- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Elvileg mindenhol törvény szabályozza, hogy mivel, hol repülhetsz. Németben is repültem, de megkérdeztem néhány arcot előtte, hogy mik a szabályok. Kb jobb, mint otthon most. És ha jobban belegondolsz, egyáltalán nem hülyeség. Amcsiban is fel kell címkézned a géped. Be vagy regisztrálva a repülésügyi hivatalnál, eleve ők adják a címkét is. Nem mellesleg 2 kiló azért nem kevés. Nekem a Phantom 4 is "csak" 1680 gramm. Ennél nagyobb döggel mit akarsz?? Ahogy Teréz is említette, egy long range gép fél kiló körül megáll. +-100g.
Szerintem felesleges 500-550mm-es frame-re építeni ilyet, amikor ezt egy 220-250-280-as vázzal is meg lehet oldani. -
Jackal2
senior tag
A Dead Cat Pro ha jól emlékszem 450-es váz, tehát jóval nagyobb mint egy iNAV-os racer. Egyébként nem rossz váz az, lehet mindenféle módon upgradelni (szerintem még kitem is van hozzá). A motorok kapcsán: ecalc.ch oldalra menj fel és tudsz kalkulálni repülési időt.
Ha mindenképpen építeni akarsz, legjobban egy Naza-M Lite-tal jársz, az a legegyszerűbb, de persze lehet szívni Pixhawk-kal és Pixhack-kel is, mazochistáknak meg ott van az APM.
De persze a legjobban akkor jársz, ha veszel egy Phantom 2-t és kész
-
Teréz Atya
senior tag
A KGB project akkuval valami 650g. Ha 220-as modernebb frame-re építkezel, akkor be tudod húzni fél kiló alá.
Szlovákiában sem ismerik az FPV-t, viszont szabad szemmel 1,5km-ig irányíthatnám a drónt. 84 centis röpcsimből lófüttyöt sem látok 200m-en, csak hallom, hogy berreg.
A Deadcat sokkal nagyobb frame. Nincs vele tapasztalatom h milyen ESC, motor, propi lenne jó rá. A PID tuning egy rémálom nagy gépnél, mert a lasabb propik alacsonyabb frekin remegtetik a gépet, amit nem lehet jól szűrni.No, másik dolog. Pawel egy Polák, aki németben dolgozik. Eddig semmi különös, ugye. Viszont ő is bele-fejlesztget az iNAV-ba és van egy jó kis YT csatornája. Nem hiszem h minden röptetésre átutazik Lengyelbe.
Na, fogod magad, ráírsz YT-on, hogy mi a helyzet a német reptetéssel. Szerintem biztosan segít.
-
vandor01
senior tag
ez biztos jo buli agyalni rajta es épiteni.....
de van pár ilyen project amit fillérekért átlehet venni
utanna is lehet még rendelgetni de valszeg olcsobb lenne vmi megkezdett: [link]
biztos akad 4motorosban is jo áron csak keresni kell!
na persze mindenki maga piiizivel jatszik.... semmi közöm hozzá..... -
Teréz Atya
senior tag
Ha túrakoptert, azaz long range racert akarnál építeni, arra lenne egy jó cikksorozatom, videóm. A KGB Projectből már megszületett a V2.0 is, és ha kijön a stabil iNAV 2.0, akkor feltuningolom a távot és a VTX-et, és akkor lesz V2.1. Aztán a V2.2-re szerintem kap Emax RSII 2306 mocikat.
De mit is mondjak, a Deadcat osztályát már kinyírták a DJI és Parrot gépei. Nagy propik, amiket balanszolni kell, lassú mocik, nehéz akkuk, a gép meg annyira fürge mint egy fingó tehén. Hordozni kb. annyira könnyű mint az említett tehenet.
A kk2.0 egy öreg vacak, csak PI kontrollere van, hibádzik a D, nem nagyon fog az már jól repülni.Pixhawk az lehet jó lenne, de azt inkább már nagyobb, drágább gépekbe érdemes rakni. Olyanba, amit a DJI nem vagy csak qvadrágán árul.
Persze, ha észérveket nélkülöző becsípődés, van elégetni való pénzed, akkor csak hajrá! Nekem is vannak ilyen értelmetlen projectjeim, mint a Falcon 180 teljes átépítése, annak ellenére, hogy egy kalap xar.
-
Geller72
veterán
..szerintem várd meg, míg eloszlik a rózsaszín köd, és kalkulálj újra. Olvass többet, mert ez azért nem olyan csillámpónis dolog. Nem megsérteni akarlak, komolyan mondom. Jó néhány embernek van itt olcsón vett gépe, amit nagy elánnal megvettek valakik, aztán rájöttek, hogy ehhez vagy kevesek, vagy kevés az idejük. Aztán nagy bukóval eladták itt. Ehhez rengetegszer végtelen idődnek kell lennie.
Szerintem aranyszabály, hogy ne akarj építeni semmit. Vegyél egy kicsit, tanulj meg repülni, ismerd meg. Aztán ez mellé vegyél egy kicsit jobbat és dettó. Ezek után építhetsz, ha már tudod mit, minek, miből és miért. De ezt már ezerszer leírtuk szerintem. Persze, mehetsz széllel szemben is, de abból elhiheted, hogy a legkevesebbszer sül ki jó dolog. Sokan pont azért hagyják abba, mert kiábrándulnak a hirtelen sikertelenség miatt az egészből, pedig csak nem jól kezdtek neki a dolognak. Ha máshogy indultak volna el, lehet, hogy elérték volna a céljaikat, amik semmiképpen sem azok lesznek, amiket így elsőre megálmodtál...
(Ez mehetne az egyes hsz-be, annyian írnak ide ilyen jellegű kommentet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Filmgyűjtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged