Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pepke

csendes tag

Sziasztok Szakértők,
    a segítségeteket szeretném kérni, media szerver létrehozásán gondolkozom és most kell döntenem, hogy egy komolyabb routert (pl. ASUS RT-AC68U) vagy valamilyen egyéb (pl.HTPC) megoldást vegyek.
    Ami van: Samsung 58" smart TV, Xbox One 1TB 4k lejátszás képes, vinyók, és egy régi router (amit le kéne cserélni). Van egy laptopom, de 2k-t se viszi már, ill. nem szeretném, hogy folyamatosan ez menjen (torrent). (Illetve van elfekvőben egy 4magos 10 éves PC, de az meg túl nagy lenne a nappaliba).

Amire szeretném használni:
    - 4k képes film, és zene lejátszás
    - torrent futtatása folyamatosan
    - lehet rá tenni web böngészőt AD blockerrel
    - tárhely és szerver, amin videókat, zenéket, fényképeket tárolnék (~2TB HDD + 250GB SSD áll rendelkezésre)
    - éjjel nappal távoli fájl elérés (pl. FTP) elérhető legyen
    - erre kötném direktben a TV-t, (valamilyen jóféle) kábeles megoldással

Extra kívánságok:
    - Wifin keresztül több eszköz is tudjon rá csatlakozni és tudjon a "media szerverről" streamelni (Egyszerre max 2 stream szál)
    - telefonról/laptopról is lehessen wifin tükrözni képet a TV képernyőre
    - azonnali film lejátszás letöltés közben is (mint a popcorn.tv)
    - még jobb, ha beépítetten kezel online TV és streaming csatornákat (TV előfizetésem nincs, tudtok jó online csatorna gyűjtéseket ajánlani?)
    - NASra nincs szükségem
    - később Alexa vagy vmilyen hangvezérlést is csatolnék a média lejátszás vezérlésére

Amire gondoltam, csak nem tudom, hogy ez így működne-e:
    - ASUS RT-AC68U routerbe (30k HUF) bekötném a 2TB HDD-t, a router vezérelné a torrent letöltést, FTP szervert
    - USB splitteren (na ebben nem vagyok biztos) keresztül ugyanezt a 2TB HDD-t bedugnám az XBOX-ba, ahol KODI-n keresztül tudnám tallózni és lejátszani a 4K-s tartalmakat
    VAGY: a Smart TV látja a routeren keresztül a 2TB vinyót és onnan LAN csatlakozáson keresztül a TV tudná lejátszani a 4k tartalmat. (ezt sem tudom kipróbálni egyelőre)

Amit ez nem old meg:
    - még mindig nem tud a párom a TV-n egyszerű módon webböngészőből online sorozatokat nézni (az XBOX és a TV Samsungos webböngészőjében sincs AD blocker és elárasztják a megnyíló ablakok, használhatatlan)
    - az extra kívánságok egyikét sem fedi le.

Van esetleg jobb ötletetek? A meglévő eszközökön felül 30-50k körül áldoznék, ha mindent tudna a fentiekből egy ideális setup.

Előre is köszönöm a segítségeteket. Nem vagyok otthon ezekben a témákban. Nyilván most a Black Friday is közbe játszik a vásárlásomnál, de ha tudtok javasolni mit és hol érdemes, azt külön köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák