- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5064 üzenetére
X-akták folytatás:
Az első nekifutás "felületesre" sikeredett. Az új driverrel nem mindig lehet a tunert "aktiválni" DVB-C esetén: bekapcsol a kék LED, ráhangolódik a kívánt frekvenciára (lock) és nem történik semmi. Néhány próbálkozás után megjavul ...
Időnként megbolondul a stregth / quality kijelzés: 0-100 % között ugrál az egyik, miközben a másik 0, aztán váltás. Eközben probléma mentesen lehet TV-zni ...
Na szóval ezt még faragni kell a fejlesztőknek. Akinek "hibátlan" tunere van, szerintem ne használja ezt a driver verziót. Akinek "hibás" tunere van annak előre lépés a "semmihez" képest, mivel bizonyos programokkal volt csak használható a tunert DVB-C módban.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5061 üzenetére
" ... Lehet nyitni a következő X aktát. ..."
Valóban X akta. Én a DVBStreamExplorer Free Edition-nal kezdtem az új driver használatba vételét. Előszőr nem akart menni: strength, quality ugrált a 0 - 100% értékek között. Többszöri próbálkozásra (tunning) "elindult" és működött. Azóta DVBViewer, VLC, stb. alatt is tökéletesen használhatóvá vált az új driverrel ...
A DVB-C interface-t kell választani minden programban (preferált).
X-akta (tipp). Ez a tuner firmware vezérlésű. Azaz az USB porton keresztül a tuner EEPROM-ban tárolt firmware és a windows driver kommunikál egymással. A window driverbe integrált a firmware, amit az installálás során le kellene cserélnie az újra. Szerintem ez nem hajtódik végre. Úgy tűnik némi próbálkozás után ez valamiért megtörténik. Attól kezdve minden rendesen működik ...
" ... Szerintem 1 néven, két darab, részben eltérő hardvert forgalmaznak ..."
Nagyon valószínű ...
-
nfsu17
veterán
válasz
lorenzen #5058 üzenetére
Ilyenre gyanakodtam én is...vagyis őszintén remélem, hogy ez áll a háttérben.
A készítő honlapjának fórumán is írta vki, hogy vírusosnak találta a telepítőt. Persze a készítő írja, hogy nem lehetséges, hogy valódi kártevő lenne. Aki kárt akar tenni, az csak nem áll neki ilyen komoly programba beleírni kártevőt...szerintem.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5022 üzenetére
" ... 13 Volt tápfeszültség kell a Vertical ..."
Tudom, de az LNB polarizáció beállításhoz a feszültséget egy DVB-C tuner önmagában nem képes előállítani. Természetesen megoldható: koax tápfeladón bekötöm a szükséges feszültséget.
" ... Cryptoworks... Legfeljebb aktív kártyával lehetne próbálkozni. ..."
Amennyiben jól olvastam, a kérdező rendelkezik hivatalos előfizetéssel. Az STB / előfizetői kártya az Antenna Hungária "időkben" nem volt párosítva (most HelloHD).
Honkydoo Ezzel az összeállítással meg lehet probálkozni:
tápfeladó Ezen keresztül adható az LNB polarizációt beállító feszültség.
TechniSat CableStar HD2 DVB-C kártya CI interface-l.
Cryptoworks CAM Ebbe kell behelyezni az előfizetői kártyát, majd az egészet "bepasszintani" a CI interface-be.UI: Biztos van frappánsabb megoldás is ...
-
Honkydoo
őstag
válasz
lorenzen #5004 üzenetére
Köszi az infót!
Mielőtt vásárlásba kezdesz, ellenőrizd, megvalósítható ez a megoldás a szolgáltatódnál
Melyik megoldás? Az usb-s vagy a, vagy a CI modulfogadó+modul?össze van zárva az STB és a kártya
Nekem ha minden igaz Antenna digital a szolgáltatónk, azzal szerintetek megoldható?Még annyi, hogy milyen jó márkákat ajánlotok?
Nekem ami beugrik az a picasa, és a skystar.. Más esetleg? -
Mr. Teddy
őstag
válasz
lorenzen #4999 üzenetére
A végén megoldottam a dolgot. Végülis a pontosabb keresés volt a megoldás. A globális keresés nagyon gyéren hozott találatot. Így frekvenciákat lescanneltem külön ami kellett, és most megvan ami kellett.
Amúgy sima DVB-S-es kari, tudom hogy S2-est nem fog tudni demodulálni.Amúgy frankó, mert a Duna tv-t átették a Thor-ra aztán az is jön, sőt DVB-S-es modulációval adják HD-ban. Így ezzel a kártyával is tudom fogni
. Persze az egyetlen szomorúság az egészben, hogy életembe össz. egy órát ha néztem a Dunát, szal annyira nem vonz, de a lehetőség adott
-
Zirowe
nagyúr
válasz
lorenzen #4877 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de én fogalmaztam rosszul.
Laptop express card-ra gondoltamA vhs részt meg úgy gondoltam, én naiv, hogy az antenna helyett a videó coax-át dugom rá a tunerre, és az így fogott adás veszem fel.
Vagy ez nem járható megoldás?
Mert külön erre célhardverre nem ruháznék be.Viszont így neten olvasgatva mindenképpen express cardban gondolkodnék, mert állítólagg jobbak az usb-s társaikhoz képest.
Ez vajon milyen?
11ezerért is lehet kapni, de csak 720p van ráírva.Vagy bmi más,amit tudtok ajánlani..
-
törölt tag
válasz
lorenzen #4870 üzenetére
Ehhez képest az USB-s tunereken nincs hw encoder. Régóta nem léteznek ilyen megoldások. Ezen még volt.
-
nfsu17
veterán
válasz
lorenzen #4813 üzenetére
Várom ezt a hd adást az m2-ön, kicsit belenézek. Eddig nincs vele gond.
Viszont valaki, aki használ SmartDVB-t, az nézze meg nekem, hogy van beállítva a video render, meg filter, meg audio kodek, mert csak a rtl-en és a tv2-ön nem megy sem a kép, sem a hang, míg a többin meg gyönyörűen. Hiába állítok be bármint, ezeken sose lesz kép. Persze MC-el van. Csak ott meg azt vettem észre, hogy a fekete nem az igazi és inkább szürke.
-
nfsu17
veterán
válasz
lorenzen #4804 üzenetére
"Ha egyszer veszel full HD monitort, akkor fogod sajnálni a konvertálást."
Van benne igazság.
De ami kevésbé fontos, de azért jó, hogy megvan, azért az elég 720p-ben. Tudom nem drága a hdd és csak olcsóbb lesz, szóval ennyiból jó a helyzetünk és érdemes a nyers anyagot megtartani. Nekem ez a kódolás ilyen "fóbia" már rég óta, eddig mpeg2-ből csináltam xvid-eket. Most meg a hd. Ki kell próbálni mindent, hogy működik-e a kódolás.
-
nfsu17
veterán
válasz
lorenzen #4802 üzenetére
Ja, hogy a program, az más.
Jó megtévesztő.----------
Én is gondoltam ezen az "átfűzésen", de eddig nem mélyedtem bele a dologba.
Most már sikerült a "hangcsúszós" videóknak is megtalálni azt a delay értéket, amit majd be kell állítani a programban. Eddig működik.--------
Nem a lejátszás a gond, van fent kismillió kodek, meg lejátszó, de azért ésszel át lehet tömöríteni 720p-be a dolgokat elfogadható bitráta mellett, hogy egy 17"-os monitoron ne legyen észrevehető a kül. Persze a tömörítés mindig veszteséggel jár, ez ok, de ezzel kell élni, nem lehet minden nyersanyagot eltárolni.
Most perpill a x264 lelkivilágát fogom tanulmányozni egy logoutos cikk segítségével, hogy a minőség ne legyen annyira leromboló egy 720p esetén.
-
nfsu17
veterán
válasz
lorenzen #4779 üzenetére
Köszönöm GBogyó és lorenzen.
Mindenképpen win7 64bit kompatibilis kellene nekem és a magyar h.264-et tudja kezelni.
Ha van hozzá antenna is, az is jó.Edigitalban talán 1 db-ot láttam, de lehet nem jó helyen néztem.
Tudtok oldalt, ahol tudnék választani a készülékek között?
Aztán majd ha kinéztem egyet, még visszajövök segítségért.
Köszönöm. -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4756 üzenetére
Szia!
Kicsit böngésztem a dvbSAM -> SAMcorder -> RF measurement területen: [link] Valóban profi az eszköz (strength, MER, BER, stb), de a leírás szerint ezeket csak DVB-T/DVB-H esetén vagy DIBcom 7000 CODFM demodulátor chipes USB-s tuner esetén tudja. Nekem Hauppauge WinTV HVR 930c van DRX 3926K demodulátor chippel és a DVB-C lenne a fontos ... Na majd keresgélek még.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4753 üzenetére
Szia!
Nézegettem már régebben ezt és más hasonló programokat. Véletlenül, nem találkoztál olyan programmal, amelyik képes kiolvasni egy tunerből (windows / BDA) a BER értékeket.
Mondjuk eddig a BDA reference olvasgatása alapján kiszúrt BDA függvények és BDA driver változók a BER értékek százalékos konverziójára utalnak:
KSPROPERTY_BDA_SIGNAL_QUALITY
IBDA_SignalStatistics::get_SignalQuality Method -
mamu
csendes tag
válasz
lorenzen #4644 üzenetére
A tv Samsung LE32B650.DVB-C-s.Elméletileg digitális jelet kap a tv,mivel DIGITÁLIS csomagra fizettem elő.A tv-n külön jön az ATV(analóg) és külön jön a DTV(digitális).Minden ingyom-bingyom csatorna(axn scifi,crime,echo,stb...).Tegnap az MTV2-n volt egy HD adás,az is csak SD minőségben jött be.Szerintem a szolgáltató nem azt adja amit ígért.Ez messze nem HD.
Nem azt mondom,hogy nem nézhető az adás,de ha már beruháztam,legalább olyan minőség legyen mint a régi tv-men.Ott nem látszott,hogy ilyen maszatos.Egyébként nagyon köszönöm,hogy vagytok és,hogy ilyen segítő készek vagytok!
zhagyma: "......mamu A belinkelt képed tényleg nagyon "gáz"....."
Ugye?Na ezért érdeklődöm valami megoldás után!
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4640 üzenetére
" ... A magyar televízió csatornáit, és a Duna adásait lehet így elhozni. ..."
Ez így van és a többi megállapításoddal is egyetértek. Az eredeti hozzászólásomban elfelejtettem "odaírni", hogy a tömörítetlen digitális folyam eljuttatása a szolgáltatóhoz egy technikai lehetőség. Sajnos a műholdas "borzalom" is az, viszont ez kétségtelenül egyszerűbb és olcsóbb.
mamu A belinkelt képed tényleg nagyon "gáz".
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4590 üzenetére
Kiegészítés: A DVBViewer Windows 7 x64 alatti használata esetén a C:\Program Data\CMUV\DVBViewer\Transpoders könyvtárba kell másolni az ini file-t. Gondolom a Windows 7 x86 változata esetén is ugyanez a teendő ...
Aki Digikábelen nyomul DVB-C alatt, annak segítség lehet digi.ini file-om:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=8
1=354000,5,6900
2=362000,5,6900
3=370000,5,6900
4=378000,5,6900
5=834000,5,6900
6=842000,5,6900
7=850000,5,6900
8=858000,5,6900Akinek a lakóhelyén más a DVB-C frekvenciakiosztás, az írja be a DIGI ASZF alapján a megfelelő frekvenciákat. Gondolom menni fog ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
lorenzen #4563 üzenetére
A kábel tv én nincs a 2 multiplex frekijén analóg csatorna.
Hogy a kábelen a diigtálisok meg az internet meg a teleofon, hogy hol van arról nincs adat.
De csak odafigyelnek erre, hiszen akkor az adott szolgáltatásokat is zavarbná a 2 multiplex ill, a földi analóg adások.Létezik csatorna szűrő.
Bár lehet, hogy körülményes a beszerzése.
Ha nem lehet közösíteni, így viszont nem tudjuk majd a digitálisat használni, mert senki nem fogja cserélgetni a tv ben a kábelt, a gépben meg pláne nem, mert nehezen hozzáférhető. -
PikkPukk
csendes tag
válasz
lorenzen #4489 üzenetére
Én meg mondjuk a Transport Stream Packet Editor egy régebbi (még ingyenes) változatát használom. Egy kicsit szarakodni kell az output file beállításaival, de szerintem azért még használható: TSPE0301.ZIP
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4494 üzenetére
Értem. Ezek szerint nem érint ez a probléma. Windows 7 x64-t használok, de Vista / XP 32/64 bit alatt sem megy a 322-s driverrel a DVB-C. Gyakorlatilag bármelyik program (WinTV6/7, DVBViewer, MediaPortal, bármi ) használata a tuner DVB-C módja esetén "megfogja a rendszert", amíg ki nem húzom az USB portból. Az analóg persze működik szó nélkül. Mivel a DVB-C a fontos, ezért a régi driverrel használom. Ezzel a driverrel viszont nem minden program képes együttműködni (DVB-C a DVB-T interface-n keresztül). Na ez van ... a Hauppauge UK fórumon is "sírnak" egyes 930c tulajok úgyanezen ok miatt, míg a Hauppauge csöndben hallgat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged