-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #37104 üzenetére
Már az olcsó töltőből megjöttem. Egy fórumozónak van egy b6 mini töltője eladó, azt fogom megvenni, ha működik a gép.
A kérdés inkább az hogy ha megérkezik az Infinity 1300mah akku, akkor van annyi szufla benne töltés nélkül hogy leteszteljem a gépet? Aztán persze ha működik, akkor veszek töltőt, vagy pedig eladom a működő falcont addig amíg lehet
(#37106) Jackal2: Hát a számításaid alapján sosem lesz akkum
-
Vertigo18
addikt
válasz
Jackal2 #36905 üzenetére
De, levettem a poén részét...
Csak sajnos a jogszabály nem ennyire vicces. Ráadásul olyan neveket aggatnak egy-egy bűncselekményre megnevezésként, hogy egy laikus, nem szakember azt se tudja, miről szólhat, mert nem lehet belelátni. Erre vannak külön jogszabály ismertetők, amik elmagyarázzák. AZT viszont már kevesen ismerik.
Én is, ahogy a Surci1, inkább csak lelkes amatőrként figyelem a hsz-eket. Sokmindent tanulok, szedem fel a dolgokat. Sokminden viszont nem tetszik, ilyenkor - legtöbbször - befogom a pofámat...
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #36782 üzenetére
P3 Pro-val az a gond, hogy oké tudja a 4K-t, de egyrészt minek, másrészt mennyi a bitsűrűsége? Mint a 2.7K Phantomnak.
Ez nem így van
max video bitrate:
P3A - 40 Mbps
P3P - 60 Mbps
P4 - 60 Mbps
P4P - 100 MbpsTehát ha számít a 4K, vegyetek P3P-t, amig van (ui. már nem gyártják). 250k körül elhozható rc-toy.de-ről, de itthon is van már 290k alatt. A P3A még olcsóbb, de szvsz a P3P egyszerűen jobb vétel. (A 4K mellett táposabb töltő is mellette szól - P3P töltővel 1 aksi ca. 60 perc, P3A töltőjével közel kétszer annyi). A sima P4 egyszerűen nem éri meg a felárat. Kapsz egy szenzort, meg plusz hatótávot 80 ezer forintért, de a kamera TÖK UGYANAZ (ennek is leállította már a DJI a gyártását, tehát csak amíg a készlet tart). A P4P nagyon ígéretes (100 Mbps, mechanical shutter, 20 M pixels, csomó szenzor, stb.), csak hát kissé drága...
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #36874 üzenetére
Én már várom amikor fog Alan Szabo Jr. átszokni a drónokra
-
Minstrel
senior tag
válasz
Jackal2 #36639 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem a Panasonic szenzorosra
GitUp Git2P 2160P WiFi Action Camera Panasonic Sensor -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #36592 üzenetére
Az, de olyan széép, naaaagy, színes képek vannak benne.
. Arra emlékeztet, amikor fiatalabb suttyó koromban a szabad föld fehér-zöld enteriőrje után megtaláltam a nagybátyám IPM újságait. Vagy a képes újságot.
.
No igen, Phantomban P3-as esetén minimum a pro érdekel. Kérdés, hogy a P4 lesz e rövid időn belül sokkal olcsóbb. Mert nekem a P4 Pro ára khm..kissé erős.
.
De ha már itt vagy.
. Olvastam a kamerás cikkedet. Holnap kérdeznék. Csak még azt nem döntöttem el, hogy privátba, vagy itt, hátha esetleg másnak is hasznára válna az eszmecsere.
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #36451 üzenetére
Volt 1-2 emberke aki kb lehülyézett, hogy ezért nem kellett volna nekem drone. Persze, amikor ezekért a csipogó kódokért kb az internet legmélyebb bugyrait kellett nézegetnem, mire végre találtam egy kínai pdf-et, amiben volt angol nyelv.... Ebbe simán belefuthat egy kezdő drone-os, legalább tudok segítani ha valakinek ilyen gondja lesz.
Ha 1000 órát repültem volna egy xk x250 szintű drone-al akkor sem lett volna könnyebb... -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #35646 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Megnéztem a töltő teszteket, mindegyik nagyon profi, és tetszene, egyedül az áruk tart vissza a vásárlástól (egyelőre). Önmagában az ár nem is annyira, de azzal együtt, hogy október óta (mióta felötlött, hogy ki kéne próbálni a drónozást) már vagy 300€- nak sikerült a seggére vágni (és még csak játékokat vettem), egy kicsit visszafogom magam, mert ez olyan, mint a drog ....
Egyelőre kénytelen leszek beérni egy 4€- s B3-mal, aztán majd később meglátjuk .... -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #35624 üzenetére
Spórolósra vettem a figurát, mert elég szépen belenyúltam a bukszába az utóbbi 3 hónapban .... Egyelőre szinte mindegy milyen töltő, csak ne a gyári legyen, mert az baromi lassú. Aztán ha megúszom, hogy a nejem nem vágja el a torkom ezután a sorozatos pénzszórás után, akkor majd talán később jöhet valami komolyabb töltő is.... Legyen itt a gép, meg az akksik, meg a töltő, meg a táv, (mindez külön-külön, a szélrózsa minden irányából, de kb. 25k- ból kijön tokkal-vonóval ), aztán majdcsak összetákolom valahogy.....
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #34897 üzenetére
A méret (most) nem lényeg, ez csak egy androidos géphez lenne kapcsolva, helyben lenne, nem kell mozgatni, ha veszek rendes gépet tavasszal, abban úgyis lesz vevő.
A méretet nem figyelve szimulátorozni keresek most vevőt (amit a legkevesebb szívással lehet hozzákötni egy androidos géphez).
Külön távokat mennyire áfáznak kínából? Esetleg tapasztalat? -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #34820 üzenetére
Azért a használhatatlantól messze van. Egy-két akkut simán ki lehet vele repülni.
Vagy kapcsold ki a girót, és megtriplázod az üzemidőt :-)
De a viccet félre téve, szerintem kopteren jobb is ha nem megy. Elég agresszív a beállítása, inkább arra van optimalizálva, hogy kézből próbálsz videózni. Gépre rakva engem idegesít a csúszkálás, ugrálás.A kis üzemidő önmagában nem lenne gond, az már inkább, hogy nem tudsz tartalék akkuzni, mint a Runcam esetén.
Persze lehet a quad akkujáról is hajtani, de ez esetben már jobb a kikönnyített Runcan, az 10 grammal könnyebb (fogyasztás kb. 750mA).
A nagyobb szenzornak, gyorsabb procinak ára van. Az RC2-nél is kábé egy órára lehet számítani, high speed esetén kevesebbre...
És a Mobius minit is ekézik az akku-idő miatt, az is kb fél óra max.Ebben az osztályban nincs kompromisszum mentes kamera sajna...
A lencse standard M12-es, a FOV-okkal is lehet játszani.
Jó lehet földi-kamerának, head-camnek és tartalék kamerának is.
Ha sikerül jó szenzorost begyűjteni, 50 dollárért ennél jobbat biztosan nem kapsz, a minősége vetekszik a Yi-vel, csak annál kisebb, könnyebb és jobban kezelhető. A bitrate-ek is rendben vannak. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #34813 üzenetére
Petyuska elemzését meg tudom erősíteni, bekapcsolt giróval hihetetlenül sokat fogyaszt a Firefly.
Giro az RC-ben is van, de kézből használva gyakorlatilag nem észrevehető (ellentétben a Firefly-jal), csak a nagy frekvenciás rezgéseket csökkenti.
Fotóra ég és föld a különbség, videóra én nem látom a Q6 specifikációi alapján várható előnyt, sőt, gyenge fényviszonyok mellett az RC mintha később válna teljesen használhatatlanná. Az utóbbinak vsz a nagyobb pixel-méret lehet az oka, az előbbinek meg az, hogy mindkettőt szétszedtem és beállítottam az optikáját.50 dodóért a Q6 feltétlen megfontolandó, de van buktató is a dologban. IMX ide vagy oda, mintha a Firefly a halpiacon venné a szenzorokat. A beégett / hot pixelek elég gyakran előfordulnak a panasz-listán. Sajnos az enyém is ilyen, ráadásul nálam nem is egy két pöttyről van szó, kábé 30-at számoltam legutóbb.
Ez nyilván egyedi, garanciális probléma, így nem kellene szóba hoznom. De mégis megteszem, mert elég kellemetlen bizonyítani. A hot pixelek (nálam) akkor jönnek elő, ha van a képen világos és sötét tartalom is. Ráadásul, a tömörítés is beleugat a mókába, ha túl kevés a részlet, az esetek jó részében egyszerűen bezajosodik és szétkeni a pöttyöt.
TDLR: Nagy kontrasztú téma mellett marha zavaró jelenség, de ha bizonyítani akarod, akkor macerás egyértelmű anyagot csinálni róla a garihoz.
Jó megvilágításnál, illetve gyorsan mozgó témánál (vagyis a mi esetünkben) egyébként nem igazán zavaró, együtt lehet élni vele, de egy esti, statikusabb témánál egy pillanat alatt öli meg a felvételt. -
Petyuska111
tag
válasz
Jackal2 #34813 üzenetére
Kikapcsolt giro-val nekem is kb. a linkelt tesztben megadott 40-45 percet bírja, így nem gondolom, hogy hibás lenne. Illetve az rcgroups fórumban mások is írták ezt, hogy nekik is ennyit bír giro-val. Az igaz, hogy egyből a vétel után teszteltem, elvileg néhány feltöltési-metítési ciklus után azért valamivel többet bír az aksi, akkor "áll be". Az optikai stabilizátor egyébként meglepően sokat fogyaszthat, ezt a linkelt tesztben szereplő adatok is megerősítik. Én mindenesetre elégedett vagyok vele. Nyilván cserélhető akkuval még jobb lenne, stb. Minden tesztben azt hozták ki, hogy az akkuja lehetne jobb, aki ezzel együtt tud élni, annak kevesebb mint 50 dolcsiért nagyon is jó vétel. És mindenképpen reális alternatíva a Runcam 2-vel szemben.
-
Petyuska111
tag
válasz
Jackal2 #34810 üzenetére
Ha a giro-t kikapcsolod, akkor már 42-43 perc. Ez már közel annyi, mint a Runcam-é (amin egyáltalán nincs giro). A képminősége meg jobb. Rendesen rögzít hangot is, az nem. Van lcd a beállításoknak, nem wifi-vel kell b.szkódni. Olcsóbb, jelenleg 49 dollár, Runcam2 meg 79. Hogy védem-e? Hát ja, asszem egyértelműen igen. A fentiek mérlegelésével. Te nagy tesztelő vagy, tudod, hogy nem egy jellemző alapján ítélünk. Egyébként BÚÉK mindenkinek!
-
jozsi252
veterán
válasz
Jackal2 #34524 üzenetére
Csak simán repkedni szeretnék vele, max 1-200 méterig. Ha távolra akarok menni, akkor ott a Parrot Bebop 2 FPV-s szettem.
Illetve egy Hubsan-t a hidegbe kevésbé féltem mint a Parrot-ot. -
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #34465 üzenetére
Ha elég nagy a susnya úgy is van benne végtelen szemét, egy szék már nem tünik fel. Mi pl a dzsindzsásban tarjuk a kapukat, amíg jó az idő.
Mellé én egy 30L-s katonai táskát használok. [videó]
Hátsó nagy részbe: táv + szemüveg + pecabot/zászlótartó rúd. Hálós részben új propik. felszálló hely
Középsőbe egy nagy lipo táskába az aksik. Pont bele illik. Felül még marad hely a zászlónak.
Elől felül: lipo guard + yi cam.
Alul: 10-s kulcs, csavarhuzú készlet használt propik.(nagyon riktán usb páka és powerbank)
Kivül 2 drón (280 és 250), egyik aksi tartó tépőzárral, másik a nagy csattal.
egy csomó helyre lehet még "akasztani" pl ilyennelKézbe szoktam még hozzá horgász széket venni.
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #34465 üzenetére
Vihetsz horgászszéket, ami összecsukható, vállszíjas és kurva kényelmes. Listát én a bőrönd/táska belső/felső felében tartom, fixen. Csak végigszaladok rajta. Eleve úgy pakolok, hogy könnyű legyen átnézni mikor ellenőrzöm. Mondjuk nekem minden belül van. Egy alu kofferban. És még nem sok minden, de elég lesz a későbbiekben is. Nekem is minimum két gépnek kell beleférnie. Amúgy annyira nem vagyok megszorítva. mert eleve kocsival megyek ki a nagyobb helyekre és befér minden, de én szeretem, ha egyben van minden, mert akkor nem hagyok otthon semmit. Tesztekre elég, ha kimegyek a kertbe, nekem az sem kicsi, de komolyabbat repülni itt nem lehet, csak repülgetni.
Más:
Segítenétek akkut választani innen? Vagy valami más tipp is jól jöhet. Egy nagyobb bevásárlást szeretnék megejteni akku ügyben.
Alapvetően kellene 4 db 3S-es akku és 4 db 4S-es akku.
Az F180-hoz és a wizardhoz.
Méret ügyileg az F180-al vagyok némileg meglőve, mert abba bele szeretném rakni az akkut, nem a tetejére.
A keresési kritériumokat úgy állítottam be, hogy ~1300mAh-2200-ig, 30-110C-ig (extrém esetben adtam neki a maxot). Méretet nem adtam meg, 3 és 4S közti akkukat listáztattam ki vele. Olyan őrült sokat nem adott ki. Tehát ha valakinek van valami jobb/olcsóbb tippje, ne fogja vissza magát..
Köszönöm. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #34424 üzenetére
No de ezek is végletek nem? Persze lehet nem.
Nekem 30 percet kell menni a rephelyre, azaz 1 óra utazás, 5 aksival, igaz a repidő csak 25 perc mondjuk, plusz a 30 perc gépért rohangálás, esetleg keresés hogy hol a francba van, vagy kapuk felállítása, elpakolás, szóval én is kint szoktam lenni másfél órát kb. Persze jövőre szerintem én is 10 aksival fogok kijárni, de szinte biztos hogy nem fogok mindig a végére jutni, mert mondjuk rámsötétedik... de inkább több legyen mint kevesebb
Abban igazad van nagyon, hogy nincs rosszabb mint mikor első aksinál zuhansz egyet, aztán letörik a vtx antenna és mehetsz haza. Na ez gáz, és a f180 ezt 2szer eljátszotta velem, de más gondom nem volt. A végén már csere adóval jártam ki mondjuk, nameg megerősítettem azt a részt kellően
Nekem a plusz erő nem hiányzott a gépből, de ez biztos azért is van, mert erősebbel nem mentem még.
Már úton van a wizard! hát úgyérzem a videók alapján hgy jelentős különbség lesz erőben, smoothnessbenWizard szerintem nem volt -35%-ban, nekem nem rémlik. Az arf-et -12% kuponnal 38K-ért hoztam el, ennyit röhögve megér.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #34401 üzenetére
Ha már szóba került a vtx, Ti milyennel toljátok, ami nem akad össze, nem zavarja a másikat és tartja a jelet?
Ts8532 van nálam, ha jól emlékszem, de tavasszal csapódok elvileg 1-2 haverhoz. Azt viszont nem szeretném, hogy ebből galiba legyen. Antenna aomway lóhere, vagy mást használtok? -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #34399 üzenetére
Tudjuk nem szereted a 180-at, sokmindenben igazad is van, de nem kell végletekben gondolkozni mindig.
50K akura? az 10 db kb, azért azt kirepülni már elég fárasztó, meg kinek van ideje 3 órát kint lenni
Persze ha pro vagy akkor kell ennyi, de ki itt pro, senki...Propok kellenek ja, de nekem pl a kinkong tribladeből egy se tört, egy se! Persze jó érzés ha van 10 szet a táskába, ez tény!
Szerintem 4s tribladen jól megy a gép, persze nem egy wizard 220, DE falcon 180 RTF 27K, wizard 220 RTF 60K, hogy is lehet ezt összehasonlítani?
Nihui u807, itt mindig is mindenki azt mondta milyen jó, hát én repültem vele, de szerintem egy ilyennel nehezebb mint egy falcon 180-al, mert megy össze vissza, nem pontos, nincs ereje, gyenge a távja, elfújja a szél, inkább csak szenvedés.
Amúgy meg nem csak arról szól az fpv hogy toljuk ki a szemét, az én véleményem hogy először lassan, pontosan kell megtanulni repülni, arra meg jó egy 180-as is.
-
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #34399 üzenetére
Azé' ez a GT2 C200 öléggé megyen.
.
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #34275 üzenetére
"A CX-10 egy húsz forintos pénzérme méretű drón, semmire nem jó, a kamera pocsék...."
Én azért ezt elnagyoltnak, ugyanakkor túlzónak találom.
Egyrészt egy abszolút kezdőnek (magamból kiindulva) betekintést nyújt a 3d röpködés alapjaiba: Mi az hogy felszállás, leszállást, mi a fent, lent, a jobbra, balra, a forgás, hogy a forduló után megfordulnak az irányok, stb....
Ilyenkor, téli időszakban bent a csillár körül kóvályogni megfelel.
Másrészt tisztázni kellene, hogy a cx-10 sorozatban van a "sima" ,az A, B, C, D, W, WD tx modellt, ami mind mást tud.
Nem véletlenül ajánlottuk a WD verziót, mint a sorozat " csúcsmodelljét" , mert ezzel lehet szinte azonnal "élvezettel repülni".
A kamera, és a wifi élőkép tényleg csak vicc kategória, de "érdekességnek", "kurriózumnak" jó. Valószínű, hogy nem ezzel a géppel fog senki eladható légifelvételt készíteni a National Geographic - nak a kafferbivalyok őszi vonulásáról....
(Ehhez még egy 100k-s gép is oly kevés, mint árvaházban a szülői értekezlet ....)
Nekem van a sima "fapados" cx-10 is, meg a WD is, ismerem, tudom a különbséget, és valószínű, hogy a WD nélkül a "simát" hamar kukába dobtam volna, de így az egyik használata megtanított a másikat is vezetni ....
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a gép megrendelésével együtt ésszerű propi védőkeretet, tarcsi propikat, pótakksikat, akksi csatlakozókat is rendelni, így teljes a dolog.
Én vásárlás előtt átnyálaztam az összes YouTube videot ebben a témában, és tudtam, mihelyt megjön a gép, első dolog az átalakítás cserélhető akksisra...
Most 10 akksim van, 5-öt fogtam be repkedésre, tehát akár folyamatosan tudom a frászt hozni vele az egész családra, és bontom a karácsonyfát nap mint nap....
Ja, és minimum 4 motor tartalékban mindig van.... -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #34182 üzenetére
Hááát, szerintem korai az öröm. Az tény, hogy az EU tervezet még röhejesebb, de a 250 grammos alsó határral a magyarral sem vagyunk kisegítve.
A játék kategória kicsit sovány:
Klassz, hogy a toy-grade kefés mikrókat és miniket megtűrik, de ez szvsz kevés. Szinte minden brushless gép megy a lecsóba és minden, ami elbír egy gopro-t, nehezebb 250 grammnál.Definíció:
"A pilóta nélküli légijármű maximális felszálló tömege a gyártó által mellékelt kezelési
útmutatóban, vagy a légialkalmassági tanúsítványában vagy a pilóta nélküli légijármű üzemeltetési és karbantartási dokumentumában meghatározott érték."
Nos, ilyen paramétert nem találsz sehol leírva. Ha nagyon pedáns a gyártó, talán megadja az adott kiszerelés felszálló tömegét, de ez sem igazán jellemző. Mivel tovább kellene lépni, jön a mérlegelés az adott szetuppal:
A Rodeó, meg az X251 (13xx) ELVILEG belefér, de csak elvileg. Ráraksz akár egy runcam-et és már szopóágon is vagy.
A a legnépszerűbb brushlessek sorra elhasalnak: A JJRC X1 már alaphangon is kilóg, a Hubsan 501, a Cheerson CX-35-ös szintén és a nagyobbacskákról nem is beszéltünk.Hobby grade gépeknél és a racereknél csak a mikrók maradnak esélyesek, a minik vagy helyből nehezebbek, vagy akkor lesznek azok, mikor rárakod az akciókamerát.
Szóval, BÁRMI, aminek legalább 1806-os motorja van, esetleg gyufásdoboznál nagyobb akkuja helyből veri le a biztosítékot. Még a durván alul-motorizált JJPro 130-as is 290 gramm.Kilistáztam azon mondatokat, ahol megjelenik a "játék" kifejezés, így a nullás kategóriáról szól:
"(2) E rendelet hatálya nem terjed ki arra a pilóta nélküli légijárműre, amely játék céljára tervezett,
gyártott és forgalmazott termék és maximális felszálló tömege nem haladja meg a 0,25 kg-ot."
",,25. A 250 gramm feletti és a nem játék céljára tervezett pilóta nélküli légijárművek, ezek az eszközök legfeljebb 30 méterre távolodhatnak el a pilóta nélküli légijármű vezetőtől.”
Magyarázat:
"A rendelet hatálya azonban nem terjed ki azokra az eszközökre, amelyek maximális felszálló tömege nem haladja mega 250 grammot, valamint kifejezetten játék céljára terveztek, gyártottak és forgalmaznak. Ezek azeszközök már jelenleg is nagy számban megtalálhatók a piacon, jellemzően a hatályos játékok üzemeltetésére vonatkozó Európai Uniós irányelveknek megfelelően készültek. Tekintve, hogy ezek az eszközök általában gyermekek számára készültek és néhány méteres magasságon túl nem képesek repülni, így a repülés biztonságára és a repülésben részt nem vevőkre nézve sem jelentenek veszélyt."1-es kategória:
"Ebbe a kategóriába tartoznak tehát a repülésbiztonsági szempontból alacsony kockázatúnak
tekinthető üzemeltetések, például a saját tulajdonban lévő, 250 gramm maximális felszálló tömeg
feletti, de még kisméretű, akár játéknak is tekinthető eszközzel, a saját terület feletti repülések.
"(1) Az 1. kategóriába tartozó pilóta nélküli légijárművel a földfelszíntől számított 50 méterig lehet
repülni."Értsd: Ez a kategória nem a másfél-két kilós kameraplatformokról szól, az már a kettes.
Node:
"(1) Amennyiben a 2. kategóriába tartozó pilóta nélküli légijármű autonóm repülésre is képes,
rendelkeznie kell:
...
b) pillanatnyi pozícióra vonatkozó adatokat gyűjtő és a távvezérlő munkaállomás felé továbbító
berendezéssel,
..."
Alapvetően nem vitatom a jogosságát, csak megjegyzem: az autonóm repülésnek egyáltalán nem feltétele a downlink. -
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #34071 üzenetére
Kár, hogy a Eachine Falcon 120 már nem fér bele a játék kategóriába. Épp a minap jött a mail, hogy rendelhető.
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #34041 üzenetére
A bindel én is szenvedtem, egyszercsak jó lett, azóta se tudom biztosan hogyan.
Elvileg ott a bind feliratt mellet van két pad, azt kell összezárni, aztán rádugni az aksit, közben meg táv bind módban. Ha jól rémlik a kék led elkezd villogni mikor bind módba van a gép, akkor lehet már örülniÉn úgy csináltam amúgfy hogy ilyen csipesszel amit lehet rögzíteni ráraktam a két padra és dugdostam az aksit, ha nem volt jó, mozgattam a csipeszt
A vevő nekem is rajta van, BG-n írják is hogy így érkezik, a képeken persze nem ez van.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #34017 üzenetére
Sztem a motorok szórása lesz a gond. Nálam az E010 is megy becsülettel (azért nem egy X100). Vettem ajándékba egy H36-ot, kipróbáltam azt is, de az sem lassabb. Nem hinném, hogy valamelyik is más lenne. A logó van átszitázva meg esetleg a műanyag borítás picit másabb és annyi sztem.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Jackal2 #33943 üzenetére
Zsír! Csak kérlek, dicsérő tesztet publikálj, ha már eccer megrendeltem!
(Most olvastam a vortex ring state jelenségről szóló cikkedet, nagyon érdekes volt!)
Ma a qrva hideg ellenére úgy döntöttem megszellőztetem az X5C-t, már elég sötét volt, de gondoltam felküldöm magasabbra a zsebkendőnyi kertünk fölé. Nem volt még túl magasan (kb. 15-18m), de egyszer csak megváltozott a motorok hangja, mintha akadoztak volna, a gép billegésbe, majd esésszerű állapotba váltott, alig tudtam megfogni. Nem tudom mi volt ez, de eléggé bepánikoltam,
főleg úgy, hogy még alig tudom irányítani. Lehet, hogy időközben nagyon kihűlt az akku... passz. Irigyellek benneteket, hogy már egy csomó élményen és tapasztalaton vagytok túl, de majd alakul a dolog nálam is. Ezt a "kalandot" se kellett volna erőltetnem, csak a JJRC H36 megpusztulása óta drónelvonási tüneteim vannak.
Kezdőként! Mi lesz itt kérem később?
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #33942 üzenetére
Értem, mondjuk én nem is a "minőségibb vagy jó" felvétel miatt vettem meg, arról már letettem hogy azt olcsóból ki tudjam hozni.
Arra ott van a tetején a homemade rögzítésű JJRC H12C ""5MP-es"" kamerája.
Inkább csak az végett, hogy vissza tudjam nézni mit eszetlenkedtem repülés közben, kis mértékben persze az is benne van, hogy meg is legyen örökítve esetleg más képi anyag a környezetről.
Meglepit szerencsére nem vettem észre akkor ha át van kapcsolva, és nem DVR-en keresztül akarok repülni mint eleinte.
Biztos van némi késés akkor is hogy +ba terhelve van a felvétellel a rendszer, de eddig nem vettem észre, igaz nem is száguldozok ahol minden kicsi kis kiesés észrevehető és számíthat is(már ha erre gondoltál). -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #33891 üzenetére
Én egészen konkrétan most keresek egy olcsóbb, de normálisabb szemcsit. a Fatshark rohadt drága szerintem, bár biztos, hogy kényelmes.
.
Ezzel szemezgetek, mert másra is tudnám használni, HDMI-n keresztül full hd-t tud, notiról tudnék vele filmet nézni..akár. Fejhallgató csati, miegymás.
Akár telefonról tudok filmet nézni. Néhány fehér folt még van, ami nem tiszta, de árban még ez állna legközelebb az elképzelésemhez. Bár lassan én is kezdem elveszteni a türelmem és hajlok abba az irányba, hogy veszek egy komolyabbat. Az egyedüli, ami visszatart, hogy ebben is óriási a fejlődési sebesség, lehet, hogy ami most 500 euró, az egy hét múlva egy másik nevű termékben 50-ért köszön vissza. -
duc
aktív tag
válasz
Jackal2 #33805 üzenetére
Jackal2, Teréz Atya: Köszi. Az ötlet az lett volna, hogy x5c nem tudja a headlesst, de egy h8 mini igen. A távja az x5c-nek jobb, motorok ugyanaz, h8 ára alkatrészár alatt, szóval h8 vezérlőt beletákolom az x5c-be és van headless.
Az a gond ezekkel a vackokkal, hogy a gyerek kapta és én kattantam rá. Már nézegetem a brushless cuccokat, jjrc x1-el szemezek ez ilyen belépő kategóriának tűnik.
-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #33608 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem, te írtad, hogy neked (is) van Flysky FS-i6S táv.
Csütörtökön csak kibontottam, meg ment bele elem. Ma reggel jobban volt idő játszani vele.
Fél is tettem az 5-10 csatornánkra a Sw A-B-C-D kapcsolókat, meg a két oldalsó gimbmal vezérlő kapcsolót (VrA-VrB).De: a VrB kapcsoló ha tesztelem, hogy mit lát a gép elég érdekes dolgokat csinál.
Pl alapból az egyik végállást írja ki, hogy ott van, ha megmozgatom, hol jól, hol teljesen ellentétesen megy a jel, mint kellene, és a végére ugyanúgy a negatív peremérték körül áll be.Neked nincs ilyen téren probléma?
Mi lehet a hiba? Már eleve szar lenne a VrB kapcsolóm?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest