- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #9198 üzenetére
De tesz a registrybe is. Méghozzá több key is van benne, amik változnak idővel, d einstallkor mindig ugyanazok. Nem tudom mire szolgálnak.
És valóban ennyire csillapíthatatlan fájdalmat okoz neked, ha 1001.-edikre is leír valaki valamit, amit kérdeznek? Olyan kedvem volt, és ráértem.
-
katt777
félisten
válasz
Varlaisaran #9170 üzenetére
Hát, legalább tudjuk, miért olyan szar sok játék. Túl egyszerű lenne rendesen programozni.
Bendőke: A városok külön pályák, ergo ha valahogy kiugrasz belőlük (Bravil BC nagyon jó ebből a szempontból), nem lesz ott Cyrodiil, és vice versa. Ez nem bug.
jambiyya: Hát bizony, ha a VGA nem OK, a játék sem fog menni. Miért nem ismeri föl a HD3870-et?
Spéci kiadás?
Crytek: QTP3-at nem aktiválni kell, hanem beépíteni OMM-rel! BC-t és NE-t illetően sem árt elolvasni a telepítési útmutatót, és persze BS! Amúgy tényleg jó lenne legalább pár dolgot elolvasnod a játékról (kézikönyv pl, v. a 650MB-os gameguide), vagy visszaolvasni (kereső) a topicban.
Anélkül tényleg nehéz lehet...
Varlaisaran: Csalódni fogsz, Gothic gagyi.
A registry-be pont nem tesz semmi fontosat a játék.Dokumentumok-ban, és USer könyvtárban tárol fontos beállításokat.
Az alapvető dolgok 1000X olvasott leírását mellőzhetnéd.tzimash: Szerintem semmit, mert a modokkal (ini is) feltuningolt játék a VGA-t és a RAM-ot zabálja elsősorban. Aztán a procit, a betöltés meg már vinyóról sem lassú, max 7-8mp helyett 3-4mp alatt tudsz belépni.
-
tzimash
őstag
Hali! és BÚÉK mindenkinek!
Van köztetek olyan aki ssd-ről tolja az Oblit?
Kíváncsi lennék mennyi pluszt jelent pl. egy grafikailag agyonmoddolt játéknál az ssd jelenléte.
Gondolok itt olyasmire, hogy a minimum fps hogyan alakul vajon, ill. mennyire gördülékenyebb a játék futása? -
Varlaisaran
senior tag
Nem "arra a szintre" gondolok. A tényleges szintlépéssel nem fog lépni a skilled, amint irtam, azok gyakorlással, és trainerek segitségével (persze csengetni kell érte). Ha félreérthető voltam, szorrika; itt az egyes skillek szintjeire értem, pl. a te esetedben a Destruction-ra. 50-es Destruction elérhető viszonylag hamar, az én karimnak 15. szint körül volt 50-es (Journeyman) a Destructionja. Nem a tényleges szinttől, hanem a szóban forgó varázslatért felelős skilltől függ, milyen varázslatokat tudsz használni. Természetesen ugyanez vonatkozik minden más tipsu varázslatra. Ha vágod az angolt, javaslom a linkelt oldalon ezügyben körülnézni, megismerheted az alapokat, hogy függnek össze egymással a skillek, és az attributumok.
Eleinte tényleg nehéz tud lenni, sokszor egy farkast is kinszenvedés agyonvágni egy silverkarddal. Azzal a karddal, amivel egy fejlettebb karakter két husantásból padlóra tesz egy minotaurt.
Én azt javasolnám, az elején türelem. Ha destruction skillt akarsz hegyezni, használd a lehető legegyszerübb, legputribb varázslatot, amit ez a skill hajt, pl az alap flare. A fő küldivel meg ne foglalkozz, elvan az egy ideig magában (ha még nem tartanál ott). Próbáld fejleszteni a skilljeid, azok használata által, gyüjts lootot, amiket eladva akár trainelheted magad megfelelő oktatóknál.
Egyébként a mostani Oblis karim 50-en van ténylegesen, de már nem nagy kihivás vele, 100as Sneak-el lesből egy minotaur egy ütés. Ellenben nyilazni nem tud, 17-en van az idevágó skilljeNem használtam, nem nyilaztam sosem, igy nem fejlődött.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Varlaisaran #9193 üzenetére
50-es szint
Eddig ha jóltudom kétszer vittem végig a játékot de szerintem a 30-as szintet sem értem el egyszer sem.
Szerintem ez a game fejlödés szempontjából és nehézség ügyileg jóval nehezebb mint a Gothic.
Itt már az elején amikor aztse tudom mi hol ki kivel merre bedobnak a sűrűbe koboldokhoz.Akik agyonvállalnak azt dieSzóval nehéz.
-
Varlaisaran
senior tag
Ez igy nem megy
Ha nincs skill, nincs hatékony varázslás. Megfelelő szinten olyan fireballokat tudsz csinálni saját magad is, hogy beszrás. De ahhoz feljlődni kell, sokat. Egy Journeyman (50) szinten már lehet emberkedni. A magas skillek eléréséhez az adott terület frekventált használata, és/vagy trainerek általi képzések szükségesek. Idő, gyakorlat kérdése. Ha pl. sokat használsz fireball varázslatot (alapban asszem van a Flare), egy idő után fejlődni fog a Destruction-öd (ert ugye a Flare oda tartozik). Ez olyan mintha friss jogsival valaki beül az ezres suzukiba, és Ken Block akar lenni
(mondjuk van ilyenből is elég, de értsd a hasonlatot)
-
Crytek
nagyúr
válasz
Varlaisaran #9191 üzenetére
Konkrétan olyan varázslatokat szeretnék mint pl a tűzlabda.
Hogy nem pergamenen van tehát ami állandóan használható pl villám vagy fagy gondolom ezek vannak.Na ilyeneket szeretnék!Plussz legyen gyors manna regeneráció más nem is kell nekem!
-
Varlaisaran
senior tag
Nem teljesen értem, mit szeretnél kérdezni.
Varázsolni ugy kell, hogy kiválasztod a spellt, és azt a C-vel castolod, de nyilván erre rájöttél.
Varázslatokat beszerezni idpvel fogsz, rengeteg van. Ezeket :
- Mages guild-ben, bizonyos emberektől
- Küldik végrehajtása során
- Mages Guild tagság esetén a Spellmaking Altaron
- Egyéb "külsős" helyekről, ilyen pl Edgar (akinek "diszkont" spell-boltja van a fövárosban)szerezhetsz meg.
Ha nem tudsz ellőni egy adott spellt, alighanem a képességeid hiányára róható fel. Két idevágó Attribute:
- Intelligence, ami meghatározza a Magickád mennyiségét (ezt hivják manának máshol?)
- Willpower, ami varázsláskor fellépő magicka veszteség regenerálásának üteméért felelIlletve Skillek :
Destruction, Alteration, Mysticism, Conjuration, Illusion, Restoration, mindegy 0-100 közötti érték.
Alchemy is ide tartozik, de attól nem függ egy spell sem.Mindegyik skillhez megfelelő varázslatcsoport tartozik, pl Destruction alá a támadó, romboló jellegüek, mint fire, frost, shock, damage health, stbstb. Míg Restoration pl. a gyogyitó jellegü dolgok (vagy épp életerő elszivás), Conjuration a tulvilági (Oblivion) lények megidézése töbek közt, de ezt igy nem akarom kivesézni, itt van egy jókis kiindulópont, de szerintem játék közben is rá fogsz jönni.
Alacsony képességekkel nem lehet erősebb spelleket ellőni, azaz alacsony destructionnal nem fogsz tudni ellőni mondjuk egy Fireball 80damage in 10ft varázslatot.
Ha még nem vagy Master (100) addig mindig nézd meg milyen varázslatot veszel. Master esetén pedig csak a magicka szab határt.
Varázslat beszerzésénél: Rámégy az egérrel (pl vásárlásnál) az adott varázslat fölé, és mindegyiknél mutatja ugye oldalt, hogy mit csinál. Ha adva van a Magic School, azaz ezt olvasod, akkor igen, ellenkező esetben azt fogja kiirni, hogy a varázslathoz tartozó skill-ből mennyi szükséges a használatához (ettől persze megveheted, csak nem tudod ellőni). -
Crytek
nagyúr
Ja azt elfelejtettem megkérdezni ha mágus szeretnék lenni (harcos mágus) akkor ha csatlakozok a "pengékhez" még mindig lehetek tagja a mágusoknak?
Csak azért kérdem mert anno full harcos volt semmiféle mágiával nem foglalkoztam és így nem is tudom!
-
Crytek
nagyúr
Egyébként az Oblivionba hogy müködik ez a mágus dolog??
Mert nekem olyan dolgok kellenének mint pl már a legelején is van a tűzladba.Na ilyen kéne örökösen fagy és villámban.Van-e ilyen és ha igen hogy lehet megszerezni vagy meg kell tanulni?
Itt a mágus dolgokat nem igen ismerem ki.Van pl csomo hogy fagy sebzés érintéssel ezt hogy kell használni vagy mi ez? Mert ha berakom és nyomom a gombot nem csinál rá semmit nem értem mit kell
És ebben is van-e olyan mágusként hogy egy idö után már elég gyorsan növekszik vissza a manna szint?Gothicba tanulni kellett illetve lehetett párat oltároknál is venni pontokért!
-
Crytek
nagyúr
válasz
Varlaisaran #9186 üzenetére
Más a kettő nagyon.
Én pl morrowindet sem játszottam sokáig mert nagyon nem jött be.Gothicoknaknak van egyfajta hangulata amit itt ennél egyáltalán nem érzek.
Amúgy én szerintem nem a küldetések milyensége teszi azzá a game-et ami hanem a hangulat.
Mész mész a nagy semmibe aztán farkasok csatáznak más lényekkel esetleg orkokkal.Elszalad melletted egy orrszarvúcsorda.stb. -
Varlaisaran
senior tag
És akkor semmit sem láttal a legfrankóbb modok közül, amikkel alsóhangon is többszörösére növelhetnéd a játékélményt, nem beszélve a tonnányi, a gyári mainquestnél sokszor izgalmasabb küldiket. Egy jól felmoddolt tes4 összahasonlithatatlan a stock alappal. Egyszer tényleg kipróbálom azt a gothicot, hogy miért emlegeti mindenki annyira
-
Crytek
nagyúr
válasz
Varlaisaran #9184 üzenetére
Ennyire nem akarok belemélyedni.Most fent van a Qarl,és a naturálos cuccos nekem ennyi elég.
Valahogy nekem az egész game "lassúnak" tűnik a többi a más hasonló game-ek mellett pl Gothic-ok.A Gothic az gothic abba bele tudok ölni nagyon sok időt.Ez mindenben más szinte.
Még 1x végigjátszom és végeztem vele. -
Varlaisaran
senior tag
Az a bibi, hogy nem lehet "fullosan müködö" installt csinálni. Vagyis azt lehetne, de ezt egy idegen környezetbe másolva nem lesz jó. Itt nem csak a load order a probléma, a gamma mindenhová tesz ilyenolyan beállításokat, így a registrybe is. A legfőbb poén, hogy ezek bitről bitre átmásolva másik hw/sw környezet alá vagy jó lesz-vagy nem elven fog müködni-nemmüködni. Örülök hogy jó lett. Ha tökéletesség felé próbálsz tendálni (oda sosem jutsz el Oblivionnal), akkor conflict detectorral (OBMM) rálősz párat. Van olyan eset is, hogy megy, megy szépen, aztán bizonyos helyzetekben (adott helyszin, szituáció, bizonyos quest, stbstb) jelentkezik egy addig nem mutatkozó konflikt. Másik jel, ami konfliktra utal, az a hosszas kilépési idő, és a hirtelen, indokolatlan kilépkedések. Minél tovább játszol, annál tovább tart a kilépés ideje (ld.: Ayleid steps, ahol igen átfogó a mod, sok az overlap). De ezekkel ugyis fogsz találkozni idővel. Megoldható.
-
Crytek
nagyúr
Na közben pakolgattam a MM-ben és már nem lépked ki a game!
-
Crytek
nagyúr
válasz
Varlaisaran #9180 üzenetére
Torrent világát éljük nem is értem ennyi ideje miért nem osztott meg valaki egy fullos obliviont amit csak felmásolok azt had szóljon.
Most feltettem a qarlt elvileg müködött,mert nyomtam 1,5 órát és láttam a mindenhol hogy szebb a game.
Ennek örömére rátettem a better cityt meg a natural cuccot és állandóan kilépked a game -
Varlaisaran
senior tag
Pont erről írtam pár hsz-el lejjebb, miben igen gyenge az egész game...
Nade... alapok.
- Nyilván patcheltél 416-ra
- Felraktál egy működő OBSE-t (néha nem tudni melyik plugin kéri, gyakran elfelejtik dukomentálni)
- Van fent müködő OBMM, és/vagy Wyre Bash
- Fent az Unoff patch csomag (mondjuk én sosem használtam, de ez itt nem számít)Nyilván Qarl OMOD-ként került fel, azaz ahogy látom (aktiváltad), akkor ez OBMM-ből történt. Elvileg mennie kéne; nálam sem ment elsőre, nyugi
Vannak bevált módszerek, eljárások, miként lehet összeállítani egy jó, és stabil load ordert (betöltési sorrend). Ahogy Katt is jelezte alább, léteznek erről leírások is. Lényeg, hogy minden mod az alapjátékon változtat, ugyebár ezért modAz általa végrehajtott módosításoktól függ, hogy mikor, és ami fontos, mi után kerüljön betöltésre.
Pl egy landscape-et (domborzat) változtató plugin ne kerüljön olyan plugin _elé_, ami az adott területre épít, azt manipulálja. Ezekből a leírásokból érdemes tájékozódni, legalább abban, hogy elviekben mit hogy kell rendezni.
Manuális rendezgetésre én OBMM-et szoktam, vagy BOSS-t. OBMM-nél a conflict detektorok hasznosak ide, de 20+ plugin együttes futásakor ez komoly quest lesz. Mivel minden mod MODifikál, tehát változtat, igy kénytelenül is lesznek conflict-szerü bejegyzések, de mindig a fő esm-el "ütközik". Ez jó, ettől futni fog.
Másik, és igen jó lehetőség a BOSS (Better Oblivion Sorting Software), Nexusról leszedhető. Ami az adatbázisában szerepel (nem kevés) mod, azokat automatikusan képes rendezni az ismert tulajdonságaik alapján. Amiket nem ismer, ezután lehet OBMM-el piszkálni.
Szerintem semmi gond nem lesz itt, az ilyen nem indulós történetek gyakran egykét átrendezéssel megoldhatók. Én ahogy észrevettem, négyféle tipikus ledöglés van rossz load order miatt. Amikor inditás után (logonál) rögtön elgurul, van hogy eljut a kezdőképernyőig, Continue után pedig kilép, illetve a játék közbeni kilépkedések, akár bizonyos régióknál (mod overlap, több mod nyul egy területhez). A negyedik pedig kilépés után hosszas karistolás, és hibajelentést dob.
Konkrét leírástól most eltekintenék, hogy sok helyen leírták, lásd Katt idevágó hsz-ét, illetve a neten körbenézel, sokfelé találsz ilyen összeszedett leírásokat. Ha elakadsz, ird be, aztán meglátjuk.
Szóval, a helyedben a load ordert kezdeném maszturbálni egy BOSS rendezéssel, és ha még azután kell, OBMM-el finomítani. -
Crytek
nagyúr
Hát ez nekem nem fog menni! El sem indul a játék
Felraktam patcheket megy a game. Utánna feltettem qarlt aktiváltam,better city-t,naturalt,illumination-t meg pár kis kieget lópáncél stb.És nem indul a game
-
Crytek
nagyúr
Az unoffical patch telepítésénél kilehet pipálni dolgokat azokat mindet ki kell pipálni?
-
Crytek
nagyúr
válasz
MeszarosB. #9175 üzenetére
Tehát ha GOTY verziom van akkor az 1-es pont az kilőve csak felrakom és mehet tovább?
-
Crytek
nagyúr
Ezt a grafikai tuningot szeretném megcsinálni!
De már az elején elakadtam.
Azt írja az Oblivion telepítése után tegyük fel a Ko9-et! Ez micsoda? -
Bendőke
tag
válasz
katt777 #9169 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy egyszer sikerült kiesnem Anvil városából, még akkor, mikor az volt a mániám, hogy minden magas helyre feljussak. A városfalon ugrándoztam éppen, mikor kiestem, és a táj pontosan úgy nézett ki, ahogy azt jambiyya leírta. Arra nem emlékszem, hogy kiírta volna, hogy nem mehetek tovább, de az tuti, hogy csak gyorsutazással tudtam visszakerülni a normál textúrák közé.
Ezért azt gondolom, hogy hibás/részleges modtelepítés lehet, vagy BS probléma. Mintha nem töltené be a városon kívül struktúrákat. Esetleg valami texture pack van rosszul telepítve? -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #9166 üzenetére
Hát, a krájendzsin sem kevésbé bugos, mint az gamebyro, a CS-ről nem beszélve.
Egy modell import Max-tól Oblivionig nem nagy ügy. Nade, hogy 10 próbálkozásból 9szer nem sikerül, egy adott, az első példányához höz képest módosítatlan nyersh mesh-el/beállításokkal, s ennek tetejében nem is mindig ugyanott crashel. Na ez már gáz.
Heightmap editnél sem én voltam a hülye, hanem a fejlesztők. Pár helyen írták is, hogy vigyázni kell vele, mert elrontja a meshet (mármint a terrain domborzatát, ugyebár az is egy mesh). Hagyján, hogy vigyázzak vele, de bizonyos körülmények között szinte lehetetlen gördülékenyen haladni vele, általában lépésről lépésre menteni kell, és ha szerencsém van, rendesen írja a pluginbe az uj terrain meshet. Ha szerencsém van, ugyanis a Heightmap editorban a mentés egy dolog; a pluginba hol bekerül, hol nem. Továbbá hogy mi mitől függ, azt a jóisten tudja, nem lehet a hibát replikálni, csak jön.
NIF egy csődtömeg, ahogy van. Hogy miért nem jó nekik mondjuk a nyers .3ds, ahogy anno MSTS-hez is tökéletes volt (oda sokat modelleztem régen). De nem, betteszdáéknak ide nem jó, mert müködő, és használható. Persze semmi normális támogatás, az exporter ami van hozzá, az is 3rd party, szar is. Nem beszélve az egyéb dolgokról, néha a collision box "ér össze" az objekttel (pedig igazából nem is), néha egy-egy textura nem jól kerül fel, játékban ronda, de CS-ben még jó.
És nem is beszéltem a plugin kezelésről, textura kezelésről, blabla...
És ez nem egyéni vélemény, az egész szar ebből a szempontból. Nyilván hozzá lehetne szokni ezekhez, együtt"élve" ezekkel, összehozni. Persze. A Nehrim is elkészült valahogy, meg a többi is. Más kérdés, hogy bármelyik nagyobb, komplexebb modot nézem, akár Nehrim, official pluginek, Ayleid Steps, Qarl-szarságok, mittudomén, vagy akár a magyarositó pack... 10 emberből 9-nek megy is-nem is, a 9-ből felénél permanens elváltozásokat okoznak, hol textura nincs, vagy lila, hol hiányzik ez-az, ilyenkor jönnek a wyrebashos/invalidálós/loadorder-toszogatós/stb trükkök, persze ritka ha valami jól megy; az is egy darabig, mert közben valahogy mindig elíródik-változik valami... nem szeretem a túl sok problémát egyszerre. Játékos oldalról csak-csak, nade, hogy ekkora volumenű valamit ilyen környezetben... pláne ha mondjuk elkészülne, lesz mindenhonnét ezernyi sírás... ez nem jó, az nem jó, eltünnek dolgok, ha fent van XY mod, azzal vajon jó-e, nekem megy/nemmegy, nálam lila, anyunál nemliladenemismegy, havernál kilépked, stbstb... eh.
Nehrim is pont ilyen. Ahogy halad előre az idő, alakulnak a dolgok, változnak dolgok a világában, egyre több a bug, a hiba; pedig nem szarul van összerántva. Nyilván nem véletlenül.Érted...
Lényeg, hogy írogattam ennek-annak, it megjegyezném hogy szerencsére vannak jó arcok még. Ha sikerül partnert találnom ebben, lesz értelme folytatni.
Nem rinyálni akartam, noha azt tettem; inkább egy fkivan már az egésszel, közben pedig sajnálnám abbahagyni...
-
katt777
félisten
válasz
Bendőke #9168 üzenetére
Ez bizony bug lesz, mert a térkép szélén nem mosódik el a textúra, és nem ragad be a karakter, vissza lehet fordulni, vagy akár végiggyalogolni/repülni a határon. Főleg, hogy azt írta, akkor van ez, ha kimegy egy városból, márpedig nem sok város van a térkép szélén.
jambiyya: Javaslom az 1. hsz-t, ill. a cikkemet Oblivion beállításairól, betöltési sorrendről, stb.
-
Bendőke
tag
válasz
jambiyya #9167 üzenetére
Ez elvileg csak olyankor fordul elő, mikor túl közel értél Cyrodiil határához, és lemennél a térképről. Ha a térkép szélének a közelében sem vagy, akkor valami bug, próbáld telepíteni az unofficial packokat (1, 2, 3, értelemszerűen amelyik fel van telepítve, ahhoz). Nem garantálom, hogy segít, de ártani nem árthat.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Lehet, nagyon buta kérdés lesz, előre is elnézést miatta.
Múlt héten telepítettem a játékot, neki is kezdtem. Nagyon tetszik, de...
Ha kimegyek egy városból a nyílt terepre, akkor egyszer csak vége szakad a térképnek, a textúra elmosódik. Kiírja, hogy "Nem mehetsz arra, fordulj vissza!". Ilyenkor egyébként be is ragad, és gyorsutazás kell valahova, hogy tovább tudjak játszani.
Van egy pár hely, ahova nem lehet utazni, mert még nem fedeztem fel, de ugye elmenni meg nem tudok odáig, mert nem mehetek arra.
Előre is köszi a segítséget. -
katt777
félisten
válasz
Varlaisaran #9165 üzenetére
Naná, a végén majd mindenki modokat csinál Oblivionhoz, aztán senki nem veszi meg azt a sok szart, amit azóta kiadtak...
Miért nem csinálod meg te is CryEngine-nel?
Értem, menjek a...
Kassadin: Hát akkor nagyon nem normálisan fejlesztettél.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Kassadin #9164 üzenetére
Obliban erősek?? Tolj egy kört a Nehrimben level20 felett, asszem megtudod hol lakik az úristen
Lassan fejezem befelé, de nem akaródzik visszatenni az oblit, ez szebbjobb. csak azabaj, sok sidequest be sincs fejezve. Neki akartam állni a nexus toweres kvesztnek, három és fél napon át nyüglődtem, négyzetcentikként nyálaztam át gyalog egész kibaszott Treomart, léptem 4 szintet közben, összeszedtem fél tonna lootot... de csak nem nem találtam a Temple Hill-t meg a szinkódos zárat a nexus towerhez. Namondom, elég, körülnézek neten, hogy hol van. erre kiderül hogy csak a bejegyzésig van kész az ominozus quest. Mondom, aaaaanyátokat...
Oblis beidegződés... Level 26 vagyok, de Blockom 27. Mondom, wtf... japersze, itt trainerek vannak, ugy lehet fejlődni... Nézem, 94 TP... persze hogy mindig levertek két hussantásból.Más
Nyúz van, kaptam egy levelet egy másik ayleid-mániás moddertől, elmeséltem neki a kinomat, nemtom lesz-e lépés, perpill semmit sem értek abből amit mondott eddig
Morrohunék nem válaszolnak lassan 1 hónapja. Szal nemtom hogyan tovább, de perpill ha rágondolok a sok álmatlan éjszakámra, a majdnem fullos veyond, nenalata, maladára, amik elkészülek már, és a tetves nif szarságok miatt lesz csőd... hát legszivesebben felnégyelném azt aki kitalálta...:S -
Kassadin
addikt
válasz
katt777 #9163 üzenetére
Mivel veled együtt fejlődnek az ellenfelek, nem hinném hogy nem lennének erősek, lévén a végén te is "erős" leszel...
A játék végén amikor van melletted 4-5 katona rengeteg démonnal szemben, engem mindig ledaráltak egyből, ebből is arra tudok következtetni hogy nem fejlesztettem normálisan a karakterem.
-
katt777
félisten
Én már többször jártam úgy, hogy a másolásvédett (értsd: vírusos) játék nem működött (simán bezavarhat neki egy AV program
), úgyhogy én már régóta az alábbi profilt használom: játék megvesz, telepít, fel a polcra, NoDVD fix. Vannak játékok, amelyeknél a telepítés már veszélyes (pl. StarForce), na ezekből marad a szürke megoldás. Viszont az összes régi játékom is karcolatlan CD-n/DVD-n pihen a polcon a tokjában.
Pedig pont akkor lesz baj a vívással...Kassadin: Pont az Oblivion az a játék, ahol nem túlerősek az ellenfelek, ellentétben a legtöbb RPG-vel, szóval nem tudom, hogy érted el azt a "szintet".
-
válasz
Bendőke #9159 üzenetére
De ez azért szomorú, na.
Kassadin: nem csak a skillek kiválasztása a lényeg, hanem, hogy használd is őket, ugyanis akkor fejlődnek. Hiába veszed fel majorba a Heavy Armort, ha nem hordasz olyasmit, vagy olyan jól támadsz, hogy az ellenfeleid nem férnek hozzád, akkor nem fog fejlődni. Ha már többször játszottál, akkor tudod, hogy melyek azok a skillek, amiket túlnyomórészt használsz, azokat érdemes majorba tenni (persze, ha csak tudományos skilleket teszel majorba, akkor értelemszerűen nem leszel egy nagy bajvívó
).
-
Gengi
senior tag
Sziasztok!
Régebben félre pakoltam szegény játékot ,de most a karácsony hevében előkapartam. Viszont segítség kellene.
Vahtacen Secret küldetésnél (Magic Guild) ,amikor az elf sisakot megszerzed. 4 zombi-nak kéne megjelennie (végijátszások alapján ez az infó jött le) ,de nekem csak 3 jön és azok is elpusztíthatatlannak tűnnek :S. Rálőttem az egyikre kb 70 tűzgolyót és egyéb pusztító fagysebzést ,kardal fertem vagy fél óráig ,de semmi. Nem tudom őket kinyírni .
Ez valami hiba volna?
-
Kassadin
addikt
Már többször végigtoltam az obliviont, holnap megint neki állok... Az szokott a baj lenni leginkább hogy a vége felé már borzalmas erősek az ellenfelek, én pedig gyengécske... Milyen fő skilleket érdemes kiválasztani, hogy tápkaraktereted legyen?
-
válasz
katt777 #9157 üzenetére
Egeret is cseréltem időközben kétszer, igazából csak a billentyűzet és a ház maradt változatlan.
FO3-ban semmi sem modoltam, és nem hiszem, hogy minden OS alatt, minden hardware-kiépítés mellett sikerülne összehoznom rossz rendszerbeállítást, ami csak az FO3-ra érvényes. A vicc az, hogy haver crackelt warez verziójával semmi ilyen gondot nem tapasztaltam, de én már csak olyan hülye vagyok, hogy megveszem eredetiben a gámát (lehetőleg minél több verzióban
).
-
katt777
félisten
Hát, egér, bill, rossz (rendszer)beállítás, v. ini-mod?
Steam-es szar, de lemezes nálam rendben ment, igaz, nem GOTY Ed. Nálad már az Oblivionnal is gondok voltak...
Gondolom, közben a driverek is cserélődtek...
Nálam x64 XP nem volt, de x64 w7-en és XP-n is rendben ment, modolgatva.
FONV állítólag nem csinálja a fagyást/kilépést (topicjában írták, hogy steam-es FO3-mal nem tudnak játszani). Amúgy nekem annyira nem tetszik, hogy modolni csak a saját szerkesztőprogramját feltelepítve lehet, az meg csak steam-mel megy (+1 ok, hogy gyűlöljem és megvessem), szóval nem tudom, mennyire játszható. Sajna a régi jó gépemen éppen, hogy csak kitekintettem a világba, aztán jött a krach. Pedig elindultam hardcore módban, hogy megtudjam, milyen jutalmat ad érte, csak félek, hogy - FO3 alapján - így durván szívatós lesz, és nincs Fawkes, hogy fogja a golyókat.
-
válasz
katt777 #9155 üzenetére
Most a vizsgaidőszak miatt nem tudok játszani sajnos, de január végén tutira elárasztom a topicot unalomig ismert képekkel.
Mostanában játszottam FO3-at, és mindig előjön az a hiba, hogy 2-3 percenként megáll a játék, majd 2-3 mp után folytatódik. Elég idegesítő... Meg néha elkezd recegni a kép, vagymi, mintha szaggatna, vagy laggolna. Feltételezem nem a vas a szűk keresztmetszet. A vicces a dologban, hogy a hiba permanens. Szal amikor E8400-am volt, meg XP-m, 4 Gb RAM-mal, 8800GT-vel, akkor is ezt csinálta, aztán lett Q9450, majd Q9650, meg 8GB (más típusú) RAM, és 4870, akkor is, aztán lecseréltem a VGA-t 4870X2-re, később az egész konfigot a mostanira, az OS-t XP-ről Win X64 Ultimate-re, a sima FO3-at GOTY-ra, majd magyar verzióra, szal semmi sem ugyanaz, csak a hiba. Kezdek a billentyűzetre gyanakodni...
Nincs vmi tipped?
Karácsonyra megkaptam az FO3 NV-t, kíváncsi vagyok, az is csinálja-e... -
katt777
félisten
Kösz.
Egyik oktatóhoz kell ugye "sok" oblikaput bezárni, de mire "sok"-at bezárok, már rég nem tud képezni.
Szóval nem tudom, mennyit is kéne. MQ-t én is később szoktam megcsinálni, lehet, érdekesebb lenne már a többi küldi mellett, de akkor meg tart az ember az alulképzettségtől.
-
kryboy
tag
Az egyik legjobb játék a gothic-al karöltve nálam!
Csak kicsit unalmas már minden oblivonkapuba vagy mibe bemenni! -
katt777
félisten
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
katt777
félisten
Megvan az "új" gépem. Nem ma fogok megint Oblizni.
-
Antonius1978
addikt
Koszi a hivatkozast megegyszer,
http://www.morrohun.hu/oblivion/oblivionpluginok.php
ezen az oldalon megvan hozza a magyar szoveg, marmint a kiegeszitohoz
Subidubiduuuu
-
Antonius1978
addikt
válasz
Bendőke #9147 üzenetére
Nos az megvolt, de elfelejtettem megemliteni, hogy a hirhedtseg pontszamom 59 (gyilkossag meg egyebek), a hiresseg pontszamom pedig 150.Igy a profeta azt a valaszom fogadta el hogy bergyilkos vagyok, de a kuldetes maga megjelent a kuldetesjegyzekben.
A tegnap vegigjartam az osszes szentelyt es mindenhol kaptam aldast, mind a 9 helyen, de az a latomas csak nem akar jelentkezni.Talan lehetseges hogy a gyilkos karakterrel nem lehet vegigjatszani ? Ugyanis azt jatszodtam utoljara a cehek kozul.Talan ez az oka.Vajon lehet ezen valtoztatni ? Ha te ismered erre az ellenszert, ird be legyszi, meg van 3 oram hogy el tudjam olvasni (3 orat vagyok netkozelben).
A regeszetes hivatkozast koszonom, de most vettem eszre hogy mar egyszer asszem megadtad, es akkor le is toltottem, csak megfeledkeztem rola
-
Bendőke
tag
válasz
Antonius1978 #9146 üzenetére
A zarándoklat előtt fel kell venni a küldetést a prófétánál, Anvilban. Az megvolt?
-
Antonius1978
addikt
válasz
Varlaisaran #9143 üzenetére
Nos, megiscsak vegig kell akkor jatszodjam, habar lehet hogy megvarom amig magyaritjak a szoveget (raerek, az Obliviont is 2009 vegen ismertem meg), ugy jobban fog esni.
Amugy most megyek szabadsagra, 2 hetig nem leszek netkozelben, hacsak el nem intezem hogy visszaadjak az otthoni netemet, mar 2 hete nem megy nem tudom milyen okbol.
Barhogy is alakul, az ujevben talalkozunk.
Áldás, békesség, Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet mindenkinek.Amugy bezartam a nagy kaput, vege a fo kuldetesnek.
Most azon bosszankodom, hogy hiaba latogattam vegig mind a 9 szentelyt, a zarandoklatos kuldi nem indult el. Ma utannaolvasok es ha nem tudom elinditani a jatekban valamilyen modon, akkor torlom le az Oblit mergemben.Esetleg ma irjatok be hogy hol talalhato az a regeszetes mod, esetleg azt vegigtolnam.Koszonom. -
Varlaisaran
senior tag
Végigcsináltam a Nehrimet. Hát... aki ezt a sztorit,felépitést megszólja, annak tényleg a rambó meg a luszeszita való... Megkockáztatom, az Ambermoon történetével is vetekszik, bár annál rövidebb, és annyira nem tudtam beleélni magam, mint ott. Ha nem tudnám, hogy az Obli az eredeti (gyári) játék, akkor azt hiszem, hogy az egy modja ennek. Embertelen, sőt a végére szó szerint az lesz. Nem mondok el semmit, úgy fog ütni...
Ami jó, hogy open ended ez is, lehet szépen fejlődni, explorálgatni, kvesztelgetni tovább. ÉS ami a legjobb, vége a hajnalozásoknak, a side questekkel ráérek -
Bendőke
tag
válasz
Bendőke #9120 üzenetére
Végül nem írtam le a kísérleteim végeredményét, és a belőle levont következtetéseimet.
Időközben csináltam egy kapucnit, fire damage on self varázslattal, a koldusok ugyanúgy felvették, mint a bilincset, ezt banditán nem próbáltam még ki, ennek ellenére úgy hiszem, a végkövetkeztetésem helyes.
A légiósok nem vették fel sem a bilincset, sem a kapucnit, mikor felébredtek. Megtámadtam őket mindkét kísérletnél, de akkor sem.
Ezekből a kísérleti eredményekből leszűrt következtetéseim: Azok fogják felvenni ezeket a "ruhadarabokat", akiknek nincs ezek helyett öltözékük. A koldusnak nincs sem kesztyűje, sem kapucnija/sisakja, tehát felveszi a bilincset/kapucnit. Ugyanígy, a banditák nagy többségének sincs kesztyűje/sisakja, ők is felveszik. A légiósnak viszont teljes felszerelése van, kesztyűvel, sisakkal, azt vette fel, nem azt a "ruhadarabot", amit én betettem az inventoryjába.
-
katt777
félisten
Ahhoz képest, hogy azt mondtátok, nyissak topicot TESV-nek, nem sokan szóltok hozzá.
-
HaaS
addikt
link, szépek!
-
katt777
félisten
válasz
Varlaisaran #9135 üzenetére
"Lekapni", Pannonnettel?
Mindegy, nemsokára gépem sem lesz. Ha valakit érdekel, gyorsan hívjon!Ha nem lennék már, mindenkinek jó fórumozást, oblizást, és kellemes ünnepeket!
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Antonius1978 #9136 üzenetére
Még nem, de már láttam egykét ilyesmit nexuson. Most ugyebár Nehrim szalad, aztán arra meg nemkéne oblix modot
Pár ez meg az ki lesz próbálva Nehrim után, már megvan a terv
-
Antonius1978
addikt
válasz
Varlaisaran #9135 üzenetére
Hallod, az erotikus moddal jatszottal mar ? A meztelen karakterekkel ?
Pl Tiber Septim kupi
En letoltottem, de meg nem tettem fel, nehogy utkozzon.Ha igen, akkor ird le esetleg hogy mi kell hozza, ugy ertettem, hogy kell hozza valami +mod a szereplok teste miatt.
Kosz -
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #9133 üzenetére
Jó
Gyorsan nekiindultam, nem néztem van e róla cikk. Sorryka
Parancsolj, ez az oldaluk, letöltésnél vigyázz, nehogy a németet kapd le véletlenül, mint én előszörAntonius
Ahogy érzed
-
Antonius1978
addikt
válasz
Varlaisaran #9132 üzenetére
Ugy velem, hogy inkabb nem probalom ki a Nehrimet.Lehet hogy vesztek vele, de inkabb akkor a regeszes Obli mod, ha mar muszaj angolul jatsszak.
Nalam van hogy megakad egy masodpercre a jatek, mondjuk ez lehet a vinyo hibaja is, nem feltetlenul a monitorkartyae, azokhoz a beallitasokhoz nem ertek, nekem minden legfelso ertekre van felhuzva, igaz 1024x768 felbontasban csak. -
katt777
félisten
válasz
Varlaisaran #9132 üzenetére
Hát én ezt már jóval bővebben leírtam az 1. hsz-ban belinkelt cikkben.
Alapvető dolog, hogy Obilivion-user az ini-fájlban állítja be a dolgokat, annyira kevés a Launcher; persze lehet ott kezdeni.
Ez a Nehrim mod nincs meg nekem. Dobnál egy linket?
-
Varlaisaran
senior tag
Bendőke
Nálam ilyet nem csinált, bár bugjai azért vannak, de csak script téren. Kicsit alkalmazkodni kell hozzájuk, lévén sokkal komplexebbek mint az Oblié, nem beszélve a soksok beleintegrált modról; nameg mégiscsak 3rd party cucc. Vannak gondok, pl a DOF néha "beakad", egy-egy épületből kijövök el blur-olja a képet; AI scriptek néhol lezseren vannak megírva, és be nem tervezett helyzetekben végzetes tud lenni. Főleg akkor kell frekventáltam menteni (nemcska quicksave-et, hanem több pontot menteni), amikor párosan megyünk pl Kim-el, stb. Ha valaki elkezdi játszani, erre jobb fokozottan ügyelni, nagyobb küldik előtt save pontot csinálni.
Katt
Bocsi, ha összekavartalak. Alighanem az lehetett a félrevezető, hogy én a Nehrimen belüli régészkedős questekre gondoltam, közben mégegyet kaptam, megint valami elhagyott dwarf akármit kell felkutatni, illetve az első volt az ürhajógyáras quest.Antonius
Az egy dolog, ki mit ír, nekem nem mérvadó pár kocka véleménye. Ha látom, hogy milyen, akkor csinálok róla véleményt. Amit ők irtak, azt ők látják úgy, értelemszerü. Ha nyersen is fogalmaztam, természetesen semmi harag, nomeg nem tapostál a lelkivilágomba, ilyenen nem veszünk össze, max egy ötöst csökkent a disposition
Vágom amit irsz, megnyugtatlak itt is van ilyesmi, lásd feljebb a scriptekkel kapcsolatban. De aszondom dobd fel, és majd te meglátod bejön-nemjönbe. a 9600GT szerintem elég lesz rá, de maxon felejtős, még az Ultrát is letérdelteti. Lásd lejjebb...Beállításokra pár ötlet, ha valaki nekiáll.
Az én gépem huzott E6420@2.66ghz, 2g ram single, 8800Ultra 768M, és 1024ben fut a gamma.
Ezen a vason gyakorlatilag mindent fel lehet dobálni maxra, nem összeességükben okoznak lassulást a beállítások, hanem egy-két dologra érzékeny ugymond (ez lehet vasfüggő is, ujabb kártyáknál elképzelhető hogy e javaslatok érvényüket vesztik)
Az elején a launcherben (tehát nem ingame setupról beszélek) :- Textures : High, és HDR-ben. Lejjebbvehető, ezzel lehet kisramos kártyákon segiteni, nálam ez nem volt szempont.
- Baloldali jelölőnégyzetek:
- Reflections:
- - Window reflections, ablakokról visszaverődés, bekapcsolva.
- - Water reflections is be van. (kisvasnál szerintem fog ez is, de lásd a vége felé, van erre mégegy beállitás)
- - Shadows :
- - NPC, Body, Torch, Tree shadow be, de vasfüggően tessék kisérletezni ezekkel.
- - Grass shadow ki; Grass (fű) sok van, nem kis könnyebbség a vasnak ha ez nincs. Kisebb karin érzés szerint lehet kapcsolgatni ezt is.
- Distant rendering :
- - Distant Buildings, Distant Trees be, viszont...
- - Distant Landscape (látótávolság) ki. Ez hatalmasat fog a gépen, hatása értelemszerü, a távoli tájakat közeledéskor rajzolja ki. A Distant Trees is segit kicsit, de gagyin néz ki hogy 100méterig vannak fák, utána kopasz minden. A manual is kitér erre, a "tll" konzolparanccsal állitható menetközben. Inkább erdős-hegyes részeknél lassul, városokban (kivéve Erothin, mert az rohadtnagy város) simán ment max distant-al is. Játékon belöl megadható a látótávolság, nálam olyan 70-75 táján jó, egyszer vettem le Treomar környékén 65 alá.- Optimizing :
- - Multithreading, és Dual CPU using : Értelemszerüen többprocis / Hyperthread-os gépeknél csak.
- - HDD using : Nálam ki van kapcsolva, elvileg HDD swapping lenne, nálam nem okozott fejlődést.
- - Memory Preload : Több memória árán előtölti a terepet/ojjekteket. Nálam 2G van, nem akartam emberkedni ezzel, szerintem több rammal lenne értelme.- Further Optimizing :
- - Background Loading : Kikapcsoltam, elég fürgének éreztem a vasat, hogy ne kelljen. Részemről experimental, nem próbáltam.
- - Cloning Trees : Egy modellből veszi a fákat, azaz ugyanolyan fák mindenhol. Egysikubb lesz a terep, de lehet vele nyerni fps-t. Nálam ki van kapcs.
- - Soft Shadows :
Actors ki, Trees be. Ez in game is állítható.- Activate Screenshots : Értelemszerü, a bAllowScreenshots változót kapcsolja.
- Audio/Sound :
Hardware/Software. Szerintem ez az EAX lesz, de mivel nálam nem gyári Creative driver megy (kx), igy jobbnak láttam ha marad Software-n. Elméletileg Hardware lenne optimális.- Advanced settings :
- - Water: Reflect all : Nálam be van jelölve, nem is okoz lassulást. A viz visszatükröz mindent. Kib... szép
- - Show blood longer: Több ideig rajzolja a vérfoltokat. Nem láttam értelmét, kikapcsoltam.
- - Bigger grass area : Távolabbi tájakon messzeb engedi kirajzolni a növényzetet (nem a fákat). Ha birja a vas, érdemes bekapcs, szebb lesz. Nálam be van.In-game beállitásoknál vagy 2x annyi van mint gyári Oblinál, de azok ugyanezeket állítják.
Kiindulópontnak jó lehet, a fent emlitett vason szalad így, egyénileg nyilván kell finomítani, kisérletezni. -
Bendőke
tag
válasz
Antonius1978 #9129 üzenetére
Én már végigtoltam, nagyon tetszett, érdemes feltenni. Igen, a V14-et érdemes letölteni, azzal gond nélkül ment.
Katt: A Gates of Aesgaard egy külön mod, pontosabban kettő, szerintem nem nagyon érdemes velük vacakolni. Az elsőt végigtoltam, nem volt semmi különös, a másodikhoz már nem volt türelmem. A dwarfok a Nehrimben vannak. Majd lehet, hogy egyszer kipróbálom, de most még nem, ugyanis újra kellett miatta telepítenem az XP-t, mert a normál, mondjuk 2 perces bootolási időt kicsit felbővítette, kb. fél órára.
-
katt777
félisten
válasz
Varlaisaran #9126 üzenetére
Na most akkor végképp összezavarodtam.
1: Lost Spires-ben ott akad ki a történet, hogy elégetjük a főnököt.
2: Gates to Asgardot szedtem le, akkor ez a Nehrim és a törpök ebben vannak, vagy az egy külön mod?Antonius1978: Én az 1.4-et töltöttem le.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Varlaisaran #9125 üzenetére
Megkovetlek, es elnezest ha a lelkivilagodba gyalogoltam volna a jatek kapcsan.
Nem forumbol olvastam, hanem - immar leirom, ha szabad, ha nem - a PC Dome oldalan a kiertekelest.Ebben igazad van, en csak azt irtam le, amit a cikk iroja tudni velt, de az valoban nem jelenti azt hogy teljes mertekben igaza volt.Nem irtam olyat hogy unalmas, es az egysikut ugy ertettem hogy minden cselekmeny sorrendben kovetkezik be, es nem ugy mint az Obliban, ahol nincs lenyegeben sorrend, akkor es olyan sorrendben csinalod meg a kuldiket amikor akarod, idoben is - pl ha 1 jatekbeli evben semmi egyebet sem csinalsz mint alszol, a csaszar attol meg szepen ott var teged Brumaban
Remelem mostmar vilagosabban fogalmaztam es megertetted -
Bendőke
tag
válasz
Varlaisaran #9126 üzenetére
Katt szerintem a Lost Spires modra gondolt, ami egy új guildet, az archeológus guildet tesz be a játékba.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
katt777 #9118 üzenetére
A kérdés igen jó. Mivel egy esp, és egy esm van, ezért load ordert nem tul nehéz csinálni, viszont. önmagán belül (lévén sok öszeintegrált mod bennevan) alighanem van kis bibi. Igazából ha rendesen felrakod, rendesen beállitod a Launcherét, és be is vannak ikszelve a data file-jai, akkor mennie kell. Hogy akadtál el a küldiben?
Pont az archeologus küldetésben jutsz el az ürhajógyárba -
Varlaisaran
senior tag
válasz
Antonius1978 #9115 üzenetére
Hallod... Ennyi hülyeséget rég olvastam egyszerre. Egysiku? Unalmas? Sosem játszottál vele... de azért világosan vágod mi micsoda benne. Nem mintha érdekelne, mert csak egy játék, nem vagoyk én kocka, hogy ilyenen hőbölögjek, akinek nem tetszik, hát ne tetssszen. Persze te elolvastad pár überkocka, meg fórumharcos saját véleményét, és azt készként tálalod másoknak, mintha valóban ugy lenne, és teljesen meg vagy győződve róla, hogy neked, a magad kis módján, mindig mindenban annyira de annyira igazad van... főleg, ha nevezett játékról az állításaid szinte teljes mértékben alaptalanok. De hagyjuk. MIndenki hülye, te pár forumhsz-ből tudsz mindent, antoniusz for prezident...
-
Bendőke
tag
válasz
Antonius1978 #9123 üzenetére
Igen, ő az.
Én sosem sz.rakodtam azzal, hogy csatamágus/tolvaj/bérgyilkos/harcos felszereléseket szedjek össze. Van egy felszerelésem, amit már a múltkor is említettem, mindig az van nálam: Mighty Umbra, Ring of Vitality, egy saját készítésű chameleon és reflect damage gyűrű, egy szintén saját készítésű reflect spell amulet, Black Hand Robe, Black Hand Hood, löttyök, kulcsok, Azura csillaga, skeleton key, meg egy kalapács. Fölösleges túlragozni.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Bendőke #9122 üzenetére
Ejha, ez az Artemis Entreri ismerosen hangzik baszki
Ha az emlekezetem nem csal, akkor ez a sotetelf sorozatbol a mestergyilkos, fohosunk nagy ellenfele, nemde ?Hat persze, tulajdonkeppen ugy kellene, hogy mindegyik hostipusnak meglenne a sajat kulon kis tortenete, azokat kellene vegigjatszani.
Tehat mondjuk tolvajkent 10x annyi volna a kuldetessam mint az Obliban.
10 kulon hos, kulon tortenettel
Gondold el, hogy a nagy Oblivion kapu elott talalkozik ez a 10 hos, azok, akiket te szemelyesen fejlesztettel.Es a nagykapunal ott van ez a 10 sajat fejlesztesu hos, nem kellenek azok a csicska varosorok, mit szolsz ?Az a baj, hogy neha osszekeveredik, hogy akkor mi is a karaktered beallitottsaga...harcos, orvgyilkos, magus...melyik harcmodort hasznald a 3 kozul, ez bonyolult dolog amugy is, mert rengeteg magikus cucc van...A tegnap kb 1 orat cserebereltem a hoson a cuccokat, amig ki tudtam hozni a nekem leginkabb megfelelo, amolyan csatamagus szeru valakit.
Egyszoval, ha mindegyik tipus vagy, vagy mindegyikbol egy kicsi az csak zavaro szamomra -
Bendőke
tag
válasz
Antonius1978 #9121 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek. Tetszene az orvgyilkos két fegyverrel
Meglenne az Artemis Entreri feeling.
Ja, és ha akar az ember, akkor lehessen a banditák vezére is, ne csak a tolvajoké.Azt egyértelműen azért csinálták úgy, hogy az ember a karakterétől függetlenül bármelyik céh vezére lehessen, hogy egy karakterrel mindent végig tudj csinálni.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Bendőke #9120 üzenetére
Mindenesetre ezzel is bovult a tudasunk ezen a zsebbecsempeszer teren.
Hat azert volna jo szabni egy keretet, mert nem is azert hogy hulyen nez ki, csak nem valosaghu, hogy egy masfel meteres elf egy 100 kilos kalapaccsal a kezeben rohangaljon, meg nehezpancelt viseljen.
Kb meg kellene szabni, hogy melyik faj mit hasznalhasson meg ilyenek.
Tehat az orkok buzogannyal harcoljanak, az eszaki barbarok csatabarddal, a lovag karddal, a tolvaj mondjuk rovidkarddal vagy 2 torrel, az orvgyilkos esetleg 2 rovidkard-tor keverekevel, a birodalmi pallossal, a ragada meg a khajit pl normal karddal meg ilyenek, az elf magusbottal stb.
Es ha en elf magus vagyok akkor ne hasznalhassak mondjuk 100 kilos porolyt vagy pallost, csak rovidkardot meg tort.
Ha ork vagyok, akkor ne torrel harcoljak, vagy ijjal, hanem egy baromi nagy porollyel vagy buzogannyal stb.
Es mindegyik hostipushoz rakjanak be egyeni harc-stilust, nekem pl a Diablo 2 ilyen teren nagyon tetszik, hogy mindegyik hostipusnak mas-mas a tamadas es vedekezesi modszere. -
Bendőke
tag
válasz
Antonius1978 #9114 üzenetére
Megvan az a gyűrű, de azzal nem lehet ezt megjátszani. A reverse pickpocketing csak akkor működik, ha az általad a másik zsebébe csempészett tárgy 0 tömegű, márpedig a játékban minden gyűrűnek van tömege.
Nem tudom megmondani Neked, hogy miért veszi fel, én sem értem. Azt hogy minden szereplő fölveszi-e, nem fogom kipróbálni, eddig kettőből kettő az eredmény. A birodalmi légióst még kipróbálom, jó ötlet, kösz
Damage health van rajta.
Közben folytattam a kísérleteket, egyrészt nem kap az ember ilyenkor bounty-t, a meggyilkolt teremtmények száma sem növekszik, másrészt a banditák is felveszik, ha berakod a zsebükbe, mikor alszanak. Egy légióson még kipróbálom, aztán nem foglalkozom többet vele.
Van abban valami, amit mondasz, hogy bizonyos kasztok bizonyos típusú céheknek lehessenek a nagymesterei.
-
katt777
félisten
válasz
Bendőke #9110 üzenetére
A valóságban is azt mondja, akinek van pénze, hogy nincs.
Ha más bilincsel meg, az más dolog, de az önbilincselés még azokban a játékokban sem logikus. Nagyon nem tudom, mert nem játszok ilyet.GypsFulvus2: Hát, Systemroot mester már biztosan nem fogja megtenni...
Varlaisaran : Hát ezek nem semmi képek. Csak fel kéne tennem már a játékot...
De végül is akkor mivel akad össze ez a mod? Mert anno azt írtátok, gázos. Én az archeológikus küldetést sem tudtam végigvinni.
Antonius1978: Persze, hogy futna. Elég alacsonyra lehet állítani a grafikát.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Varlaisaran #9113 üzenetére
Nekem futna a Nehrim egy ketmagos 2100-as orajelu , 1 Gb Ram, 1Gb Geforce 9600-ason ?
Talan egyszer majd megiscsak kivancsisagbol kiprobalnam... -
Antonius1978
addikt
válasz
Bendőke #9112 üzenetére
Mivel kulonbozik a velemenyunk - nem vitat akarok nyitani - de attol fuggetlenul elmondom, hogy marpedig en orulnek annak, ha a hosoket igenis kasztokra bontanak.
Eleg rohejes, hogy egyszerre vagyunk fomagusok,harcmesterek,fotolvajok, meg orgyilkosvezerek, mar csak a Pengek vezere kellene legyunk, ennyi kapcsolattal/befolyassal akar a csaszart is letaszithatnank a tronrol
Mindezen cimek ellenere, egy nyomorult csatamagus a fovarosban azt meri mondani, hogy latja hogy milyen remek/bena ujoncok, magustanoncok vagyunk.Pedig a baromnak en vagyok a fonoke ugymondSzoval en ugy kepzeltem el, hogy tobbfele hostipust testesitenenk meg, pl magustanoncok lennenk - fovarazslo, zsebmetszo - tolvajceh feje, stb.
Pl jatszhatnank egy egyszeru kereskedot is, mondjuk hogy kolduskent kezdunk, majd az osszekoldult penzunket valamibe belefektetjuk, bolt tarstulajdonos leszunk, majd a bolt tulaja, akkor tobb varosban is nyitunk uzleteket, majd arany vagy gyemantbanyat tudnank nyittatni, majd legvegul mi lennenk a birodalmi hadsereg kincstarnoka meg fegyverszallitoja, mittudom en, a cel az lenne, hogy felfegyverezzunk x katonat, es legyen x osszegunk, hogy egy valamilyen inditando hadjaratot penzelni tudjunk.
Ezt egyszeruen meg tudnak oldani, pl ezt egy olyan korba helyeznek el, ami mar megtortent - pl konyvben ugye olvashatunk ilyen olyan alakokrol akik ezt vagy azt csinaltak egy regebbi korban, nos mi lehetnenk 1 azokbol a konyvben olvasott illetokbol. -
Antonius1978
addikt
válasz
GypsFulvus2 #9111 üzenetére
Nekem a Nehrim szinvilaga nem jott be, meg amugy hiaba szajkozzak, hogy teljesen mas mint az Oblivion, mert ugyanugy nez ki, csak a korites valtozik legfeljebb, meg a kuldetesek es esetleg masitottak a harcrendszert meg egyebeket...
Azért ez a szöveg (lásd Bendőke [hozzászólását])
- Becsuletszavamra, nem ertettem meg hogy mirol is szol ez a szoveg, igaz par szavat nem is ismerek hogy mit jelent, de suket halandzsanak tunik, ezert unok mas nyelven olvasni, jatszani, avagy filmet nezni mint magyarul.kazuárok = ??? ezt a szot nem ertem
Meg mielott erre a forumra kerultem volna lattam az egyik magyar oldalon - ahol a jatekokat vesezik ki - rola leirast.Ugy elsore tetszett, lehet hogy a jatek cselekmenye egysiku, nem vagy olyan szabad mint az Obliban, de most 2 jatek izgat nagyon, azaz mostmar 3 (Precursors), hogy nem tudom a Mass Effectre mikor lesz idom.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Bendőke #9108 üzenetére
Erdekes
Megvan neked a Feketeberek Tuzgyuru, amivel az az argoniai kinyirja magat a vallatas soran ?
150 tuzsebzese vanErdekes, vajon miert veszi fel a bilincset ? Es vajon minden szereplo felveszi-e ?
Pl egy birodalmi legios ? Vagy egy vampir, meg ilyesmi...
Milyen varit tettel a beklyora amugy ?Jo lenne tudni valoban, hogy no-e a fejpenz, mert most abban a helyzetben vagyok hogy a 9 oltar kozul az egyiknel nem kapok aldast, mert nem eleg nagy a hirnevem (amikor nekikezdtem a 9 kuldinek 125 volt, de a hirhedtsegem viszont 59 - gondolom ezeket a gyilkossagokert es egyebekert kaptam)
Bezartam meg 7 oblivionkaput (5 a varosok mellett volt, igy 1 kapu bezarasaert kaptam 1+2 hirnev pontot, alapban 1 oblivionkapu 1 hirnev pont) igy most jelenleg 140, meg kell nezzem a neten hogy mennyi szukseges a 9-ek kuldeteshez. -
Varlaisaran
senior tag
válasz
Akkor jó. De ugyis meglátjuk majd azt a tesötöt
Mi a pill. konfigod? cpu/ram/vga-ra gondolok. Van pár ötletem, tapasztalatom, lehet életre lehetne kelteni azt a Nehrimet kis vason is. Az Ultránál sem voltak egyértelmüek a dolgok, néha lejjebbveszek valamit, szarabbul megy, és vice versa. Persze, ha van kedved tökörészni egyet vele, szivesen segitek.
Most indulok Nehrimezni, sztem megint hajnalozás lesz belőleAkinek nem tetszik, hát istenem... Nem játszik vele
Katt
Dwarf vasútállomás, a Soul Train indulásra készen. Visszafelé már csak csillékben utaztunk, mellettünk Fat Erwin, a csillaghajó. Kifelé menet egyre több dwarf őr, azaz Star guard-ok, mertugye Nehrimben Star People-nek hivatják magukat, és sértésnek veszik a dwarf kifejezést. ...és mindenféle kereskedő, nyilván a leg trendibb dwarf divat szerint
Messze északon, egyik questem egy elhagyatott dwarf kikötőhöz vezetett, ezek voltak az Aeternák ellen bevetett kis ürhajók, némelyikük még bevetésre sem került; ezt a az ürhajógyárban láttam. Treomar romjai, nem messze tőle egy magaslaton egy fura szerkezet, tuti, hogy dwarfok épitették.
Sajnos keveset fotóztam, mert tul pörgősek az események, mire eszembejut, már messze járok
-
Bendőke
tag
válasz
Meglepődtem volna/Meglepődnék, ha úgy kezdődne a Skyrim, hogy hozzád vágnak egy kész karaktert, hogy nesze b+, kezdj vele, amit akarsz. Azt hiszem, többet rá sem néznék a TES sorozatra.
Én is gondolkodtam már ezen, mert most a két hír topicjában fut tovább a dolog, és így nem túl jó, de én sem éreztem magam jogosultnak arra, hogy megnyissam.
X58? Megmarad a melód? Majd néha hívj meg játszani
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Varlaisaran #9094 üzenetére
Nyugalom! Ne pánikolj!
Nem úgy értettem, hogy nem válaszhatsz karaktert, csillagjegyet, fő skilleket stb. Ez halál biztosan benne lesz, hisz ez a TES egyik védjegye már az Arena óta (csak a TES Adventures: Redguard volt kivétel, de az félig-meddig kalandjátéknak készült). Ha ezt kihagynák, szerintem csak sóval behintett vérfoltos mezők jeleznék a Bethesda Studios egykori helyét az utókor számára...
Úgy értettem hogy most végre elhagyják azt az ócska klisét, hogy egy amnéziás börtöntöltelékkel kezdesz és mire végzel akkor is csak a "fenenagy Champion" címig jutsz. Legalábbis úgy tűnik. Nekem ez a "nameless hero" koncepció sosem volt szimpatikus. Ha van egy erős és jól felépített karakter, egy bizonyos múlttal, akit megszemélyesíthetsz, az sokkal erősebb élménnyé tesz egy játékot. Szerintem. Pl. Commander Shepard a Mass Effect-ben. Itt most úgy tűnik ennek a Dragonborn (bár én még mindíg Dragonbone-nak hallom az utolsó szót, de mindegy, legyen Dragonborn)csávónak a bőrébe fogunk bújni.A Nehrimet sokan dícsérik (kivéve persze az olyan kazuárok, akik szerint a Dragon Age minden idők legjobb RPG-je - ez a megjegyzés Antonius megjegyzésére vonatkozott -, de nálam egyszerűen nem fut el, bárhogy butítom. Jövő ápriliban tervezek váltani X58-ra, ha összejön akkor biztos hogy kipróbálom.
Antonius: Azért ez a szöveg (lásd Bendőke [hozzászólását]) már elárul vagy sejtet bizonyos dolgokat. Ja és a Mass Effect-et majd próbáld ki, ne halgass Katt-ra!
Igencsak jó játék az (dacára hogy nem RPG, nem TPS, nem kaland, hanem mindezek hibridje. Vagy tán épp ezért.
Katt: Nem kéne nyitni egy TES 5: Skyrim topicot? Te vagy a legkockább kocka közöttünk
, egyben a topic rangidőse, szóval úgy lenne illő, hogy te tedd meg, ne valami noname újonc akinek először eszébe jut. Most már van egy megjelenési dátumunk, egy trailerünk, szóval nem a levegőben lógna a dolog.
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #9109 üzenetére
Hát azt én honnan tudjam? Eleve, ki az a hülye, aki magára rak egy bilincset? Lassú Simplicia biztosan ezen hülyék közé tartozik, lehet, azt hitte, karkötő...
Mindenesetre nála működik a dolog, ha gondolod, próbáld ki Te is. Én még majd másokon is letesztelem, pl. beosonok egy barlangba, a banditák közé, és amelyik alszik, annak a zsebébe rakom.
Amúgy kamuzik az öreglány, hogy nincs pénze, mert volt nála 30 arany. Nem állítom, hogy egy nagy vagyon, de azért mégis... Mondjuk nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy itt Bp-en a koldusok többet összeszednek havonta, mint én. Nyugaton tuti.Kicsit tovább gondoltam ezt a bilincses dolgot, és rájöttem, hogy azért vannak, akik szabad akaratukból bilincselik/bilincseltetik meg magukat, és itt most nem feltétlenül azokra a környezetvédőkre gondolok, akik a fákhoz láncolják magukat, sokkal inkább azokra, akik bizonyos felnőtt játékokban használják.
-
Bendőke
tag
Jah, elfelejtettem a tegnapi kísérlet eredményét közölni. Betettem a damage health varázslattal felturbózott bilincseket Simplicia the Slow zsebébe éjjel, mikor aludt, és reggel, mikor felébredt, megmurdelt. Megnéztem, rajta voltak a kezén a bilincsek, szóval felvette őket. A Dark Brotherhoodban jól jöhet az ilyen tudás. Nem ellenőriztem a bounty-t, de szerintem ettől nem gyarapodott, és nem jelent meg olyan üzenet sem, hogy kivágtak volna a tolvajcéhből (azt hiszem, ha koldust ölünk meg, akkor is kivágnak, de ebben nem vagyok biztos). Sajnos ezek csak utólag jutottak eszembe, akkor nem ellenőriztem őket, egyszerűen visszatöltöttem az előző mentést. Ha lesz időm ma, akkor még egyszer végrehajtom a kísérletet, és megosztom az eredményeket (már ha érdekel valakit).
-
Bendőke
tag
válasz
katt777 #9105 üzenetére
Minden megoldható:
varázslatok eltávolítása:
player.removespell spellcodeJó lenne, ha a nem használt varázslatokat el lehetne adni, ezzel egyetértek.
A kulcsokhoz van kulcskarika mod, amikor nem írja ki egyesével a kulcsokat, csak annyit látsz, hogy Keychain.
-
Antonius1978
addikt
válasz
katt777 #9105 üzenetére
Ha mar van ilyen, akkor miert nem epitik bele a hivatalos valtozatban is ?
Jobban mondva, nekik nem jarta meg az eszuk ? Marmint a programozoknak es a teszteloknek ?
Igen, idegesito, amikor egy taroloba beleraksz 500 dolgot es kb 10 masodperc kell amig megnyitja.
A sarkany modot nem hasznalom, valoltannak tartom sajnos...A kulcsokra is van egy mod, itt irta le egy forumtars, de meg nem probaltam.
A varikat tenyleg kellene rendszerezni.
Azert vannak olyan jatekok, amibol en tudnek meriteni ha en irnam az Oblivion jatekot + sajat otletek, igenyek.Fennebb irtam le ezeket.
-
katt777
félisten
válasz
Antonius1978 #9104 üzenetére
Van helyzetjelzős mod.
Kulcsokat kiteheted az inventoryból.
Én a sárkánnyal voltam úgy, hogy annyi cuccot cipelt, hogy kb. 2 percig tartott, mire beléptem az inventory-jába, mindezt a mostani konfigommal.
Mondjuk jó lenne varázslatokat eladni, v. legalább a szükségteleneket kitörölni, ez igaz.
Én egyetlen olyan játékot sem láttam, amelyből merítve az Oblivion jobb lenne. -
Antonius1978
addikt
válasz
katt777 #9103 üzenetére
Jóvanna
, en csak a sajat elkepzelesem szerint mondtam el ezeket a dolgokat, de nem artana egy-ket ilyen testreszabas, mert bizony a jatek targy- es varazslatjegyzekevel nem vagyok megelegedve, amikor mar van 200 kulcsod, kurvara lassu es unalmas hogy mindig le kell gorgess a lelekkovekhez vagy a kalapacshoz es egyebekhez, igazan betehettek volna +1 fulet ahol ezeket a dolgokat talaljuk, nem kerult volna semmi nagy erofeszitesbe, sztem.
Aztan ha bevasarolsz a varazslatokvol, kibaszottul uncsi amig megtalalod abba a kurva nagy jegyzekbe amit keresel, raadasul a varazslatok neve alapjan sem mindig egyertelmu hogy mi is az a vari, mindig le kell ellenorizd.Az ostromgep eseteben en sem alltam le nagyon harcolni, most kb ugy dereng hogy kb 2-3 perc maradt hatra a 15-bol ?!
De akkor nem volt kameleonom, mert azt nem nagyon alkalmaztam ha jol emlekszem, de most fogom, hahahaAzert, ez tul eros hogy beleszarjanak mas jatekokbol meritve, mert szerintem minel kezelhetobbe kellene tegyek a jatekot es ha mas jatekban talalnak egy valamilyen jo otletet, miert ne kamatoztathatnak az 5-ik reszben is.
Igazan betehetnenek pl olyan is, hogy a terkepen megallva egy bizonyos ponton, le tudjunk tenni ugymond egy "jelzotablat" hogy pl itt sok a nemtudom milyen noveny, vagy itt a nemtudom melyik szentely meg ilyenek.
A terkep menuben pedig legyen olyan ful, ahol pl ezeket a helyeket, vagy arusokat tartjuk nyilvan, vagy a kikepzoket.
Tehat lerakunk egy jelzest hogy pl : a pusztitas kikepzoje, es ha rakattintunk, akkor egybol az illetohoz tudunk gyorsutazni. A fenenek van kedve azt a fehernepet keresni a semmi kozepen, igaz szerencsere van ott egy erod es onnan balra indulva megtalalhatjuk, de mindezt lehetne 1 gombnyomassal csinalni, nem ?En biz el is kuldenem az otleteimet, miert ne ? Sot bizonyara nektek is lennenek otleteitek, azokat is.Hat vegulis nekunk csinaljak a jatekot, nem maguknak
-
katt777
félisten
válasz
lumpen_stex #9088 üzenetére
Nem tűnt még fel, hogy ez a stílus nem nyerő ebben a topicban?
GypsFulvus2: Ráadásul a trailer-ek esetében legtöbbször az derül ki, hogy a játéknak sincs több elfogadható része, mint amit bemutattak.
Én csak azért imádkozom, hogy TESV ne akarjon hasonlítani arra a rengeteg szarra, ami időközben RPG-címen megjelent.
Bendőke: Már akartam szólni, hogy te is, fiam, Bendőke...
Amúgy tök jó, hogy az előző beszámolóban még azt írták, hogy az eredeti Oblivion/Fallout motor fog dolgozni alatta. Akkor most melyiknek higgyek? Tartok tőle, hogy a lecserélt motor nem fogja azt a játékélményt adni a folyamatos karakterfejlődéssel.
Varlaisaran: Ilyeneket irkálsz, megint felrakom a játékot!
Antonius1978: Jóvanna, mondtam, hogy régen játszottam. Amúgy elég uncsi volt kaméleon módban (miért is nem lehet kaméleon karaktert választani?), de a 4-es metró fúrópajzsánál bizony úgy szaladtam végig a pályán, hogy meglegyen a szintidő.
Sárkányom, az van most is.
Mint fentebb említettem, nekem NEHOGY beleszarjanak bármi más játékkal való hasonlósággal!!!
Precursors-bemutató fent van a honlapomon/logouton! Nagy szerencsére sem a Deus Ex-hez, még nagyobbra sem a Mass Effecthez nem hasonlít! Jó kis játék az!
A TESVleteidet miért nem a fejlesztőcsapatnak küldöd?De inkább ne!
-
Antonius1978
addikt
Meg eszembe jutott egy otlet : a varazslasokat ugy kellene megoldani, hogy minden gombhoz 5-8-ig varazslatsorozatot tudnank beallitani, ugy es olyan sorrendbe ahogy mi akarjuk.
Tehat, ha en varazsolni akarok magamra valami tapolo varit, akkor ne kelljen 3-4 varazslatot egymas utan en cseszegessek, hanem lehetne ugy, hogy varazslokent lenne 5 szint pl.
Az elso szinten 1 varit lehetne betenni, 2 szinten mar 2 varit, 5 szinten 5 varit.
5-ik szinten tehat 1x varazsolna a hosunk, de mind az 5 elore beallitott varazslatot egyszerre.
Nem tudom ertheto-e hogy mit akarok.Tehat ha 2 szinten lennek, egyszerre 2 varit tudnek elsutni, mondjuk 1.intelligencia novelese 2.varazsero novelese. Ezt a ket varazslatot 1 varazslassal kapnank egyszerre.
5 szinten mar 5 beallitott varazslatot lehetne elsutni : pl 1.fagypajzs 2.tuzpajzs 3 sima pajzs 4.penge erosites 5.ero erosites.
Ekkor 1szeri varazslassal mind az 5 hatast azonnal megkapnank, nem kellene egyenkent es egymas utan elsutogetni.Persze, vegulis mi is csinalhatunk ilyen varazslatot, hogy ezeket a dolgokat mind egyetlen varazslatba teszunk bele.
-
Antonius1978
addikt
Megneztem egy videot a jatekrol, modositom a velemenyem, inkabb olyan mint a Deus Ex es Halo keresztezese, egyeb beutesekkel amiket nem tudok hova tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest