Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Mivel a készüléken a Google Play elérés jelenleg nem működik kellő biztonságban, valamint a legújabb programok többsége nem fut a 2.1-es androidon, ezért létrehoztunk egy alkalmazás gyűjteményt. Az innen letölthető programok ingyenesek és kompatibilisek a Nook Simple Touch v1.2.1 készülékkel.
Nekem ezekből meg ezekből sem az jön le, hogy úgy általában tök jól működik mindenkinek a Nook ST-jén.
Valószínűleg Te vagy a szerencsés kivétel.
-
Tim82
félisten
válasz
zzzoli23 #4389 üzenetére
Néha meghülyül az érintőkijelzője és rosszul érzékeli az érintést. Ez nem hardverhiba - bár sokat lehet olvasni a neten arról, hogy hány ember küldte vissza ilyenkor élből a Nook ST-t szervizeltetni -, hanem egyszerűen túl sok zsír, por stb. van az érintőfelületen (ami egyébként nem igazán látszik meg rajta); ezt egy egyszerű letörlés egy tisztítókendővel megoldja.
Nem igazi hiba, de sok Nook ST-tulajnál előfordult már (nemrég nálam is, akkor olvastam utána).
Ezt leszámítva szerintem igencsak jó ár/érték arányú kütyü, root-olással meg át tudja lépni valamennyire a saját korlátait. A motorháztető alatt Android 2.1-et vagy 2.2-t futtat, de ebből alapesetben semmit sem látsz, mert a gyári felület elrejti. A root kb. arra jó, hogy pár alkalmazást tudjál telepíteni utána, mint pl. alternatív ekönyvolvasó appok (pl. FBReader, CoolReader stb.), valamint szabadabban tudj hozzáférni a tárhelyhez. Google Play nem lesz (elvileg feltehető rá, de nem stabil), szóval az androidos alkalmazások apk-fájljait össze kell vadászni a netről. Nekem ami nagyon hasznos volt: Opera Mini, Dropbox (általában ide teszem fel a felszinkronizálandó könyveket), ES File Explorer. Azért ne felejtsd el, hogy ez egy ekönyvolvasó, e-inkes kijelzővel: alapvetően nem böngészésre stb. való, szóval nem vált ki egy tabletet vagy egy okostelefont.
A root-ról itt olvashatsz bővebben, pár alkalmazástipp meg a fentieken kívül itt.
-
Tim82
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz
KTomi77 #3765 üzenetére
Még valami, ami miatt szerintem nem érdemes fóliázni. Egy e-könyv olvasót általában hátizsák, táska, esetleg nagykabát zsebében hord magával az ember (nem pedig nadrágzsebben, kulcsok, szerszámok stb. mellett, mint egy telefont), így nem nagyon valószínű, hogy karcolódna a kijelzője.
Ugyanilyen tokom van, mint amit rendeltél, csak más eladótól, eddig teljesen megfelel, mint védelem.
-
Tim82
félisten
A kijelzője jóval kontrasztosabb, olvashatóbb, mint a Junior-é. Azon mintha lett volna egy fényes védőréteg (nem fólia), ami rontotta az olvashatóságot.
Azt nem tudom megmondani, hogy gyárilag mennyivel kezelhetőbb a Nook, mert én a kibontás után root-olással kezdtem tegnap este. Viszont alapvetően a Nook formáját jobban eltalálták, kényelmesebb kézbe venni. A Junior-on viszont szerintem nagyon jó a gombos kezelés, így a lapozás is, a Nook ST-nek is vannak oldalt erre dedikált gombjai (ha nem érintéssel akarsz lapozni), amik viszont kicsit nehezen nyomhatóak le.
Alapvetően nem bántam meg a cserét, de még semmi hosszabb távú tapasztalatot nem tudok mondani.
-
-
Tim82
félisten
Nem tudok most linkelni, de colourb4uk eladóra keress rá eBay-en.
Elég sokan rendeltek tőle innen, engem is beleértve. Én múlt szerdán rendeltem meg, kb. egy héten belül megjött, tegnap este már használatba is vettem. Bontatlan csomagolású, vadonatúj Nook ST-t ad, elvileg 2 év "visszaküldős" garanciával.
-
Tim82
félisten
válasz
#46372352 #3489 üzenetére
A Play-ről sehogy. Ellenben pl. ezt olvasgatod, vagy merítesz esetleg innen is tippeket.
(Nekem amúgy az ajánlott app-ok közül az A Comic Viewer ritka bug-osan működött több tableten (SGT P1000 és HP Touchpad) és telefonon (SGS i9000) is.)
*
Btw, én 13-án rendeltem, ma jött meg (vettem volna át, ha a postán nem közlik, hogy a kézbesítő még nem ért vissza, a Nook ST-m meg nála van).Gyors kérdés: elvileg Nook Glowlight-hoz való tokot tudtam venni eBay-ről, az jó lesz a sima Nook ST-hez is? Ha jól láttam, a két modell méretei, arányai egyeznek.
-
Tim82
félisten
"Színes" = TFT kijelző (ami lehet TN, MVA vagy IPS panel is, de háttérvilágítása van és az ugyanúgy fárasztja a szemedet, mintha egy számítógép monitorát néznél)
E-ink = nem használ háttérvilágítást, ezért a szemed számára hasonló élményt ad, mintha papírkönyvet olvasnál -> kell természetes/mesterséges külső fényforrás a használatához. Színes E-ink egyelőre nem nagyon létezik, kereskedelmi forgalomban legalábbis, így marad a fekete-fehér-szürkeárnyalatos.
-
Tim82
félisten
Jelen pillanatban a Koobe Junior-omban levő 4 GB-os SDHC-n olyan 3-400 könyv lehet és talán ha egyhatoda telt meg a kártyának. Pedig sok pdf is van, amelyek eleve nagyobb helyet foglalnak, mint az epub/mobi formátumú könyvek.
-
Tim82
félisten
válasz
GypsFulvus2 #592 üzenetére
A kijelző típusa - E-ink pearl - pont fel van tüntetve az általad linkelt olvasónál.
Szerintem jobban járnál egy tablettel, ha a pdf fontos: de amúgy az én "kis vacak" kategóriás Koobe Junior olvasóm is tud megjeleníteni pdf-et, valamint méretet is tudok változtatni, ami persze nem javít a tördelésen.
Ha mindenáron e-book readerben gondolkodsz, akkor célszerű szerintem valamilyen Android-os olvasót nézned, mint a Nook Simple Touch vagy a Sony PRS-T1: arra ugyanis telepíthetsz pdf-kezelésre alkalmasabb app-ot is.
-
Tim82
félisten
Ha jól olvasom a manualt (65-67. oldal), elvileg mindegy, hogy ömleszted-e vagy csinálsz neki külön könyvtárat. Én azért javasolnám, hogy egy Books nevű mappát csinálj a memóriakártyára és abba tedd (mehet a Sync mellé is).
A manual szerint ugyanis elvileg magától felismeri az összes olvasható formátumú e-book fájlt, attól függetlenül, hogy milyen nevű könyvtárba másolod őket. (Android-os cuccnál egyébként ez logikus, esetleg annyit kellene még megnézned, hogy az olvasáshoz használt app-nál mi van megadva az e-book-ok eléréséhez alapértelmezett könyvtárnak.)
-
Tim82
félisten
Képes pdf-eket nem próbáltam - az szerintem is megfektetné, de ékezetes betűket tökéletesen kezeli, még egyszer sem találkoztam "kalapos" ő-vel pl.
Persze, újra kell tördelni és nagyítani a pdf nézetét, de kb. ennyi negatívuma számomra van a formátum használatának és az előbbit elvégzi magától. A legtöbb könyvön formátumtól függetlenül is nagyítanom kell, mert szemüveges vagyok sajnos, úgyhogy ennyi belefér.
Ellenben pl. a Calibre által konvertált epub-oknál pontosan ezt játssza el a kis Koobe - mármint megkavarodik a jellegzetes magyar ékezetes betűktől (amik tableten tökéletesen jelentek meg).
Ami mondjuk tudott bosszantani, hogy az egyik szempontom a vásárlásnál a .lit formátum kezelése volt (jó pár kedvenc regény abban van meg), de két-három oldalnyi lapozás után az összes ilyen formátumú könyvbe szabályosan belefagy az olvasó. Elvileg ezen custom firmware segít, azt még nem próbáltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- Apple iPad Air 1 (16 GB, Wi-Fi, Silver) Gyári dobozában, töltővel
- Surface Pro X 2! SQ2 16GB 512GB
- iPad Mini 3 Wi-Fi + Cellular arany 16GB kiváló állapotban!
- Újszerű iPad Air 6 M2 (2024) WiFi 128GB - 3 év Mediamarkt gari
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 13 (M4) 2024 Hu Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest