- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
aktív tag
válasz
cadgers #6825 üzenetére
Érdemes normális minőséget venni, ajánlom az XTAR-t, én is ezeket használom. Elég sok lámpa (25+) megfordult már nálam mindenféle márkából, de még egyiknél sem volt olyan hogy nem fért volna el benne. Kár volt az XTAR-nak 18700-nak nevezni, mert így kicsit megtévesztő. A többi védett 18650-es között is sok az olyan ami közelebb van a 18700-hoz. Csak az ipari akksik a valódi 18650-esek, ha a méretet nézzük. Inkább a töltődbe kellene belemérni.
-
JSaN
addikt
válasz
cadgers #2885 üzenetére
Hat en nezegettem a montimra az stl-v2-t, de ááá nem jo ra. Csak kozepre kicsi helyre vilagit, de a szembejovoket meg igy is nagyon zavarna a szort feny. Az 501b-t is neztem ra, az nagyon jo, es szerintem boven eleg. Raadasul nem is nagy ra, van hozza ilyen csatolo manafonton. Olyat akarok en most venni, csak most nem talalom listaban.
-
Tony21
tag
válasz
cadgers #1042 üzenetére
Spiderfire szerintem is jó lesz. Ha nem használod biciklin, jó zseblámpaként is.
Bringára kicsit átalakítottam, az áramforrás 6 darab 18650-es akku, párhuzamosan kötve.
4,2 volt a max. feszültség amivel a LED hajtható, ekkor 2,8 ampert vesz fel. Ez így ~12 watt teljesítmény. A lámpában nincs elektronika, a 6db akkunak köszönhetően pedig nagyon sokáig szinte full fényerőn világít. -
macikos
addikt
válasz
cadgers #1048 üzenetére
El kell dönteni, hogy hol akarjuk mérni a lumen értéket. A LED-nél, vagy a zseblámpán kívül. Ugyanis a fényből sokat felfog a zseblámpa üvege (üveg törésmutatója) és a reflektorról is sok fény visszatükröződik a lámpába.
A 900 lumen természetesen nem valós. Annyit tud maximum a led. Tehát teljesen feltöltött akkunál ennyi jön ki belőle. Ahogy írtam, a lámpából még kevesebb fény jön ki.
Viszont ez minden lámpánál így van. Ha egy Cree ledes lámpára, mint a haverodé, ráírják hogy 200 lumen, annál is lehet annyi jön ki a ledből, de a lámpából már biztos nem.Sok az az elméleti 900 lumen, hidd el!
"Ez akkor tulajdonképpen 82 lumen? Vagy mennyi?"
A lux és lumen érték nem ugyanaz. A lux érték egy összehasonlítási érték lehet más lámpák lux értékeivel. Így elmondani, hogy az mennyi, nem nagyon lehet. Egyébként is ezt nem 10cm-ről szokták mérni, hanem 1 méterről.
A te lámpád 40 lumen körül tud maximum!
-
-
macikos
addikt
válasz
cadgers #1040 üzenetére
Ja, hát a 2500mA tényleg nem a legjobb, viszont azt írják, hogy jó fénye van. Ki tudja, hogy valójában milyen. Persze én ha vennék, akkor egyből szétszedném és megcsinálnám, hogy maxon menjen
Ez a kettő ajánlott: [link] [link]
Az elsőben egy SST-50-es LED van, ez most az egyik legújabb. A másikban meg 5db Cree Q5 és az 3x18650-re is kibővíthető. Mindkettőről írtak jókat az index-es topikban, de én az elsőt venném.
Plusz még hozzá az egyik akkut a kettő közül: [link] [link] és ezt a töltőt: [link]
Még annyit, hogy azért venném inkább az SST-50-es Trustfire-t, mert a reflektora nagy méretű és sima felületű, tehát jól világít messzire a lámpa, nem szórja a fényt, mint a kicsi, narancshéj mintás reflektorú lámpák és mert SST-50 van benne
-
macikos
addikt
válasz
cadgers #1038 üzenetére
Egy SSC-P7 LED van benne. Ez egy elméletileg 10W-os, 4 chipes LED: [link]
A haverod lámpája 250 lumennél biztos nem tud többet. Ez 900 lumenes, de eléggé szórja a fényt, tehát elsőre csalódás lehet, mert a haverod lámpájának a közepén a hot-spot valószínűleg fényesebb lesz. Összességben viszont ez jóval komolyabban világít, olyasmi, mint egy autó fényszóró. Ez a hátránya ezeknek a 4 chipes ledeknek, viszont csak ezek tudnak nagy fényerőt. Itt van róla egy videó: [link] itt pedig egy teszt: [link]
DX-en nézhetsz még más, nagyobb (2x18650-es) lámpákat, vannak jók. Én, ha most 1x18650-es lámpát kellene vennem, akkor ezt venném: [link]
-
macikos
addikt
válasz
cadgers #1022 üzenetére
Hát igen, elsőre mindenkinek jónak tűnnek a Police lámpák, egészen addig, amíg nem találkoznak egy komolyabb Power ledessel
"Nézegettem 1600 lumenes 6 darab Q5 leddel rendelkező lánmpát"
Ha azt, amire gondolok, akkor az nem biciklire való... mivel nem szórt a fénye.
Neked ez kell: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest