Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Khaosz55

addikt

Nem tudom melyik topic való az FI témára.
    A projektoromba nincs Frame interpoláció, a korábbiba volt. Nem zavar a hiánya teljesen artifact mentes a kép, de néha érezhető a remegés, ezen akartam javítani úgy, hogy nem viszek bele artifact-ot a képbe. A TV-be van FI amin simán észrevenni az artifactot. Korábbi projektoron is volt bőven artifact FI használata mellet.
    Elővettem a SVP-t és nagyon jól beállítható az igényekhez. Nem a teljesen kivasalt képet keresem, hanem egy enyhe göcenése legyen és ne artifactoljon, mozis hatást.
    Most ezt a beállítást használom, és kísérletezek vele.
    Frame interpolation mode - Ha növeled akkor egyre jobban kisimul a kép és egyre több lesz az artifact
    Artifacts maskig - növelésével jobban remeg a kép, de kevesebb hibát visz a képbe.
    Persze rengeteg variáció an és ízlésnek megfelelő beállítást meg lehet találni. A gyári beállításokkal nem értem el jó eredményt.
    Van még RIFE AI engine mode - Realtime rendereli a mozgást, amihez többféle modot le lehet tölteni, kipróbálni. Ez tudja a legjobb Frame interpolációt, de iszonyat gépigényes. Nekem az AMD 3800X3D proci és RTX4080 VGA nem viszi el a 60FPS 4K frame interpolációt. Kevés hozzá a gép. FHD menne, de majd esetleg a 5-ös RTX szériával lehet próbálkozni...

Persze ha vannak másnak ötletei jöhetnek. Nekem ezzel megmarad a mozis hatás, minimál remegéssel.

Új hozzászólás Aktív témák