Hirdetés
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stigma #50742 üzenetére
Nagyon jó kérdés, aktuális problémára keresed (te is) a választ.
Hogy érdemes-e váltanod? Röviden - szerintem - nem. Miért? Mert még FullHD a TV-d és nem tud HDR-t, ahogy a géped sem.
Ahogy a korábbi atomok, a legújabb Gemini Lake is csak egy belépő szintű megoldása marad az Intelnek, ami a "csonkított" driver támogatásnak köszönhető. Nem akarnak maguknak házon belüli konkurenciát csinálni, mert ha már az Atom vonal is mindent tudna, akkor sokan nem vennék drágábban a Core i3-at és a többi magasabbra pozícionált procit.Az Intel IGP nemrég még nagyon jó kompromisszum volt, amíg a 4K/HDR/10bit dolog be nem jött, kb. amikor megjelentek az első UHD Blu-ray lemezek és ez után nem sokkal az elektronikus verziók is. IGP terén az Intel jelenleg egy helyben tökörészik, valószínűleg azért, mert várják az új emberektől, hogy valami újat tudjanak villantani, de közben ott van a gyártástechnológiai probléma is, ami miatt még mindig nincs 10 nm-es proci, és ezzel párhuzamosan a vezérlőhidak (lásd Z370..) is csak átszámozódnak és alig fejlődnek.
A következő Z390 idén talán már megjelenik, következő évben látjuk majd, hogy lesznek-e végre normális, natív HDMI 2.0 lapok, nem aranyárban. Én sajnos kételkedem, szerintem 1-2 generáció még, mire megint lesz valami használható IGP és ezzel együtt körítés is egy Inteles HTPC-hez. Ha ezek a procik megszületnek, akkor az új Atomok (Ice Lake, Tiger Lake?) is várhatóan újra versenyképesek lesznek HTPC vonalon.A legújabb AMD Ryzen APU-k ígéretesnek tűnnek, de én tartok attól, hogy a melegedés miatt erős hűtést fognak igényelni, amit nehéz, vagy inkább drága lesz csendesen tartani megfelelő hűtéssel, vagy házzal.
És mindeközben ott vannak az Amlogic-os boxok olyan árazással, ami sok HTPC-s embert - köztük engem is - nem tud hidegen hagyni. Nem azt mondom, hogy ez a szent grál, ennek is megvannak a hibái, ami miatt kompromisszumot kell kötnünk, de cserébe occsó...
Nagyon drága a RAM, meg úgy kb. minden most a PC-s hardver piacon, amiből építkezhetnénk. Én is szerettem volna váltani, de max. a meglévő Haswell-es asztali gépemet reszelem, hogy pár évig még elketyegjen, mert most váltani kész anyagi csőd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Új Wupro Cinema G1 projektor FHD fullhd 320 lumen
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest