-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nand708
csendes tag
válasz
Jackal2 #40547 üzenetére
Javíts ki, de egy racer nem azért sokkal jobb, mert szénszálas váza van és sokkal kevésbé törik, mint egy fröccsöntött akármi?
Ezt az elavulást se értem, persze versenyen számít az up to date technika, de aki a mezőn csapat, annak mitől avulna el fél év alatt?
"műszaki paraméterek" alatt a Betaflight-os konfigurálást érted? -
Yasuo
aktív tag
válasz
Jackal2 #40512 üzenetére
Már elnézést, de melyik hozzászólasomban említettem, hogy NAGYON JÓ videós képességű drónt keresek?
Én csupán szeretnék szórakozásra vásárolni egy drónt maximum 30-35K-ból.
Én is azért tudom, hogy ilyen árkategóriában ne várjak csodákat, de azért csak van ennyiért egy jobb videós képességekkel rendelkező drón, mint a 15.000Ft-os Hubsan H107C Plus..Leírtam az igényeimet is, hogy nem kell FPV, se semmi extra, csak egy RTF kis valami kínából.
Peace!
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #40486 üzenetére
nem csak a boardnak kell lukakat furni hanem a motoroknak is kell 10-es atmeroju luk ugye mert a motor meretuk 8,5 plus a gumigyuru.... ez a vaz pedig nem az 1S 8520 hoz keszult.... persze mindent lehet csak akarni kell
hely van a 10-es luk belefer....
aztan az se biztos hogy a 30grammos vaz olyan egeszseges az 1S-nek persze nem kell mindent felpakolni ra.... eleg csak az alsolap az 1,5mm vastag megfeleloen eros.... lehet 2S hez veszek 1-et probacseresznye?
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #40488 üzenetére
Ha jól emlékszem, Te kerestél dvr-es szemcsit, ahol nincs fps veszteség. Nos érkezik az EV800D, ahol pont ezt igérik, mégpedig úgy ha jól értem, hogy két chipset van, egy ami felvesz, egy ami küldi a kijelzőre, így lehetséges hogy ne legyen delay és fps kiesés. Pluszba még diversitys is lett. Én az alap verzióval meg vagyok elégedve, lehetséges le is cserélem erre majd, az ára sem vészes.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #40486 üzenetére
Hát, megvan az oka:
"The pic is not the item. The item does not come with the proper hardware or the standoffs shown. There is no way to mount you fc/esc/pdb since the holes are non-existent to where they should be and are shown in the pic. Going to take some measuring and drilling to be able to mount your flight stack. Other than that not too awful. Just not as advertised."
Én maradok a Kingkong Smart100-nál. De BL vonalon a Kingkong 90GT váz is cca ennyibe kerül. -
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #40400 üzenetére
Eachine V-Tail 210 ARF https://youtu.be/vJVl604p1AM
Ebben az árban egy 4S töltő (+ egy 12V/2A DC adapter), egy 1500mAh 4S akku, és a kamera, és vtx is benne van a videó szerint...Ja, most látom, hogy vótmá
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #40400 üzenetére
Bakker én is, úgyis új mocikat akartam a Wizardra
Ez pont megfelelő lesz
4 motor áráért egy ARF gép
Milyen színben vetted? Én sárga
----
csaba17, a gép annyira nem feltétlen jó vétel, az eredeti áron, de 20K-ért, érted a 4db emax motor 18K, és akkor az esc is jó, F3 vezérlő stb.Én személy szerint átépítem egy martian2 vázra majd, kap egy hs1177-et ha a gyári kam nem elég jó, meg egy vevőt és kész a komplett gép... ami már tényleg jó.
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #40343 üzenetére
relax.
tudod h mindig jobban tudom
viszont így h leírtad h mit is akarsz, mindjárt világos.én úgy tudom h a dvr minősége kb mindenhol rosszabb, mint amit valóságban a szemüvegben látsz. Én speciel egész jó képet látok a vrd2-ben, de a dvr-t visszanézve szörnyű, teljesen más. Próbáld meg azt az utat, hogy nem a dvr-t nézed, hanem a nézett képet veszed fel valamivel
-
Jagi
tag
válasz
Jackal2 #40343 üzenetére
Esetleg egy OTG FPV viewer?
[link]
Ilyen van nekem is, fpv racingnél nem jó vele repülni mert van 0,1s késés, de hobby repkedésre ezt használom telefonnal és egy ilyennel
Jó lett volna ha itthoni tablettel is működik de sajnos MTK chipsetes eszközökkel nem működik.
Y kábellel [link] power bank is közbe iktatható.
Van rajta AV kivezetés ha monitorra szeretnénk kötni. Appal simán rögzíthető a videó vagy kép. -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #40336 üzenetére
Bármelyik HD kamera képes erre. Fpv kamera fpvre való. Ne várj tőlük HD képet 120fpssel. Ha számít a videó minősége, rakj hd videót. Dvr videót úgyse posztol senki, mert nem arra való. A Dvr max arra való, hogy visszanezd helyszínen, ha leesett a gép és nem tudod hova.
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #40327 üzenetére
Köszönöm!
Év elején a BG topic volt hangos egy forgatható Blitzwolf (!!!!) kábel hibás szériájától, ami sorban sütötte meg a rádugott cuccok elektronikáját, mert egy áram lábat adat lábra kötöttek a kábel másik végén a gyárban, ezért most óvatosan keresek USB kábelt...
USB kábel keresés közben találtam egy Y kábelt, amivel lehetne alapból 2 Sorbo-t tölteni, maga a kábel semmi extra, szerinted ez ajánlható? Nem tudom, mekkora áramot küld az akksi felé az adapter, nem olvadhat-e meg a csatlakozó az Y kábel szétosztásánál?
Érdekes még, hogy egy sima USB hosszabbító kábelnél olcsóbb egy fém erősítésű USB hosszabbító, amit pl. led lámpát is megtart...Más:
Beírtam csak simán BG keresőbe, hogy Sorbo, erre az elsők között hozott fel egy hordozható bidét -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Jackal2 #40303 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Este rendelek: 4PCS SORBO 1.5V 1200mAh USB Rechargeable 1 Hour Quick Charging AA Li-po Battery egy adag ilyet és hozzá BlitzWolf® BW-S1 40W Smart 5-Port High Speed Desktop USB Charger With Power3S Tech For iPhone iPad Samsung
vagy van ennél jobb?
-
_X10Dead_
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #40087 üzenetére
Nem egészen, a második szám nem szögállás, hanem pl 5045 azt jelenti, hogy 4.5 inchet halad előre egy teljes kör alatt. Angolul szebben hangzik, nem tudom jól lefordítani
Persze minél nagyobb a szám, annál nagyobb a szögállás, nem konkrétan a 45°-ot jelent.Én most összeadtam a rc-s rendeléseimet, 4-essel kezdődik
Ebbe pákától kezdve, akció kamera, gépek meg minden benne van...
Amúgy nagyon sokmindent eladtam, azt is összeszámoltam, 40% vissza jött eladásból...
Első rendelés 2015 dec 23H8 mini
-
üszök
őstag
válasz
Jackal2 #40075 üzenetére
Nézegettem még közben videókat,6045 háromágú propokkal mintha nem jönne elő ez a remegés. Találtam itthon CX20 3 ágú propot,de sehol nem találom a méretét. Hogyan kell ezt számolni? Mit jelentenek pontosan a számok? Nem jut eszembe.
Rendelek legfeljebb 6045 propot,csak megint 3 hét mire ideér.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #40064 üzenetére
Igen, a falcone szórt, a wiziben lévő 5823 nem, egy csatornán tudom befogni.
A 600mw-s az szór elvileg. Ezért jó az állítható, ha másokkal vagy 200, ha egyedül 600. Amúgy pályára elég a 25is úgy hallom egyesektől.Épp ma jött egy 5823, meg tudom du. nézni szór e, illetve 2 hét és jön az 526 is.
-
Zoty4
őstag
válasz
Jackal2 #39853 üzenetére
Ezzel nem ertek egyet. Igaz mernok vagyok, de ilyen forrasztasos mokak, meg az elektronika legkisebb morzsaja nem volt meg bennem, megis yt csatornak vegignezesevel, es nagyon kedves segitokesz emberkek segitsege alltal, ossze tudtam rakni egy gepet. Sot annyira belejottem, hogy mostmar minden hetvegen osszerakom ugyanazt ujra es ujra
Szoval tanulhato.
Es egyre tobbet olvasgatva, nezelodve, kerdezoskodesekbol szepen lassan osszeallnak a mit miertek, persze ez egy rogos ut.Na molnigee akkor neked is lesz most par szerelos oracskad
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #39853 üzenetére
Meg ott van pl. a Boris B féle egybeintegrált Betaflight repvezérlő. Egyben az FCB, PDB, OSD - picurka lukak, felületszerelt kivezetések és ESC+akku tápkábeleknek a kivezetések. Ehhez egy rendes páka kell és legalább 2 féle hegy és jó minőségű forrasz + folyatószer. Egy ilyennel még én is megszenvedek, nem még olyan, aki életében először fogott forrasztópákát.
@syler123 - a KGB projectben ugyanez a SP F3 lap van. iNAV, Betaflight, iNAV, Cleanflight, iNAV eddig a sorrend. Arra vigyázz h a megfelelő FW-t töltsd fel rá. Ja 57600 baud rate nálam a tuti.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #39861 üzenetére
eleve mindenki hülye aki drónozik
jól van lenyugszom, melóban néha ingerültebb vagyok a kelleténél
de ennek a videónak a célcsoportja nem a kertben reptető kisgyerek, hanem az fpvzni, acrozni, versenyezni, freestylezoni akaróknak szól. aki ezt akar, az már valószínű képben van annyira hogy megtanuljon építeni is első komoly gépnek.előbb utóbb ha komolyan gondolod, úgy is meg kell tanulni. max az első crsahig lehet halogatni. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #39847 üzenetére
Van egy Sennheiser fejesem, kb 12-15 éves, soha semmilyen baja nem volt, k. jól szól. Drága volt. Szerintem 10 év múlva is szólni fog. Sokan meg veszik az ezer ft-os füleseket, amik pf hogy szólnak, és fél évente újat vesznek. Nem tudom a 6K-s Xiamoi is fogja bírna 10-15 évig? Ha igen ok, ha nem akkor ennyi.
Amúgy pont Ford Focusra cseréltem le a 20éves 3-as Golfomat, no az is ég és föld
Annyiban még mindig nem értek veletek egyet, hogy az elején mondja Steele, hogy ez az út nem lesz mindenkinek jó, valaki más úton fog haladni, de ez egy olyan út, amivel biztos célba érsz.
És hagyjuk már ezt a hiába van jó géped ha lezúzod, vízbe ejted. miért repülne egy kezdő víz felett, fák felett? Ne csinálja ezt és kész. Azt is mondja, akkor kezdj élesbe, ha már szimulátorba jól megy.
És nem az a lényeg hogy mit mutogat neki mi van, hanem hogy stabil, jó gépet rakj össze, nem valami olcsó fost, mert azzal soha nem fogsz megtanulni profin repülni. És ez igaz.
-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #39853 üzenetére
Talán ez a drónozás az egyik olyan új hobby, aminek gyakorlatilag nincs írott (kiadott) szakirodalma.
Olyan gyorsan is változik, hogy lekövetni lehetetlen. (pl télen a szoba FPV volt a menő, akkor még kevés alapon, idén télre megeshet, hogy BL alapon ugyanez les a sláger)
Ezért fórumok, és videók a kiindulópont szinte mindenhez. Mindegy, hogy a JJR/C H20-at akarod megvenni, vagy a legújabb DJI kamera platformot. Úgyis az első leiratok fizetett hirdetés kategóriába mennek majd. mert az lesz a legjobb, hidd el, ami most jelenik meg, mert új neve lett. -
maximilian4
addikt
válasz
Jackal2 #39850 üzenetére
Fjuribí? Az várós! Jó gépnek tűnik.
Én a fjuribí szemcsimet várom. Vasárnap itt volt Magyarországon, ma bementem a postára hogy wtf van már. Mert ez a 4. nap hogy semmi hír nincs róla. Azt mondták hogy még Pesten van, sok csomag van és véletlenszerűen bontogatják is fel őket. Mondom jólvan, akkor még várok kicsit, csak Hollandiából 1 nap alatt ideért, itt meg már 4 napja meg sem mozdul. A héten tuti nem is lesz belőle kézbesítés.Amúgy a wizard-ot próbáltad már? Nekem nagyon bejön. Ahhoz képest hogy eachine, szuper gép.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #39761 üzenetére
En is szemezek azokkal az aksikkal egy ideje. Szimpatikus az a c-érték, amit oda irtak.
Sajnos 3s-ben, 1300as volt a legkisebb, amit láttam. Az meg nagy a 130asba.
1s-ből meg van vagy 20db Turnigy-m, az elég bőven...
De ha veszel, irj majd róla pár sort, hogy milyenek. Mert ha tényleg annyit tud, akkor azért csak kipróbálom. -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #39762 üzenetére
..alapból 2s-es akkukról beszélünk?
A 130-as gyárilag 450-el jön, ami sztem egy vicc lesz, Én infinity 550-eket rendeltem hozzá. Ha azt nézzük, hogy a qx90-105 széria is 600-as akkukkal repül, szal..
. Ok, azok alapból 1S-es, de ugye csak egy forrasztás, hogy 2S legyen belőle.
.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #39489 üzenetére
Mar 4 napja irtam h akcios a Racer 130.
Az enyem mar uton.@Zoty4 - valaki irta h b6ac-val tolti az olomakkujat.
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #39055 üzenetére
Köszönöm!
Nos, ezért kacérkodom a Walkera plastic 2 axis gimbaljának rámókolásával.
Phantom sosem lesz belőle, de nekem ez a minőség bőven megfelel....Nem tudom, de elég valószínű, mert igen aktuális mostanság, hiszen pénteken volt a gyár avatása. A fiam ott mérnök, és "meglepte" a vezérkart ezzel a légifelvétellel, ami aztán óriáskivetítőn ment is folyamatosan a megnyitóünnepségen. Fiatal mérnökként tekert egyet a cangán ....
Tapasztalata nulla volt ehhez, csupán a lelkesedés, meg apu drónja .....
-
csuzda
aktív tag
válasz
Jackal2 #38832 üzenetére
[link] Ez az én drónom felvétele. Mondjuk egy ilyentől jobb legyen.
Emagot nézegettem, ott van Syma X5 C 20ért, Syma X5HW 28ért, Syma X8C 30ért, X101 44ért. Holnap megkérdezem, hogy telefonra akarja a képet kiküldeni, vagy csak videózni vele. Ezek közül melyik a leginkább kezdő barát?
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #38738 üzenetére
A X8G-ben erősebb motor van mint a X8C-ben. Nekem van egy C-ről kb G-re átpimppelt változatom (motor és kondi csere). Volt rajta SJ4000 és Yi Cam is, rendes gimbal nélkül, de még így is sokkal lomhább lett. Bár az annyira nem baj egy kamera platformnál. Egy-másfél éve még jó ötletnek tűnt, ebben hobbyban az rengeteg idő. Most már annyira nem ajánlott.
-
Baku
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #38703 üzenetére
Szerintem a kolléga a műanyag kamera-mountra gondolt, úgy tényleg 10 perc felett van a repidő.
Egy 40 dodós 200 grammos gimballal nem is az a gond, hogy rövid a menet, hanem az, hogy nincs elég tartalék manőverezni, landolni meg kifejezetten kínos... -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #38675 üzenetére
Nekem X8G-m van, Sjcam4000 - rel, gimballal, kiegyensúlyozott propokkal. (A propik kiegyensúlyozása kb.10 perc.) A repülési időm 2400-as akkukkal kb. 12 perc.
Az én igényeimet ez a config. maximálisan kielégíti.
Annyit még rááldozom erre, hogy már úton van a brushless update kit, és ha elfáradnak a brushed mocik, akkor teljes update lesz ...
Ja, és még fáj a fogam egy Walkera 2axis gimbalra is..... -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #38658 üzenetére
Azert nezegess meg vidiket, mert erre nem vennek merget a helyedben. Bogárral láttam vidit xiaomi kammal es semmi baja mem volt. A Firefly 7s semmiben nem rosszabb kam mint a regebbi xiaomi, van kepstabi ugye ami eleg jol mukodik. A propokat le lehet (kell) cserelni es maris kevesebb a rezonancia. Ki lehet parnazni vekonyan a kam tartot, amugy is egy kicsit lotyogos. De amugy mindenkeppenbigazad van. Erre mindanam azt hogy annyiert szart sem kap de nem igaz mert pontosan azt kap annyiert. A bogar egy kozepes kammal sem fer be otven ala es akkor meg nem vett hozza semmit. Meg egy plusz akkut sem. Mindenkeppen oda jutunk ki hogy venni kelle egy jo allapotu regebbi ohantomot es kesz. Nincs alternativa.
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #38609 üzenetére
Pont ilyen dilemma előtt álltam, amikor 150W+s tápot kerestem. Végül a Charsoon Antimatter 250W 10A nyert a Turnigy Reaktor 250W 10A helyet. De csak azért mert sosincs raktáron a Turnigy Reaktor Pro 240W 16A Power Supply, a kettő együtt megérte volna HK-ról, de külön már nem. Szal valami ilyesmi kéne neked is. Végül egy egyszerű 360W-os (12V 30A) led táp nyert aliról: [link] még nem jött meg, szal nem tudok nyilatkozni. Főleg 4S-sel repülök, abból 6db 1,5Ah-s 1C-vel töltve csak 150W, simán elbír kettőt is.
Többieknek: most tűnt fel, hogy már van Charsoon Antimatter 300W 20A (input voltage 10-28), még jó h két hete vettem meg 250W-st...
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #38293 üzenetére
Nekem már otthon van a kis piroska. Nem volt 11k huf a vámolás utáni költsége és ebből 2.5k volt a posta vámolási "munkadíja". Meg ugye a 27% áfa a 85 juróra, amennyiért vettem a gépet. Még mindig csak röhögök, hogy nagyobb egy Phantomnál.
. Fura. Már otthon vannak hozzá a nagyobb, hármas propok. A 3S-es nagyobb akkut még meg kell mérnem, hogy milyet rendeljek bele majd. Ahogy méregettem előzetesben elméletben, míg ide nem ért, a 2800-as még faszán belemegy. Annyi hogy ugye a fém kazettát, az akkutárolót magát azt ki kell venni.
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #38024 üzenetére
Már megszoktam, nem zavar
Nagyon jól megy a Falconnal a repülés. 4s akkuval repülök, már elég sokat repültem, de nem volt semmi gond, pedig itt jól rámijesztettek sokan hogy összetöröm majd az első repülésnél vagy elküldöm a világ túlfelére. Nem így történt, tetszik a gép. Az fpv-t még hanyagolom. A ledre jó lenne valamit kitalálnom, mert csak jó lenne egy villogó, mert a gyári a rövidebb lábakkal leér, így le fog törni, ezért nem használom...
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #37817 üzenetére
Ezek a vacak csavarok okozták, piszok nehéz megtudni mert szorul alapból. Gondolom nem tartotta rendesen, megcsuszott, kikopott, így meg elforog a tengelyen.
Raktam rá másik propopt, ráhúztam izomból, azóta jó.
A prop is szutyok a gyári, az említett esésnél 3 eltörtde jön már a cyclon
De jön már a cyclon -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #37389 üzenetére
Simán lehet, hogy tudja. A Xiaomi is fél kiló alatt van.
A kialakítása alapján 18650-es gurigák vannak benne, és a súlya alapján még az is lehet, hogy nem a 6000mAh-ra cimkézett 300mAh-s darabok.
Az EU-stockosok általában tudják, mit árulnak, ha ki merik írni a Wh-t is, akkor nincs trükközés a matekkal sem (pl. hány V-on értendő?). 74000 Wh /3.7V=20000mAh.
Jó tipp, én behúzok egyet. -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #37296 üzenetére
jo de ki repül acroban losban, senki. max addig amig fel nem veszem a szemcsit, indításnál 10 mp.
két féle gép van, van a fantom kategória losban vagy fpv-vel de ott egy helyben lebeg, logikus
meg van a racer, acroban fpv-benminden más csak egy ideiglenes állapot amíg nem jön rá az ember h a fenti kettő közül melyik érdekli. csak sokan nem tudnak dönteni és megragadnak valahol félúton
nem neked címzem, csak úgy általánosságban -
duc
aktív tag
válasz
Jackal2 #37296 üzenetére
Így van, rohadt nehéz. Nem 30 méterekről beszélek, hanem az udvarunkon brushed micro-val próbálgattam mégis milyen a flip/roll, előttem volt 2-3 méterrel.Ide az FPV-hez nincs hely/béna vagyok még fpv-ben. Horizonban már egész jól megy a pörgésforgás, de acroban crash
Majd idővel, megtanultam már hogy ehhez a hobbihoz türelem kell meg egy kazal tartalék alkatrész. -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #37291 üzenetére
jah így vágom.
úgy értettem h horizonban flip után nem egyenesbe hozta vissza hanem máshova, de ott megállt és elkedett mászni - nekem is volt ilyen hibám, gyro kalibráció elmászik, de acroban ilyen nem fordul elő.
a pörgés más - kérdés h valóban pörög-e, vagy csak elindul fejjel lefelé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest