-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53593 üzenetére
Vegyél laptop adaptert. Én Lenovo 20v 6.75A vettem kettőt. Az egyik emlékezetem szerint 3500 másik 4000Ft volt. Jó múltkor itt kérdezgettem tud -e valaki BG ajánlatot. De nem jött válasz, így alaposan körülnéztem kínai webshopokban, de inkább nem vállaltam be. Mindegyiknél legalább egy rossz tapasztalat volt.
Ekkor gondoltam körül nézek itthon van -e eladó adapter. Korábban is IBM adaptert használtam, csak 16V, így gondoltam egy erősebb nem árt ugye a pákához is jobb egy magasabb fesszel bíró.
Persze megpróbálhatod LED adapterrel, csak fene tudja mikkel tud meglepni. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53506 üzenetére
Ilyen problémám nincs, bár amit feltettem a gépre nem Kínából van, hanem elég drága műszerhez volt (nem kínai), de én továbbra sem elégszem meg önmagában vele. Ja, ugye már írtam a felvetésem, hogy nagyobb sebességnél biza egymaga kevés?!
Nos, miután kisgépen nem a böhöm tömeggel bíró 1550mAh akkuval mentem nagyobb sebességgel földhöz közel és kaptam el egy kisebb buckát, amitől nagyon frankót perdült a gép és dobta le magáról az akkut. Az akkurögzítő strap már korábban elszakadt, így csak a dual lock volt. Szóval nem állja meg a helyét az a feltevés, hogy önmagában elég.
Ma jött meg a méteres 3M (ami tuti gagyi) még nem bontottam ki. Nem is kísérletezem vele míg van a jobbikból. -
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #53182 üzenetére
grat
amúgy több gépen láttam már ekkora antennákat. ezt direkt, hogy valami előnyt hozzon vagy csak nincs kedved vagdalni?
(#53190) SpydeR3412
látószög lesz kicsi sztem. nekem kertben babyhawk on 20 körül lehetett és már így is marha gyors volt, persze kis helyen
de az 150 fokos kamera legalább
amúgy kipróbáltam a szoba gépet, hát elég vad, nem így emlékeztem
anno out of box repültem babyhawk al bent és jó volt...bár ha bele gondolok, hogy azok fáradtabb akkuk voltak és gép is tán 20-25g al nehezebb volt
de jó lesz ez csak szokni kell nagyon -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #53108 üzenetére
Na, ők a másik fele!
Az a habosított műanyaghulladék indokoltnál 500%-al túlbiztosítva a védendő árút, aztán ragasztószalaggal alaposan körbetekerve, hogy ne is tudd kb hol lehet a csomagban a vásárolt eszköz, és elvágni sem mered, nehogy kárt tégy a termékben
Azonban, volt már olyan, hogy csak a nylon borítékban voltak apró csavarok, amik szerencsére nem szóródtak el útközben. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #53089 üzenetére
Flysky i6? Ott is van PPM váltás a menüben. Ha a PPM aktív akkor sok vevőből nem jön ki az iBUS és fordítva.
Nekem egyik iBUS / SBUS vevőmön sokáig kell nyomnom a bind gombot h átváltson iBUS / SBUS közt.Ja, vizibusz? Nekem volt olyan lap, ami vette az invertált iBUS jelet és volt olyan, ami nem. Ha van kedved nyomogathatod a vevőt, hátha átvált, de behozol megint egy bizonytalansági faktort.
BTW, PPM-en 8, iBUS-on 10 csatorna jön ki Flysky i6-al.
Eachine i6? Akkor biza 10CH patch nélkül nem fog kijönni 6-nál több csatorna.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #53089 üzenetére
A megoldás megvan, na ezzel csak holnap kínlódok
A videó ott kezdődik, hátha valaki ugyanebbe a hibába ütközik, a lényeg, hogy ami 3 forrpont van a motor 1 mellett az csak ppm-re, vagy frsky sbus-ra jó, nekem az uart3-ra kell kötni ibus-hoz. Gondolom ez mindenkine egyértelmű, nekem nem volt az
Valaki hozzáértő rákukkantana a videóra, hogy szerinte így rendben van-e? Abba a 6 pines csatiba bedugok egy 4 pineset a megfelelő sorrendben és azt kötöm rá a receiver-re. Gondolom nagyon elszúrni nem tudom, max kimérem, hogy tényleg a 4. adja-e az 5V-ot.
Valaki ezt írja:
I tried this method and it fried my board as soon as I plugged in lipo ! So I tried again with a other f4 I bought 2 and plugged it in fast and fried again but this one still works but no USB unless powered by lipo I switched to the 4 pin uart on the other side of the board and used port 1 and it works now !
Nem tudom ez hogy sikerülhetett.
-
varadigabor
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #52985 üzenetére
Köszi, jól esett a dicséret!
Az a vevő, hát igen. Csak azért vettem, mert másfél éve ősszel semmi más nem volt raktáron. Aztán gyorsan le is nyugdíjaztam.@FingR86 - a 22 in 1 stick egy hangkártya ami gyárilag mindent kiszűr a PPM jelen keresztül. Ezt viszi aztán át egy standard USB-s joystick vezérlőnek. A PC-n/mobilon/anyámkínján csak egy sima joystickot fogsz látni. lkristóf kartárs egy USB-s hangkártyát rendelt. Na, ahhoz kell egy progi, ami egy virtuális joystickot hoz létre a rendszernek a hangkártya bemenő jeléből. Ez a smartpropro plus. Vagy hogy hívják.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #52902 üzenetére
de átépiteni akarod! vagyis eloszor meg azt irtad...... most akkor nem! hanem hasznalni? értem én.... csak almodozol
teljesen felesleges a nagyobb gépek utan a 2x olyan dragabba belolni egy fillert is..... de amugy hiaba 110 azaz 100euro a emax babyhawk-r.... ha csak a torony es a motor használhato belolle.... a tobbi meg szemét lesz... nem most majd felév mulva
raadasul csak kell hozza vagy 6 aksi ez is vagy 50ejro....
ha esetleg megfogjak a gépet?.... raugrik még ezmegaz a motor meg a torony? az atcsuszik -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #52896 üzenetére
ezt mar irtam... irom meg1x...
jo cuccbol +runcammal akar vki 11xx gépet épiteni akkor
most alap a gofly 130-as vaz 15euro minden meretu prop fel megy ra!
emax motor es torony 90euro
micro swift vtx.el 40 euro
a tobbi meg TAV fuggo....leaderbol is lehet! 75ejroert egy kozepes minosegu motor es torony lesz..... a vaz megalkuvas szukebb es gyengebb gagyibb megoldas mit a gofly... vagy akcios torony 20-ert es akcios motor 25-ert..... de nem lesz olyan szép mint az emax cuccok.... es a minoseg???? az occobbal is lehet repkedni... azaz most meg repul remélem sac/kb 6 honapot (ezt a nyarat) kibirja..... ha többez akkor az a fonyeremény....
-
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #52896 üzenetére
Nahát, ezt nem is vettem észre, nekem a Foxeer van (rá is van írva), ezt bizony nem láttam, hogy a másik noname...De mindjárt beírom a cikkbe, mert ez lényeges infó, így viszont eléggé húzós az ára.
Na várjunk a hivatalos oldalon sincs ilyen vagy olyan kamera, csak BNF meg PNP. Nem az van, hogy a GB-n elírták a nevében és egyikben benne van, másikban meg nincs (mármint leírás szerint, nem igazából)?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #52888 üzenetére
Múltkor itt Szlovákiában kétszer elhúzott egy Phantom egy panel előtt. A fószert lefotózták, majd ráhívták a zsarukat. Még a JOJ TV is kiment és végigkérdezte a panellakókat. A legviccesebb egy mammer volt, aki szerint őt leste a drón a konyhaablakon keresztül, de mire kiment h elhajtsa, az addigra elrepült.
A média csinálja a hisztériát, bárhol is legyen. -
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #52893 üzenetére
Na várjunk, mi az hogy az alapban nem az van? Szerintem nincs olyan verzió, amiben nem Foxeer kamera van, legalábbis én nem tudok ilyen Emax Babyhawk-R-ről. Ha lenne hozzá 3 col és nem ilyen buta helyre raknák az ESR kondit (ami ugye modolható) és nem akarna repedni a bogárhát a csavartőnél, ami a kamerát fogja akkor igen.
Valójában ezek a motorok nagyon jók, ahogy jó a vezérlő, az ESC, meg úgy kb. benne minden, csak ilyen ostobaságokkal elrontották az összképet. De nagyon szép móka áttenni egy sokkal jobb vázba
-
DonDennis
senior tag
válasz
syler123 #52883 üzenetére
Hát ha vesz az ember 300+ ért egy drónt akkor igen egy idő után unalmassá tud válni, hogy a lakóhelyéről csak egy kis röpködésért elmenjen a közeli erődbe vagy mezőre, és nyilván szívesen vinné ki az ember a drónt a Margit-sziget vagy a Duna fölé, hogy szép képeket készítsen, és nyilván nem a Moszkva téren repkednék 5 méterre az emberek fölött. És erre utalt volna a kérdésem, hogy akik ilyen szinten esetleg repkednek bp-n, azoknak mi a tapasztalata a hatóságokkal. Mert ha marad a drónozzál a mezőn és az erdőben ahol senki nem lát, ahhoz azért szerintem drága hobbi 300+ ért.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #52824 üzenetére
azt még csak a szalonképesseket lattad van meg 3!
- teljessen alkatresz allapotben
- hianyzo motorral ami uton kinyabol
- egy leader bedobozolva...meretben vannak kulonbsegek meg motorban 6000/7000/7500/8500 kv na es a reteheto propellerekben...
ezekkel a tornyokkal is az van mint a nagyokkal.....
a leader gépben LEHET fullspeed van!? de az biztos hogy jobban nez ki szebbek a forrasztasok es mas cuccok vannak benne legalabb is raszitazva mint amit kulon vettem 20 ejroert most 25! [link]
mondjuk a Leader 120 az elso copy.... a kulon torony meg a 3dik copy....
jelenleg mukodik nem futottam cumira vele hogy mi lesz 2 ora mulva vagy 2nap vagy 2honap mulva??? Na az a zsakbamacska! vegyel inkabb emax tornyot 40 euroert remélhetoleg eredeti es minosegi?? [link]elolrol kezdenem nem vennek leader 120-ast!
gofly vaz, emax morotok es vaz.....de mosrmár ez van elrepkedek veluk...
-
twine
veterán
válasz
syler123 #52824 üzenetére
Juáááj...multkor indítottam egy hasonló lavinát, hogy "minek annyi gép"?!
Meg is kaptam a válaszokat, amiket felfogtam, és elfogadtam,de épp csak annyira mint az alapvetést, hogy különbözőek vagyunk, és sokszor másképp gondolkodunk...Nekem pld. már nagyon "beégett" a Taranishoz az M7 Hal Gimbal....
Pedig a repülésemet tuti nem befolyásolja, hiszen annyira zero a tapasztalatom,,,az eredeti gimbal is valszeg épp elég strapabíró, és érzékeny lenne számomra...De most nézd meg azokat a króm csíkokat,(ami az "alap" X7-en nincs) hát nem sokkal elegánsabb tőle a táv?
gyilkosító króm csíkok nélkül nem élet az élet...
iloveyou-iloveyou-iloveyouJó na,,,azért nehogy ennyire retardnak tartsatok, az alapvetés inkább az volt, hogy hozzászoktam a Phantom távjához, ami szerintem elég minőségi, bár lövésem nincs, "milyen szenzoros, milyen gaimbalos", és szerettem volna ha valami hasonló minőséget kapok a másik távnál is...
MIndezt tudás, és technikai alapozás nélkül...de "logikusan" megpróbálva kimaxolni az adott anyagi keretek között , adott eszközökből a lehetőségeket...A "kollégák" is kimaxolják a lehetőségeiket...mint a fagyisnál....
"két colosból kérnék kettőt, az ötösből meg hármat" -
syler123
veterán
-
Geller72
veterán
-
stefi81
tag
válasz
syler123 #51868 üzenetére
Nekem 4"-ban volt ugyanilyen vázam (kompletten vettem akciósan 68dolcsiba) és abban is ilyen led volt gyárilag, szóval belemegy.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #51717 üzenetére
"Bezzeg igen, az sp racing f3 az elpusztíthatatlan... Csak se osd semmi."
-Én ezt az SP Racing F3-at használom. Mégpedig a BG-ről!
. Egyrészt mert filléres cucc, a legtöbbször tizen eurókért jön, most éppen 18-ért jött eu expresszel. 0.78 eur volt a postaköltség. Mondjuk most ahogy nézem, nincs akció - amikor rendeltem, akkor pont volt.
Ebből én a deluxe-t szoktam rendelni. Az nem csak OSD képes, hanem sokkal,de sokkal többet is tud.
*35x35mm board, 30mm mounting holes.
* STM32F3 CPU.
* High-capacity Flash (Acro 6DOF and Deluxe 10DOF)
* MPU6050 Accelerometers and Gyroscopes
* MS5611 Barometer (Deluxe 10DOF)
* HMC5883 Compass (Deluxe 10DOF)
* MicroUSB socket.
* 4 x 4 pin JST-SH Socket (I2C, SWD, 2xuart)
* 2 x 8 pin JST-SH Socket (PPM, PWM, SERIAL RX, GPIO, ADC, 3V, 5V, GND)
* 8 x 3 pin though-holes for pin headers for ESC / Servo connections.
* 2 x 4 pin though-holes for the 2x serial ports .
* 2 x 2 pin though-holes for battery voltage and buzzer.Connect your OSD + SmartPort + SBus + GPS + LED Strip + Battery Monitoring + Sonar + 8 motors - all at the same time!
-Oneshot, Supports SBus, SumH, SumD, Spektrum1024/2048, XBus, PPM, PWM receivers....blablabla...
Arról, hogy mennyire bírja annyit, hogy még megvan a legelső és hibátlanul működik...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #51566 üzenetére
Hááát...
Elvileg GB rendezte a refundot (még nincs a számlámon a pénz, csak a PP oldalán látom), és ez így sem volt jó bolt:
refund:
Exchange rate 101,03 USD = 24 974 HUF
vásárlás:
Exchange rate 29 035 HUF = 103,83 USD
miközben 2 hónapot vártam (a semmire) köszönöm GearBest! -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #51561 üzenetére
Na, azért annyira nem merném rábízni. Annyira azért nem kapaszkodik az össze. Akkut lerázom ám!
Kínai 3M típust vettem, jó-jó, de azért csak arra bízni valamit...fape
Aki arra használja az... inkább nem írom lecsmat
Még nekem sem, de már itt van a kanyarban:
2018-01-14 10:19 Célországban feldolgozva / Processed in the destination countryMellesleg a BG-s csere multiméterem MT826 már szombaton "Belföldi feldolgozásra továbbítva" státuszt kapott, ráadásul előbb, mint a páka, de a postás csak a pákával állított be
Vagy nagy a csomagja (előzőt simán kihozta a postás) és autóval hozzák, vagy bedobnak szokás szerint egy cetlit, hogy menjek le érte, vagy itt barmolták el valahova a postán... -
-
ezoltan
tag
válasz
syler123 #51119 üzenetére
"Nem esik be olyan könnyen a fesz."
Hát...nem hinném hogy az Infinity 70c-s akksija olyan nagyon más kategóriában mozogna mint mondjuk a Tattu 75c-je,de utóbbit én még soha nem voltam képes zavarba hozni,sűrű punch-out-olgatással (ez így de szép szó) sem.
Ez a 110c ,főleg ennyiért így laikusként dögletesen bűzlik a kamuszagtól.... -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #51119 üzenetére
De amúgy ahhoz hogy beessen a fesz akár egy 70c s akkun, úgy is kell tolni neki mint egy őrült... Nemtom ki hogy repül itt, de kétlem hogy mindenkinek számítana ez.
ha meg a repülés vége felé való beesésről beszélünk akkor nem kell annyira meríteni. 3.5v alatt élesen beesik összes akku, 3v és 3.5 kötött alig van már benne pár mah. Ezt akár toltovel merités közben is meg lehet nézni.
Szal amíg valaki nem úgy repül mint egy állat, addig sztem ész nélkül hajtani a végtelen C s akkukat. Persze ilyen olcsón nem az, ezt csak általánosságban mondom és nem is csak neked(#51120) Jackal2
"kicsit" olcsóbb töltővel is lehet azt
-
kriszbon
őstag
-
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #50917 üzenetére
Így néz ki ha kész van:
Találtam most 3 dollár / akkuért egy szettet, pont jó ilyen kis 1S mikrokhoz, tud ennél valaki olcsóbb árat?
Az épített gépekkel sokkal több a szopás, mire rájössz valamire az fél nap. Szóval ez ugyanúgy igaz azokra is, ha nem még inkább, mert a száz helyről érkező alkatrészeknél lehet matekozni azon, hogy akkor most minek mivel van baja...
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #50914 üzenetére
Szerintem ez a szopni kell ki fog halni.
Ugyanúgy mint 2 éve még kamera platformot is építettek sokan, most meg már nem.
Amúgy is mi a nagy építés? 4 motort, camot, vtx-et, vevőt, bekötöd az all is one boardra és kész.
Én most armattan roosteren agyalok, 100k, megeri? Lehet nem lehet igen, de dobozból kiveszed es olyan gépet kapsz ami sokáig ki tud szolgálni. -
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #50914 üzenetére
Ez nem tetszik? Falcon CP 90 V2-é. Most páran ezzel nyomulunk és van mindenféle plate, 90, 110, 130 szóval azt raksz rá amit akarsz meg a canopy színre cserélgethető, meg felnyitható mint egy autó motorház teteje.
A QX95s-en pont nem kell tudnod szerelni, minden csatlakozóra van téve
Szerintem okos megoldás.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #50859 üzenetére
Most is van 15 euró körül, azt még lehet kuponozni is, vagy pontozni.
. Nekem is jött kettő még decemberben. Meg egy 1300-as. Az 1500-as, amit említettem, az 50C-s. Ha az nem elég, 17 körül van ebből induló árban a 70C-s. Ha azt nézem, hogy a 850-es is 15 euró ebből, akkor nem rossz ár érte.
.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #50837 üzenetére
racerstar moci másik néven. elég jó erőben van teszten, csak sok a minőségi panasz rá sajna. racerstaban instant csapágy cserét javasolnak, de volt akinek csapágy fészek sem stimmelt...agyaltam rajta, de vélül nem mertem venni, inkább vettem 2x annyiba emax 2306 ot, az elvileg egyben van
(#50841) AMDaZERG_1
nekem elég szűkös gépnem összeér vevő meg vtx02 és ezeket felváz zárja, nem volt vele bajom. nem tapogatom, de szaga nem volt szal nagyon meleg nem lehet
-
twine
veterán
válasz
syler123 #50695 üzenetére
2db 550-es 3s Infinity nekem dec.14 óta BG-ról "Order departed on flight from origin"...
Érdekes módon a hasonló időszakban rendelt GB-es r-xsr vevőm is ugyanezt mondja trackingre...
Pedig már baromira várom mindegyiket.. Kíváncsi leszek, pár nappal később rendeltem tattu akksit is, meg rotorokat tracking nélkül...tkn szúrom magam ha azok hamarabb jönnek meg...
A fent említett cuccoknál 7 nappal korábban ,tracking nélkül rendelt multimeter, karácsony előtt már megjött... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #50647 üzenetére
TS100 egyszerűen kakkancs. Természetesen sok gyártó termékei között van jó, és rossz. A hibák?! Leolvasztja a pákafejet (nem egy eset), a kijelző, vagy inkább a szoftver makkan meg, és még több más. Én is agyaltam egyen, de nekem főleg a pákavég jelent gondot. Annyival nem járok jobban, hogy megérje az extra költségeket. Nekem pont jó lenne ez a ma érkezett, ha működne. Tök kényelmes, és míg működött meggyőzött
Aztán a kis gyagya bedobta a törölközőt
Jelenleg egy 35W-os van, ami működik, de a kajakosabb vezetékekhez AWG12 elég satnya a 35W -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #50454 üzenetére
Ha csak 2S ben gondolkozol akkor minimimu a 120-as vagy akar a 130 vaz mert a 28xx vagy 30xx propellerekkel lesz jo a cucc es akkor lehet 6000nel nagyobb RPM moci is! Jol repul megy mint az allat ha tolom neki visit mint a diszno csak gyorsan kireppen a kamcsi tavjabol
hosszabbtavon a benne levo occo (28eu) board+4in1 [link] mennyire lesz tartos stabil??? erre nincs gari.... valamint hogy ha nagyon "profi" vagy akkor ki tud-e jol szolgalni....??? na ez a ket dolog ami kerdeses.... nekem az elso fontos a masodik.... nemigazan -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #50452 üzenetére
2S es KKQ100-as kamera vtx utan.... kinszenvedes hasznalni a leader fostaligajat... 25mw es kritikan aluli fenykezeles szinek etc... csak kenyszerbol repkedek 1-1et vele amig meg nem erkeznek a jobb cuccok hozza....
Lehet erdemesebb epiteni.... vannak akcios FC+4in1 motorok vazak... -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #50368 üzenetére
esetleg ilyen cucc?? vagy hasonlo? 8gramm! [link]
de szerintem felesleges szuttyogni pantozni gumizni ala valamit csak baztatja az embert....
esetleg aksira ragasztani valamit... amit nem kell mokolni minden aksi cserénél???
idegesito amugy.... fel az aksit aztan repűlés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest