- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atitm
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszó eszköz beszerzésén ügyködöm.
A hagyományos médialejátszók mellett a HTPC vonalat is vizsgálom.
A következő konfigot néztem ki:ház: FRACTAL DESIGN NODE 304 (a későbbi bővithetőség miatt)
táp: CORSAIR Builder Series CX430W 80+ Bronze v SEASONIC S12 II 380W ?
lap: ASROCK FM2A75M-ITX
proc: AMD FM2 A4, A6, A8 ?
hűtő: SCYTHE Samurai ZZ Rev. B ?
mem: ???
Merevlemez: WD20EZRX v. WD20EFRX?Irányár max. 100.000 JMF. (lemez nélkül! és nem baj, ha ennél olcsóbb
)
A célom az lenne, hogy minél halkabb legyen. A kinézett konfigban elvileg a merevlemez lenne a leghangosabb (25dB(A)), csak sajnos nem tudom, mennyire lehet hinni a gyártók álltal megadott dB(A) értékeknek. Tudna valaki támpontot adni, hogy ezt a konfigot 3 m-ről mennyire lehet hallani? (a régebbi My Passport-omat hallom ebből a távból)
Processzor szempontjából nem tudom, melyikkel járok jobban: A4, A6 vagy A8?
Elsődleges cél a médialejátszás és letöltés, játék nem fontos, de ha már menne pár játék, hát kipróbálnám. Továbbá, ha már építem a gépet, akkor nem szeretnék egy éven belül azzal szembesűlni, hogy valami kódolás kifog rajta. (bár nem elsődleges cél, de lehet a BD3D-t is kipróbálnánk egyszer)A fenti hűtő mennyire felelne meg a célnak? Milyen egyéb ajánlott termékek vannak?
Láttam egy videót, ahol a memória éppen csak elfért a hűtő alatt. Nem szeretnék az összerakás pillanatában szembesülni ilyen problémával. Mire figyeljek?Táp kérdésében tanácstalan vagyok. Mivel HDD mindenképpen kerülne a gépbe, ezért nem fontos a paneltáp. Nem vagyok jártas a témában, ezért nem tudom milyen típus lenne az ideális. Cél természetesen, hogy minél halkabb legyen elérhető áron.
Memóriából sem tudom, milyet érdemes venni. Valahol olvastam, hogy az AMD-s konfig jobban szereti, ha kettő modult használok. Frekvencia és méret szempontjából viszont nem igazán tudom, hogy a fenti konfig mit kíván.
Távirányítóból mit ajánlanátok? XBMC-t szeresse, egyszerűen kezelhető, na és persze olcsó legyen
Az ilyen alaplapok milyen hangminőséget produkálnak optikai kimeneten keresztül egy médialejátszóhoz viszonyítva? (pl. Popcorn A300)
Próbálok minél több infót gyűjteni, mert sajnos nem tudom eldöntei, mivel járnék jobban: Popi+HDD bele vs. HTPC.
Előre is köszönöm segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest