Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
De mé...mindennek meg van a helye, a laptop az íróasztalon, a HTPC a tv alatt, a NAS el jól eldugott sarokban, a tablet...na az igaz, bárhol előfordulhat
Sosem favorizáltam az univerzális dolgokat, előbb utóbb csak előjött valami probléma velük.
Az AMD csak gyúrjon a driverekre (főleg a linuxosra), rájuk fér (engem régebben a random újrainicializálása hozott frászt, de most már csak nagyon ritkán jön elő).
-
Bitlisz
aktív tag
AMD esetén az új kártyák (UVD2 kompatibilis) és új driver (10.4 -től) elvileg megoldja az esetleges gondot. Ha meg nem, akkor be kell szerezni egy másik release-t a videóból
Az általam már belinkelt Brazos tesztben írták, hogy miben marad el (ami UVD3 ugye).
Nem sok, de mégis alul maradt az egyszerű ION-al szemben.ION-nál a FullHD gyorsításhoz mindenképp kell a Dual Channel. Hogy ezzel valami gond lenne, arról nem hallottam. De az biztos (mert észrevettem), hogy nem dualban, Linux alatt még jól játszik ilyen anyagot (XBMC Live 10.10), de Win7 alatt már nem (Home Premium 32bit/64bit).
Mellesleg a laptopomban nekem is ATI (HD5730) GPU van, Intel i5 procival, a médialejátszó ION (meg egy tablet is van ilyen), a "NAS" meg Atom D525.
Már csak egy VIA nano-t meg valami Tegra cuccot kéne valahonnan összevakarni... -
Bitlisz
aktív tag
Na az AMD fanoknak üzenem, nemtom mivel vívtam ki ezt a nagy szimpátiát...
Spec örülök, hogy van több ilyen alacsony fogyasztású platform, mint Atom+ION, Brazos, de nem győzött meg
Segítettem azért pár embernek itt, mindennap benézek, de nekem kezd kicsit fárasztó lenni itt ez a győzködés. Mint az oviban.
-
Bitlisz
aktív tag
Én kb másfél éve használom az ION-t. Jelenleg Win7, és 99,9%-osan mindent lejátszik.
Egyetlen filmet találtam, ami szaggatott, de az valami tényleg rosszul sikerült kódolás volt.Mióta átálltam, ami hiba volt linux alatt, azt érdekes módon Win7 alatt többnyire nem produkálta az XBMC.
Ezek a hibák:
- HD MOV (Pana fényképezőből), linux alatt gyak. nem viszi, win alatt reccenés nélkül hanggal
- egyes mono hangos avi-nak nem volt hangja (HDMI-n), win alatt ok
- HD WMV (ezek többnyire korhatáros darabok) tekeréskor az elejére ugrott (asszem ezt sem gond win alatt)
- HD Audio passthrough (bitstream DTS-HD meg DDTrueHD, vagy az ebből dekódolt LPCM(ION esetében max ez)) XBMC alatt nincs (de arra max a TMT lesz használva, szal BluRay iso is mehet)Mellékesen az Avatarból csináltam annó egy rendesen tuningos mkv verzsönt, hibátlanul viszi. (1080p (ami az elérhető legjobb volt a neten mkv-ban, az összes hang (DD-től a DTS-HD MA 7.1, 7.1 FLAC és feliratok, így ez volt vagy 40Giga).
De kb lehet majdnem ilyen jó a Brazos is. Az legalább tud Bitstream Audio-t, 24p (ezt ION is), UVD3 (talán majd tud WebM/VP8-at), alacsony a fogyasztása (Enszuke, tudjuk, az E3300-nak még alacsonyabb...respekt), SATA6G/USB3.0 (szeretnék látni erre teszteket, hogy bekapcsolt vírusirtó mellett milyen sebességet produkál ezekre), meg asszem még olcsóbb is...stb. De a Brazos egyenlőre (mint minden AMD) linux alatt felejtős (még?).
TV tunerem nincs, egyenlőre nem is tervezek. Nálunk 3éve a megállítós digitális (de analóg kimenet) UPC van, elégedett vagyok vele. Lehetne igaz T-Home kábel, vagy mivel kb 3km-re vagyunk rálátással a TV toronytól, MindigTV is (ahol meg azok nem jönnek be ami kéne).
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8810 üzenetére
Na akkor leírom ezt is amit Enszuke-vel dumáltuk privátban (nem értettünk mindenben egyet, de az igények is különbözőek).
Szal nemrég kipróbáltam egy atom+ion-os gépen a VLC-n a letöltött WebM/VP8-as videókat.
Néha be-beakad (bekockásodik, megakad), de a procit kb 15-25% között hajtja 1080p-ben.
Youtube hmtl5-ben meg max a 720p élvezhető, de az is csak ablakban.Szerintem amúgy a CUDA-ra (ION) alapozva lesz megoldás. Flash+VP8-ra lehet hogy lesz. Vagy máshogy, pl OpenCL, VDPAU...stb Linux alatt biztos megoldja majd valaki
A jelenleg HTPC-re szinte tökéletes ION/Brazos mellett...
Az AMD vonalon valami 45W-os proci (pl AthlonII X2 250E, vagy alulfeszelve valami 65W-os),
Intel pl E3300 (G41, vagy inkább a G45 chipset ahol GMA X4500HD van) vagy hasonló (ha többet akasz, i3...stb).
Normális hűtővel (esetleg 12cm-es ventivel) halk. Valami mATX lap (PCI TV a tunernek, PCIe 16x GPU-nak).
Hogy normális 24p legyen, meg HD Audio bitstream (de legalább LPCM), ajánlom az Intel VGA-val szemben az alacsony fogyasztású GPU-kat (pl GF210..stb), de csakis passzívan. (esetleg ATI, de az én nem preferálom annyira, majd ha UVD3-as lesz passzív, 10-20W fogyasztású),
Tápnak csakis PicoPSU (ha nincs beépített).
Így kordában lehet tartani a fogyasztást, valószínűleg az Intel rendszer alacsonyabb fogyasztású lesz. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8806 üzenetére
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8797 üzenetére
Na megsasoltam ezt a WebM VP8..9...témát rendesen.
A laptopomon chrome alatt (valami i5 mobil) kb 30%-os megevett a prociból egy 1080p-s Youtube HTML5 anyag, mert ugye ezen nem gyorsít a GPU.
Bármelyik atom (és hasonló) biztos szenvedne vele.
A minősége valahogy nem jött be, szerintem nem jobb mint a Flash (h264?).
Az előnye az lesz (gondolom), hogy nyílt és ingyenes lesz az alkalmazása.
A legnagyobb hátránya, hogy jelenleg semmi sem gyorsítja (asszem a rockchipnek van 1, meg majd lesz pár ilyen).Szal valóban a procira hárul minden, jelenleg.
A tökéletes megoldás HTPC-re (hogy időtálló legyen), egy ilyen E3300 vagy AMD Athlon II X2 250 szerű proci (teljesítményben kb ez a min, hogy a proci minden HD anyagot tudjon vinni).
Ha valakinek ez nem elég (én):
Plusz egy VGA, ami nem az intel, de abból is min 4500-as tip, és képminőség is ok lehet (kivétel a 24p).
ATI-t nem javasolnék, mert az meg háklis a kódolásra (bár az UVD3-ról még nem tudom mennyivel jobb, szerintem az max a divx-et veszi szárnyai alá).Tökéletes megoldás nincs.
A legjobb (hosszabb távon) a fogyasztás és egyéb (saját) elvárások alapján egy nVidia chipes board lehet, pl.:
Zotac GeForce 9300-ITX WiFi
+ E3300
+ csakis PicoPSU! (bárhonnan is)
+ min 2GB mem
+ 2,5" HDDVagy ilyen takarékos proci, hozzá a lap, PCIEx16 foglalattal + VGA (nVidia GF210...stb)
Szerintem fogyasztásban ezt is meg lehet úszni úgy 70W alatt.Bár azt is el tudom képzelni, hogy a HTML5/VP8-as videó mellett egy jó darabig a Flash is ott lesz elérhetően, szal az ATOM+ION még teheti a dolgát HTPC-ként. Ezen meg én úgysem webezek.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8797 üzenetére
Így van.
Csak az Intelnek még mindig nem a legfényesebbek a GPU megoldásai. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8793 üzenetére
Na, mindegy, utolsó szó jogán
40-70W között (idle-max) van a fogyasztása egy alap rendszernek. Kifutó cucc, alaplapok pláne, ahol max G31/41/45 a GPU, és marad a hang az optikán (ha nem elég a sztereó), meg asszem max a G45-nek van HDPC-je....és ez mind nem mai gyerek...minimum GT210-et mellé kéne tenni, ami olyan + 10-20W. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8791 üzenetére
Igen, nem eszik sokat, de mennyit eszik egy ilyen rendszer a konnektornál? 40-50W?
Akkor már "csak" egy GPU hiányzik, ugye, HDMI (HDCP) kimenettel, ami mondjuk tud 24p-t, 7.1 LPCM stb...(pl Zotac GeForce 9300-ITX WiFi, vagy egy alap alaplap +VGA).
De itt valszeg rájönnek ismét a plusz wattok.
Nem teljes megoldás, de mindenesetre tényleg az egyik legköltséghatékonyabb megoldás e3300-al építkezni. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8788 üzenetére
Mellesleg a Tegra 2, Tegra 2 3D is jobb mint amire számítottam, de még mindig kb fele olyan jó, mint ami éppen használható lenne a mobil szegmensen kívül.
A Tegra 3 már tényleg jó lesz (akár HTPC-nek is), ősszel, vagy inkább jövő év közepén...addig meg kitudja mit hűznak elő mások a cilinderből -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8788 üzenetére
atom 330: 8000 mips (TDP: 8W)
atom D525: 9000 mips (TDP: 13W vagy 18W?)
AMD E-350: 9300 mips (TDP: 18W)jah, e3300: ~30300 mips (TDP: 65W)
Szerintem (csak) HTPC-be 45W alatti procit érdemes belegondolni (még azt is alulfeszelni). Aki mindennapi használatra is akarja használni (nem 1 oldalas webezgetés, meg office munka), az mindenképp feljebb keresgéljen (eme listán olyan 1300-1500 felett).
A brazos ha teljesítményben (és fogyasztásban) nem is olyan nagy dobás, de új technológiákat ad hozzá (USB3.0, SATA 6G, nem mintha ezeket ki is tudná használni) és emellett árban versenyképes az intel atom megoldásaival. Nameg a komolyabb integrált gpu-ja is (ami talán nem annyira háklis a kódolásra mint az eddigiek).
-
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
Nekem ilyen házam volt (távirányítóval, kijelzővel, táppal):
CHIEFTEC HT-01-B 300W
Alapból 3db 3,5” HDD fér bele (2db jobb oldalt élére állítva, 1db a DVD alá), és 2db 2,5”HDD (bal oldalt állítva), +1 normál méretű optikai olvasó…
Nameg, ha bátor vagy az alaplap mellé is lehet tenni bal oldalra 2 db-ot (de akkor nyáron már túl meleg lesz benne)
új ára legolcsóbban most 33ezer (ha ez igaz), vagy itt, de van vaterán is egy ezüst színű.Mellesleg a kijelző kb 1 méterről használható (pedig jó szemem van).
Esetleg olcsón még van a Modecom Canopus táp nélküli ház is néhol (bár az szerintem csúnyább és asszem a MC-525 Media Bay van benne (kép)), ami nagyon nem iMON...
De valószínű sima MCE eszközként megy a távír (annó itt olvastam róla, mediaportal-on működik) -
Bitlisz
aktív tag
Nem tudom melyik jó neked, de kipróbálhatod:
Quick Config (elég sok mindent át tud állítani vele az ember gyorsan)
Display Tuner,
DisplayFusion... -
Bitlisz
aktív tag
Itt jegyezem meg (mivel párszor emlegettétek), van egy eladó 120W-os PicoPSU-m.
-
Bitlisz
aktív tag
Ez nem HTPC, de érdekes. Ez mekkora már, a Sigma portolja az új chipjére az XBMC-t. Biztos megunták, hogy mindenki azt kérdezi, nem lehetne-e XBMC-t telepíteni rá...
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
LordAndrew #8632 üzenetére
Na ezt inkább a boltban nézd meg mielőtt kifizeted (vagy telón).
-
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
LordAndrew #8620 üzenetére
PC-n ez kb VGA kártya kérdése. Asszem ami megfelelhet PC-ről a HDMI 1.4a-t kiküldeni az az nVidia GT 430.
Állítólag az NV-nek jobb is a 3D támogatása (beállítások, driverek, programokkal együttműködés).
iMedian cuccokat nem ismerem, de szerintem nagy esély van rá, hogy nem tud semmi 3D-hez közelit (max a színesszemüveges múvikat, de azt bármi).
Ami tuti tud, az a PowerDVD meg WinDVD cuccok. -
Bitlisz
aktív tag
Hmm..bocs de ezt nem hagynám ki, te tényleg nem vagy nagy 3D guru
Gyanítom ennél komolyabb minőségre gondolt (shutteres szemüveges).
A technológiákról van itt egy érdekes leírás. -
Bitlisz
aktív tag
Csak nem bírom ki...
Ha kábelek között van is laboratóriumi műszerekkel kimutatható különbség, azt valószínűleg otthoni eszközökön nem fog látszani.
Egy kábel legyen minőségi kivitelű, normális csatlakozók, és megfelelően árnyékolt kábel.
Ha 5-8m feletti hosszban gondolkodunk, ezek még fontosabbak.
Veszteség, zavar, érintkezési hiba esetén a hiba valószínűleg "HDMI handshake" jellegű lesz, ami kb annyit jelent, hogy kép villódzás, másodperces hang kihagyás. Tehát jól észrevehető. Az OFC (Oxigénmentes réz) sem okoz kimutatható különbséget.
Véleményem szerint még mindig jobban jársz, ha veszel két-három elfogadható árút mint 1 drágát. Szerintem az az ár kb 2 ezer/méternél kezdődik (max kb 4ezer) (mondjuk 500-1000Ft csati, plusz méterenként 1000Ft, tehát 2m kábel: 3-5ezer között van, boltban, de pl egy webshopban még olcsóbb lehet). Az ennél több már inkább luxuasadó, mint valós előnyPersze mindig lesz olyan, aki az ~5 méteres vászonra kötött csúcskategóriás eszközökön kockánként próbál valami különbséget kiszúrni...és talál is, de ezek többnyire a placebo effektnek köszönhetőek.
Az olcsó MM-os, Tes..-os, gyorskötözővel megtépve csomagolt (amit úgy meg is húznak, hogy örökre meglátszik a kábelen), láthatóan gagyin fröccsöntött "aranyozott" csatlakozósat hanyagolnám.
Az ilyen kábel még az eszközök csatlakozóira is veszélyes lehet (nem egy ilyenről hallottam már...). De semmiképp sem ajánlom, hogy valaki gyakran használja a csatlakozókat (a ki-be dugdosás), amennyire csak lehet kevésszer csatlakoztassuk újra. pl ha valakinek kevés bemenete van a megjelenítőn és sok eszköze, jobban járhat egy HDMI switch-el... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz #8583 üzenetére
Közben kiderült, hogy az alábbi probléma IP cím ütközés miatt lehetett:
"Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos)."
Mivel a win is kiirta, hogy IP cím ütközés. Hogy ezt hogy hozta össze a router, az még nem világos (volt vagy 100 cím amit kioszthat, és a gépekre fix cím volt a dhpc kiosztásra beírva). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #8586 üzenetére
Amúgy pengén ment egy meglehetősen gagyi pendrive-ról a cucc. Nálam a hálózati téma is lehet szegelés igényelt volna.
És nem biztos, hogy neked kijönne ez lenne a hátrány az XBMC Live-al ami nekem.
Szerintem a SATA meghajtók becsatolása.A 2GB elég kell, hogy legyen. Persze a 2db egyforma rammal kicsit kedvezőbb a Dual Channel miatt (ha támogatja). A DDR3 még jobb hatással lehet a videókártya teljesítményre.
Ja és igen, az 512MB ajánlott a FullHD miatt.
Enszuke (ismételt) javaslatára a "sata port multiplier"-nek utánanéztem, és jó megoldás lehet. Az alaplapi vezérlőnek AHCI kompatibilisnek kell lennie (és ez a BIOS-ban bekapcsolva), plusz, ha SIL3124 vagy SIL 3132 van, akkor ki lehet építeni ennek vezérlőjével is a RAID-eket köteteket.
Nekem belső kéne, pl ez jó is lehet 20 rugóért. Ez is +4 Portot jelentene (-1, + 5)
De nem tudom milyen hátrányai lehetnek egy ilyen használatának, de elvileg nem jelentene észrevehető változást a sebességben. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #8582 üzenetére
Én most állok át win7+xbmc-re (a régi HTPC+szervert elkülönítem, mivel hangos volt a 7db HDD, ráadásul több is kéne bele
)
ZOTAC ZBOX HD-ND02
+2x 2GB DDR3 RAM (ebből 512 megy a vga-ra)
+40GB Intel X25-V SSD (igen, ez lehet túlzás, de halk, és nem melegszik, és sebességben is sokat dobhat rajta)
+Hama MCE Remote, ilyen:
Szinte minden ok vele egyből (talán egyedül az infó gomb nem műxik, de megoldható, viszont tudja ébreszteni alvásból a gépet), de van ennél jobb is. Ezt a távírcsit ajánlom xbmc-re: HA-IR01SV, mert ez valódi MCE távircsi, nem billentyűkombinációkat küld (ha még lehet szerezni)
Bár nálam elmegy a másik is, úgyis a Harmony fogja átvenni a szerepét.Előbb a linuxot (XBMC Live usb-ről) próbáltam, majd a win7 ultimate xbmc-vel.
Azt kell hogy mondjam, a win7-es nyert. Azon alapból megy minden (még a HD MOV-jaim is), míg linux alatt több szegelés kell neki (nálam a többcsatornás hangnál keveri a csatornákat), és eddigi tapasztalatok alapján jobb ha csak az XBMC megy a grafikus felület helyett (X elindítása helyett, kb mint a live)
Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos).Az új szerver meg egy sima atom procis lap 2x2gb ram + nagy ház passzív táppal (120W PicoPSU), meg a 4portos SATA-RAID kártya (majd bepróbálok egy másodiknak egy ilyen 2portos PCI flex riser témát is, de lehet nem megy...)
-
Bitlisz
aktív tag
Vajon egy ilyen riser kártyát támogathat egy GIGABYTE GA-D525TUD lap?
2db PCI-os 4 portos SATA kártya lenne bele
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #8455 üzenetére
A kis türelmetlen (emil ment).
4GB-ra én is 64bites win7-et javaslok
Elvileg 3,5GB körül látna belőle, de az integrált videó kártya úgyis levesz belőle (512MB javasolt), szal tökmind1
http://ncorenews.blogspot.com/2010/11/windows-verziok-melyiket-szeressem.html -
Bitlisz
aktív tag
Amíg a Win-es gépem volt a HTPC is, az Ultramon-t használtam a kijelzők váltogatására.
Billentyűkombinációkat adtam meg az összes kijelzőmódra (CTRL+1..2..3..stb), hogy könnyen váltsak bármikor.
Az adott programhoz lehetett vele indító ikont létrehozni, mely automatikusan átállította a kijelzőt a kívántra a program indítás előtt, majd kilépve a programból vissza is állítja az eredetire. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
HeavyToys #8404 üzenetére
A lapka lehet olcsó, de nem valami bizalomgerjesztő amiket írnak.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Ciripke #8387 üzenetére
Érdekes, én nem találtam...
A 7.1-es csak előerősítőt (vonalkimenet végfokra) tartalmaz. Az 5.1-esben van 100W-os végfok.Ahogy utána olvastam van azért ár negatívuma: 100W az az 5 csatorna maximuma (tehát max ~20W lehet csatornánként, ja és aktív SUB kell, annak van a lapon egy lila RCA), tesztben meg is említik, hogy ez nem túl sok, viszont egész jó a hangja ("Our general reaction to the Maui PC amp was.... Wow!"). Hangfalkábelt nem kell túlzásba vinni mert nem sok hely van neki.
PAP-ot nem tudja (DTS-HD/DDTrueHD), de gondolom a lejátszóprogramban LPCM-re állítva ok lehet. Jó a hatásfoka, de igénybevétel esetén számolni kell a plusz fogyasztással (én legalább +120W-ot adnék hozzá), valamint melegedni is fog egy kicsit (szellős ház).Itt a legutolsó kommentet érdemes elolvasni (sok lap hamar megdöglik...), az MSI megoldása helyett konkrétan ezt ajánlja.
Sajna ez az erősítő csak ezzel a lappal megy.
Szerintem csak Windows (win7 ajánlott, inkább a 32bites, driver?) alatt fog menni, a pendrájvos XBMC az ugye linux, szal ezzel az felejtős.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Ciripke #8385 üzenetére
Sajnos már nem lehet kapni: MSI Media Live DIVA (vagy ebben lévő MSI 4140 (D2Audio DAE-3 chipes) erősítő-hangkártya. (egy teszt)
Logitech Z-5500, de gondolom a hangfalak már megvannak.
Távirányítók számának csökkentésére: Logitech Harmony...
Innentől barkácsolós:
Esetleg 5.1/7.1 analóg kimenetes hangkártya (vagy az alaplapról), plusz ilyesmi erősítők:
Tripath, D class: 1, 2, vagy olcsón kicsit (~8-10ezerből itthon is van). Érdemes olyat választani ami DC 12V-a megy és egy izmosabb tápot tenni a PC-be. Nameg egy 6 csatornás poti sem árthat. Ez egy hasonló projekt.
Persze a végeredmény "lehet" hogy nem lesz audiofil -
Bitlisz
aktív tag
válasz
bnorci71 #8383 üzenetére
Szerintem teljesen jó arra amit akarsz.
Ha nem linuxoltál win7-et javaslok. Van beépített remote desktop, de rakhatsz rá távvezérlő programot is (ajánlott), pl vnc, teamviewer, logmein...stb. Mellesleg a utorrentnek van un. WEB UI-ja, vagy itt ez a weboldalon keresztüli távirányító is. -
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
PM ment.
De lehet a HTPC-t is NAS-ként használni. Én spec ezt teszem (Nagy vonalakban: Atom+ION-os masina 7db HDD-vel, Ubuntu 10.04, XBMC, Transmission Torrent, JDownloader...stb. De nap mint nap alakítok rajta picit. Most épp a egy USB DVB-T tunert próbálok rászegelni, de ez csak kölcsibe van. Elvileg ilyen lenne. Meglátjuk mit tud vele kezdeni.) -
Bitlisz
aktív tag
Én spec max a ráírt teljesítmény a felével szoktam számolni egy tápnál.
Nem is ajánlott többel folyamatosan terhelni, és így nem lesz túl meleg.
GPU fogyasztás , CPU fogyasztás lista. Egy másik GPU.
A CPU kb 95-144 W-ot eszik (gondolom az alaplapi dolgokkal együtt), a friss játékra használhatóak azért legalább kb 70-100W körül esznek (ezek max 100-150W-ot), plusz a HDD-k, ODD...(ezekre azért jó 5-10W/db-ot számolni) stb.
De igazad van, ha nem nagy fogyasztású a GPU (pl.:HD5770 vagy e felett), akkor elég leszHűtőnek nekem elég halk a gyári ventije is.
De ami támogatja a 1156 procifoglalatot, és a házba belefér (ha lapos ház, akkor vigyázni a magas hőcsövesekre), lehetőleg cserélhető ventis legyen (látszik, ha egyedi van rajta). Halk, maxon (papíron) 25dB alatti hanggal (teljes fordulaton), de közelebb a 20-hoz. És lehetőleg minnél nagyobb ventis (12cm az ideális). Esetleg olyat ami hátra felé fújja ki a levegőt a házból, nem lefelé a lapra.
Konkrétat inkább nem ajánlanék. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Gergoe 007 #8366 üzenetére
HTPC-nek ok, max a procira tegyél vmi halk hűtőt (a táp elég halknak tűnik).
De mai játékokra kell a külön kártya, ekkor viszont a táp kevés lehet.
Játékra a memória is kevés (pláne mivel ebből vesz le az integrált VGA), 2x2GB ajánlott. -
Bitlisz
aktív tag
Ezt a NAS dolgot nem ide kéne. De ha már ide írtad. Szerintem ez kevés a NAS dologhoz (nagyon lassú az USB-n keresztül az írás/olvasás sebessége. Torrentezni csak óvatosan, és elég kevés a memória is.). Egy router harmatgyenge mint "NAS". Nekem is pont ilyen routerem van, de nem rakok rá DD-WRT-t mert tudtommal még mindig nem ok az N-es WiFije. Viszont cégben 3G-s modemmel összehoztam, amolyan kisegítő backup netnek ok...
-
Bitlisz
aktív tag
Az az igazság, hogy 1x valamikor beállítgattam, de nem volt időm rá, szal most azt nem használom (de majd tuti fogom
, most a TV tunerrel sz.rakodok majd egyet).
De van egy port.hu-s plugin is. Azt valahol a kiegészítőkben kell engedélyezni.
Majd a könytárra ahol a filmek vannak beállítani ezt a port.hu-s scrappert.
Amit meg nem szed le arra annó az Ember Media Managert használtam, manuálisan PC-ről (win7 alól hálón keresztül, mivel nekem egy ubuntu-n fut az xbmc, amit nas-ként is használok)Szerintem annak a HDMI-jén max úgy jön ki hang, max ha rákötöd az alaplapi SPDIF-et.
kb mint itt. -
Bitlisz
aktív tag
XBMC-t ki ne hagyd, elvileg mindent visz alapból (nem kell kodekekkel bajlódni), de ez un. médiacenter prgram.
Ez meg egy kodek csomag, amit ajánlok:
http://shark007.net/win7codecs.html
Ezzel akár a Windows Mediaplayer is visz mindent. -
Bitlisz
aktív tag
Egy haver gondolkodik egy HTPC-n, de még régi a tévéje,
82" 16:9 Philips...és csak ~3-4éves, de lehet jövőre vesz vmi LCD-t vagy Plazmát.
Szerintem komponens (3db RCA) szerintem nincs rajta (de meg kéne nézzem?)Ehhez kéne a segítség, hogy milyen PCI-Express-es videókártyát javasoltok.
Követelmények:
- Analóg TV kimenet (V-Sideo vagy Kompozit) (+VGA kimenet is jó lenne)
- HDMI kimenet is (+DVI kimenet is jó lenne)
- Képes legyen gyorsítani a HD videókat (nvidia ajánlott, mert lehet hogy linux lesz a vége)
- Nameg HDMI-n ne csak sztereó legyen a hang (min DTS/DD passthrough)
- Nem árt, ha alacsony fogyasztású, Low Profile-os, és passzív (vagy megoldjuk, hogy passzív legyen).Létezik egyáltalán ilyen? (15ezer alatt?)
Mellesleg DVB-T (MindigTV) és DVB-C TV (Digi kábel) tuner is lenne benne, időzített felvétellel (HD is, gép felébresztés...stb) és Timeshift-el.
Tunernek meg ezt gondoltam: anysee E30 Combo Plus
Alaplap/Proc még nincs kiválasztva, de legalább Intel E5200/AMD Athlon II 240...jó lenne a gép fogyasztását 80-100W alatt tartani. -
Bitlisz
aktív tag
Jó hűtésnek néz ki ami rajta van. Na meg a 2db USB3.0 és eSATA.
Igen, laptop memót fogad (DDR3 800).
Részemről még mindig a régi ION a nyerő.Ha nem kell az ODD.
Ennyiért én inkább Zotac ZBOX HD-ND01 -et vennék (az -ND2 az asszem DDR3-as). Ebbe mem és hdd kell. Vagy komplett Zotac MAG HD-ND01 (+~24-et kérnek a 2GB ram + 160-as 2,5"-os HDD-ért...).Mellesleg ezekre az ION-os gépekre van egy XBMC Live (linuxos) gyúrva, szal alapból megy pendrájvról, vagy telepítve (az új beta2 hibás! de hamar javítani fogják.).
-
Bitlisz
aktív tag
Alapból nem. De win alatt van rá valami megoldás (DSPlayer). Itt van how-to (angol), de eléggé advanced szint.
(sajnos én nem segíthetek, nálam linux-on megy az XBMC, ott DTS-HD-ból csak a DTS core jön ki, a többit tudja GF9400-al (ion), de ilyenekre nálam ott az asztali Blu-Ray, nameg a laptop (HD5730-al, és Total Media Theater 3-al) )
-
Bitlisz
aktív tag
Inkább olyat keress amint van rendes hosszú PCI-Express foglalat, vagy ION1-es.
Kedves Intel elintézte, hogy az új Atomjaihoz csak 1x-es van. Szal nem lett jobb.
Ha jól tudom még mindig nem zökkenőmentes a HD gyorsítás (lassú hozzá),
ráadásul nem is fogyaszt kevesebbet.
Az új XBMC DXVA-t tud kezelni (nem kell külső lejátszó). Innen leszedheted az új bétát. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
mpierre #7985 üzenetére
Az AMD HD4290-et sajna nem ismerem...de gondolom visszafogott egy fajta lehet, hogy a saját HD5xxx-et le ne gyomja
A 23,976Hz szerintem megy, itt is írják a HD4250-hez. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7723 üzenetére
Igazad van, először nem is akartam ideírni. Bocs a beszólásért
Ez csak az én véleményemet tükrözi. Szerintem egyszerűen nem jön ki a minőségtöbblet a "gépzenén" (samplerek). Ettől függetlenül van köztük pár kellemes zene.
A HD Audiot csak azért találták ki, hogy (miután a hely rendelkezésre állt) ne kelljen semmilyen kompromisszumot kötni a hangformátumnál. Ez jelenleg a legtöbb audiofil fület is "kielégíti". Alkalmazása a mozifilmeken egyenesen felesleges, de valamivel el kell adni a Blu-Ray-t is.
Az igazi HD Audio főleg hangszeres zenén adja ki az erejét, például mint ami a 2l record kiadásaiban előfordul (térbeli komolyzene, 7.1, DXD-ben felvéve, eszméletlen élmény nem csak komolyzene hallgatóknak). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7719 üzenetére
Én nem vennék olyan új cuccot ami rég kifutott.
Szerintem felesleges erőltetned a HD Audiot.
Filmek alatt is komoly cucc kell hozzá, hogy kihalljad. Itt sokszor a HD Audio keveréséből is (pl akár dinamikusabb, hangosabb) adódik a hallható különbség.
A zene meg...hogy mondjam, nem olyan zenéknél jön ki a különbség amit dj-k játszanak.Ha mégis, még mindig vehetsz bele egy vga-t 10 körül.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7716 üzenetére
"...dts-hd és true hd illetve dekódolt lpcm közt ténylegesen nincsen semmi különbség,ahhoz hogy dts-es,dd-ex -nél mennyivel hoz többet a dolog azt maximum kizárólag highend komponensekkel lehet meghallani (talán .. )"
Naigen, innentől sok múlik az erősítőn és a hangfalakon.
Nem mintha én el lennék eresztve anyagilag, de sokan a 1-200ezer Ft-os komplett cuccokat is high-end-nek gondolják (hangfal+erősítő). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #7710 üzenetére
Na ne...ez erősen szubjektív.
Az rendben van, hogy sokaknak a beleölt pénz nincs egyenes aránnyal az általuk elvárt/hallott minőségjavulással. Meg kell hallgatni.
Ami közt tuti nem lehet meghallani a különbséget az a dekódolt HD Audio (7.1/5.1 LPCM) és az originál HD Audio (DTS-HD MA/DDTrueHD).
Mivel az bithelyesen ugyanaz.Mellesleg a 1,5MBites DTS is nagyon jó minőség, de nem egy felvételem (nem film) van ahol ez messze kevés a tökéletességhez.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7706 üzenetére
Ha ennyire fontos, vegyél egy normális alaplapot, és külön VGA kártyát, valami ATI HD5xxx szériát, lehetőleg jó nagy passzív bordával. Nem esznek sokat, 6,4-19,1W között.
Vagy GT210, az is kb így fogyaszt. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7697 üzenetére
A kritériumaid alapján (Firewire, eSATA) ez maradt: Asus M3N78-EM
Ja, AMD e-s CPU csak lusta embereknek, egyébként pénzkidobás (saját tapasztalatból mondom). 5sec és alu van feszelve. Jó az az Athlon II X2 240/245/250/255, nameg a régebbi: 4050e/4450e/4850e/5050e. Ez utóbbiakból a kisebbek kivételével simán CPU-ból is menne a FullHD dekódolás (4850e-től felfele).
Asus lapoknál a memória kompatibilitásra figyelj (megvétel után nagyon hamar teszteld le), boltból hallottam Gigabyte-al kevesebb a probléma. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7679 üzenetére
Így hirtelen ezeket találtam (nForce 730a, innen a 8200 és 8300-asból):
ASRock K10N78, K10N78-1394, K10N78M Pro
ASUS M3N WS, M3N78-VM, M3N78 Pro, M3N78-EM, M4N78-AM, M4N78-VM, M4N78 Pro
Gigabyte GA-M85M-US2H Rev. 1.2 (!) -
Bitlisz
aktív tag
SPDIF-en bármelyik max 2 csatorna PCM (min 16/48kHz vagy max 24/96) vagy DTS / DolbyDigital, mert ez szabvány szerinti.
HDMI-n nagy az összevisszaság:
Integrált:
ATI 780G (HD 3200): 2 csatorna PCM
ATI 785G (HD 4200): 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital (AC3), elvileg ígérték a 7.1 LPCM-et de mégsem támogatja
AMD 790GX (HD 3300): 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital
ATI tudtommal csak külön kártyával hajlandó ennél többre, de akkor a HD54xx-től kezdve akár 7.1 LPCM vagy DTS-HD / DDTrueHD átengedés is lehetséges.
ATI HD 43xx/45xx széria max 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital.
HD46xx felett 7.1 LPCM is.Integrált:
nVidia 8200: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 8300: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 9300: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 9400: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
tehát max 7.1 LPCM van, kártyákról nem tudom, de a GT2xx széria is max ezt tudja.Intel G41/G43/G45: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital (G35
)
Intel H55/H57/Q57 + Core i3/i5/i7 integrált VGA-ja ki tud küldeni mindenféle hangformátumot, akár DTS-HD MA / DDTrueHD-t is.A 7.1 LPCM nem okoz semmiféle minőségromlást a DTS-HD MA / DDTrueHD-hez képest, max a szemet gyönyörködteti, hogy ki van írva az erőlködőn a MASTER AUDIO
Igaz sok erősítő nem tud (tér) korrekciót végrehajtani ezen (nem is nagyon kell). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
6thsense #7666 üzenetére
Tudtommal az ATI egyik integrált megoldása sem képes erre.
Ha integrált akkor marad az Intel Core i3/i5 stb, megfelelő alaplappal tud ilyet, nameg az nvidia 9300 chipset, de az LPCM-et tud (több csatornás dekódolt hang).
Vagy ajánlom az alsó kategóriás passzív vga-kat 10-15ezer körül, pl ATI HD54xx, vagy nVidia GT210.
Remélem a 8 csatis alatt csatornát értesz és nem csatlakozót. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #7624 üzenetére
Szép házikó
Az kb 60-70W, jó ráhagyással elég lenne neki egy 120-150W-os táp, de max 300-350W.
(nekem az ION + 6+1HDD eszik kb 75W-ot, és induláskor lefut max 100W-ig.)
Ha olcsón akarod megúszni akkor jó lehet a be quiet! valamelyik 300W-os tápja.
Szerintem a 4 HDD úgyis elnyomja (pláne ha nem 5200-esek).
Vagy a teljesen hangtalan PicoPSU innen:
kb ilyen párosításban:
PicoPSU-120 12V DC-DC ATX tápegység - Ár: 9.600 Ft + Áfa (Br. 12.000 Ft)
12V 102 Watt DC tápegység + tápkábel R - Ár: 10.700 Ft + Áfa (Br. 13.375 Ft)
vagy:
PicoPSU-150XT 12V DC-DC ATX tápegység - Ár: 11.600 Ft + Áfa (Br. 14.500 Ft)
12V 150 Watt DC tápegység + tápkábel R - Ár: 15.000 Ft + Áfa (Br. 18.750 Ft)De vagy itt a PH-n is van hirdetés.
-
Bitlisz
aktív tag
Kell egyfajta vájtfülüség hozzá, de az alaplapi analóg dolgok általában vackok.
Mellesleg ennek hátul csak sztereó kimenete van, viszont van rajta csatlakozó ahonnan kivezethető a 7.1 is, itt a 27.oldalon.
Vagy a számítógépházon van ilyen (még nem láttam ilyet), vagy valami bővítőn (ilyet sem láttam még) -
Bitlisz
aktív tag
A PC alaplapi analóg kimenetei többnyire ilyenek, mint a kép jobb szélén a 2x3 színes Jack csatik (ebből 3db kell vagy 4db a 7.1-hez (ha tud ilyet)).
Az erősítőn van 5.1 analóg bemenet? (6db RCA ami mellé oda van írva multi channel input)
Ha van akkor olyan kábel kell ami egyik oldalon 3db sztereó jack, másik oldalon 6db RCA csati. Veszel egyben összejelölve, vagy 3 ilyen. -
Bitlisz
aktív tag
Milyen alaplapod van?
Ha van rajta optikai vagy koax digitális kimenet az a jobb.
Pl mint ezen a képen a bal oldalon (HDMI mellett) sárga csati meg az alatta a szögletes (ez utóbbi az optikai).Ha nincs akkor vagy veszel hangkártyát (~10ezer) aminek van ilyenje, vagy marad az analóg.
Vagy cserélsz erősítőt (HDMI-s újan kb 55 körül kezdődik).
-
Bitlisz
aktív tag
A TV-ből max sztereó jel jön ki, még SPDIF-en is (digitális koax vagy optika).
Milyen házimozi?Ha a házimozin van HDMI bemenet, akkor az ATI-t kösd oda, és a házimoziból a HDMI-t a tvre.
Ha a házimozin nincs HDMI, akkor PC-vel SPDIF-en kötöd össze, vagy analóg módon (sok jack kábel).
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
#04230330 #7547 üzenetére
Valószínűleg a videókártya VGA kimeneten nem megfelelően adja ki a VGA képet...ez szabványosan 640x480x60Hz kéne legyen. Hallottam már olyat, hogy 50Hz-et adott ki, ezért volt "no signal" az LCD-n induláskor. Ha valóban ez a gond, akkor max a videokártya biosfrissítés lehet a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest