani, hogy mégsem az összes Fusion lapra vonatkozik ez a dolog, csak arra a gyártóra akitől én vásároltam a lapomat (MSI E350IS-E45). És ha nem tapasztaltok ilyet milyen lapot használtok?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha kiderül, hogy a lap hibás, akkor ez garanciális probléma e? Gondolom igen, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Elnézést a hosszú terjedelem miatt, csak próbáltam a lehető legjobban körülírni a dolgot, és ezt képek/videó nélkül elég nehéz.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #12532 üzenetére
Nekem a Függőleges szinkronizálás: Mindig-re van állítva, mert egyébként szétesik a kép (vagy a menüben, vagy lejátszás közben).
Szintén E-350-et használok, Fusion build-el, és eddig csak EGY anime-nél kockásodott a kép (valószínűleg a videó kódolása miatt, amit nem nagyon szeretnek sem a médialejátszók, sem a gyengébb PC-k). Ezen kívül csak a Killa Sample-nél volt kockásodás, de nem sok olyan videó van, ezért ez kevésbé érdekel.
Bár MSI lapom van nem ASrock (ebben nem lehet állítani a videokártyának lefoglalt memóriamennyiséget, de ahogy látom 512 MB-ot foglal le neki), 2 GB RAM-mal, és egy pendrive-ről megy a rendszer (drágák a HDD-k).
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #12508 üzenetére
Egyébként korábban több dolgot is kiraktam így a főképernyőre, és ha ez segít valamit: nekem akkor csinálta ezt az összevisszaságot amikor a keresést raktam ki (ilyenkor feljön egy virtuális bill.) a Youtube kliensnél, viszont ha átállítottam a "gyökérkönyvtárra" ahonnan kattinthatok a keresésre, akkor megszűnt ez a probléma. Próbálj egy szinttel feljebb lévő mappát/elemet kirakni hátha jó lesz.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12507 üzenetére
Én most kiraktam főoldalra (kedvencek opcióval) a "nagy PC-ről" hálózaton megosztott filmes mappát (tényleg nem hülyeség ezt megcsinálni, köszi), néha nálam is produkálta azt az összevisszaságot (főleg a Youtube kliensnél), de három restart után ennél mindig rendesen bejött a hálózati mappa.
Milyen XBMC-t/OS-t használsz? Én OpenELEC 2.0 Beta 2 (1.95.1)-et.
Viszont érdekes módon nem tudja megjegyezni a billentyűzet-kiosztást ez a verzió (pedig beállítottam minden restart után magyarra), és így nem tudom átnevezni a főképenyőn a nevét.
Frissítek 1.95.2-re, hátha.
-
zsigus
őstag
válasz
buca84 #12505 üzenetére
"Az a béta mikor lesz végleges?"
Jó kérdés, nem tudom.
Egyébként köszi a választ, de nem igazán bízom az ilyen driverekben, próbáltam már egy-két nem hivatalos kiegészítőt, és elég kevés működött belőle (ott is írták, hogy sokaknak megy, és elvileg a platformomra szánt verziót is szedtem le, mégsem működött).
Ráadásul elég drága is. Most egy STB és egy USB-s tunner között vacillálok a felvételi lehetőség miatt, de azt hiszem inkább az STB felé hajlok (még úgyis, hogy ahhoz HDD-t is kell venni, használtan). -
zsigus
őstag
Sziasztok!
Ahogy látom megérkezett az OpenELEC 2.0 (béta), és van belőle PVR változat is minden platformra. Használ valaki OpenELEC-et tunerrel? És ha igen milyen tunerrel (úgy látom, hogy nem igazán kaphatóak itthon a vele kompatibilis tunnerek), és a felvételi funkció vajon működhet e benne?
Köszi a válaszokat.
slashing: Tölts le agy másik témát (skin-t). Nekem pl. Aeon Nox van, és itt a fájlok részen is van több nézet (pl. bélyegkép, borítók stb.), de az infók letöltéséhez (főleg egyesével) még mindig a lista a legjobb.
A scraperekkel kapcsolatban pedig sztem nincs arra megoldás, hogy ömlesztett Flimeknél/Sorozatoknál kitalálja, hogy melyik mappa mit tartalmaz, és hogy hol keressen utána. Amikor hozzáadod akkor választod ki lényegében azt az adatbázist ahol utánakeres a tartalomnak. Miért nem szeded szét tematikusan?
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #12438 üzenetére
Miért kellene? Az XBMC-nek az lenne a lényege, hogy mindent egy helyről tudj indítani, csak be kell lépni az XBMC-be. Gondolom teljes képernyős módban használod, így nem is lenne valami gyors a dolog.
Sokkal gyorsabb és kényelmesebb ha a társítás valami egyszerű lejátszóhoz van beállítva, ha komolyabban használod akkor pedig úgyis az XBMC-t indítod.
-
zsigus
őstag
válasz
stratova #12408 üzenetére
A hangtechnikával kapcsolatban érdemes elolvasni a házi-mozi topic első hozzászólását (kb. a közepén van szó az elhelyezésről). Mivel magadra kell irányítani a hangdobozokat (megfelelő szögben), és fülmagasságban is kell lenniük, ezért nem csak az számít, hogy hová teszed őket. példa (nem számít, hogy ez 10.2-es).
Nem tudom, hogy konkrétan milyen rendszerről van szó (de biztos jobb mint az enyém mert nekem most nincs
), de jobb rendszereknél (nem kompakt házi-mozi) ajánlott 3m-es távolságba tenni a front hangdobozokat, és így ha túl közel ülsz akkor nem lesz megfelelő a hangzás.
De ez már nagyon off.
-
zsigus
őstag
válasz
stratova #12403 üzenetére
Nem fárasztani akarlak, ez tény [Optimális nézési távolság HDTV-hez a THX szerint].
Az átlag 2m-es nézési távhoz még egy 42" TV is kicsi FullHD-hez, arról nem is beszélve, hogy egy normálisabb házi-mozit hangtechnikában sem lehet megoldani 2m-től kisebb távolságon belül. Ha az ár fontos szempont TV vásárlásnál, akkor pedig 100e Ft körül is lehet kapni jó HD Ready TV-t, 120e Ft-ért pedig egy FullHD-st is 42 colos méretben.
A méret nagyon számít, és ha TV vásárlásra adom a fejem (10 év után cseréltem az 55centis CRT-t) akkor erre is figyelek.
-
-
zsigus
őstag
Ameddig nem tudtam beállítani a HTPC-n a 24p-t addig én sem vettem annyira észre (bár egy picit furcsa volt, főleg 60 Hz-en, mert ott 3:2 Pulldown van, és nem egyenletes a sebesség, 50 Hz-en jobb egy picit), de amióta be van lőve a 24p teljesen más.
Hidd el van különbség.Tomix24:
DM-Fan, plazma topic:
"akkor már inkább a Panasonic 42C3, amiben ugyan nincs beépített lejátszó, viszont korrektül kezeli a 24p tartalmakat is és még a képe is jobb, feketeszintje is mélyebb, mint a Samsung-énak."Panasonic 42C3: 1024x768
-
zsigus
őstag
válasz
Tomix24 #12364 üzenetére
A HD Ready TV-k is tudhatnak 24p-t, a hanggal kapcsolatban pedig nem sok embernél számít a DTS-HD (lekeveri a gép DTS Core-ra, az 1,5 Mbps ha jól tudom, vagyis bőven jó).
Egyrészt jellemzően csak angol hangsávokban van DTS-HD vagy TrueHD, másrészt ahhoz normális hangrendszer is kell, hogy valóban rendesen halld is.
50/60 Hz-en pedig szaggatnak (nem durván, de észrevehetően) a 24p-s filmek, tudtommal. Bár nem mindenki egyformán érzékeny rá, de ha látott valaki valahol 24p-ben egy 24p-s filmet akkor már annyira nem fog tetszeni neki 50/60 Hz-en.
-
zsigus
őstag
válasz
tigipuf #12341 üzenetére
"Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?"
Nálam és sztem sok más igényes embernél azért jelentkezik (akik nem 32"-os FHD TV-t vesznek házi-mozi célra, és nem is LCD-t, hanem egy méretben megfelelő filmezésre való plazmát, vagy netalántán projektort [minél nagyobb kijelző annál lobban előjönnek a hibák]).
A filmeknél nem csak a felbontás számít, hanem a bitráta is. Egy 1080p-s mkv rosszabb minőségű mint egy BD (nem is kérdés, természetesen), bár filmenként változik, hogy mennyi érzékelhető különbség van közöttük. Egy lapos romantikus filmhez bőven elég egy 1080p-s mkv, komolyabb filmekhez viszont nem. De minden filmnél látható a differencia, csak nem biztos, hogy megéri 10-15 helyett 22-23 gigát tárolni, vagy letölteni.
Én is megszoktam nézi nem HD-s minőségben amit várok, de később ami érdemes rá, azt szeretném a lehető legjobb minőségben (is) látni.
-
zsigus
őstag
válasz
liszi70 #12144 üzenetére
Én biztosra nem mondom, hogy a GPU-val van gond, csak sejtem. Nem akarom, hogy miattam belevágj egy vásárlásba aztán mégse legyen jó.
Ahogy nézem PCIexpress-es a lapod tehát a lényeg az, hogy PCIe kártyát vegyél (ha szükséges), de előtte próbáld ki egy kölcsönkártyával.
A passzív hűtés nem biztos hogy jó, főleg ha nincs a házban egy venti sem. Egy gépben nemrég cseréltem egy kb. 3 éves passzív kártyát (ASUS 8500GT Silent), abban sem volt semmi extra venti és meg is halt. Bár ez nem fogyaszt valami sokat és kevésbé is melegszik valószínűleg, szóval jó lehet.
-
zsigus
őstag
válasz
liszi70 #12142 üzenetére
23,976 FPS-t jelent a 24p, de ez a lap (és még sok más) valószínűleg nem ismeri ezt és 24 teljes képkockás sebességgel játssza le. Konkrétan nem tudom, hogy ennek a 760G-nél milyen következményei vannak de pl. az Intel IGP-knél, régebbi driverrel kb. 40 másodpercenként duplázott egy képkockát, lehet, hogy a tiéd pedig eldobja.
De az a legegyszerűbb ahogy korábban is mondtam, ha van lehetőséged kérj kölcsön egy kártyát amiben van HD gyorsítás és próbáld ki, hogy így jó e.
Az 1080p csak 1920x1080 pixeles felbontást és progresszív képfrissítést jelent, az hogy 24p-t is tudja-e az már más dolog. 1080p lehet 50/60 Hz-en is.
-
zsigus
őstag
válasz
liszi70 #12140 üzenetére
Az a baj, hogy valószínűleg nem csak a HD gyorsítás hanem a 24p is hiányzik belőle és ezért van problémád a frekvenciaváltással.
Ha ez a chipset van benne akkor pedig mindegy, hogy van e rajta HDMI vagy sem ugyanezek a specifikációi, vagyis nincs benne HD gyorsítás.
Nekem is volt korábban olyan "alaplapom" még az AM2-es időkből (konkrétan ez) amin volt HDMI de úgy szaggatott rajta még a 720p is, hogy nézhetetlen volt az egész, persze sokkal gyengébb proci volt benne mint a tiéd.
-
zsigus
őstag
válasz
liszi70 #12137 üzenetére
760G: "Az új chipset nem rendelkezik Hybrid CrossFire támogatással, és hiányzik belőle a második generációs UVD is, ami a nagyfelbontású videofájlok lejátszásának hardveres gyorsításához kell." [link]
Én a helyedben vennék egy olcsó videokártyát 5-6ezer Ft-ért amiben van hardveres gyorsítás is.
Vagy újonnan pedig pl. ezt: [link]
7e Ft, keveset fogyaszt és van benne hardveres gyorsítás. -
zsigus
őstag
válasz
liszi70 #12126 üzenetére
Egy gáz van csak ezzel, hogy PC üzemmódban nincs 24p, és a filmekhez más szempontból sem a legszerencsésebb a PC mód.
Nem tudom mi lehet nálad a probléma, próbáld meg másik HDMI kábellel ha van rá mód. De ahogy olvasom a 760G chipset specifikációit, hiányzik belőle a HD videogyorsítás, nem tartom kizártnak, hogy ezzel lesz a gond.
Elvileg a procinak elégnek kell(ene) lennie (FullHD videókhoz min. 2 mag, 2 Ghz), de ha van valamilyen ismerősödnek egy HD gyorsítást is "tartalmazó" videokártyája próbáld meg kölcsönkérni egy próba erejéig, és akkor egy olcsóbb VGA (akár használtan is) elég lesz bele.
-
-
zsigus
őstag
Ha klasszikus mATX házat szeretne akkor valóban olcsóbb mint egy miniITX, de ha HTPC szerűnek kellene lennie (fekvő, DVD lejátszó szerű) akkor ilyet 25k alatt nem nagyon találni, táp nélkül. Egy miniITX pedig egy kisebb táppal is jóval olcsóbb ennél.
Ha pedig szinte csak HTPC felhasználásra szánja akkor felesleges ez a proci, inkább E-350 vagy ION. Kevesebbet fogyaszt emiatt nem is kell rá nagy hűtés és jóval halkabb plusz olcsóbb is.
-
zsigus
őstag
válasz
Mezga Aladár #11993 üzenetére
Akkor bocsi, én a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" (kép-órajel, hang-órajel stb.) opcióra gondoltam, amikor azt írtad, hogy "képernyő szinkronizálása a filmhez". Én erre mondtam azt, hogy nem kell.
-
zsigus
őstag
válasz
Mezga Aladár #11991 üzenetére
Nem kell a képernyő szinkronizálása sztem.
Ha csak a 24p számít akkor kapcsold be a "Képfrissitésfrekvencia igazítása a film képkockasebességéhez" opciót, és automatikusan váltja a frekit.
-
zsigus
őstag
válasz
Mezga Aladár #11989 üzenetére
Erre nincs megoldás, XBMC-vel ennyi lehetséges.
De sztem nem fogsz semmi hibával találkozni, mert ez csak azt jelenti, hogy bizonyos időközönként egy-egy képet dupláz a lejátszáskor (ha jól emlékszem Intelnél 40 másodpercenként duplázott egyet, és ott 24 képkockával ment csak a lejátszás (23,976 helyett), tehát itt - az elhanyagolható különbség miatt - több perc is lehet mire dupláz egyet (bocsi, nincs kedvem kiszámolni
).
-
zsigus
őstag
Ha viszonylag olcsó házat keresel táppal együtt akkor javaslom a Gigabyte féle T5140-et. Én nyár végén durván 15 ezerért vettem.
Nekem is ez van, és adnak mellé egy FSP gyártmányú 60 W-os adapter+paneltápot (az FSP-k eddig még elég megbízhatónak bizonyultak a tesztekben, és a közvéleményben is, sőt rengeteg gyártónak is ők szállítanak be, pl. Gigabyte), a legtöbb képen rajta van a monitortartó állvány is, de nem kötelező feltenni rá.Van hely benne 2 HDD-nek gyárilag + egy normál méretű (5,25") DVD/BD-nek is. De az 5,25-ös keretet ki is lehet szedni belőle, és csavarozás nélkül ugyan, de beletehetsz még 2 HDD-t is (egy kis módosítás a házon, és a csavarozás is megoldható).
Lehet, hogy a 60 W kevésnek tűnik, de nálam az AMD E-350-el gond nélkül ment 4 HDD-vel is, szóval egy ION-hoz vagy Fusion-höz bőven elég kell hogy legyen.
-
zsigus
őstag
Egy HDD-vel esetleg elmenne. Csak a proci 65W-os, ezen kívül még fogyaszt a lap, a HDD az USB-s eszközök stb., és az LC-Power tápokat egyébként sem erőltetnem, ha nem muszáj.
Fesz és órajel csökkentéssel még jó is lehetne, de ennyi erővel felesleges ez a teljesítmény. Én a helyedben várnék a következő APU-kra (elméletileg lesz belőlük 35 W-os is), vagy vennék egy ION, Fusion lapot. (én a képméret helytelenség miatt - amivel szívtam egy csomót, de még mindig nem jó - inkább az ION-t javasolnám, az nV-nek jobb a linux támogatása.)
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #11941 üzenetére
Az a baj, hogy az arra való csak, hogy a túllógást korrigálni tudd, de itt nem túllógás van.
Ez olyan mintha a gépnek ott véget érne a kép, tehát hiába próbálod kalibrálni, nem tudsz tovább menni a fekete sáv miatt (illetve tudsz, csak akkor sem fog látszani ott semmi). -
zsigus
őstag
fecus: az Openelec Generic
tomy_cz: Én most szívtam egy nagyot az újratelepítés miatt. Már régóta használtam az Openelec-ből a pre-eden bétát, aztán most egy dolog miatt újra kellett telepíteni (utólag kiderült, hogy nem kellett volna), a legújabb verzió pedig az őrületbe kergetett.
Nem lehet telepíteni rá az Aeon Nox-ot (skin), és egy rakás más kiegészítőt sem, mert vagy hibát ír a telepítéskor, vagy még a manager-ben működésképtelennek jelöli (pedig korábban állandóan frissítettem, és a legújabb verzió is fenn volt, ugyanezekkel a kiegészítőkkel, és semmi gond nem volt).
Visszatettem az XBMC 10-et tartalmazó stabil verziót, de nagyon lassú volt, aztán végre megtaláltam a régebbi bétákat, és azóta már minden jó (egyelőre).
Csak az underscan-re találnék már valami gyógymódot a Fusion build-re, mert van egy fél centis fekete sáv a TV jobb oldalán, és egyszerűen nem lehet eltüntetni. Hiába kalibrálok, hiába állítottam át a driverben egy-két dolgot (fórumok alapján) semmi. Illetve egy darabig jó volt (szenvedtem is vele rendesen), aztán megint visszajött egy pár perc után.
Ha valaki tud erre valami megoldás azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest