-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57771 üzenetére
Nagyon nehezen tudok ugy fogalami, hogy ez mar bonyis is nekem
Sehol nem azt hogy a GPU-nak koze van barmihez, henem az ellenkezojet, hogy hagyjuk el
Masreszt ezt te honnan tudod? (tenyleg kerdes nem gyalazkodas)
A legtöbb AVR a bitstreamek nagyját egyszerűen eldobja, mert nem tud vele mit kezdeniAztan meg szerintem elbeszelunk egymas mellett, csupan azt probaltam leirni, hogy minek az AVR, ha mar a pc tudja? Akkor fogok egy jo analog erolkodo es meghajtom a pc analog kimeneten
De, ha ezt a PC nem tudja legalabb olyan jol mint egy nem feltelen atlag vagy eppen a nem feltetlen a legoccobb AVR, akkor nekem nem kell, hogy a pc tudja, mert rabizom az AVR-re
probalom ugy leirni, de sorry a magyarsagom tenyeleg nem az igazi, tehat ha mar van egy letezo felso kozep kategorias AVR nekem es eppen gepet akarok osszerakni, akkor ugy veszem az alaplapot, amire nekem szuksegem van
Vagy ugy veszek AVR amire nekem szuksegem van, de hagy ne kelljen mar mind a ketto, hogy ez is meg az is
Es akkor meg mondok egy pelda
Nekem kell egy 7,1-es cucc
Veszek egy AVR amit ezt tudja, de nekem nincsen kulon moziszobam, hanem csak otthon a haloban epitettem fel ezt magamnak es a legtobb esetben meg ezt sem tudom kihasznalni, hiszen a magyar szinkron csak 5,1
es itt messze nem beszelek THD es egyeb hang es mozi szabvanyokrol
Hanem csupan egy DD 5,1 vagy jo esetben egy DD7,1 hangrol amik a filmeken rajta vannak
Remelem igy sikerult atadni mire is celoztam -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57766 üzenetére
PC dekódolását vetetted az AVR-éhez.
Persze, hisz a pc akkor csinaljon nekem meg mindent, ha mar nem veszek AVR csak egy sima erositot
Magyaran a pc-bol jojjon ki a hang ugy, hogy ne kelljen hozza egy AVR
mert akkor meg az okafogyott dolog
Ha van AVR-em, akkor tole varom ezt el a pc semmit se csinaljon eressze at a hangot es nincs tobb dolga
Ha a PC-mtol varom el az AVR munkajat,akkor hagy ne vegyek mar egy AVR-t hogy megszolaljon akar stereoban is -
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57760 üzenetére
Csupan csak az alaplapok arabol, egy 30-40-50k lapon nem hiszem hogy erre mentek voltak ra, sot mehetunk felfele is, de itt megallok, mert en is latom, hogy vannak ma mar siman 200k+ alaplapok is, de honnan tudni, hogy azokba milyen DSP es AD/DA converter van? nem egy olyan cucc ez ami nagy erdeklodes lenne egy alaplapra, hogy pl jonapot kivanok szeretnek egy egy ilyen alaplapot
Amig egy AVR-t ezert vesz az ember fia/lanyaps
ja hogy itt te egy dVGA-rol beszelsz? mert en csak egy alaplapra gondltam IGP-vel -
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs #57739 üzenetére
Epp ezert lenne jo latni egy hasonlobb beallitast a Kodival
es aztan nezni a kepet, hogy a mi a kulonbseg - de ki vagyok en hogy munkat adjak barkineknem kivanom el
Ja es adjuk hozza a video kartya arat...es amikor nagyjabl a fenyero + kontraszt beallitasok azonosak, akkor kerdezzuk meg a "kozonseget" hogy nekef ez mennyit er meg?Persze akinek van kartya, annal nincs tobb kerdes...nem kell szarakodni, az jobb es kesz
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #57709 üzenetére
A DD+Atmos a kompatibilitás miatt is lehet. A DTS licenc díjas még mindig, míg a DD már nem, bár ha jól tudom az Atmos már igen. Szóval a lényeg, hogy nem minden lejátszó és TV támogatja a DTS-t (főleg manapság), a DD ingyenes, a DD+Atmos meg lehet olcsóbb, mint a DTS.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs #57545 üzenetére
Saját tapasztalatból nem tudom, hogy milyen a HDR "minősége" MPC-BE-vel (csak FHD / SDR TV-m van), de elvileg semmi gond nincs vele, abban a Topic-ban is már főleg csak azt használják HDR-re is és igen, már egy modernebb intel-es IGP-vel is tudja a 4K / HDR-t, nem úgy, mint a MadVR, amihez izom VGA-k kellettek. Szerintem a képminőségre sem lehet panasz, hozza a "natív" képet, a projektorosok szoktak már csak inkább MadVR-ezni.
#57546 ron8: Más ilyen megoldásról nem tudok, ahol ennyit lehetne tweak-elni a képet, mint a MadVR-el, de mint írtam, szerintem az MPC-BE-nek is "normális" képe van. De ezekről már inkább abban a Topic-ban érdeklődj tovább, lehet a MadVR-re is tudnak valami beállítást. Szokott ott lenni pár MadVR "fanatic" is.
-
fap333
aktív tag
válasz
VoidXs #57535 üzenetére
Csak a gyári hangkártya van benne, ami szintén csak sztereót tud produkálni. Az 5.1-es hangot HDMI kábelről szeretném levenni egy megfelelő átalakítóval. Jelenleg van egy HDMI-audio extractor, ami a HDMI-ről spdif-re átteszi a hangot, majd egy másik kütyü, ami az spdif-ből 6 analóg csatornát csinál.
És az én nagy problémám, hogy ebből a sokmindenből még csak sztereó hangot tudtam kicsalni... -
bnorci71
addikt
válasz
VoidXs #57427 üzenetére
Ok
ez nekem már mélyvíz
kedvem sincs megtanulni úszni benne.
Csak azt látom, hogy ezen az nincs azon az nincs amazon ez a gond.
Én meg nem akarok 3 formátumhoz 3 eszközt tartani azért az évi 3 filmért amit fotelhez ragadva nézek meg, már ha van ilyen egyáltalán.
Aki meg ilyen vájt szemű az tartson 3-4 céleszközt -
mandju
senior tag
válasz
VoidXs #57416 üzenetére
Én nagyon régóta használok htpc-t a mozimban. Igaz nálam nincs netflix... vagyis van, de arra ott az apple tv. A moziban a nasról játszok le tartalmakat.
Win10 alap, de kodi a felhasználói felület jukebox-szal. Cinemascope skinnel, hogy mindig a vászonra illeszkedjen a kép. A lejátszó az mpc-hc madvr-rel, kodiból, külső lejátszóként meghívva.
[link]A vezérlés logitech harmony elite, hub-bal. A technika külön teremben van, mégis egy távirányítóval, vagy a telefon harmony appjával mindent tudok vezérelni.
Én inkább a gombos távra esküszöm.
Ennek ellenére az utóbbi időben foglalkoztam egy serial apival működő felülettel. A pc-t, processzort, vetítőt, világítást, igazából bármit tudok vele irányítani, ami ismeri a protokollt és csatlakozik a belső hálózatomhoz. Akár egy creston rendszer... persze nem az, de a célnak megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asztalos klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Hirdetés
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest