-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
tibibi #20851 üzenetére
Meg is vagyok a videóval, csak összedobtam [link].
Elég sokfajta mozgás benne van, gyors előre közbe full gázon emelkedés,emelkedés nélkül, gyors hátrafelé oldalra billegtetéssel, forgás és a végén leszállás előtt kis forgás irányváltással.
Direkt beleraktam azokat a részeket ahol van remegés, úgy tűnik mind horizontális, nem tudom ezt, hogy tudnám eltüntetni. -
-
medvegy
aktív tag
válasz
tibibi #20835 üzenetére
Nekem az Eachine van, EU raktárból pontokkal 11k, vagy CN raktárból 10k alatt megvan. Annyit röhögve megér. Itt vannak a vele készült videóim. Nem mondanám gagyinak, ár/érték arányban nagyon jó, bár természetesen vannak korlátai. Azt pl nem szereti ha száguldozik az ember kamerázás közben, rezgésekkel hálálja meg. De lassú, komótos és közepes tempónál illetve lebegés közben elég stabil. A nagyon nagy szél sem a barátja, de nagy szélben amúgy sem repkedsz sűrűn. Szóval sztem ajánlott kategória, de valszeg a többi, amit linkeltél is ugyan ezt tudja.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
tibibi #20835 üzenetére
Nekem ez az alap gimbal van, a banggood-ról rendeltem. Gondolkodtam az eachine-on , csak egy összehasonlító videóban a nehezebb tünt jobbnak [link].
Ugyanúgy egy x380 a quad és egy sj4000 kamera(ami sajnos hajlamost a rezgések túlzott felvételére, felerősítésére), viszont már egész jól be tudtam állítani. Ereszkedésnél van egy kis rezgés, illetve magasabban lebegésnél, ha gondolod összerakok egy videót milyen. -
TromF
tag
válasz
tibibi #20773 üzenetére
7.4 pont irja le;
http://imgmgr.banggood.com/images/upload/2014/04-1/Walkera%20G-2D%20Gimbal%20Manual.pdf1., az FN gombot nyond meg 2x zold LED villogni fog
2., V1 V2 tekeroket kozepre allitsd, sarga/piros led vilagitani fog
3., varj 3-5 mp-t amig a zold led nem villog lassan, aztan a donto motort. Ha a motor erejet akarod novelni akkor a V2 orajarasban allitsd.....
Valaki folytassa, kezdodik a meccs
-
TromF
tag
válasz
tibibi #20722 üzenetére
Autolanding? Szelben nekem is volt anno hasonlo elmenyem, mintha az az elmozdulast nem figyelne, csak a magassagot es a vizszintet. En azota nem is szalltam le automatan, manualban meg ellen tudsz tartani a szelnek.
En meg mindig azt gondolom hogy beallitasi vagy vezetekelvezetesi hiba, nezd ezt pl, hasonlo konfiggal ,ilyen szepen megy.
FPV-d van a gepen?
Cserelj valakivel gimbalt egy proba erejeig, ha megteheted.
A G2D-t akkor nem is lehet fw upgradelni, soros portja sincs? -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
tibibi #20654 üzenetére
A hetényi reptérről tudtok valamit?
Kimentem egy hete megnézni, nem tűnik rossz helynek, van sík placc, van dombosabb rész, kis nádas, kis susnyás, ami kell. De körbe van húzva kerítéssel, van kapu, azon meg lakat és persze kiírva, hogy idegeneknek belépni tilos. A helyi temetőjáró néniknek lövésük se volt, nem csak arról, hogy hogy lehet oda bejutni, de arról sem igazán, hogy az egy modellreptér... -
TromF
tag
válasz
tibibi #20710 üzenetére
Most kerestem ra, melyik is az, azt irjak valami csavarok vannak a vezerlon, azokkal kell allitani, keresd meg a manualt, biztos le van benne irva.
Mielott belekezdesz a tuningba a biztonsag kedveert jegyezd meg/fotozd le a kiindulasi allapotot.
De en azert azzal kezdenem hogy lehuzok minden kabelt a gimbalrol, es ugy nezem a jellot ha nem megy a gimbal.PID: ha a motor erintesre remeg, akkor emelni kell a pid erteken. Ilyenkor a motor probal lepni az egyik iranyba, de alul van vezerelve, nem birja megmozditani a motort a kameraval.
ha viszont a motor meleg, akkor tul van vezerelve.
Ket tengelyed van, mindkettonel meg kell vizsgalni.
Ezeket az ertekeket szoftverbol 3 valtozo P, I meg D megfelelo aranyaval eleg precizen be lehet allitani, gondolom a tieden ez le van egyszerusitve a potmeterekre.
kis olvasnivalo:
http://www.simplebgc.org/pid-tuning.html -
-
-
TromF
tag
válasz
tibibi #20461 üzenetére
az fpv keped jellozik kikapcsolt motornal vagy a felvetel?
ha utobbi, mi van ha kikapcsolod a gimbalt is?
gimbal motorok nem melegednek?
hogy tapolod meg a kamerat?
wifi ki van kapcsolva a kameran?
nekem mint irtam nincs jellom, x380 karbon prop, yi, sajat 2d gimbal.
ha nem lehet atforditani, akkor fogsz egy konnyu de merev lemezt, pl egy akril vagy bakelit, ennek egyik veget csavarozod a gimbal felfogatasi pontjara a masik vegere meg a gimbalt, igy sikban eltolod azt.
...vagy feladod az egeszet es veszel egy p3s-t -
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #20316 üzenetére
75.000 szállítással, de nem Paypallal váltattam (+4000 lett volna), szóval erre figyeljetek.
Van egy SJCAM SJ500X Elitem+Ogre. Ez kb ennyit ér. Innentől kezdve (főleg hogy az Ogre Mark II projekthez jönnek az alkatrészek) nem tartom meg a régit, hanem lesz egy épített cuccom, meg egy gyári.
Tehát nem sokat veszthetek rajta (max 10 rugót), ha így nézem, nincs értelme nem megvenni.
-
tibibi
őstag
válasz
tibibi #20308 üzenetére
mire megtaláltam lejárt a szerkesztés
persze ,hogy rá volt tekerve.... -
TromF
tag
válasz
tibibi #20279 üzenetére
Sajat gyartasu 2 tengelyes gimbal, ebayrol osszeturkalt alkatreszekbol. Szerintem jol latszik hogy a fuggoleges sikjanal fogva lett megforditva es a kamera attekerve 180 fokkal hogy elore alljon a megforditas utan is. Tervezeskor aggodtam hogy a nehez Yi akkuval a megnott erokar miatt nem fog stabilan allni, de ugy all mint a covek,
-
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #20051 üzenetére
Az az igazság, hogy p3-at vagy mi dronet szeretnék, főként a képminőség miatt, meg hogy ne kelljen bütykölni.
Az xk-t megcsináltam frankón, most jó minden, szépen repül, komplett, egyben van, mégis többre vágyom
Szállíthatóság, főleg gimballal, mindig szakad valami kábel, macerás kicsit. Na jó, csak a gimbal gyro kábel szakadt ki, de most nem lehet kamera dőlés szöget állítani, ok 900ft a kábel, de arra várni kell
Amúgy nem tudom eladnám e, mert tényleg jó, de a p3 jobb ugye, vagy mi drone 4k ami érdekes lehet.
Á nem tudomMost a x251-el játszok úgyis.
100-120ért eladnám 2 aksival, gimballal, fpv adóval, monitorral, összerakva szépen, megy minden egyből, igazi RTF most
-
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #20022 üzenetére
Én jelenleg a gyári dobozban lévő izét használom, meg ráhúzok egy szatyrot.
A kis izébe, az a fehér bigyó mi a neve? hungarocel? Szóval abba ugye passzol a gép, és vannak még egyéb kis rekeszek is, pont belepasszol az egyikbe a kamera, a másikba 5db aksi(7-8is), a 3.ba egy kis velcro propok stb. rá a tető és kész. igazából csak egy üres táska kellene amibe belerakom, és akkor hátra is lehet kapni. -
shaddam
aktív tag
válasz
tibibi #18764 üzenetére
Oké hogy undormány drága, de legalább elvileg sipákol ha baj van. Azért megnyugtató ránézni az aksi állapotára és látni hogy ennyi ciklus után még 100% Ha meg szeretsz veszélyesen élni régebbi firmwaren mehet a kínai okos akksi, gondolom nagy részük hozza a gyári minőségét.
-
czanga
őstag
válasz
tibibi #18115 üzenetére
Del-Budan eleg nyugis, zold terulettel teli teruletek vannak, es lehetne hol, de nem vagyok az a fajta.
Amugy ertem a dolgot es tok jogos, de ha lemegyunk a Dunapartra, es arra kutyat setaltato pl nehezmenyezi a dolgot, maris kesz a baj. Igy is cinkesnek latom, meg ha az X8-at reptetem is 10m-en.
Valahol ertem, hogy komolyan szabalyozva lesz, de felek, hogy nem a felelosseg hanem a lehuzas iranyaba fog haladni a dolog.
Lehet csak tulgondolom..
-
tibibi
őstag
-
medvegy
aktív tag
válasz
tibibi #18054 üzenetére
A gimbal kezelőszoftverből. Nekem ez a progi kell hozzá, van rá esély, hogy ez jó a te gimbalodhoz is. Itt tudod állítani: basic/motor config/power. Eddig jó volt? Mert ha egyszer csak rossz lett és az IMU kalibráció vagy az újra pozícionálás nem segít, akkor sajnos könnyen lehet, hogy egyik motorod döglődik. Ha a szoftvert feltetted, minden képen próbáld ki az IMU és az accelerométer kalibrációt. Illetve szokták még javasolni a hatpontos IMU kalibrációt.
Mégvalami: nézem, hogy az SJCAM-at csak gumival rögzíted. Nem merész az picit? Én biztos tennék valami hevedert mellé.
-
medvegy
aktív tag
válasz
tibibi #17979 üzenetére
Próbáld meg kalibrálni, ha az nem segít akkor az lehet a gond, hogy az IMU szenzor elmozdult. Szedd le és rögzítsd újra egyenesen. Nekem az volt a gond.
-
Allien
veterán
válasz
tibibi #16631 üzenetére
Nem volt Eu-ban? Pl én HK-ról (EU raktár) rendeltem Turnigy nano-tech 950mah 1S 4db-ot. április 1-n rendeltem meg, 7-n már átvettem.
-
janosibaja
őstag
válasz
tibibi #16017 üzenetére
tibibi, yayo93 és kimista: köszi szépen a válaszokat!
Vágom én, hogy gimbal kéne, meg szuper kamera, de sajnos hiába fogom fel, ettől még nem lesz pénzem... Az a kérdésem, hogy jó minőségű és könnyű, mint az általam már linkelt kamera (OK, gimbal nélkül, de mégis) kapható-e? Létezik ilyen, amit primitíven rá tudok hackelni (ragasztani, baromkodni) a drónra?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
tibibi #15613 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam en is, de már régóta mozgatott a kérdés.
A buzzert hogy tudom direkt csipogasra bírni?
Kell a géphez való program pc-re, és ott tudom a távot programozni?
És le van írva a bekötés is, vagy hogy működik ez az egész?
Jó lenne a táv kikapcsolása nélkül is használni a csipogót, mert 15-20 alkalomból egyszer megbolondul a faisafe és a gyári beállítás lép érvénybe nála. Ami azt jelenti hogy elrepül a gép a pics@ba. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
tibibi #15547 üzenetére
Lehet. En mar arra is lusta vagyok h szetszedjem. Lekapom a propellert meg a nagy fogaskereket, a kicsit fogoval meroppantom, lehuzom. Az ujat ujjal helyre igazitom majd az asztalon ranyomom a motortengelyre.
Bronzfogaskereket is tettem fel. Kb. 1:5 arannyal nyirtam ki a motort vele, ugyhogy azota felhagytam vele. -
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #15483 üzenetére
Hát az elején is tök jókat repültem, nagyon élveztem, aztán volt crash, de utána is jól ment, aztán elkezdett ficánkolni meg húzni, azóta alig merek repülni, most jónak tűnik, élveztem nagyon
A sensor kalibráció biztos szükséges volt, amiatt húzott nagyon el, ez most megszünt kb. -
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #15442 üzenetére
nincs
Most amúgy jobb volt a helyzet mint eddig.
Az a fura hogy pl stabil, forgatok rajta 360-at, és elkezd balra húzni. Trimelléssel beállítom stabil, forgok 180-at húz a másik irányba, vissza kell trimmelni középre. (szél nem volt) Mintha elfelejtené a trimmeléstAztán volt hogy felmentem kicsit, és balra jobbra elkezdett dűlöngélnél, rohadt ilyesztő volt ám. de nem ilyen kicsiket, hanem mintha én húzogattam volna jobbra-balra a kart 60%-ig.
Amikor oldalra elkezd húzni, akkor meg látom is hogy el van dőlve a gép...
-
szacsee
nagyúr
válasz
tibibi #15410 üzenetére
H8 mini olcsóbb.😃
Amúgy ha valósan azt akarnák amit.., akkor boosterrel tbs drónnal feltűnés nélkül már megtehették volna. Csak itt ügye a hőbörgés és a figyelem felkeltés az első ok. A kritizálók zöme ugyanígy megszedte volna magát, ha ilyen helyzetbe kerülnének, de azt már nem írják a kommentek közé. 😆
Próbálok nem odafigyelni ezekre a műmajjer drónosokra, de sajnos többet fog ártani a modellezőknek a hozzáállásuk hiába 1-2 ember csinálja a feszkót, mint a komplett modellező társadalom igénye ami több ezer embert kitesz. FPV race új löketet adna az egésznek, de attól tartok törvényileg meg fogják akadályozni az elterjedését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest