- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
-
vgyg
csendes tag
válasz
Jackal2 #16166 üzenetére
Sziasztok!
Visszakaptam a korábban kitárgyalt X-bee 3.5 drónt.
Kettő darab motort szeretnék vásárolni hozzá, ha valaki tudna segíteni, hogy mit, hol keressek.A motorja balra forog, fekete- fehér vezetékei vannak, átmérője 85 mm, hossza 20 mm, fogaskerék 11 fogas, 4 mm átmérővel. Hálózati töltővel kell tölteni, aminek hm... mondjuk B alakú nyílása van, hw952540p jelű aksi pörgeti.
Bangoodot már v.ki írta, de jobban szeretném gyorsan, mint olcsón, mivel a Syma-hoz rendelt aksik öt hét alatt nem értek ide.Előre is köszi a segítséget!
Ja! Talp is kellene. Képet csatoltam, szerintetek miben lehet még ilyen?
6,5 mm-re van a két stift, tőlük 0.5 mm-re a felfogatócsavarok.
.
.
.
.
A kép csatolása v.mi miatt nem megy majd megpróbálom a másik gépen. -
Bornie127
aktív tag
válasz
Jackal2 #17565 üzenetére
Usb töltőt már nem vennék, mert van B3AC, megvan már a B6 mini is, a para board meg most jön. Méghozzá azért, mert feljebblépés biztosan lesz majd, csak a mikor kérdéses. Szeretnék elég tapasztalatot szerezni irányítás terén és akkor építek egy kameraplatformot. Ahhoz meg kell az XT60 az ajánlásod szerint. Szóval majdnem minden van már
Az egész parabordos 1s töltés csak arra ment volna ki, hogy a 3*950mAh akksik töltési idejét az 1A helyett 2.7A-rel lerövidítsem.Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Jackal2 #17556 üzenetére
Azt tudom, hogy szükségem van rá, csak, hogy az 1S-hez van-e szükségem
Az is megvan, hogy nincs a boardon olyan csati. Hogy kössem össze? Van a JST XH kábelem, ez rámegy a boardra mintha 3 cellás lenne. A boardba belemegy a táp. aztán annyi?
Csak azért szeretném ebben a formában beüzemelni, mert nem csak hármat tudnék tölteni egyszerre. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #17508 üzenetére
Ugyanaz, felteve, ha nem cserelted Dark Edition Chaoli-ra. A mostani eszemmel amikor osszetortem az egyik Dromida-t mar nem varnek eredeti alkatreszre, hanem belemutenem az FCB-jet egy U807 testbe. Es fillerekbol gyakorolhatnam az ACRO-zast.
Varjunk, hiszen akar most is megtehetem.
Meh, megsem, brushedre egy ideig nem koltok. Most epp helitalpat keresek az X1-nek. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #17505 üzenetére
Allitolag a NihUi U807 burkolata tartosabb es mint tudjuk olcsobb mint az Alias-e, igy nem egy foszert lattam az RCGroups-on, akik fogtak magukat es nemes egyszeruseggel atmutottek a torott Alias-uk FCB-jet az U807 testebe es kaptak egy szinte torhetetlen, gyors, agilis kefes kvadkoptert. Nemes egyszeruseggel ez a tokeletes brushed kvadkopter.
-
Patics
tag
válasz
Jackal2 #17419 üzenetére
Sajnos budán nincs boltja, de én a csavarokat a szögkerben szoktam venni. Nekik biztosan van olyan ami kell neked és akár 1 db-ot is adnak. Bár én az összes imbuszos csavart lecseréltem, mivel egy rakás sz@r. Azok az apró imbuszok mindig beleszakadnak és akkor lehet hornyosra marni.. így én csak csillaghornyosokat használok... És persze nem neten rendelek, hanem személyesen a boltban válogatok, igaz a XX.k-i bolttól pár utcányira lakom...
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #17344 üzenetére
Medvegy, Jackal2: köszönöm.
A forrófejű akksinál nincs mérhető feszültség egészen addig, amíg ki nem hűl és pihen egy kicsit, utána viszont ha feltöltöm, ugyanannyit lehet repülni vele, mint a nem forrósodó, mérhető feszültségű másikkal. Remélem, ha nem feltöltve tárolom, nem jut eszébe magától forrósodni állásában, vagy kigyulladni...
(Pénzkazetta is van már, abban tárolom, töltöm őket, biztos ami biztos...)
Megérkezett már kétféle csipogó is, az eltűnős meg az akksi merülős, de azokat az X5C-re terveztem, ha egyszer végre ideér majd...
Ezt a csipogót forrasztás nélkül fel lehet tenni X5C-re? Képek alapján hasonlít a csatlakozója az X5C kamera csatlakozójára. Használ valaki ilyent? -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #17328 üzenetére
Hát annyiért nem, de rádobnám ami kell még
x380 + gimbal + gitup + fpv adó, vevő + 7" monitor, b6 mini táppal, dji prop 2 szet, + aksi úton van már
100-120ért már elgondolkoznék hogy megváljak tőle
pedig szeretem, csak néha küzdeni kell vele.
Amúgy a legjobb üresen csapatni vele, lehet kéne egy racer is nekem? Mondjuk egy x251?
Amikor hozzám közel full tempóban nyomok vele egy éles kanyart, olyan hangja van hogy kiráz a hideg. Olyan ogrés tudodLehet rakni kellene rá egy kis fpv camot, két aksival már egy órát tudok menni vele
-
mirci18
addikt
válasz
Jackal2 #17311 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Akkor ezek szerint élő képes drón 20 e ft alatt nincs.
Akkor maximum a sima kamerásat ami csak felvesz van értelme megvenni ami élő képet nem tud.
Az az igazság hogy az élőkép jobban érdekelt volna de ha csak felvenne a gép az is valami.
20 e ft-nál első körben többet nem szeretnék rá szánni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #17290 üzenetére
A JJRC X1-ben az a jo h FPV-ben ki merem huzatni maxra. Istenigazabol nem yaw lagje van. A pid nincs jol beallitva - olyan, amikor a nighthawk elejere vagy hatuljara teszel tul sok sulyt. Es ugy tunik valami gyengusz az FCB, mert szelben, sok inputnal ugy tunik, higy atlagol es dob valami outputot. Meg elegge robotosan mozog.
FPV-ben sokkal konnyeb iranyitani, viszont meg kell szokni, hogy amikor filozofal, h mi legyen magassagot veszit. Ez gazfroccsel orvosolhato. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #17273 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a UK-be ingyenes, nekünk meg vagy az, vagy nem.
Én az enyémet 37USD-n vettem, az valóban free volt.
Egyébként úgy vettem észre, hogy ha átléped a 100USD-t, akkor M.O.-ra is ingyen jön, akár írt postát, akár nem. Ez nem biztos, hogy törvényszerű, de már EU 3 rendelésél is így jártam. -
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #17273 üzenetére
Nem tudom, mit kell ezen felháborodni, ilyenek, ennyi. Az ingyen posta pont ugyanennyire átverés, nem létezik, hogy valamit ingyen hozzanak a föld túlsó oldaláról.
Ugyanez, mikor jön a felháborodás a reklamációkra kapott sablon válaszokkal kapcsolatban. Náluk ez a menet, szépen mosolyogva végig kell játszani oszt kész.
Amúgy nekem simán sikerült kosárba rakni nulla postaköltséggel reggel is, délután is. -
medvegy
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #17226 üzenetére
Basszus, nem azzal kezdtem, hogy NEM a vízállóság miatt ajánlom? Ti meg azóta is ezen pattogtok...
Belül nincs benne semmi különös, legalábbis nem látszik. Az FCB lehet, hogy kezelve van, de a motorok biztos nem. Ettől függetlenül esőben meg hóban is nyugodtan lehetett vele ökörködni egész télen.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem esik le 3 lépésről, és stabil. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #17189 üzenetére
De, ha ugyan olyan típusú a kamera, mint pl az X250-n, akkor nem ér semmit se! Pontosabban, NEM kamera platformra.
Mivel, a kamera egy "juk" kamera, minősége max arra jó, hogy lássad, merre vagy, merre van az "előre". De, egy naplementét videózni hiú ábránd, gimbal nélkül meg ráadásul hányingerkeltő lenne.
Mondjuk, az X251-n annyit látni, hogy a műanyag akksi tartó leszedhető, így lehet esetleg nagyobb akksi, vagy, gumi alátétet felrakni hosszabb csavarokkal. Esetleg, mivel valszeg kör a profilja a karbon lábnak, így elképzelhető, hogy lehet cserélni hosszabbra is, akár enyhe ívvel is. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #17194 üzenetére
Hm hát, nem kerül annyiba mint a standard, de ha most kezdeném azt venném
Gép 60-70, gimbal 20, fpv + kijelző 20-30?, kamera 35. 140-150...Kamera színei, hát vividen van, utólag van rajta egy kis effekt, meg kis contrast. A nap nem sütött csak az első helyszínen. Egyszer csinálok majd lehet egy tesztet, van dslr gépem, canon 700d, össze lehetne vetni.
kimista: gimbalon van, amin tudnék dőlést állítani a távról, de ha be van kötve a kábele, akkor valamiért nem pontos a gimbal, pl ha előre megindulok akkor felfelé néz aztán beáll persze, mitha túl sokat rántana vissza. Nem tudom lehet máshogy kellene beállítani ilyenkor? Ezért egyenlőre ki van kötve.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #17186 üzenetére
Szerintem a brushed gepeknek meg van ertelme a CX-10 / H8 mini es U807 meretkategoriaban. Nem nagyon szeretnek egy kezdot JJRC X1-el latni.
Brushed gepeknel tovabbi gond lehet, hogy nyitottak a motorok, ha bele kerul valami dzsuva, a gazdi meg lusta, konnyen kinyirodhat a motor.
Elony, hogy hatalmasat estek a brushless motor arak. Amikor tavaly aprilisban belecsoppentem a Dromida-zasba, akkor meg egy brushless motor jo 20 dollar folott volt. Most mennyi a BG-n egy 2204? 7-8 dolcsi?
Vegre standard propellerek! Jobb minoseguek es olcsobbak, mint a kis gepeknel kaphatok. Az MJX X600 egyik propellere szo szerint elrepult, mert megtort a debil felfogatasnal, ugyanis az oldalan egy hangyaf*nyi csavar tartja. Meg az is poen, hogy 5 dolcsiert veszek 10 par kingkong propot. Multkor vegigkopogtattam a kapufa tetejet, csilingelt mint a szancsengo. Leszalltam, es semmi. Hamondom, ez milyen urtechnikaval keszult.
Az U807-nel 5 dolcsiert 6 par propellert kapunk.
Igen, tamogatom a brushless erat, de kezdoknek mindenkeppen brushed gepet fogok javasolni.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #17173 üzenetére
Azért ez nem egyértelmű még (számomra). Kellene egy kamera platform is talán. Az lenne a legjobb, ha egy kefés drónt át lehetne szerelni brushlessre. Anno pl az MJX F47-t is, megy az F46-t is át lehetett szerelni gyári cuccal. nem volt olcsó, de az egy dolog. Tehát, kellene egy vezérlő ESC-kkel, meg ugye a motorkészlet.
-
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Jackal2 #17069 üzenetére
Repültem vele egy akksit. Sokkal erősebb mint a Syma :-) Jobban bejön az irányítása is, a távja viszont nem annyira bejövős. Eséseket jól bírja.
Lassan viszont favágás, kell az a mini :-) nagyon felköltözött a fára.
Azt mondja a párom, tegyük ki az udvarra a távot, meg akksikat, hátha megéhezik, lejön érte, és akkor elkapjuk. Mondom neki, hülye vagy. -
Bornie127
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #17048 üzenetére
Az amik vazze, azok tudnak!
Van ugye a 0.55lbs-hez kötött választóvíz a regisztráció kapcsán.
Ott úgy néz ki, értik, hogy ha azt akarják, hogy a nép be is tartsa a szabályokat, akkor azt úgy kell megfogalmazni, hogy az uccsó redneck is megércse:
FAA's UAS Registration FAQ: "Two sticks of butter weigh 0.5lbs" -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #17045 üzenetére
Hehe, en mar tegnap megmondtam, hogy fognak reagalni. Sajnos igazam lett.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #16991 üzenetére
Nem is az utasszállítótol félek, hanem pl kint voltam a modell pályán, és kb 50-100 méter magasan ott jött egy kis gép szinte a semmiből felbukkanva, én meg ott voltam nem messze tőle ugye fpv vel. Hát eléggé betojtam, nem volt necces helyzet, de akár lehetett volna is. Bár nem tudom egy ilyen ütközés mit okozna egy két személyes kis gépben.
-
-
-
4m@15
tag
válasz
Jackal2 #16835 üzenetére
Sokat olvasva a blogokat, hazaiakat és persze az RCGroup fórumot is olvasgatva megszületett a verdiktem. A legolcsóbb, legfapadosabb, de szerelhető és szerethető kis H8 lesz az én kopterem. Kezdetnek veszek belőle kettőt, meg a H8S-re is benevezek. Hozzá a kis hordozó koffert és jó sok alkatrészt is berendelek. Majd meglátom mire jutok ezzel a hobbival, illetve mit tudok rá heftölni itthon.
Köszönöm a segítségeket
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16836 üzenetére
LG G3 mobilt hasznalok OTG kabellal es ez-gui ground station-el. A NightHawk siman megy vele. Ha a Falcon-ba szerzel BT modult, akkor nem is kell kabeloznod, BT-n keresztul bizgeralhatod, meg telemetriazhatsz, meg minden. Sajnos fajabb ficsorokhoz meg kell venni a teljes verziot, de egesz emberi aron van. PID-et az ingyenesben is ki tudtam olvasni / allitani.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Jackal2 #16836 üzenetére
Én inkább ajánlanék egy thinkpad x200(s)/x201(s)-et.
Kb 20e-től ki lehet fogni egyet, HDD csere egy csavar, RAM csere 2 csavar, matt kijelző.
Kis akkuval könnyű, kb A4 lap méretű, nagy akkuval ~8-9 óra üzemidő. Általában win7 pro matrica az alján...
Én egy x200s-t használok évek óta, tehát saját tapasztalat.Más: Mi a helyzet akkor a JJRC X1-el?
Most 75$-ért tudnék egyet venni, de akkor milyen hibája is van? Tudna valaki írni saját tapasztalatot? Egy xk x250 helyett venném... -
4m@15
tag
válasz
Jackal2 #16830 üzenetére
Arra gondoltam, hogy veszek egy FrSky X9D-t és így mellé az Eachine-t. Később is el tudok lenni azzal a távval, sőt az tökéletes mindenre.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy a 250-nes Banggood márkában tudok-e más motort, akkumulátort tenni. Ne legyek bezárva csak abba a márkába, az zavarna kicsit még a tanuló fázisban is.
Ezek az olcsó drónok valamiért nem tetszenek. Amikor anno modellezni kezdtem akkor is beleugrottam egy komolyabb Serpent On-Roadba.
Köszönöm a válaszod
-
Patics
tag
válasz
Jackal2 #16803 üzenetére
Drónra létezik "tanulókeret"? Ja a propikra van, de a leszállótalpakra? Én mindig tanulókerettel kezdtem, készítettem 10-es múa csőből, kétszer fél/egy méteres Xet, a végén nagy habszivacs gömbökkel és felkötegelőztem a talpakra. Aztán ha borult, ez megvédte. Sokszor tört is, de gép megúszta.
Lehet ha kész lesz a racerem, azt is tanulókerettel kezdem reptetni...
Mindjárt linkelek is videot róla.. ha megtalálom... A v686-om egyim motorja nem hajlandó elindulni így most repszünet van ...
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16796 üzenetére
Lehet, hogy jobb az anyaga, de ettől még pl az X250 is egy hobbi fosadék. (sorry a megfogalmazásért) Lehet, hogy maga a gép nem rossz, de a távja az ortopéd. Főleg, ha rajta a monitor, de ugye anélkül meg minek?
Egy darab csavart lespúroltak róla, hogy a nyakba akasztót be lehessen akasztani, ne essen ki az ember keziből. FAkklol.
Mondjuk, most tervezem az X250 mezőgazdasági használatra. Dugványozáshoz rendeltem ilyentet:
[link] -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16790 üzenetére
En meg a 90+ kilommal raestem az U807-re es semmije sem torott el.
Amugy az MJX-ek olyan anaygbol vannak, hogy ugy TUNIK, hogy tartos a vazuk. Azonban az elso erosebb utkozesnel atomjaikra hullanak.
Szerintem az X400-bol epits egy FPV frankendront. Vaz pl. polikarbonat vagy nyomtatott, ha eltorik faragsz ujat. Talan Szacsee beszelt rola h neki van valami torhetetlen csodaanyagja.
Vagy a klasszikus Ladybird style: kozepen muanyag bolcso, ratuzve 4 karbon vagy bambusz rud. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16755 üzenetére
Na ja. Akkor lehet, hogy jobban járok egy óránál, amit rá fúrok a távvezérlőre.
Az nekem nem pálya, amit a P3-l lehet csinálni, főleg mert nem fogok kiadni jelenleg legalábbis 400E-t érte (sok kis bizbasz kiegészítővel akksikkal együtt lenne annyi tutira). Sajna, az XK250 kamerája szar. A rögzítése műanyag pöcök, még esély sincsen gimballra szerelni. Ráadásul lefele néz, ha kiakasztom a hátsó pecket jön a rezgés effekt.
Arra jó max, hogy ha pánik van, az orientációt azért be tudom lőni rajta. Balcsinál is volt egy pillanat, amikor megtolta a szél a part felé. De, tudtam, hogy NEM szabad pánikolni.
Sikerült a part menti fákat kikerülni, majd rendeztem soraimat, és újra támadásba lendültem.
Ettől függetlenül, élveztem minden percét. Ami vicc vótt, hogy a P3-s szerda este reptetett egy kanyart, a másik csapat meg szerda du. amíg szét nem törték a vázukat. Nyomtatták 3D-s nyomtatóval.
Én meg kireptettem 5 akkut, ebből egyet este.
Csütörtökön pl azzal kezdte a P3-s, hogy fú a szél. Mondom, ez engem nem zavar.
A másik csapat meg elkezdi, hogy össze fogom törni a gépet. Mondom, kizárt, mert max fürödni fog.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16749 üzenetére
Van olyan "hobby" kategóriás drón, ami telemetriás (100-150 dodó között)? Legalább az akku üzem idejét vissza küldi valahogyan? Vagy, ez csak a nagyobb, és/vagy külön épített cuccokra jellemző? Szerda-csütörtök Balatonnál voltam, és reptettem az XK X250-t. Brutál jó volt. Viszont, volt ott egy fantom 3-s is (advanced vagy melyik).
Igaz, az már nem szórakoztató, mert csak nyomkodja az ember a tableten, hogy ide repülj, és a birka oda repül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged