Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fo_di

őstag

sziasztok,
    mostanra igényem lett egy htpc/nas kombóra, és keretem is van rá. korábban már tapogatásként érdeklődtem itt is, most talán véglegesre fordult a dolog.
    amit a gépnek tudnia kellene:
    - ezen tárolnám a zenéim, filmjeim, tudjon torrentezni is
    - lejátszás: 1080p a közvetlen rádugott tvre, de alkalom adtán a helyi hálózaton/máshol található raspberry pi-ra és okostelefonokra streamelni is kellene tudnia (pl. elutazok otthonról, de a telefonomról szeretnék valamit megnézni az otthoni gyűjteményből)
    - egy seafile szervert kellene futtatnia házi felhőként
    - egy miniatűr webszerver is jó lenne házi projektekhez

a következő gépet néztem ki egyelőre, szerintetek alkalmas lenne a célra?
    - GIGABYTE GA-N3150N-D2H alaplap+ celeron n3150 integrált cpu
    - HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 memória
    - HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G ssd a rendszernek
    - WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX egyelőre ekkora vinyó az adatoknak, de amennyiben később lesz még némi pénzem, lecserélem nagyobbra (illetve most az asztali gépemből egy 1 TB-s WD Blue WD10EZEX vinyó kerül még bele)
    - LITE-ON iHAS122-04 dvd lejátszó

házat és tápot még nem tudtam választani, ebben is a segítségeteket szeretném kérni: házból valami kultúrált méretű darab kellene, ami elfogadhatóan mutat egy tv alatt akkor is, ha nem akarom eldugni nagyon, és elfér benne egy előlapi dvd-lejátszó (lehet slim is, akkor olyan meghajtót keresek), valamint egy rendszer ssd és 2-3 3.5"-os vinyó is, tápegységből pedig valami olyanra lenne szükség, ami mindezt gazdaságosan tudja üzemeltetni, 24/7-ben, és minimális bővítés is belefér, ha kell

az össz keretem kb. 120.000 ft, ebbe kellene beleférnie

köszi szépen előre is

Új hozzászólás Aktív témák