- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Itt van két kép a torony olyan 150 méterre van
az épület , bozótos olyan 180 méterre van
De élőben más , ez a lámpa szadtéren nagy területet bevilágít előtted , és nem csak Turbón (mert ott melegszik rendesen ) , már fél fényerő elég , hogy jól szétnéz , de közbe turbóra is fel lehet pattintani
-
FBLLMAG
senior tag
Lehet, hogy még nem találtad meg az igazi fejlámpát.
A fejlámpáknál, ha közelre használod, kartávolságon belül, a pipalámpák nem az igaziak. Pláne a hosszabbak. Ha túllóg a fényforrás jobb vagy bal oldalra a szemeiden nem az igazi. A fényforrásnak a 2 szem között kéne elhelyezkednie. Másodsorban az egyenletesen széles szórt fény a jobb, a zavaró fényes középső fénykör nélkül. Harmadsorban a magas CRI (színvisszaadás) is jól jön.
A pipalámpának, mágnessel a talpában is megvan a létjogosultsága. Van nekem is. Nem is 1. Régebben arra gondoltam, hogy jól jön, ha esetleg kereket kéne cserélnem este, két lakott település között. A karoszériára pattintva, megvilágítja a környezetét. De fejlámpánál a fejen használva, talán jobb döntés. Természetben, a fába állított kés pengéjére is felpattintható. De hát az élő fába nem vagdosom a kést, meg fel is tudom akasztani a fejlámpát, ráhúzva a fehér zacskóját, diffúzorként. A mágnes jó ha van, de nem létszükséglet.
-
Wiktor93*
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséged!
Nekem ő lett volna az első, jól kezdődik.
Voltak már lámpáim, de előtte a gyagyibb vonalon indultam el hogy egyáltalán tetszik-e a dolog.Úgy hogy még vissza térek
Sejtettem hogy nem az akku lesz a ludas
De szerencsére hazai vásárlás, sajnos így marad a garancia,
Mindent megpróbáltam, bontani nem szeretném,legalábbis nem ez miatt -
stuka20
senior tag
Szia!
A mateminco lámpa örömére -mivel ~lassan már rövidülnek a nappalok- szeretnék még egy vagy kettőt beszerezni
.
Az elsődleges keresett lámpám az egy fejlámpa lenne, hogy a hajnali órákban ne egykézzel keljen ügyeskedni. Otthonra és más egyéb dologra a mateminco teljesen jó. Viszont látva a mateminco fényerejét úgydöntöttem beuháznék még egyre, aminek kicsit jobb az ereje. (utóbbi még csak terv, fejlámpa viszont mindeképpen kellene)Ezért is szeretném újra a segtségedet / segítságeteket kérni, mit ajánlotok?
Mateminco "mellé" még mindig ez az ajánlott? -
iatti
aktív tag
ez a naspolya hogy ki ment a divatból. szépek a fáid, látszik a gondos gazda munkája. őszibarack melyik fajta? a kukorica, de főleg a napraforgó nálunk is brutálul néz ki. menjen mindenki étolajat venni, mert szerintem őszre felkúrják az árát
múltkor valami illetékes nyilatkozott az íróasztal mögül, idén jó termés várható magyariba. megy a parasztvakítás. most megyek, adok egy kis lombtrágyát a paradicsomnak. még jó hogy nem kell megvenni 2-3 ezerért kilóját az íztelen bótinak.
-
FBLLMAG
senior tag
A Ledlenser P7R Signature után jöttek a fejlámpák. Ez szélesen (már, már túlságosan széles spottal világít fókuszra állítva.) Szerintem ennél már túl sok volt az inger, info. Visszább vettem. A széles látószög viszont bejött a potyogások, szerszámok keresésénél. Ezek ugye nem olyan nagyok, 100 m -ről nappal sem látok semmit belőlük. A 10 m jóval értelmesebb táv. És nem kell a fejemet ide - oda mozgatnom. Azt sem szeretem, ha a fénypont cikázik a szemem előtt. (Ezért nem fogok LEP lámpával potyogást keresni.)
Az olcsó fejlámpákat nem ajánlom. A COB esetén elveszik a fény pár m után. A másik véglet, mikor túl szűken világít és a fénykör körül ott a nagyon sötét sötétség. A több fényforrásos meg nehéz is. Hamar is merülnek.
És még 1 vélemény tőlem. Az én véleményem, tapasztalatom.
Próbáltam a 18650 / 21700 akkus fejlámpákat is. Engem az a felső fejpánt zavar. Homlokon meg az akku (50 g / 70 g) + fejlámpa (50 - 120 g), kissé nehéz. Nem marad a helyén a fejlámpa. Ha a fejpántot húzom meg, fáj tőle a fejem. Az 1000, 2000, 3000, 4000 lm fényáram fokozat hőt is termel. Ez meg kell a 4000, 6000, 8000, .., 12000 cd fényerő eléréséhez. Mármint ha távolabb szeretnék látni. Vagy kell a fényesebb fény. (Persze szúró fénnyel is meg lehet oldani, de az közelre nem jó.) A homlokon a +hő, nekem nem jön be.
Igen, elismerem. Ott a +üzemidő, +fény (amit a pár m-en nem használok ki).
-
Wiktor93*
csendes tag
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget,ezt nem tudtam.
Kipróbáltam de nem segített sajnos.Igazából, az általad említett vezeték érintgetősdit is kipróbáltam jelenleg de ez sem jött be sajnos.
Mikor ment a lámpa még a Sony akkuval, multiméterrel kimértem áramerősség mérésben a Sony akkut, ott 1.5A vett fel, még ekkor ment,( erre azért voltam kíváncsi hogy melyik módban van a lámpa)
Furcsáltam is, ez elég karcsú, de folyamatosan villogott 2x.
Igazából ez valami akku merülest jelent ha jól értelmezem a leírást.
De az az akku 4.2V - on ált.
És 2.5A tudom hogy ki tudok venni belőle,mármint a Sony akkuból.A Samsung akkut nem mértem ki, mennyit ad neki.
(Nem volt rá időm abban a 10 másodpercben)Azt tudom elkepzelni, hogy van a lámpánál olyan mód hogy 1.5A, legalábbis leírás alapján.Na én most betettem a 15 amperig terhelhető cellákat és ebben a módban szerintem kinyírta a drivert.
De lehetetlen lenne szerintem hogy kisüti a drivert,szerintem itt zárlat van de nem szedhetem szét a gari miatt.
Ha minden jól megy, és jól van össze szerelve a lámpa akkor nem vehet fel többet mint ami kell neki,szerintem de nem vagyok műszerész. -
FBLLMAG
senior tag
Én fejlámpát használok manapság. (Régebben én is zseblámpával futkostam.) Így szabad marad a kezem. 45 fám van, de jelenleg csak kb 15 alól szedem a termést. Almát, barackot, szilvát.
És mivel nem szeretek piszkos kézzel a fejemhez nyulkálni, beszereztem a Ledlenser Solidline SH5 termékét. 20 € -ért (sérült csomagolás). Integetős kezelésre lehet átállítani. Integetéssel lehet ki, be, fokozatok között kapcsolni. És az sem rossz, hogy akár 9000 cd fényerőre képes.
-
peter889
őstag
Köszi szépen a választ. Majd még megnézem jobban az általad linkelteket.
Biztosan eredeti Convoy s2+ lámpákat honnan érdemes venni?
(Mert ehhez a topiknyitó hsz. az Aliexpresst ajánlja.
Többi lámpát nem igazán ismerem, persze biztos vannak ettől sokkal jobbak.)Én sem szeretem, amikor egy áruház trükközik, nagyon nem.
-
-
csibe1
addikt
Akkor inkább akksival venném 24-ért, és narancssárgában.
A mylitee oldalán is jó akciók vannak, de majd máskor, most nincs rá keret, pedig vettem volna tölthető ceruza lámpát.
Amúgy ezek a Nitecore Tube cuccok elég drágák lettek.
A Nitecore Thumb 8500Ft, leárazva: [link]
Ezt egy kicsit sokallom, mert még mindig micro USB töltőporttal van szerelve. Inkább kihagyom...
Az oldalukat frissíthetnék, mert változtak a garanciális feltételek.
Az Acebeam UC15 [link] akciósan is 10 ezer Ft felett van, (eredetileg majdnem 24 ezer), szóval jár a 2 év garancia, 2024 május 8-tól. [link] -
H-Zol
senior tag
Egy kicsit megint megkéstem , de ami késik az nem múlik
Első kép turbó fent a színes menet
engem kurvara zavar , már közép fokozattól zavaró , és itt a kép megint turbón , de itt levettem a színes karikát!!
ég és föld a különbség , ez egy szerethető olcsó lámpa lessz ( lefogom feketére festeni
) Anduril , többszínben világító kapcsoló , elérhető mágneses kupak , szórt fény , és most kifutó termék ként nagyon jó ár !!
-
csibe1
addikt
Köszi a képeket!
Hmm, képeken tényleg robusztusabbnak néz ki az FC13 a kupak felőli részén is.
Még töprengek rajta. :D
Amúgy most nézelődve a Wurkkos oldalán akad pár olyan lámpa amit alapból mágneses kupakkal adnak, pl. az FC11 több változata: [link]
Közben meg találtam 3 tölthető kulcstartó lámpát félárban:
V10 mini: [link]
Van ilyen lámpicsom, nekem bejött. Masszív, mágnes a végén, UV fény, diszkó az oldalán, Type C töltés.
Esett már le párszor, az 1000 lumen meg bőven elég. 15 dollár+postaS03: [link]
Gyárilag kulcstartó, de elég hiányos az oldala, tölthető. Most éppen 6 dollár+posta.
Lehet rendelek párat ajándékba.S04: [link]
Ez mintha a V10 mini könnyített verziója lenne, de itt sem sok adat van.
Azt írja, hogy 80 lumen, de mire. :F
Van mágnes, UV, diszkó, Type C töltés. 7 dollár+posta
Kétféle led van benne, meleg és hideg fényű. -
brugo
aktív tag
Nagyon köszönöm a véleményedet nekem semmi tapasztalatom elempámpa téren nincs én az iróasztal lámpa fényéből tájékozodom ami 3ooo K és ez jó. Ha azt mondod, hogy 65oo K
elemlámpának jó akkor azt veszem .
Az ábra szerint amit melékeltél a 65oo K szép fehér fény ,
8ooo K - nél kezdődik az elkékesedés . -
stuka20
senior tag
Ennyire nem vagyok benne, azt sem tudom ez a klarus mennyibe került, annó még apukámtól kaptam. Hazai vagy külföldi mindegy, csak legyen minőségi a termék. Ennél a klarusnál világítson jobban, esetleg messzebbre, kis távon szélesebbre. (lehet hülyeséget írok)
De egyébként tényleg jó lámpa az rs18, tetszik, hogy nem csak egy lámpa, hanem másra is jó. Mágneses töltője már nem szuperál, le volt ejtve párszor és nem érzékeli a töltő. Különn akksi töltőn töltöm az elemet. (Liitokala pd4-lii)
-
stuka20
senior tag
Klarus rs18 helyett keresek valami jó lámpát, ennek is komoly fényereje volt, de valszeg az elem már megöregedett. Szerintem van vagy 10 éves, de inkább több. Kicsi kezem van, nem tudom mennyire fontos adat, de amit linkeltél annak komoly fényereje van, tetszik.
Vehetnék új elemet a régibe, de inkább egy vadiúj lámpát vennék.
-
Zola007
veterán
Teszek egy próbát a linkelt VAPCELL töltövel, köszönöm szépen a linket és az akciót.
Elsődleges töltőnek vettemMég valószínűleg beszerzek egy sima Liitokala M4 utazáshoz, ezzel kapcsolatban van valamilyen ellenérv vagy ismert "bug"/probléma?
Lii-500 mivel tud többet mint az M4?
typeC miatt M4 praktikusabbnak tűnik, nem kellene hozzá adaptert vinni ha utazunk. -
FBLLMAG
senior tag
1 kis retro.
A MAGLITE XL200 lámpám hibásodott meg 8 évesen. Rá 1 évére a javított 172 lm -est sikerült lecserélnem a 230 lm -es felújított modellre. 2011 - 2012 táján ez volt az első igazi lámpám. A mai napig kedvelem. A giroszkópos vezérlés nagyon tetszik, csuklóból tudom vezérelni. Fokozatmentes állítású a fényáram és a villogás sebessége is. Nincs 10 dg az egész, mégis majd 100 m -re elvilágít.
-
Jack72
aktív tag
-
Jack72
aktív tag
"engem ki lehet zavarni a sárgással a világból"-engem is. Nekem nagyon fekszik a 6500K és a kékes fény.
Tegnap este megcsináltam a bemutatót a haveroknak, volt nagy ámuldozás. Hát ők még nem láttak ilyen erős fényű lámpákat. Persze egy mobil vagy egy kulcstartós zseblámpa után valóban sokkoló lehetett.
[link]
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Lightyear - befektetési app
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen routert?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest