Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stickermajom

addikt

Sziasztok!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a HTPC kálváriám. Ugye régóta játssza azt a kicsike, hogy random időközönként elmegy egy pillanatra a kép, illetve néha kikapcsol, mintha kihúzták volna alóla az áramot. Olyankor csak táp kihúzás után lehet újra elindítani.

Hűtésre gyanakodtam, azóta az megoldódott, tökéletesek a hőfokok. Ezután jött a feszültség mérés a külső tápnál, terheletlenül rendben levőnek tűnt, ezért a DC-DC részre gyanakodtam. Most a héten viszonylag olcsón tudtam szerezni egy 120 W-s PicoPSU-t. Be is szereltem, a mai sorozatnézés után kikapcsoltam, majd mikor próbáltam bekapcsolni nem volt semmi. Kihúztam-bedugtam megint, szépen világított a PicoPSU zöld ledje (feszültség alatt van), mikor indítottam volna a gépet, felvillant a piros is (ami a működését jelzi), illetve elkezdte pörgetni a ventilátort, de egyszer csak leállt. Azt vettem észre, hogy ezután semelyik LED nem világított, mintha nem lenne áram alatt az egész. Újra áramtalanítottam, majd vissza és eljátszotta ugyanezt. Ilyenkor a külső táp ledje se világít.

Jól sejtem, hogy valószínűleg a külső tápnak lesz valamiféle baja? Most így ha nem muszáj feleslegesen nem adnék ki pénzt, mint a DC-DC résznél, ezért kikérem a tanácsotokat előbb.

Konfig: QC5000, Chieftec IX-03B a hozzáadott táppal.

Most ott tartok, hogy a külső táp ledje csak akkor világít, ha nincs bedugva a gépbe..

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák