-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #39258 üzenetére
Úgy nézem, az is fontos változás, hogy ebben kamera is lesz, ami ugye a bogárból kimaradt (még), de a helye a kialakítása, a csatik mind megvannak. Tehát a világítás helyére szerintem ezt a kamot be lehetne tenni. Főleg, hogy erről már korábban volt is szó. Jah, és közben a "mi bogarunk" is 81 juró ákcióban. Plusz ugye a 4.7% vám és 27% jó kis magyar áfa.
. Meg a postának 2500, vagy a dhl-nek 4500.
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #39223 üzenetére
Nem tudom csak én vagyok annyira kezdő hogy bekapcsolva hagyom az auto Disarm funkciót ami a tetszőlegesen beállított idő után aktiválódik?
Így le van a gond az esetleg elfelejtett kar elhúzás aggodalomról.
Ha nem húzom el, pár sec után akkor is Disarm, meg ha lepotty akkor is.Ezt a gázkar le és nem állnak le a motorok, ezt repülés közben érted, vagy leszállás után?
Azt tudom hogy repülés közben az X251 motorja biztos leáll, a többiét még nem próbáltam így ki, csak ha lent van már.(#39226) vandor01:
Kezd értelmes formát ölteni a gépezet, valóban jól néz ki.
Kivéve a lábakat, amiket spec. én baromi randának tartok ilyen színekben.
Repidőd mennyi így vele? -
-
jFox
addikt
válasz
Allien #35872 üzenetére
Én vettem már ilyen Mixza kártyát.
Féltem tőle, mert nem ismertem, de egész jól bevált. Egy SQ8 kamerába raktam ami csak 720p-t tud 30fps-el, abban jól viselkedik. Bár még csak fejkamerának használtam. Rá akarom barkácsolni a H31-re. Majd tavasszal csinálok vele légi felvételt.
Ebben a hidegben lefagynak a rotorok. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #35830 üzenetére
Najovan, minimum savszelre gondoltam.Igy jar az aki meloszunetben forumozik, ahelyett hogy az agyat pihentetne.
De a calss 10-nel a 10MB/s minimum savszel, annyival mindenkepp mennie kell kulonben nem teljesiti a szabvanyt.
Az UHSI-nel meg valamit varialtak, valamivel engedekenyebb lett a szabvany, valami ilyet irt Abu. De itt kapcsolom le az agyam, mert kifolyik a fulemen. Ezt a hsz-t is mar 3X szerkesztem ujra, mert nem azt irom le, amit le akartam.Na zuhi, rakodas, alvas. Joccakat!
-
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #35287 üzenetére
ha jól értem két forduló lesz,jan 16 és jan 23. Akkor válnak majd aktívvá a beválltási lehetőségek, i want it.
ha a 1000 coinos fülbevalt nézted ki, akkor abból 30db-ot fognak kiosztani, szóval az első 30 klikkelő kapja meg.
én is gyűjtöm, de nem sok esélyt látok ezekre...syler123: láttam én is azt a vidit, hát távon van failsaif, nyilván beállítom betaflightban is ha nincs gyárilag, ez kb 1 perc
vevőt is be kell majd szerelni, buzzert is, antennát normálisan zsugorcsővel stb.
ezek egy délután megvannak.repülés hétvégén esélyes, hétközbe sötét van mir ráérek...
-
maximilian4
addikt
válasz
Allien #35238 üzenetére
Ezaz. Vagy szabályozzák valahogy? Mint a robogókban gyárilag 45-ös folytás. Magyaroknak fojtással adja majd csájná a drónokat.
Ez a 2 kiló meg 50 méter egyszerűen irreleváns egymáshoz viszonyítva. Illetve a magasság is irreleváns egymagában. Lassan bármelyik drón felrepül ilyen magasságokba.
-
syler123
veterán
válasz
Allien #35172 üzenetére
Elég 8 perc játékidő?
Nem a holdra akarom vinni, nem azért kell több akksi, hanem hogy kicsi tovább tartson a game. Mondjuk a h8s is tud gondolom egy 6 percet, szóval az már 14 perc. Utána meg remélem lesz hasonlóan jó brushless motoros gép, mint a falcon 180 hasonló árban.
-
syler123
veterán
válasz
Allien #35169 üzenetére
Megvárom hogy megjöjjön, aztán meglátom hogy kell e hozzá másik táv. Tudom hogy nem márkás az akksi amit írtam, de a 3db olcsóbbra jön ki, mint a Turnigyból 1. Itt meg ha lemerültem rakok bele egy másikat
Szerintem annyi ér ez az xk 250 hogy még akksira költsek, mert azért 8 perc repülés az semmi.
dudicukrasz: Ilyen alapon a H8 minire is ráhívhatják a rendőrt, szerintem az is felmegy 50m magasra, csak akarni kell.... Ez a törvény úgy ... ahogy van.
-
syler123
veterán
válasz
Allien #35166 üzenetére
Azt írták itt hogy megunom 1-2 hét alatt, ez igaz lehet? (Úgy tudom neked van ilyen géped, persze lehet már eladtad) Konkrétan ezért nem is vettem hozzá több akkut, ha tényleg 1-2 hét alatt megunnám, akkor eladom, nem veszek hozzá több akkut.
Miért ne inkább ezeket vegyem? 3-at kapok azon az áron, ami az általad linkeltnél csak a szállítás.
A Tarantula x6 távot ajánlják még nagyon az x250-hez, az 10 dodó környéke.
-
syler123
veterán
válasz
Allien #34411 üzenetére
Úgy érted max 70 dollárt ér? Tehát ne adjak érte 84 + 13 = 97 dollárt? Hol szokott ez 70 dodó lenni?
Mi más van ami ennyiért ajánlott? 100 dodónál többet nem szeretnék érte adni, max akksit, motort, propellert vennék hozzá később.
KaiotEch: De annyiért semmit sem kapok nemigaz? Mi a gond egyébként ezzel az xk 250-el? Vagy a probléma leginkább az hogy nem ezt kellene összetörnöm kezdőként?
-
virbo
csendes tag
válasz
Allien #34130 üzenetére
A falcon180-as 1500-as akksiját pont be lehet szuszakolni a tartóba.
Én próbáltam 9V-os elemmel, de amint kameraképet kap elkezd ki-be kapcsolgatni a monitor. A hangyamozi viszont megy... Az elemet megmérve valami 7V alá esik a feszkó, lehet nem a legmegfelelőbb (varta) elemet sikerült kiválasszam.
Másikkal még nem próbáltam mert szét van kapva a gép. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #33599 üzenetére
Kieg:
Sebességet úgy váltasz, hogy
- leszállsz és átnyomod, vagy
- nem a pöcköt próbálod lenyomni, hanem a gombócot alatta.Az utóbbi megoldás a flipre is.
Az S-FHSS protocol nem Futaba, legalábbis abban az értelemben nem, hogy nem licenszelt és nem zárt. Csak a Futaba kezdte el először használni azokban a távjaiban, aholl CC2500-as modulra váltottak az óccsósítás jegyében. Az FHSS csak annyit jelent, hogy Frequency Hopping Spread Spectrum. Az S-FHSS ennek egy variációja.
Ami valóban brandelt/lockolt Futaba, az a FASST, és a FASSTest. Ezeknél nem csak a protocol zárt, de speckó a modul is.
Az X250 tekintetében a fenti protocol-náciskodásnak semmi jelentősége nincs, mivel az minden reklám és felirat ellenére nyomokban sem tartalmaz FHSS-t, Nordic csippel és sima Wltoys protocollal megy, ezért jó hozzá minden Wltoys kompatibilis táv. -
virbo
csendes tag
válasz
Allien #32861 üzenetére
Ezt most nem értem...
Nálam anklt csúszka a lencse klt oldalát mozgatja. Van annyi játéka a rendszernek, hogy a két oldalt 2-3 mm-nyi különbséggel is lehet mozgatni. Ez nem lenne gond, mert a jobbos tart eléggé, a bal oldali viszont annyira laza, hogy egy picit megrázva a fejest elmozdul. Nyilván ha a fejeden van nem mozog.De tényleg, a plusz lencsét hova rakod?
-
Petyuska111
tag
válasz
Allien #32610 üzenetére
Nagymamák szvsz nem nagyon rendelnek drónt, de lehet tévedek... Inkább úgy gondolnám, hogy ez a relatíve fiatalabbak (40-50 alattiak) sportja, ők meg azért eligazodnak a neten, szaktanácsot fórumokban is kaphatnak, angolul is sokan makognak... Az átlagnép meg inkább hiperekben (Auchan, stb.) vásárol, de ez mit segít a modellboltokon? Nem igazán látom, hogy ki lehetne ezeknek az üzleteknek a vásárlóközönsége, akikből hosszabb távon meg tudnának élni. Én nem nyitnék most modellboltot, nem egy jövős szakma, na. Ha meg lenne ilyenem, ezerrel bezárnám. Ezzel együtt nincs bajom az ilyen üzletekkel, ha valakinek megéri a felárat, akkor hajrá! Virágozzék ezer virág... De jövője nincs, abban biztos vagyok.
-
elszabi
tag
válasz
Allien #32610 üzenetére
A hazai, hagyományos boltoknak egy bizonyos rétegben mindig meglesz a létjogosultsága. Azonban van egy tendencia, ami nem arra tart. Az irány ugyanis az, hogy a vásárlók egyre nagyobb része vásárol az olcsóbb forrásból, azaz külföldről.
Amit pedig leírtál némelyik bolt plusz szolgáltatásáról.. Ez egy jó megoldás. Hiszen így akár lehetne vásárlót bevonzani, megtartani... Ellenben ez is idő, munkaerő.. Vagyis megint csak plusz kiadás, ami emeli az árakat. Valamelyest szerencséje ezeknek a boltoknak, hogy a magyarok jelentős része nem tanult meg angolul. Így sokan még egy használati útmutatót sem tudnak értelmezni. Illetve nem tudnak végigvinni egy rendelést. Na, de mi lesz akkor, ha a kínaiak megcsinálják a webshopok teljes fordítását, kézikönyvekkel együtt? -
Petyuska111
tag
válasz
Allien #32598 üzenetére
Semmit nem érdemes magyar boltból venni. Ők is ugyanúgy kínából rendelik, sőt pont ugyanonnan, ahonnan bárki tud magának rendelni (Banggod, Gearbest, AliExpress). Sok modellbolt ki is írja a weblapján, hogy készlet nincs, beérkezési idő 20-30 nap is lehet...no comment...megrendeled náluk, ők megrendelik Kínából, aztán te meg fizetsz 2-szer annyit, mintha magad intézted volna. A magyar ár 1,5-2-szeres, miért is érne meg ennyit? Az olcsóbb gépek pl. Syma X5C, Nihui U807, vagy pláne a szobakopterek simán bejönnek vám nélkül, ha magadnak rendeled. Garancia? Ugyan már! Ezekkel a gépekkel nincs olyan gond, ami garis lenne (több mint 10 gépet rendeltem eddig, nulla hiba volt velük), a motorhibát, töréseket, stb. meg magyar boltban is esélytelen gariztatni, simán elhajtanak. Semmi, de semmi nem indokolja, hogy valaki belföldön vásároljon, legfeljebb a tudatlansága és a kényelemszeretete. De tényleg akkora dolog beregisztrálni a Paypal-ra, ami miatt megér dupla annyit fizetni? Nehogymár!
-
válasz
Allien #32598 üzenetére
Jó hát persze nyilván profittal kell dolgozzanak, de ugye nekünk jobban megfelelnek a kínai árak, igaz többet kell rá várni. Garanciális ügyintézés: Megírtam, hogy az egyik motor rossz a motoron, a visszaérkező levélben kérdezték melyik CW, vagy CCW, megírtam, másnap shipped. Valószínű itt is ilyen a garanciális ügyintézés..
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #32466 üzenetére
Annyi pénzt szerintem megér, én még picit drágábban vettem.
Igaz a külső része nem annyira jó minőségű mint amit a Walkerahoz adtak, de nem is olyan gépet szántak bele.
A belsőben meg van hely a kacatoknak, igaz ha viszed magaddal a terepen úgy sem kell töltő, de Imax+board azért beleférne, meg jó pár aksi.
A kedvedért belebiggyesztettem a gépet meg távot, még nincs eldöntve hogyan mit is pakolok bele.
A talpak alatt kicsit ki kell még vágnom mélyebbre, meg a táv vállrészénél a két kapcsolónál mert én szorosnak találom.
A kamera is elfér nekem így, mert alulra van felrakva. -
mobbo
senior tag
válasz
Allien #32024 üzenetére
help pls
esetleg valaki be tudja azonosítani ezt a prop-ot, hogy melyik gép propja jó hozzá?
gravit-nano-24ghz-quadrocopter propsköszi
-
elszabi
tag
válasz
Allien #31952 üzenetére
Allien: Nehogy azt hidd, hogy értenek hozzá azok, akik a válaszokat írják. Az esetek jelentős részében oltári nagy hülyeségeket szoktak válaszolni. Szóval jobban jársz, ha máshol nézel utána, nem ott kérdezel.
medvegy: Ez nem tudom, mi lehetett, de egyben óriási mázli. Annyira nincs még hideg, hogy ilyet kellene produkálnia. Szerintem kérdezz rá a DJI supportnál v. a hozzá köthető fórumon. Ha szinkronizálod az adott repülést, akkor talán el tudják érni az adatokat is, amiből többet meg tudnak majd mondani. De a log meg ott van az app mellett. Mentsd le, hogy biztosan meglegyen.
-
qqzs
őstag
válasz
Allien #31430 üzenetére
Nekem eddig mindig elfogadtak. csak gondolj bele van egy csomagjuk amihez tartozik egy szamla , tolem meg ugyanazt megkapjak , mi a gond? csak erdekesseg keppen irom, hogy sokszor ezt a szamlat a vamkezelo mar a feladaskor megkapja, mert elore elkuldik nekik emailben , konkret esetet tudokk DHL nel erdeklodtem tracking szam alapjan es o mondta hogy aszamla ott van de acsomag nincs. dhl meg neked is elkuldi aszamlat amit kapott akkor nem kell bg-tol kerni csak a postara kerul adolog
-
válasz
Allien #31434 üzenetére
Még annyiért is sok. Bár 30 körül annyiban lenne "reális"(de még az is sok), hogy igaz kisebb a frame, mint egy EF180-é, de közel ugyan azok vannak benne. Ott van a Qx90, ami ugyan ez csak brused motorral 17-ért. Na ezek a kis 2S-es brusless motorok nem lehetnek többe, mint 1000Ft/db. Ez a gép max 20 körül mehetne! Annyiért én is vennék, ha ki is nézne valahogy.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #31263 üzenetére
Most biztos hülyeséget beszélek, de szerintem nincs különbség, csak a betáp van fordítva. Szedtem szét SkyRC 1806-ost, de nem láttam benne kitüntetett forgási irányra utaló jelet.
Önzáró propoknál lehet némi probléma, de van az a ragasztó ami ott tartja a nut-ot...A DYS adatlapján sincs jele, hogy lenne külön cw/ccw.
A Cobra 2204-esek is csak egyfélék -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #31169 üzenetére
Beszéltam az EU forgalmazóval a Bugsyról (ő hívja így), szóval majd lesznek belsős infók a VV-ben
Más: miért utálok Aliexpressről rendelni (out of stock volt, persze mikor megvettem, nem látszott, ez vasárnap volt, azóta beszélgetünk):
ALI
"Hi, friend, thanks for your order.
But sorry the item is out of stock. Could you change to TAROT ZYX-OSD On-Screen-Display Video Overlay System? This's the link:https://www.aliexpress.com/store/product/Skya-flywheel-aluminum-alloy-puller-small-big/324500_914838838.html
We are waiting for your reply, thank you!
Best wishes.
HiModelUAV Technology Co.. Ltd."ÉN
"Dear HiModelUAV Technology Co.. Ltd.!
No it is not good for me. I have to get the original item because i dont have a Tarot XYZ flight controller.
Please refund the price.
Thank you very much"ALI
"Hi. Dear friend.
If you can change other products it is ok, if you don't change other products and want to cancel the order, now please you cancel your order, you can choose " I do not want this order ", it can quickly return the money to you, ok? We are waiting for your news. Thank you!
Best wishes.HiModelUAV Technology Co.. Ltd."
ÉN
"HiModelUAV Technology Co.. Ltd.
I have done it.
Have a nice day."ALI
"Hi, friend, thanks for your reply, could you change to other products? We are waiting for your reply, thank you! This is our store link:https://www.aliexpress.com/store/324500
Best wishes.
HiModelUAV Technology Co.. Ltd."ÉN
"Dear HimodelUAV!
No thank you, as i mentioned before i would like to get a full refund.
Thanks,"ALI
"Hi my friend. We told aliexpress. If you don't want to change other product, we will cancel the order and return the money to you asap.
Look forward to doing business with you next time, thank you!
Best wishes.HiModelUAV Technology Co.. Ltd."
Na most erre kéne válaszolnom.
Bazzeg, elsőre nem érthető hogy nem kell valami más??? -
virbo
csendes tag
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #30718 üzenetére
Na szóval, semmi különöset csak a gyári propellerek helyett [ilyeneket].
Nem sok minden változott, igaz a szeles idő miatt nem igazán tudtam tesztelgetni, talán kicsit jobban irányítható, de csak talán.
A közepét be kellett süllyeszteni, de a csavar talprészéből még így is le kellett csiszolni mert van benne belül letörés ahol nincs menet, és nem fogta volna eléggé.
De mint írtam nem igazán tesztelgettem a szél miatt. [link]
Másik fajtát akartam rárakni, ami még ezeknél is merevebb, csak azok akkor a Runnerra voltak felrakva. -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #30539 üzenetére
Ez egy orbitális kamu, 6000-ért. A Gens Ace új akksijai, amik 90C-sek 50 dollárba kerülnek, darabja. Az 15.000. Szerencsére nemsokára tesztelni fogom a Gens Ace Tattu akksijanak 3 képviselőjét, szóval meg tudom mondani mitől olyan híresek
De azért ha ez a 110 megvan a fele, már mindenki nagyon örülhet
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #29607 üzenetére
A Devo7 nem támogatott. Elvileg megoldható lenne, de a grafikus menü hiányában nehéz lenne kezelni, így senki nem kínlódott vele.
Ugyan abban az árkategóriában ott a 7E, ami kisebb, kevesebb gombbal érkezik és gyengébb a teljesítménye.
A gyengébb teljesítmény csak a gyári CIRF modult érinti (és unlockolható), az utólagos CC2500-ra, nRF-re, A7105-re nincs kihatással. 2 db plusz kapcsoló beépítése nem komoly pénz, és nem kell túl ügyesnek sem lenni hozzá, egyedül a poti beszerelését nem lehet megoldani.
Ha a D7E túl kicsi lenne, akkor ott a Devo10, ami helyből 3 csatornával, 2 potival több, nincs butítva a CIRF kimenő teljesítménye, és nem kell utólag gombokat sem szerelni rá. Igaz, kétszer annyiba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged