- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #63102 üzenetére
"de szerintem a snapper nem nagy előrelépés a brushed vonalhoz képest."
-Az attól függ. Lassan annyiba adják a 8520-at, és lassan olyan olcsón a 19kkv-s 0703-at, hogy bizony jobban megéri az utóbbi. Ha mást nem nézek, akkor csak az élettartamot. A BC-nél ráadásul már 16 euró az FC hozzá. (F4) Nemrég 25 volt a kevés fc még, amelyik kicsit fejlettebb volt, usb slottal, stb. Talán úgy mondanám, hogy a kefés vonal is sokat fejlődött, de annak kb ennyi a vége, ahol most tart. Azért egy 716-os kefésnél lényegesen jobban viselkedik az 1s-es 0703-as 19kkv-s cucc. Arról nem beszélve, hogy ha a kamera is rajta van, az a 260-as akku nem nagy repidőt ad, és nem is olyan virgonc a gép. A Snappernek meg sem kottyan az az akku és a kamera) Ha a tanulási szinteket nézzük, nem rossz ez a vonal. Ha mindenki hajlandó lenne végigcsinálni, lényegesen egyszerűbb és olcsóbb lenne mindenkinek.
Egy kefés gép, 5-6 db 450-es akkukkal (8520 pl) kompletten, saját távval (azt azért sem számolom, mert gyakorlatilag a későbbiekben is jó lesz mindegyik géphez) cca. 50 euró, az 1s-es kefés meg 100. A 2s-es 0802-es több lesz egy picivel.
Ez szerintem egy jó belépő szint árban. Onnan feljebb úgy is minden lényegesen húzósabb lesz, ahogy a cucc komolyabb lesz. Én nemrég számoltam ki, hogy mondjuk a 3"-os, 5"-os (vagy 6"-os) gép mennyiben áll meg tartalék alkatrészekkel és 6 db akkuval együtt. Szép számok jöttek ki.
. Akár stock, akár épített gépről van szó.
-
durkonorbi
tag
válasz
syler123 #63091 üzenetére
Koszonom, most elso koron tartalek alkatreszkent vettem egy masik komplett kis gepet (3300Ft volt ugye)... De aksiban kellene a több/jobb... Irtad, hogy a HV akku hamarabb tonkremegy, de mennyivel (van ra valami iranyado ciklusszam)?
...a boldclash amugy mennyiert szallit?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
syler123 #63094 üzenetére
iA6-ot adtak a távhoz, utána pedig gyorsan kellett a pótlás és nem volt időm kutakodni, ezért lett iA6B. Azt olvastam róla több helyen, hogy sokkal jobb és alig drágább az iA6-nál, illetve a táv (FS-i6) firmware frissítése után 10-14 csatornát is tud kezelni. Szóval ezért
A böszme mérete nekem sem tetszik, de valahova eddig is el tudtam dugni
Az X6B-t tudod ajánlani saját tapasztalat alapján?
(#63093) Geller72
Köszi a tanácsot neked is -
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #62854 üzenetére
Épp akciózza a BG a GNB XT30 csatis 80/160C-s 300mAh-s HV 2s akkukat
. Árban pont ott van, ahol 2 db 1s akku lenne.
. Amúgy van 10%-os akció is éppen. De 4 db-nál ad 20%-ot, 2-nél 15%-ot.
Az EV200 és a Trashcan is éppen akcióban van, bár az EV200 még így is sok. A Trashcan még mindig preorder csak, de lassan beáll az ára is.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #62851 üzenetére
A hetes snapi fc-je 10A-t tud elvileg. De ez az FC nem csak ebben a gépben van, ráadásul ezt is külön - nem snapi fc-ként is - meg lehet venni. Gomdolkodtam én is 2s-ben, de a plusz súly ha nem is venné el a plusz kraftot, de beljebb nem lennék vele. Akkor meg minek? Kicsivel nehezebb motorok, kicsivel nehezebb (rosszabb esetben két) akksi...kicsit nehezebb/más váz.
A snapiből a hetes szerintem sokkal jobb, mint a kisebb tesója. Csak azért tartom meg a kefés gépeket mellette, mert még van egy marék motorom hozzá. Ha azok elfogynak, elengedem.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #62840 üzenetére
A BoldClash cuccok elég jók.
Azon az fc-n elég kicsi az ampertűrés a többi gyártóhoz képest. Bár állítólag bőven elég az is, főleg ha a 15kkv-s mocit veszed hozzá. Nem tudom mit szeretnél a géppel, nekem a 16/19kkv kevés volt, ezért 22kkv-val használtam a Snappert.
Arra figyelj, hogy ez a váz csak BoldClash motorokhoz jó, a többiekhez faragni kell. -
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #62642 üzenetére
Nem próbáltam állítani semmit, mert eddig az F3 vezérlőimnél majdnem mindig jó volt a gyári beállítás az én repülési módjaimhoz.
Próbálkoztam már párszor Acro móddal, de én Horizon módot szoktam használni.
Jut eszembe, hogy nem csak Acro módra hasonlít, hanem mintha Horizon módot kapkodva hirtelen csinálnád, csak ennél ehhez alig kell hozzáérni a karhoz.
Horizon-ban fel meg le is szoktam szállni, és azért leszálláskor finoman kell vele bánni , de ez annál sokkal rosszabb.Valószínű megpróbálom azt a beállítás módosítást amit írsz, mert ez így katasztrófa.
Frissebb BF azért nem került rá mert ezt írják hozzá, na meg a többi Rendes F3 vezérlőimnél ezek mindig jók voltak.
-
ezoltan
tag
válasz
syler123 #62582 üzenetére
Így van...
Nyilván egy komolyabb távval összehasonlítva ég és föld a különbség,de a célnak tökéletesen megfelel,én maximálisan elégedett voltam vele.
A használat utolsó időszakában kezdte el,hogy a jobbos stick centere "elmászott",és rendszerint azzal kellett kezdenem a repülést az adott napon,hogy pár másodpercig "pöcögtetve" helyre ráztam.
Valószínűleg egy tisztítás megszüntette volna a jelenséget,mert egyébként hibátlanul üzemelt. -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #62472 üzenetére
tenyleg szép megoldas de elkezdem osszeadogatni akkor már 20e nél jarunk és a "D"-és verzio meg 24-25e ft zsirujjonan.... hiaba is tartos szemcsi azert ez is fogyoeszkoz mint a dronozashoz valo cuccok 80%! ha tenyleg hasznalod nap mint nap repulsz akkor egy szezon marc-oktober szép lassan elkopik amortizálodik pl a szemcsibe kell aksi esetleg 1-2 uj gomb
.....és lehet venni elolrol szinte mindent aksik szemcsi dronok.... ha meg torod is a technikat akkor mar aprilisban lehet potolni
persze ha csak heti 1x vagy kevesebbet repul az ember akkor orokélet+1nap
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
syler123 #62472 üzenetére
Igen, a Pro DVR megy rá. Kívülről akarom ráragasztani, a kábeleket pedig az egyik gomb helyén vezetném át. Jó a videó, köszi! Megnézem alaposabban is, lehet valami hasonló megoldás kézenfekvőbb lenne
A telefonos felvételt elvetettem, mert mikor néztem még sokkal drágább volt (vagy a Pro DVR akciós?
).
-
ezoltan
tag
válasz
syler123 #62434 üzenetére
Igen,én már próbáltam.
Amennyiben agyban el tudsz vonatkoztatni az autó mozgásától,semmiben nem más mint a normál fpv reptetés.Van olyan ismerősöm akinek le kell ülnie reptetés közben mert különben ellépked,elmozog.
Ezzel nem lehet mit kezdeni,szerintem körülbelül olyan,mint egy számítógépes játék esetében,van aki elszédül közben és nem bírja huzamosabb ideig.
Szerencsémre én teljesen el tudok vonatkoztatni,és mondjuk nem okoz gondot fpv közben az irányított Triple Feed antenna miatt folyamatosan lekövetni a gép mozgását amennyiben szükséges.
Nyugodtan,lassan mozgó jármű esetén nem hinném hogy bárkinek,aki szemüveggel repül,problémát jelentene.
A hideggel kapcsolatban: én folyamatosan repülök sokszor mínuszokban,finoman közlekedve alig veszek észre különbséget repidőben a melegebb,de hajtósabb körülményekhez képest.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #62396 üzenetére
mihez vagy szokva? dobozoshoz vagy csikhoz?
de az sokat elmond hogy amit akcioznak az valszeg nem ugy fogy mint ahogy elkepzeltek! ott van pl a VR D2.... a kezdo ára 100-120 ejro volt.... azt egy rakat fos volt utanna mar akcioztak 1000x... 50ejroert vagy dollarert vettem meg.... de nem ért meg annyit se! most a felvarrott PRO verzio 80 ejro....
aztan ott van a EV800D! soha nem ment akcoban 70euro ala! jol használhato megbizhato viszik a zemberek NAGY akcio nelkul is!
most vettem uj szemcsit...
meg se fordult a fejemben VR D2 1x copni elég volt ujra EV800D -t vettem! -
chatran
őstag
válasz
syler123 #62375 üzenetére
Értem, van esetleg egy leírás, hogyan érdemes bővíteni és milyen alkatrészekkel a gépet?
Korábban rendeltem egy F36-ot és egy E010-est, azok dobozán nem szerepel az alábbi figyelmeztetés:
"Always disconnect drone from charger immediately after charge is complete."
Ez azt jelenti, hogy a hozzá adott töltő túltölti az akkut? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #62330 üzenetére
Igen, nekem volt ilyen gondom, hogy full gázon kígyónak képzelte magát a gép. Pidet kellett állítani. Már nem emlékszem pontosan, de a P vagy a D volt sok (talán a P).
(#62343) durkonorbi: Milyen gépre is szeretnéd a kamerát.
A 25mw nyílt terepen kb. 200-300m-ig ad képet (persze az is számít, hogy mivel veszed a jelet). A 200mw-os meg nagyon sokáig, de az előnye számodra az lesz, nem fog annyira bezavarni egy-egy bokor, fa, fal, stb. Viszont nehezebb.
Az 1000tvl-es lencséknek sokkal szebb a képe, de az e13 kameráját pont nagyon szidják.
Ha igazán jót akarsz én a Caddx termékeit javaslom. A Firefly drága, de tud mindent, a Beetle meg ugyan nem 1000tvl-es, de mégis gyönyörű a képe és ez a 25mw-osok közül, amiket próbáltam (több, mint 10 fajtát), ez adja a legerősebb adást.(#62340) Saccco: FB-on, valamelyik csoportban áradozott egy srác, hogy ez a BEST doboz most.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #62341 üzenetére
Acro-ban is van PID kör.
MMW fórumban minden ilyesmire ugrani szoktak, NFE is szívesen segít. Nekem csinált saját Boss vázverziót.BTW, így állnak a Silverware-rel. - Összeállna egy banda, akkor kemény dolgok lennének itt silver fronton.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #62334 üzenetére
I have a sanda gyanú. Van egy változó, ami a stabilizálás erejét befolyásolja. Lehet azt kellene lejjebb venni.
Közben nézem a forrást, vannak itt új dolgok:
#define LEVELMODE_PID_ATTENUATION 0.90f //used to prevent oscillations in angle modes with pid_voltage_compensation enabled due to high pids
Lehetne esetleg a mix throttle esetleg valamelyik filter.
-
durkonorbi
tag
válasz
syler123 #62334 üzenetére
Ez nagyszeru, akkor szerintem be is ruhazok egyre...
FPV kamerat nelyiket javasolnad hozza:
Eachine TX02 NTSC Super Mini AIO 5.8G 40CH 200mW VTX 600TVL 1/4 Cmos FPV Camera
https://banggood.app.link/xGpaXKNI9S
vagy
5.8G 40CH 1000TVL 1/3 CMOS Camera For Eachine E013 RC Quadcopter Spare Parts
https://banggood.app.link/KgAnKCTI9S
vagy mas, pici kompakt es hasonlo arsavban....
Ui.:
EU priority - vel kell, hogy Afa mentes legyen? -
Saccco
nagyúr
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #62306 üzenetére
Az A3 egy teljesen más gép, másik kamerával, gimballal és kb fele annyiért. Akinek nem kell 4k, 5km, etc, viszont egy jobb tudású gép kell, mint egy B3+akciókam+fpvkam+normális vtx az FPV kamhoz ami annyiba kerül legalább, mint egy A3, de soha nem lesz olyan - nos azt érdekelheti. A 245 Euró lesz még 200 is, nemi olyan sokára. De mint korábban is írtam, meglátjuk, milyen lesz hardveresen és szoftveresen majd a kicsike. (X8 SE is) Az sem véletlen, hogy annyira nem terjedt el a Xiaomi Mi drón sem, mint amennyire ezt az árából következne. Megvárom vele a tavaszt, no meg az első - nem független - teszteket. Már az tetszik, hogy nem wifin kommunikál, hanem 5.8Ghz-en a szemüvegemmel.
-
stefi81
tag
válasz
syler123 #62269 üzenetére
Pont így látom én is, hogy csak a cmos kamerák étrék el a 2évvel ezelőtti ccd szenzorok érzékenységét. A cmos most egyedűl a nagyobb dinamikával tud többet. Volt egy eagle2 kamerám, de nem volt érzékenyebb a hs1177-től, csak a nagy dinamika volt látványos nála. Ha valaki beleteszi a mostani Egle lencsét egy hs1177-be akkor érzékenységre ugyan ott van, mert lencsével sokkal többet javítottak a kamerákon. A hs1177 v2 is gyak egy jobb lencsét kapott, semmivel nem jobb mint a v1.
Éllességre nekem jobban bejön a ccd kamera. Ha a cmost felhúzom akkor nagyon mű az egész kép.
tesztEz a kamera dolog nagyon szubjektív szerintem.
Nekem is van olyan eos2 és meglepően jó a méretéhez és az árához képest.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #62265 üzenetére
Én egész pontosan ERRŐL beszélek. Kerek 5 perctől van az eagle. Most ne a szar jelet/szűrést nézd. Hanem hogy kevés fényben is szar, sok fényben is szar és hirtelen átmenetekben is szar. És ha pont ezekben szar, akkor az bizony szar. Pedig ebben a vidiben már a V2-es 1177 van. Sokszor totál homályos, elmosott képet kapok a 1177-el.
Ezt pl Oscar barátunk csinálta. Itt is lejön a probléma. Pedig már ebben a tesztben is 1190 volt, nem is 1177.
-
belakiraly
tag
válasz
syler123 #62139 üzenetére
A BetaFPV vázak sokkal erősebbek. Viszont probléma lehet, hogy ha többet rendelsz, akkor a 85-ös műanyag dobozába paszíroznak be kettőt, ami aztán megnyomódik szállítás közben és mindegyiket meghajlítva kapod meg. Küldenek helyette újat mondjuk, de ezzel mindenképpen számolj, ha onnan rendelsz.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #62171 üzenetére
Én még most sem tudok normálisan repülni.
Arra gondoltam, hogy bentre jobb lesz egy gyengébbel kezdeni, aztán tavasszal ezt akár már ki is viheti. Meg ott az árkülönbség is (30k VS 3k), plusz a 30k-hoz jön még egy távirányító is, ami minimum 10k. Kamera meg úgy is felesleges az elején.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #62165 üzenetére
Én is úgy kezdenék, mint Geller72, egy e011-el. A Mobula7 szvsz túl sok kezdésnek. Még a rommá tuningolt (ma váz, 22kkv, grafén aksi) s7 után is alig bírtam magasságot tartani az M7-el. Szokni kell, de utánna tényleg egy nagyon kezes gépet tudhatsz magadénak. Ilyen stabil whooppal meg nem repültem, pedig próbáltam már párat. Egyedül az Alien fc van versenyben vele, de az meg f4-es már.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #62084 üzenetére
szerintem.....
a tapasztalatom a microkkal van
a runcam Sparowban CMOS van mint az AIO-kban de az AIO utan elore lépes
a micro swift 2 ben HAD II CCD van ez megint akkora ugras mint AIO-rol a sparrow!
ebben az occo kategoriaban 15-30euro! persze a TTL meg lux erttek is szamit....
a legjobb a micro RC3 M12-es optikaval!sparownak a CMOS a baja.... ha szépen sut a nap szebb szinei vannak mint a CCD-nek... de amint kicsit borul alkonyodik szetesik a kép AIO-sodik
mosodnak a targyak... fakulnak a szinek... fekete-feheredik.....orulhetsz ha nem baszod oda a gépet vmi kiugro galyas faagnak....
lefele upgradelés érzése:
1 ora reptetes utan RC3-rol visszaalltam a swift 2... mi a szar ez a fos???
aztan megint lejebb sparrow... ohhh szent szar mintegy AIO
majd jott az AIO.... b+ el kell mennem szemészhez ez nagyon fos..szoval ha suly megengedi akkor micro RC3 M12! 8-9gramm nagy gépre boven jo
ha suly nem engedi meg?? akkor lejebb de sparow csak akkor ha minimum a felébe kerul mint a micro RC swift2..... sot sparownal meg a foxer micro CCD-vel is jobb valasztas... most 17 ejro a PRO..en leépitettem a CMOS szarokat nincs mar sparow és nem is kivanom mikor ugyanannyiert van 20 ejro magassagaban van CCD-es RC2 vagy foxer is.... sajna a BAT100ra es az elf88-ra csak eroszak utan menne fel vmi jo RC cucc ugyhogy marad az AIO....
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #62052 üzenetére
Nem rossz ár, csak tetű a szállítás. 3.63 euró egy trackinges - máshol free 15-28 munkanapos szállítás, plusz 5.15 euróért ad csak shipping garanciát. Azaz plusz egy tízes. Bár még így sem rossz. Érdekes módon, a jobbik GNB 1500-as már 17-19-ról indul, mint majdnem mindenhol máshol, viszont free shipping van.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #61868 üzenetére
jaja.... ma már ez ennyiert nem opcio!
kb 1-2 éve volt gazdaságos megoldas ha acrozni akartal és akkor csak nagy kefementes gépek voltak kb 200ejrotol....
azota jottek kisebb kefementes megoldasok.... mocik 11xx 08xx 07xx... hasonlo áron mint a kefések... sőt egyre olcsobbak.... a kefes ennyi volt akkor is meg most is.... de azért a 2S 8520 50 grammal hasit ugy mint vmi 07xx / 08xx kefementes gépecske!
kor1 kor2 -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #61865 üzenetére
nem tudon pontossan mert honapok ota itt rakosgattam jobbra ballra azt most volt idom osszedobni.... a kamera mar vagy 2éve itt figyelt a dobozában.... de itt vannak az összetevoi!
Vaz 4euro
motor chaoli 6.16euro
F3 FC 13euro
q25 kamera 13euro
65mm propeller 2euro
de akar szetet is lehet venni
vaz motorok propok kamera sum 28euroerdemes valami ilyesmi gumicsocsot venni mert jo lehet leszállo talpnak es vedi a motorkabeleket alulrol... nekem nagyon bevált minden kefes mocinal ezt hasznalom
[link]olyan 40-50 ejroban fájhat receiverrel egyutt....
szoval neméri meg ilyent rendelni mikor van bugs 3 b3 58-ert... [link]
2S ben hasznalom ezt a konfigot mar lassan 2 éve...
strapa biro!! csak motorcsere van! -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #61853 üzenetére
Ha szigorúan nézzük, acróban semmihez viszonyítva sem kell nézni az FC-nek, hogy mizu, mert semmit nem is változtat rajta. Teljes mértékben a karok általi output alapján vezérel. A giroszkóp alapesetben egy hármas tengely, ami ahhoz kell, hogy a cucc tisztában legyen a térben elfoglalt pillanatnyi helyzetével. Ez egy rakétánál, repülőnél self level módban kell, de egy olyan eszköznél, ahol "ha úgy hagyod, úgy marad" szerintem sok jelentősége ELMÉLETILEG nincs. A géped mindenképpen aszerint fog viselkedni, ahogyan a karokat kezeled. Az onnan származó output alapján ad szögsebességet. És ezt láthatóan te is tudod állítani, hiszen állítgatjuk is, hogy mennyire legyen agilis egy adott irányba való fordulásnál, vagyis a fordulás sebessége milyen legyen.
De ez részemről is csak egy elmélet, de ha lesz végre egy jobb idő, kipróbálom. Azt láttam, hogy erről külföldi fórumokon is megy a vita..
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #61811 üzenetére
Aki ilyet venne, arra figyeljen, hogy a model1 el van állítva
Nem is akárhogyan, bindelés után nyélgázon megindul a gép. Szerencsére nagygépet csak prop nélkül merném próbálgatni, ez "csak" a whoop volt. Alig bírtam kiszedni a függönyből, hogy ne vágja haza. Mármint a függönyt... Szerencsére nem vészes a dolog, egy vasalás után nem fog látszódni.
Utána új modellt csináltam és minden jó lett.
Ezt érdemes lett volna videóra venni, lett volna nézettségeAhogy elhúzom a fejem, hogy ne csapjon le a kisgép
Meg ugye ahogy műtöm ki a függönyből miközben nyélgázon pörög.
-
-
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #61526 üzenetére
Most visszadugtam gyorsan az X6B vevőt, mert még nem volt a gép oldala rárakva, és így valóban életbe lépett a Failsafe.
De akkor a másik vevőnél meg hogyan működhet ha nincs beállítva a -100?
Csak mert az már élesben is volt úgy tesztelve, és működött rendben.
Ez az a gép volt ahol SBUS-t kellett állítani annál kicsi pöts vevőnél.De hogy én már vissza nem szerelem az X6B vevőt az biztos, főleg úgy hogy valószínű ezzel a kicsi vevővel is talán megvan az 1Km környéke.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #61491 üzenetére
Nekem SP F3 Deluxe van, (omnibus) ami ebben a legolcsóbb, múltkor vmi 12 euróért dobálták. Ebben van baro és iránytű is. BN 880-at rendeltem, majd valamikor ideér. 15 euró körül van. Teréz írta egyszer a következőket, első lépésben az alapján indulok el, nekem LR vonalon kell.
"iNAV-hoz olyan FC a jó, amin van szabad I2C port a baronak és a GPS iránytűjének. Ja, és van elég UART portja.
SP F3 acro + barométer + OSD elég jól muzsikál a KGB projectben.
Nem elhanyagolható a Flip32 Omnibus F4 beépített OSD-vel, baroval, UBEC-el. Erről koppintották a Banggodos Omnibus F4-et. Abból a V1 túlmelegszik, a V2 árát felvitték 34 dolcsira, ami majdnem az eredeti Flip32 ára, a V3 meg forrasztási gondokkal küzd.
A legjobb az Omnibus F7 lesz, dupla gyroval. De az eredeti drága, a koppincsról meg alig vannak infók, és az is majdnem 50 dolcsi""BN-880-nál hiába felfele a nyíl, előre néző FC-nél a mag-ra Flip270-et kell rakni.
Kérdem alássan, akkor miapicsának a nyíl, ha fejjel lefelé, balra mutat a GPS iránytűje?????"
"Ez GPS Rescue, ahogy a neve mondja, nem túlcicomázott RTH, és még bőven alpha stage. A konfigurátorban nem néztem, de lehet failsafe-re is állítani. Magneto-t, baro-t nem is használ, a parkolás még nincs implementálva"
"Ha iNAV-ban GPS-es rendes pozíciótartás a cél, netán missziórepülés vagy kulturált RTH, akkor BN-880. De ebben nagyon hisztis a magneto, elég érzékeny az elektromágneses zavarokra.
Ha csak az kell, hogy mérje a sebességet, home pointot mutassa BF alatt, vastagon elég egy BN-220. Azt tippelem, hogy még a nyáron a BF GPS rescue normálisan fog működni.
Röpcsin most BN-220 van, nekem vastagon elég. Cold startnál 2,5 perc után 15 szatelit, warm startnál meg szinte azonnal, úgy, hogy nem aktiváltam a Galileo-t." -
ot93
senior tag
válasz
syler123 #61364 üzenetére
Hát pedig tud 1s-t mert a menüjében választható
és a honlapján is ott van... kép
továbbá ha az akkukat ugyanolyan feszültséggel kötöm rá, akkor miért akarna olyan nagy c értékkel balanszolni közöttük?amúgy meg azért kell a 3s balance csati meg kábel, mert ez a board 3s-es akkut is támogat.
persze azt már nemtom, hogy 1s-ek töltésekor kell-e...
-
ot93
senior tag
válasz
syler123 #61362 üzenetére
jó, hát nem mondtam, hogy az balance csati, pont írtam is, hogy 1s-es akkuknak nincs is balance kábeljük...
na de amúgy miért nem jó ez a board?nekem ez azért is lenne praktikus, mert 2s-s akkukat is tudnék vele tölteni (persze nem egyidejűleg az 1s-esekkel)
és az a 1sj csatlakozó amúgy minek kell?egyébként azért gondoltam board-ra, és nem olyasmire amit te is linkeltél, mert ha már van egy isdt q6-om, ami elvileg tud 1s-t is, akkor már miért ne használnám arra is. De nem értem meg, hogy mégis hogyan lehet arra használni
-
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #61319 üzenetére
Egy ilyen 550mah akkuval meddig működhet a jumper táv? Túl nagyot nem szeretnék venni, mert használat után nem akarom meríteni a lipo akkukat a töltővel. Kb 4 akkut szoktam kirepülni, ez olyan max 20-25 perc, ennyit kibírhat?
Azért jó ha van rajta xt60 mert nincs átalakítóm és így tölthetem a Skyrc B6 minivel. Meg ugye tuti befér. -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #60921 üzenetére
na rájöttek
bg sztem kifuttatja v1 et aztán jöhet a v2
így már igazából nem lehet belekötni, főleg ennyibebár tapogatási feeling tuti alja, mint t8sg nek...persze lehet devo 7e rakta túl magasra a mércét
(#60922) Geller72
idén már sztem nem repülök, nincs rá időm. simben próbáltam kicsit, állandóan lecsúszott az ujjam a stickről, mert koppot toltam, pedig nem akartam, csak ugye kicsi a gimbal
lejjebb is kellett venni a rateketígy lett megoldva az ujjlecsúszós gondom:
m4 re átalakító izét nyomtatott egy kolléga és így felmegy egy random stick end
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #60894 üzenetére
Nekem a 3.5.0 flash után valamelyik érték 0-n volt, talán P-I, vagy P-D, már nem tudom, meg is lepődtem, amikor meg akartam pördülni, hogy nem igazán akart.. De mivel amúgy is pont babrálni akartam a PID-eket, így állítottam is rajta. Ezen kívül alapból én nem vettem semmit észre a korábbihoz képest, igaz, csak a snapperrel néztem eddig, az van itt kint nálam..
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #60887 üzenetére
8-9 euro körül tudsz hozzá venni hegyet.. Vagy 57-ért a 7db-os készletet.
GB-n TS-BC2-vel adják..(Vagy TS-B2-vel, más éppen most ott sincs).
Kompletten 120-ért kissé húzós a készlet.. Még ha lejön belőle 10%, akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Netatmo Weather Station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest