Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AkosAkos
aktív tag
Van egy könyvem PDF-ben és minden oldal tetejére oda van írva a fejezetcím. Ha epub-ra konvertálom a könyvet (Calibre) akkor ez bele lesz illesztve a szövegbe...hogy tudnám ezt kitörölni vagy valahogy formázni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hroberto
veterán
Azt hiszem ez a Nook meghalt. Tegnap este töltöttem egy darabig (kb 20%-ig), reggelre már csak 10 volt belőle. Most meg már megint nem kapcsol be. És úgy, hogy nem is használtam. Sőt, reggel ki is kapcsoltam.
-
hroberto
veterán
Érdekes dolgot csinált ma a Nook. Tegnapelőtt volt a kezemben 90% körüli akku töltöttséggel. Tegnap nem volt időm olvasgatni. Ma délelőtt előszedtem és 9%-on volt az akksi!

Gondolom ez messze van a normálistól. Olvasgattam kb. egy fél órát, utána megnéztem a töltöttséget, továbbra is 9%-ot mutatott. Kb. 1 óra múlva újra elővettem, már be sem tudtam kapcsolni.
Valaki tapasztalt már ilyet? -
axioma
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Hat en a fizikai konyveimet szivesen odaadnam - igen keves kivetellel, pl. kedves ajandek - azert, ha ekonyben megkaphatnam helyette. Normalisan megcsinalt epub-ert biztos, de egy reszet akar ne'mi formavesztessel de szovegileg nagysagrendileg helyes elektronikus formaert is.
-
Ragnar95
félisten
Németországban 50€ a Kindle 5, ennyiért nagyon megéri, akinek van német ismerőse, használja ki az akciót

Rendeltünk is még egyet a családba, hogy mindenkinek legyen utazásokra
-
Sonja
nagyúr
E-ink Announces New (4th-Gen) Screen Tech – Carta!
This is the 3rd named generation of E-ink screen tech (the first gen wasn’t named so far as I know):
- Vizplex (2008)
- Pearl (2010)
- Carta (2013) -
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
az Amazon azt is bejelentette, hogy ezentúl minden könyvvásárlás után a felhasználó olcsóbban vagy akár ingyen is megkapja a könyv elektronikus változatát is.
Na ez itt a nagy hir, erre varok mar mi ota, a magyar kiadokat is folyton errol kerdezgetem, vegre az Amazon meglepte, remelem a tobbiek is kovetik -
leslieke
Jómunkásember
-
-
vegyszer
addikt
Barnes Noble NOOK Simple Touch
Sajnos emelkedett az ára, én két hónapja 15-ben rendeltem, most alig fér be 20 alá, de új, androidos, okosítható...
Szerintem nem kapsz olcsóbban ilyet. nem véletlen oly kedvelt
-
Színes pdf-ek olvasására tablet javasolt (IPS, retina stb, minnáál nagyobb felbontású és átmérőjű).
Érdemes visszaolvasni, jelenleg a best buy a Nook Simple Touch (15ezer körül szállítással e-bayről, többször linkelve korábban, epub formátum). Kindle-ből háttérvilágítással Paperwhite, új modell előrendelhető, szept.30.-tól kapható - esetleg kevéssé használt előző PW jó áron érdemes megfontolásra vagy a "sima" Kindle (5. generáció) prc, mobi,azw3 formátum. Formátumok konvertálhatók egymásba. -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Tervbe van, hogy veszek egy e-book olvasót, de a témában abszolút analfabéta vagyok. Csak olvasásra használnám. 20e forintig bezárólag keresnék olyat, lehet használt is, ami nem terheli a szemet. Nem kell, hogy színes legyen.
üdv.
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Sony PRS-T1-re van valami megoldás, hogy angol-magyar szótár is legyen?
Köszönöm!

-
axioma
veterán
Szerintem ez csak azt jelenti, hogy ha ratoltesz 3 percig, akkor mar olvashatsz 600 oldalt, azt nem, hogy a 2 honapig eleg full toltest vegezne' el 3 perc alatt. Mas kerdes, hogy ez igy mennyire ujdonsag, szerintem nem tulmerult keszulekkel es normalis toltovel barmelyik kepes lehet ra.
-
Sonja
nagyúr
New Sony Reader Now Showing up in Spain
Képek is vannak. Ami érdekes, az a doboz hátáról készült kép. Ott van bizony a 3 perces feltöltés.
"Quick 3 minutes charge for reading up to 600 pages"
-
GrandS
senior tag
Most jött meg a Simple Touch. Rootolni akarom, de olvasom, hogy a Google Play nem működik root után. Hogy is van ez? Nem tudok account-ot csatolni hozzá, azaz a gapps nem megy?
-
Sonja
nagyúr
Egy valamit kiemelnék:
"Fast-charging battery (three minutes)"

Na, ezt hogy a fenébe?!

-
masaya
csendes tag
válasz
üzenetére
1. lépés
GoldenDict Free telepítése
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.goldendict.android.free2. lépés
Szótár letöltése és kicsomagolása a GoldenDict könyvtárába
http://data.hu/get/3396501/English-Hungarian_StarDictionary_v1.6.zip3. lépés
Goldendict Free elindítása ha egyből nem találja a szótárat akkor menü --> Re-scan....4. lépés
Coolreader beállítása:
Beállítások --> Utolsó lapon Szótár --> ColorDict new / GoldenDict
Beállítások --> Utolsó előtti lapon Kijelölés művelet --> Keresés szótárbanEredmény:
Dupla érintés az ismeretlen szóra előjön a magyar jelentése.Szótárt készítette: nagygabe
http://blog.hu/user/514298/tab/activity -
Degeczi
nagyúr
válasz
üzenetére
sajnos gyorsmagyarázatot (amit alapban a Kindle mutat) ez sem tud, csak teljes képernyőset, de persze, mindenképpen érdemes kipróbálni, van hozzá angol-magyar is,
ha pedig wifivel olvas az ember, elvileg netről is tudna definíciókat keresni (mondjuk ezt nem próbáltam benne) -
-
Sonja
nagyúr
Le lehet tölteni a könyvet a gépre, de mint írtam, lennie kell egy "regisztrált" kindle olvasónak (e-inkes, androidos vagy PC-s), mert DRM-el látja el a letöltött AZW3-as file-t, amihez az eszköz széria száma alapján generál.
Letöltéshez:
Oldalt a "Deliver to" rész alatt kiválasztod a "Transfer via Computer"-t, majd "Buy now 1-Click". Kiválasztod az eszközt, majd Continue. Utána töltődik is az AZW3-as file, ami DRM-el van ellátva.
-
-
Ha jól értem, Amazon eszköz híján szeretnél egy Amazon kiadványt megvásárolni...
Ha nincs Kindle, kell valamilyen eszközre egy Kindle App, amit ha beregisztrálsz, az "alá" is letölthető bármi, onnan meg már jó esetben kimásolható a könyv. Legalábbis Androidon ez megy, iOS alatt már nem olyan egyszerű ez a megoldás sem.
Hogy ez jó-e így, szerintem mellékes...
-
doc
nagyúr
koszi, de azzal sem jutunk elorebb
a konyvet "megvettem" ingyen, a gond az, hogy egyszeruen nem tudom letolteni azt a nyomorult MOBI file-t
itt irnak ugyan egy "Download" menupontrol, csak a valosagban az nem letezik...
gratulalok az Amazon felhasznalobarat hozzaallasahoz, miert nem lehet egy nyomorult Download gombot odarakni, mint minden normalis e-book aruhazban??
-
ABal
őstag
Most azt nézem éppen, hogy kölcsön tudnám-e adni neked ezt a könyvet, mert erre van lehetőség, csak sosem csináltam ilyet. A könyvet letöltöttem, és elméletileg egyszer max. 14 napra kölcsön lehet adni. Mindjárt végigolvasom hogyan is megy ez.
Sajnos az általam letöltött egyik könyv sem kölcsönadható

Mindegy, a válaszokat már megadtátok, tovább tudok lépni így is.
-
doc
nagyúr
En nem "alacsony vs draga" kerdes, az Amazon (es altalaban a tobbi kulfoldi nagy e-book shop is) probalja a vasarloit magahoz lancolni (ami nyilvan ertheto). A problema az, hogy ok a sajat formatumukat eroltetik, ami mas olvasokon tobbnyire nem mukodik, ezert konvertalni kell - ami viszont a DRM miatt kicsit macerasabb.
Viszont most jut eszembe, hogy az Aura HD elvileg valamilyen primitiv szinten tamogatja a MOBI-t, szoval ki kene probalni, ha tudsz esetleg linket adni szabadon elerheto amazonos DRM-es ebookra (letezik egyaltalan ilyen? :S) akkor kiprobalom

-
ABal
őstag
Szóval, megoldható, bár egyik sem annyira kedvemre való. Lehet, hogy akkor alacsonyabb árszegmensben nézek inkább körül, mert ha még macerával is jár a tabletről váltás, akkor már nem érzem annyira, hogy megérné az Aura HD kb. 60000-ért. Pedig pont tetszik.
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat!
-
ABal
őstag
Láttam, hogy Kobo Aura HD-d van, én is ezzel szemezek, de még nem döntöttem. Már elolvastam a tapasztalataidat, és egyelőre nem riasztottak el.

Viszont ennek kapcsán lenne egy általánosabb kérdésem: ha Kobot (vagy bármi mást) veszek, akkor a mostani tabletemen megtalálható, de pl. Amazonról származó e-könyveket is el tudom rajta olvasni valahogy? Mert a tableten több olvasó alkalmazás is telepítve van (többek között a Kindle is), amelyeken keresztül ez könnyedén megy, de ez elérhető az e-olvasókra is vagy van valami egyéb megoldás?
-
tankal
tag
Kösz!

-
tankal
tag
Megjött a Nook a skót sráctól!
Ha csak olvasni akarok rajta akkor elég letöltenem a Calibrea progit ez átkonvertál és megold mindent ha csatlakozok rá is teszi az olvasóra vagy kell még esetleg valami más is?
Azért kérdem mert ajándékba lesz idősebbeknek és nem akarom bonyolítani a dolgot. -
Dr. Oid
senior tag
sziasztok,
Prestigio PER3464B olvasót vettem, nyilván az ára miatt. láttam, hogy van friss fw, leszedtem, a szoftver el is kezdte telepíteni, de nem csinált végül is semmit, azóta sem resetre, sem bekapcsolásra nem reagál.
Windows látja (unknown device), de a LiveSuit nem tudja rátölteni (Device Not Found).a nagy interneten sem találok semmi tippet, ennyire ultragagyi lenne a készülék? bármi ötletet megköszönök.
-
Milyen képregényeket érdemes Kindle pw-re leszedni, amit jól is lehet olvasni rajta?
-
-
hroberto
veterán
"Gyárilag támogatott formátumok: epub, PDF, JPG, PNG, BMP, GIF"
Itt szerepel a JPG, de annyira nem életbevágóan fontos, csak rég elmúlt gyerekkorom kedvenc képregényit nézegettem volna nosztalgiából.
Viszont ha mégis nem lennék meg nélkülük, hogyan tudom ezeket PDF-be rakni? -
doc
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
en nem emlekszem hogy sima kepfile-okat megnyitna a Nook, de ha kepregenyt nezel amugy is kenyelmesebb mondjuk PDF-be rakni (ha a merete nagyjabol megfelel a kijelzonek)
rootolas utan meg hasznalhatsz barmilyen appot, mondjuk akkor meg inkabb a megfelelo kepregeny fileformatumokkal erdemes probalkozni
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple ajándék tok
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Apple iPad Air 5 64GB Wifi eladó! 100% Akku, patika, 12 hó bolti garancia
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX