-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #41599 üzenetére
Szerintem nem nehezebb leszállni, eleve én úgy szoktam lerakni, hogy lelassítok egy félkanyarral vagy máshogy, földközel, gáz csökkent, 10cm környékén gáz nulla, disarm. A disarm kinyírja az air-t is, mitől pattogna?
Nekem így vannak a kapcsolók:
3 állású felül stab, közép acro+air, alul csipogó
2 állás disarm / armhorizon módnak az égvilágon semmi értelmét nem látom. Soha nem kellett, párszor kipróbáltam, életveszélyes.
-
fape
senior tag
válasz
KaiotEch #41474 üzenetére
Most ünnep van náluk, 05.28-05.30, Dragon Boat Festival van.
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #41258 üzenetére
Acro-ban repülök már régóta. De különösképpen a nagyobb tempó nem vonz. 5"-al lehet kicsit hosszabb repidőm? Gondolom inkább még kevesebb az erősebb motorok miatt.
Nagyon agyalok az RD-210 és a Realacc x210 között. Utóbbi előnye hogy könnyű, jobb az alkatrészellátása, cserébe alig van hely bárminek, kb a kamerát sem lehet állítgatni, mert hozzáér az FC-hez.
Rd-210-nek meg az előnye egyrészt hogy nagyon tetszik, könnyen elférek benne, első építésnek könnyebb lenne. Akciókamerát oda teszem ahová akarom. Talán én is össze tudnám tenni. Nincs ezekhez egy fullos how to leírás? Tehát nem videó, hogy pontosan mit hova pl az x210-en. Abból meglenne a másik is.Amúgy szerintetek kell nekem a 30A-es ESC a Racerstar br2205 motorokhoz? Lehet totálisan felesleges.
-
maximilian4
addikt
válasz
KaiotEch #41253 üzenetére
Csak hogy ne érje meglepetés az embert. Persze az is lehet hogy átcsusszan, de inkább legyen pozitív irányú a meglepi.
Egyébként a GoPro lencsével nagyon meg vagyok elégedve, sokkal élvezetesebb így a repülés, jobban érzem a távolságokat, tereptárgyakat. A gyári kamera vázba gyűrű nélkül lehetett fókuszra betekerni, de én megcsiszoltam a gyűrűt finom recéjű vasreszelőn, így a vékony gyűrűvel tudom használni.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #41187 üzenetére
+1 a Freeridernek: a hangja ratyi, de élethű, a grafika is jó, elég jól beállítható, reális a kapuzás, erdőzés, viszont egy csomó dolog hiányzik belőle: PID, más drónok, szerelhetőség stb. A Recharged nagyon jól néz ki, csak rámentek a grafikára és nem ad semmi pluszt, inkább ilyen free ride jellegű a cucc.
Liftoff: tök jó lenne, ha a drón nem akarna felragadni mindenre, meg nem lenne ez a fura durability dolog, hogy pusztul a drón de még indig repül. Plusz ez az ütközés kezelés is szar, illetve nekem a sebességérzet fura még. Elvileg lassan megyek, mégis rohadt gyorsnak érezni. VIszont van multi meg hasonlók
Hotprops: minden értelemben szar, tróger hangok, zene, rossz fizika
DRL: egy bugos szeméthalmaz. Folyamatosan kiakad, fagy, pályák random úrjakezdődnek stb.
-
Minstrel
senior tag
-
duc
aktív tag
válasz
KaiotEch #41123 üzenetére
Beszarás. Lipo charge programmal a töltési ciklus végén a cellák azonos feszültségűek, rendesen csökkenti a töltőáramot ahogy közelíti a teljes töltést (imax b6 mini), kb 5 ciklus van az akksikban, nincsenek túlmerítve soha. Akkor tolok lipo balance programot, és legközelebb RTFM
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #41070 üzenetére
Nekem úgy is jó
Még meg is kell jönnie, nem rendeltem még meg, előtte tudni akartam, hogy van-e kit keresnem, ha elakadok / segítene összerakni, de akkor ezzel a részével úgy látom nem lesz gond
Amúgy csak én nem látok sok eltérést a sima és a pro x210 frame között? A simába van f3 boardos összeállítás, 2300kv-s motorokkal. Elvileg a 2600-os jobban melegszik, plusz nekem felesleges lenne.
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #41062 üzenetére
Aki fotós, videós múlttal rendelkezik, annak viszont igen nagy perspektíva változás.
Itt nyilván nem a repülés a lényeg, az akkor jó ha unalmas, mert az azt jelenti minden rendben ment.
Utánna sok sok munka, és kapsz egy olyan videót, amit lenyűgöző. Persze ez olyan mint a fotózás, a 100ezredik várfotó unalmas, ha amatőr csinálja, ha profi, akkor viszont biztos lesz benne valami ami miatt csak megnézed.
Elég megnézni pl Sándor Ötvös, vagy Marciart pár videóját.
Ha ezekben nem látsz semmit, akkor egyszerűen csak nem neked való, de pl szerintem lenyűgözőek.Az meg hogy juj felveszem a hegyet, hát valahol el kell kezdeni
-
kimista
aktív tag
válasz
szintén. nekem volt cx-20, de hamar meguntam (meg persze össze is tört)
tök jó volt eleinte, aztan mikor csak a rét maradt, onnantól nem volt izgi.. nem is tervezek több kamerás drónt venni. Talán a mavicot majd egyszer, de azt is csak alkalmi repülésre (nyaralás, utazások stb, nem hétköznapi/hétvégi reptetésekhez) -
Arti1
aktív tag
válasz
Még hogy a horgászatban nincs adrenalin... láttál már két horgászt, ahogy az egy szabad stégért küzdenek?
Meg nálunk a tóparton a horgászok többet vannak a sétány felé fordulva, mint a víz felé, állandóan a futó csajokon legeltetik a szemüket, húzhatja a hal a horgot
bár arra meg ott van a csipogós kapásjelző meg a nyeletőfék
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #41030 üzenetére
Korábban is írtam, hogy ez az akkura szállok le téma nem biztos hogy bejönne. Firefly q6 kamerát sem biztos hogy tudnám rögzíteni normálisan. Az rd-210 vázon lenne bőven hely mindennek. Meg hát hamarabb megúszom a sarcot ha kis darabokban rendelem. Ha valamire kell is fizetni nem az összesre.
Amennyi építős videót néztem szerintem össze tudnám rakni, Falcon plusz pdb-jén gyakoroltam a forrasztástDe tuti valami nem működne a végén, ezért lett volna jó, ha van belőle rtf, táv nélkül mondjuk. Meg persze kamera nélkül, mert az már van itthon.
Mennyiért szoktak vállalni ilyen építést?
Molnigee: Max thrust: 980G
Nem tud többet, mint egy átlagos 2205. Ehhez képest pedig túlárazott. Bár az jó dolog hogy RTF. -
Teréz Atya
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #40772 üzenetére
Köszi! Ez nagy segítség.
Én is a matek pdb-t nézegettem, de egyre gyakrabban olvasom, hogy elszáll az 5V ág, ami nekem pl kellene a kamerának, márha elindul a kamera 5V-al
FC-kkel az a baj hogy az hogy drágább nem biztos hogy jó, pl banggood lehet ugyanazt adja drágábban.
Teréz Atya:
Közben lehet hogy ugyanaz az alis csak olcsóbban, fene tudja
Mármint az F3.
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #40511 üzenetére
FrSky + Flysky táv? Soha nem fog menni!
Nonono! Ha emberünk az i6 PPM kimenetére ráköt egy multi protokoll transmittert, akkor simán mehet.
RCG-n egy emma97 nevű csaj(?) megcsinálta, állítólag a PPM miatti késés nem észrevehető.
Szóval nem lehetetlen, megoldható, mint körömreszelővel börtönből szabadulni. -
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #40229 üzenetére
Ő, hm, és láttad a gépet? full karbon-valami ötvözet canopy, amin belül van egy kialakított hely gopronak, meg az aksi is belül van védve.Gondolom a védelem volt a cél a gép tervezésekor. Ekkora súlyhoz meg nyilván kell a nagyobb aksi, nagyobb motor, nagyobb prop. Gyakorlatilag karcoláson kívül más sérülést nem tudsz okozni a gépnek.
-
Baku
aktív tag
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #40192 üzenetére
Azt a példa kedvéért írtam, alin van ezer féle 1$ környékén. Inkább az a kérdés hogy ennyi csak a dolgom? Rákötöm a recieverr 6-os csatornájára és kész?
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #40192 üzenetére
Várjatok, nekem jelenleg a channel 6 nincs bekötve.
Ha veszek egy ilyen buzzert, akkor csak rákötöm a recieverre és más dolgom nincs is, csak kapcsolgatom a ch6-ot a távon? Mert akkor ez lenne a legegyszerűbb, még forrasztanom sem kell ás jobb helyre is tudnám tenni a buzzert.
Ilyen esetben akkor nem kell kötnöm semmit az fc-re? Vagy maga a reciever nem tudja el látni táppal a buzzert? -
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39946 üzenetére
Még átrágom egy 100szor, aztán már más generáció lesz a motorokból, esc-ekből.Aki frissítene az új cleanflightra tegye nyugodtan, betöltve a régi pideket nem vettem észre nagy eltérést, ami jó, mert nem kell a nulláról beállítani a gépet. Persze most csak stabilizált módban, fpv nélkül próbálgattam. Acro módra kíváncsi leszek, de gondolom azzal sem lesz semmi gond.
ESC-eket kell ilyenkor újrakalibrálni, vagy nem érdekes, nincs köze a firmware frissítésnek hozzá?
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #39846 üzenetére
Jah egyébként csak azért, hogy totálisan széttrollkodjam a témát, egy mocskos bérenc vagyok, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez a kép:
ÉS MICSODA VÉLETLEN EGYBEESÉS? Nemrég tettem ki egy rc off-road autó tesztet. Na beindul a Chem-trail hívők összeesküvés elmélet gyára?
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #39846 üzenetére
Folyt köv. mert lejárt a 15 perc
és közben dolgozni kellett:
Erre egyébként még egy analógia eszembe jutott. Múltkor kerestem fülest, és megnéztem az összes nagy gyártót, ki mit ajánl, aztán elmentem a PH megfelelő topicjába. Tudjátok mivel kezdődik a nem ajánlott lista? AKG, Sennheiser. Miért? Mert az ár/érték aránya rossz. Jól szólnak, de ugyanúgy szól egy 6K-s Xiaomi In-Ear Pro HD mint egy 15-20K Sennheiser.
Szerintem ebből a videóból az a lényeg, hogy az Immersion/Fatshark akármilyen cuccokban is nagyjából ugyanaz van, csak SOKKAL jobban megcsinálják, így 32 csatornán tényleg 32 ember repülhet, sosem romlik el, meg a versenyen is elfogadják, meg szép jó és Diana hercegnőnek is ez van.
Neked ebből ezt kell levenned:
- ha nem számít a pénz, vedd azt amit Steele
- ha szponzorált vagy, és pénzt kapsz érte, akkor mond azt, ami a szponzornak jó
- ha egyik sem vagy de van viszonylag sok pénzed erre a hobbyra, vegyél 2-3 szart, csapd szét, majd ha ez megvan, vegyél egy közepesnél egyel drágább gépet, vagy építs: pl. Crusader GT200, vagy alkatrészekből: Foxeer TM25 adó, HS177 kamera, stb...Vagy várj egy fasza akcióra és vegyél úgy gépet mint én vettem az Emaxot, hogy elírták az árát ezért 30%-on megkapod.
Kaio: jó, azért van amit én sem vennék onnan (már
), pl. Eachine. De ha benne leszek a top 5 fizetett emberben drónos körökben, ígérem, hogy elmondom
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #39836 üzenetére
Én úgy éreztem gúnyosan, negatívan állítod be anélkül hogy hallottad volna mint mond.
Mi a negatív? Az én értelmezésemben te ezt mondod : ez a csávó azért ajánlja ezeket a dolgokat mert abból haszna van, ergo nem azért mert ezek tényleg jó cuccok, ergo át akar verni téged, ergo ez egy szemét simlis.Ez olyan mint ha nem látnál egy filmet, de véleményt nyilvánítalál róla.
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #39827 üzenetére
Árad belőletek a rossz indulat. Igazából nem mondja sehol hogy vegyél 130$-os alien vázat...
Úgy meg nyilatkozni hogy nem is láttad a videót... most mit mondjak, tipukus magyar szokás, hogy fikázzunk mindenkit, meg amikor az amatőr mindent jobban tud mint a profi... meg ragadjunk ki egy egy mondatot, emeljük ki a szövegkörnyezetből, és máris lehet ocsmárolni hogy hogy mer ilyet mondani.Szerintem korrekt dolgokat mond nagyon is, csak nem azt kell keresni mibe lehet belekötni, hanem azt hogy hol mond nagy igazságokat.
Ez olyan mintha én elmondanám hogy van egy wizim 40ért, meg szmcsi 20ért, meg 30K-ért aksi, meg táv, meg mit tuom én még, mi, vagy 150K az egész. Akkor már engem is lehet támadni, hogy hogy merem én ezt mondani, nincs mindenkinek ennyi pénze hobbira... mekkora köcsög vagyok már hogy ezt ajánlom bárkinek is, mikor amúgy feléből is össze lehet rakni.
Na mindegy, túlzásokba esek már én is, csak kicsit felment a pumpa. Meg kimenni se tudtam, elvonási tüneteim vannak
Elnézést ha valakit megbántottam volna, nem az volt a cél.
-
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39800 üzenetére
Nekem elég a véleményed is
Konkrétan a 170 fok az nekem rendben van, sokan ajánlották (mármint hogy gopro lencsénél nincs durva torzulás). Az hogy maga a Banggood-os gopro lencse jó minőségű-e az érdekelne. Másik ebay-es lencséhez viszonyítva pl. Ha elégedett voltál vele, az nekem elég, rendelem is.
Ráadásul Banggood-on is van 2 típus, elvileg mind a kettő jó hs1177-re.
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39795 üzenetére
Tökéletesen passzol, szép képet ad? Ez nem biztos hogy pont az a lencse, amit Joshua Bardwell linkelt és tesztelt. De amazonról nem szeretnék rendelni. Szerintetek? Az a baj hogy ezek utángyártottak és nagy eltérések lehetnek. Szeretnék a napokon belül rendelni a kamerához hogy időben megjöjjön.
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #39781 üzenetére
Jah, képre szerintem ezek nem sokban különböznek, nem tudom miben jobb egy hs1177-nel, nekem kellett az osd, meg 2.1-es lencsével is veheted, meg 2.3, 2.5-el is. Kép jó, dvr ott van a videóm között, nyilván szemcsibe, jobb, főleg hogy már van rendes antennám is azóta. Beállításokhoz még nem nyúltam, felét azt se tudom mi, szóval ennél még biztos lehet jobb is...
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39068 üzenetére
Áh ez már 280 dodó, ennyit nem szánok rá, a Realacc X210 kijön kamerával VTX-el mindennel is 170$-ból és most sokat mondtam. Lehet bepróbálkozok majd építéssel, előtte meg valami kacatot szétszedek és gyakorlom a forrasztást
Hány mm-es ónt érdemes vennem ? Banggod-on esetleg van normális?
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39065 üzenetére
Én a Falcon 180-at acroban használom és szépen szállok le, mondjuk nem úgy mint a vidikben szoktak, hogy lendületből hogy szépet boruljon a földön
Most nézem a Relacc x210 építős videót, kimondottan tetszikHasonló tudású gép egybeépítve mi az ami ajánlott? Nem tűnik hardcore-nak az összerakása, de simán hazavághatok valamit, ha pl összeérnek a gyönyörű forrasztásaim
Pláne a Flight controller-nél, ahol nagyon közel vannak a pontok amiket forrasztani kell és elég picik is.
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39050 üzenetére
Igazándiból a célom 1db normális gép építése, aminél már csak alkatrészpótlásra költök. Még a vázat sem döntöttem el, de a Martian 3-ra hajazót szeretnék, de mindenképpen olyat, ami egyrészt strapabíró, a vázat nem akarom cserélgetni. Az akkukat pedig tudom a tetejére fogatni, az nem jön be hogy az akkura kell leszállni. Plusz minden szépen elfér, vtx, reciever. Nézegettem, hogy közel 1kg-ot emelnek azok a motorok, nekem az bőven elég teljesítmény, ár / érték arányban nem rossz motorok.
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #39047 üzenetére
Köszi!
Egyébként kicserélve az ESC-et jobb összeállítás, mint a Wizard? Vagy nincs lényeges differencia? Mert kamerával, vtx-el mindennel együtt azért többre jön ki mint a Wizard.
Nem annyira ismerem ezeket a Racerstar cuccokat, legutóbb pont itt a fórumban írták, hogy 4 motorból kettőnek elég durva tengelyferdülése volt és rázott nem kicsit. -
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #38745 üzenetére
Köszi!
Le is vettem a 3-as kapcsolóról a Horizon módot, gondolom az nem fog kelleni, így egy kapcsolással válthatok angle és acro között. Mondjuk nem tudom hogy működik majd, ha mondjuk fejjel lefele áll a gép és visszaváltok angle mode-ra, akkor stabilizál-e rendesen, majd elválik. Még gyakorlok picit a szimulátorral, igaz csak x360 kontrollerrel, de így is kellett a fejlődés, valamit csak segít ez is.
-
Geller72
veterán
válasz
KaiotEch #38304 üzenetére
Mi a sok? A Racestar 30-asa 9 ercsi.
De most nézem, ebből a 20-as 6 euró körül van darabja. -
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #37729 üzenetére
Érdekes téma, remélem válaszolnak.
Konkrétan ez a "tárolási feszültség jobb az akkunak" bizonyított dolog? Vagy kb annyit ér, mint a lithium ionos akku állandó kisütése (full lemerítés), ami régen nagy divat volt.
Konkrétan voltak erről tesztek hogy xx darabot eltettek félévre tárolási feszen (3,8V környéke) XX db-ot pedig feltöltve?
Nekem van egy helim, van benne 1db akku (1s), mindig fullra töltöttem. Volt hogy fél évig nem használtam, rátettem töltőre, hozta az 5 perc repidőt, előtte sem volt sokkal több. Ezt sokszor eljátszottam, meguntam nyilván, de azóta is jó az akku, pedig full töltöttségen tettem el és már van ennek 1,5 éve hogy megvan. Náhány hónapja feltöltöttem, repültem vele, rendben van. Tudom 1s akkut ne hasonlítsak ezekhez a 3-4s ekhez, ez csak egy érdekes példa.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #37619 üzenetére
Charge Current: (0.1A-10.0A) x2
Charge Wattage: AC 100W DC 100Wx2
Discharge Current: (0.1A-5.0A) x2Ezt talaltam a manualban.
-
syler123
veterán
-
Vaze
őstag
válasz
KaiotEch #37586 üzenetére
Hat ez a ket akármi ami ossze tartja a vazat
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #37402 üzenetére
Köszi, értem, akkor csak az enyém nem világít. Mondjuk ezzel a 3 cellából kettő működik akkuval próbáltam, lemerült állapotban, de gondolom ezt azért meg kellene hajtania. Hát nagyon remélem a következő vtx nem füstöl el a szemem láttára... Mert ha nem tettem volna rá az antennát ezt megértem, melegedés, megsül, de itt ilyen nem volt.
Mondjuk szerintem az elejétől kezdve nem világított, erre emlékeznék szerintem.
-
Geller72
veterán
válasz
KaiotEch #37120 üzenetére
Az első H36-om még mindig megy. Pedig, atya ég, mennyi üzemóra lehet benne.
. Kihoztam egy E010-et hat akkuval. Hetente egy óra rep idő minimum van, de inkább kettő. A hatodik hete, és még csak jelei sem mutatkoznak, hogy baja lenne.
8520-as mocikat rendeltem, mert néhány QX-em azzal megy. Én a racestarokat a négy darabot valami 10 euró körül vettem.
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #37123 üzenetére
Nem tudom hogy passzolna-e. Árban rendben van, ennyit nem sajnálnék érte, akár meg is rendelném innen, ha jó hozzá. Lehet rá se menne az a fogaskerék ami az enyémen van
kimista: És ez működhet együtt a többi motorral vagy mindet kell cserélnem az esetleges teljesítménykülönbségek miatt?
-
syler123
veterán
válasz
KaiotEch #37120 üzenetére
Tényleg nem te írtad korábban hogy ebbe belemegy a Nihui u807 motor ezekbe?
duc: egy linket kaphatnék melyik motor ez? Biztos van olcsóbban is, mint amit én nézek.
Meg a bal hátsóhoz CW vagy CCW motor kell nekem? Maga a propeller ugye óra járásával ellentétesen mozog, de a motor meg fordítva, mert ilyen fogaskerékkel vannak összekötve. Tehát nem direct drive, mint a Falcon pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest