- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #62116 üzenetére
Szóval. Beltérben reptettem, mert sötét lett, mire hazaértem vele. Rendkívül közvetlenül irányítható, nagyon gyorsan és pontosan reagál, sok mai racer megirigyelhetné. A repidó valóban hosszú, valós az, amit írnak róla, szerintem megy a 10 perc feletti is. Nem mértem, de holnap ha jobb idő lesz és nem ilyen baromi szeles, megnézzük. Az acro nekem nem ment, hiába kapcsoltam át 2-es állásba, ahol lennie kellett volna, nekem ugyanolyan stab volt, mint az angle módja. A világítás ki-be kapcsolható. Holnap megnézem a "sebességeket" is. Elvileg van valami alti módja is, a piros x-el, ott nem igazán szabadna sodródnia. Alapból sodródós, mint kb másik/akármelyik racer. Nagyon mokány,
. a reakciói nagyon gyorsak, tényleg tetszik. A kameraszög állítható.
A kameráról:
Szar.. Ez a legrövidebb verzió.
.
Bővebben:
Beltérben, kevés fénnyel hangyák vannak, de nem vészes. Kültérben, természetes fénynél szerintem lényegesen jobb lesz. Olyan, mint kb. a HS1177 volt anno. Nem egy HDR-es Foxer Predator mondjuk.. Megvan a maga súlya, de nem érződik nehéznek a mocik lazán ugrik a gép ezzel a vázzal. 2s-en elég kezes is, a kettes propok miatt is jó az üzemidő. A tengely menetes, azaz a propok úgy csavarodnak rá. Értelemszerűen ha van olyan furatos propod, mint a tengely és ráteszed a propot, utána egy önzáró anyával faján lehet rögzíteni. Persze ugye jobb/bal menetesek a motorok, külön CW/CCW. Holnap csinálok normális képeket a picurról. A nagyobb testvéreinél sokkal jobban kezelhető és jobban is repül. Kellemes csalódás volt. Csak rohadt sokért adják az akkukat hozzá, 15 ejróban mérik darabját és nekem a hátamon feláll a szőr, amiért ilyen lassan töltődik. Erre kellene valamit kitalálni még. A bindelés az elején ugyanaz, mint általában, azaz a "start-stop" gombot nyomva tartva kell ezt követően az on/off-gonbot bekapcsolni. Előtte a drónt már be lehet kapcsolni (az akku behelyezésével).
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #62051 üzenetére
Én a Furibee GT90-et vettem meg, 53$ volt.
(#62028) Peaceliker: Nekem is van 1000es és 1200TVL-es kamerám is. De nálam eléggé látszik a különbség.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #62101 üzenetére
Elég régóta védem így az antennákat
Most direkt megnéztem egy régebbi gépemet, és már márciusban is alkalmaztam, mert a habverő antenna elég könnyen deformálódott. Mást meg nem tudtam hirtelen rögtönözni
Lehet te láttál ilyet valahol?Végülis teljesen mindegy. A lényeg, hogy nem szakad szét az antenna...
Egyik gépre nem raktam rá, hát meg is sínylette egy Stubby antennám! Viszont előre és hátra minek? -
Peaceliker
addikt
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #62086 üzenetére
Köszi! Akkor hanyagolom. Nem is figyeltem hogy CMOS, elvakított az ára
3800ft EU-ból szállítással.
A gépeken Foxeer HS1177 V2-esek vannak, azt upgradeltem volna, de akkor nem lenne előrelépés. Drágábbat most nem tervezek, annyira nem gáz a Foxeer.
Peaceliker:
LST S2 nekem is bejön
Bár mostanában az egyik VTX-e túlmelegszik és elmegy a kép. Repülés közben nem, akkor gondolom kap elég huzatot.
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #62051 üzenetére
Akku sem semmi. Ennyiért tuti vennék, de a jelenlegi 8 4s akkut sem használom ki, mindig csak 4-et töltök fel, nekem elég.
-
válasz
vandor01 #62012 üzenetére
tenyleg van ott vmi aksi fej átalakito...???
Igen. Van a töltő és a töltő adapter, amit az aksira kell ráhúzni.
Persze 3 aksihoz 3x kell mindenből vagy marad a hosszú-hosszú várakozás (2,5 óra) amíg egy aksi feltöltődik.
A JJPRO X5 Epik usb-s töltője 4,5 óra alatt töltötte fel az 1800mAh-s aksit. Ezt okostötlővel+Paralel board 1-1,5 óra alatt kész a 3 aksi egyszerre. Persze a pénz beszél. Okostöltő nem 3 euró. -
tatabike
őstag
válasz
vandor01 #61987 üzenetére
Értem. Azért linkeltem azt be, mert amúgy nem tudom, hogy a drónoknál melyik márka a menő. Hagyományos közlekedési eszközben otthon vagyok, tudom, hogy melyiket kell választani, ha elém tesznek egy Renaultot, egy Citroent meg egy Subarut.
Akkor az Overmax olyan a drónoknál, mint egy Citroen az autóknál? Szép-szép, csak használni ne kelljen...?
Ez jó lehet? Hongkonból?
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #61987 üzenetére
Ennek a B3 mininek elég gyér a range-e. (2-300m) És remélem, nem olyan tré a kamera FPV-hez, mert ami eddig volt nálam, az azért hagy némi kívánnivalót.
De majd kiderül, mert nekem is úton van egy ilyen, ami még talán kari előtt meg is jön. Remélem, bírja ez is a 3s-et.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #61974 üzenetére
Talán... hát szerintem nem!
Ez azért jobb! -
fape
senior tag
válasz
vandor01 #61883 üzenetére
A távnak, a távban lévő adónak és vevőnek egyezni-e kell a firmware típusának. Azt mindegy, hogy mind eu vagy fcc, de azonosnak kell lenni-e. Szerencsére mindet lehet cserélni bármelyikre. Az adóhoz és a vevőhöz a frsky oldalán találsz firmware-ket. A távhoz meg jobban jársz a sima opentx-szel.
-
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #61857 üzenetére
Igen, olvastam, hogy néhány FC-nél gondot okoz. Ez azért van, mert az az FC nem úgy működik, ahogy "kellene". Ahogy sok esetben ha megnézel egy acro-t, vagyis repülsz - észreveszed esetleg utólag, hogy azért mégsem teljesen acro, mert van benne egy kis "rásegítés". T Ha ezt alapból nem is veszed észre, de ha gépre rakod, ott a grafikon mutatja, hogy nem csak egy irányban "kever be". Szerintem utóbbi FC-k vannak rosszul tervezve/gyártva, akármi. Mert elméletileg acroban a gironak sincs semmi szerepe. Plusz ebben szerintem szerepe van az újabb BF-eknek is, mert ez a kevert acro/air mód ez az újabbakban bukkant fel először, régebben nem találkoztam ilyennel.
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #61377 üzenetére
Én sem szoktam ilyent venni, de most a vékony karok végett vettem meg. Meg nem kell PDB amin van Current sensor(igaz utóbbi időben nem akar mindegyik rendesen működni).
Más.
Múltkor írtam hogy [hibásan] működött az RTH az új iNAV verzióval(előző videóban van).
Most visszaraktam egy régi verziót 1.7.2-őt és lám mindjárt hazafelé vette az irányt, nem az ellenkező irányba mint előzővel.
Ja bocs a mostani [videó] meg lemaradt. -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #61372 üzenetére
Hehe.. nem is drága csak hogy kapni lehet.
Bár ha összeadogatom a különálló alkatrészek árát, de még akkor is drága.
Főleg hogy a Delux F3 FC már megvan, MinimOsd megvan, VTX+Receiver megvan.
Így lehet nem jól tettem, de vettem egy [ilyent].(#61370) vandor01:
A 2db csavar karonként szerintem édeskevés lenne, sokkal biztosabb a 3 pontos rögzítés(még gyárilag is annyit raktak, pedig azok valamivel kisebb karok).
(#61374) Geller72:
Igen azok, csodálkoztam is hogy elférnek ezen az összetákolt vázon.
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #61370 üzenetére
vegul is 1 szint plusz vtx is elég lehet [link]
de akkor csak max 4S.... vagy vmi hasonlo......de annyi a lehetőség?? attol fugg te mit akarsz?
ma mar valogathatunk a megoldások es meretek kozt ez mar nem 2016!
mikor csak a 30,5x30,5 volt azt kellett belolle a babel tornya! 4szint plus penthouse -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #61366 üzenetére
Őőőő... hát annyira azért nem könnyű, mert 88g-os.
Miért kell 3 szintes torony, olyan nem jó hogy 4 in 1 ESC beépített 3A 5V Bec Current sensor, meg az FC, a Receiver meg VTX különálló lenne(mert az már van).
Csak azon agyalok, hogy hova teszem az OSD modult meg a GPS-t, mert elég szűkös a hely, na meg kell még az elvesztés elleni jelző is.
Hmmm... ezek már csak a tetején férnek el, esetleg OSD modul a hasán.(#61367) Peaceliker:
Nincs abban sok csavar, mert csak 3db tartja.
De lehet nagyon szűkös lesz ismerve magamat.
Neem 7 colos, ez csak 5 colosnak készül gyárilag az [eredeti], de elfér a 6 colos prop is. Mivel balga fejjel megvettem a felső meg alsó platnit mert nagyon tetszett, aztán megjött és láttam milyen kicsi, eléggé elkeseredtem.
A karokat amúgy sem vettem volna meg hozzá mert 2500Ft/db, viszont alin találtam fillérekért Martian II karokat 1300Ft/4db, így abból faragtam.Biztosak lehettek benne hogy csak 3db csavar tartja, ami üresen van az az FC csavar helye, a karon kijjebb meg csak van a furat.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #61268 üzenetére
Igen, mindenképp kipróbálom még lassabb motorokkal is. Nekem gyanús az a 7500-as motor ebbe a setupba.
Sejtésem volt, hogy nem lesz optimális, de nem emlékszem hova raktam a 6000kv motorjaim, de kénytelen leszek megkeresni. Talán még 4500kv EMAX szet is van valahol
De annyit meg nem ér, hogy külön miatta vegyek 4S akkukat, mert a másik három 3" gépem tökéletes a 3S akkukkal. -
válasz
vandor01 #61265 üzenetére
ha kell külön becsomagolom az akksikat egyesével LiPo tatyóba, de nincs az az isten, hogy egy 1500EUR-s p4p-t az enyveskezű csomagkezelők kényére-kedvére bízzak... a logikát meg nem értem, ha kiveszem az akksit a drónból, és mellé rakom, az mennyivel kockázatosabb, mint levinni a csomagtérbe? Mondjuk 2001 után felesleges logikát keresni a légiipar quasimodóinak agyacskájában
-
-
válasz
vandor01 #61249 üzenetére
Sok sikert! Én még nem utaztam drónnal (csak kocsival szállítottam 1000+km-erkre), kíváncsi vagyok a tapasztalatokra
. A közbiztonság miatt nem szerepel a bakancslistámon az ország (+drónom is van), úgyh nem fogom a licitálók sorát szaporítani
.
#61251: van ott mit drónozni
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #61249 üzenetére
Már csak a matek miatt sem lenne a hely a szívem csücske.
.
-3x akkora, mint kis hazánk, de..
-~106 millióan lakják...
-mindezt úgy, hogy a 300.000 négyzetkilométernyi ~7070 szigetből 800-on laknak ennyien.
-10k km-re van.
A 15 db LiPo azért bátor.
. Ha abból csak az egyik is vmiért elpukkan, benne leszel az esti híradóban. Az összesben.
.
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #61168 üzenetére
Nem BF hanem iNAV van fent, ott rendesen forognak a motorok, kalibrálni is tudom, na meg repül is a gép.
Az FW frissítés alatt nem tudom melyikre gondolsz, mert ha FC akkor azon a legújabb van, de ami előtte volt azzal is oszcillált.
Mondjuk BLHelit lehet nem is néztem azzal(iNAV 1.9.1) most 2.0.0 van fent.
Ha meg ESC FW frissítésre gondolsz, akkor az csak úgy menne ha egyesével leforrasztanám őket és Linkert használva frissíteném, mert másképp nem látja őket.(#61169) Geller72:
Akkor esetleg nézzem meg valami jó merev 5"-s proppal, vagy használjak 4"-t hozzá?
Igaz gyorsabban nem megy az 5"-s proppal sem, csak jóval nagyobb gázállás kell nekik.
Az is lehet hogy a Softmount most többet árt 5-ös propnál, mintha nem is lenne?Egyébként úgy vettem észre mintha oldalirányba rázná be a gépet, persze tévedhetek is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #61149 üzenetére
Ez azért sodródik. Én elég hirtelen szoktam fordulni és a nagyon könnyű géppel belefordultam a fába mert számítottam rá hogy majd kicsit tovább csúszik xD persze 5 colos gépeknél versenyen épp az a cél hogy kevesebb legyen a drift. Persze ott más a mérték, ott nekem is bejön a 205g os gép... De ilyen piciben már nem. Whoop bent jó a kb 0 drifttel meg lehet szokni, de ezt nem is nagy tempóra tartom hanem proximityzésre
-
syler123
veterán
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #61048 üzenetére
Köszi.
Azt hittem a repülő után eredsz.
Tetszett a felvezetés,mint egy kamera-platform indítottál,aztán kapuzás...Ez hol kezdő szint amúgy?
Az rssi-d érdekesen mér,vagy nincs is konfigurálva?A másik gépen pont ezzel szívok,nem bírok jelerősséget hegeszteni osd-re.A Receiver fül alatt szépen mér,de a Bf nem eszi meg valami miatt...Talán bug,még nem tudom.
Az a Hantu váz nagyon jól néz ki egyébként,milyen konfigot állítottál össze?Három cellán is szépen és dinamikusan repül a gép,és a repidőd is impresszív volt. -
Johnny_vT
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #60895 üzenetére
Itt pedig az esemény videója, minek után inkább befejezték a versengést.
De legalább szépen végig mentél a szél ellenére is.
Engem nagyon dobált. A yt meg nem engedi feltölteni a videókat, úgyhogy csak ez van: Korzó Drón Fesztivál -
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01 #60859 üzenetére
Most hétvégén nekem is elérkezett végre az összeszerelés ideje. Megjött minden rendelt cucc, már csak egy jó állványt és kameraszöget kell találnom, hogy dokumentálhassam az építést
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #60763 üzenetére
Még annyit fűznék hozzá, hogy az egy egyetemistáknak készült rendezvény lesz (persze lehet nézelődni), quadkopter versennyel, meg technikaival.
Viszont a lényeg, hogy lesz mellette egy kissebb elkeritett rész, ott is lesz verseny. Arra bárki nevezhet a helyszínen, de csak kis gépekkel (max 3inch). 9-17/18 óráig fog tartani. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #60718 üzenetére
Én most a RacerStar 22kkv-s motorjaira pályázom.
Más : Tudja valaki, hogy a Postánál mi ez a "Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"?
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #60491 üzenetére
Ettől függetlenül megveheted, ha akarod. Nem kell rám hallgatni. De a neten van a webshopokban igen sok negatív értékelés azóta. Akkor még nem nagyon volt, én is az elsők között rendeltem. De ennyiből össze tudsz rakni egy sokkal jobbat. Egy jó FC, amit gépre köthetsz 25 euro max, 4x 8520 moci 10 euro, AIO kam legyen mondjuk 12. Váz 5, akku mindenhez kell, a GNB 450-es akkuja ide is nagyon jó. Abból akcióban nincs 7 euro a 2 db. És olyan FC-t veszel, amilyen távod van. Ott az Acro az tényleg az, nincsenek összevissza szar modok. A Snapper camja sem rossz, de még mindig az LST viszi a prímet, mindenben. Range, kép, etc. Azt hiszem, megkeresem az "illetékeseket", hogy be lehet kapcsolni a 3D nyomtatót.
.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01 #60009 üzenetére
Alig értettem amit írsz, borzalmas az írásképed
Nem plafon a 100 euró, ilyet sehol sem írtam. De amíg azt se tudom, hogy fekszik-e nekem az egész drónozás, addig nem dobnék ki az ablakon 3-400 pénzt.
Amit linkeltem arról szálljatok már le légyszíves, sehol sem írtam, hogy ezt akarnám megvenni...
Az infókat köszönöm!
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #59707 üzenetére
A sok kigyorsitas sokat eszik. Nem látszik de sok a kis rövid punch. Szal ilyen motor 3 colon nekem 2p et tudott 450mah 3s el. 4500kv 1106 2:30 at repült 3.5v al jött le
Remélem 2:30 at kibir majd 7500kvAmúgy hány volttal jössz le? Én kimelem ezért 500as akkuból olyan 350 körül veszek csak ki
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #59671 üzenetére
Ezeket a dolgokat megerősítem.
Ha jól emlékszem, a BetaFPV-nél olvastam, hogy van clips a tengelyen, a másik felét meg odahegesztik....
Amúgy, lehet az segített volna, ha nem ragasztod fel őket...
Inkább repüljön le 1 propp.Peaceliker: Találkoztál már happy motorral? Szerintem ezek nem olyan hangosak, mint pl. a SunnySky. Sőt, alig van nagyobb hangja, mint a 720nak.
Ezt most csak a 0603-rol írtam, mert a 0703 még nincs itt. -
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #59639 üzenetére
Ez a sztori azért is érdekes, mert azok a "kisgépek" szunyogírtó gépek voltak, tehát valszeg volt "légtérhasználatijuk", még akkor is, ha paksi atom, meg minden. És mégis kihívták rájuk a Gripeneket az okos paksiak.
. A nagyobb ciki az, hogy ki is mentek, tehát a légtérellenörzés vs. légtérhasználat, légtérfelügyelet nem igazán állt a helyzet magaslatán. Máskülönben ki sem mennek a gripenek, mert eleve van infójuk az engedéllyel permetező ancsákról..(AN-2)
-
twine
veterán
-
Teréz Atya
senior tag
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #59133 üzenetére
nos csodák nincsenek csak minus 5 gramm az első variáciohoz képest
a különböző csetrest szükségesnek tartom pl motorvédö! vagy kötegelőből leszállolábak es korona a kamerát védeni.....
a konfig:- Leader 120-as vaz es motorok 1104/7500kv
- 3035-os Gemfan propellerek
- 20x20 Emax 12A torony
- Swift micro 2 kamera
- XM+ receiver
- hand-made kameratarto rézből!summ 82gramm az elöző 87gramm volt!
-
SpydeR3412
aktív tag
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #58493 üzenetére
Lehet nem jól írtam, ezek a nyomok a gabona vetése előttről, vagy közben keletkeztek, de most még gazos vetés van rajta, amit majd aratnak lassan.
A két fasor/bozótos közötti, környéki terület [Vidi]Eddig úgy néz ki egy db VTX antennát kell kukáznom, mást még nem néztem át, csak rádugtam az aksit és rendben zenélt mindent.
Igazi túlélő ez a gép. -
belakiraly
tag
válasz
vandor01 #58188 üzenetére
Sajnos mivel a sunnysky nem különböztette meg az új motorokat és ugyanaz a modellszámuk, ezért az eladók is sem tudnak igazán mit csinálni, meg gondolom pont le is szarják, mikor 800ezer más dolgot is árulnak.
Aliexpressen találtam egy 1104-et, ami normális árban van és az új verzióról van kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest