- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #69904 üzenetére
Értelek.
Személy szerint egy pár €-s kacattal nem kísérleteznék csak mert ezt találtad a bejáratott helyen,főleg,mert adott esetben ez menti meg a géped.
BG-ről nekem átlagban két hét minden,én onnan rendelnék egy bn220-at kb ugyanannyiért és gól.
Nyilván drágábban,de Váradi Gabinál (fpvracerstore) is van annak a tbs-es verziója,másnapra nálad van amennyiben sürgősen kell.
Általam tesztelt az is,tökéletesen megy. -
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #69897 üzenetére
Miért pont ezt a modult nézed és pont onnan?
Elméletileg tudhatja az 5v-ot,de voltak amiken nem volt bec és csak 3.3-mal üzemeltek.
Lábkiosztást fontos hogy kapj/keress hozzá,nehogy elfüstöljön.Amúgy olyan mint egy bn180...
De miért nem keresel egy bn220-at tíz dolcsiért és akkor nincs varia..? -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #69889 üzenetére
Hát egy jobb féle motor 5-6k és egy fc-esc torony legolcsobb is 10-12k most. Ebből már kijön bármelyik apró gép kb... Pedig ez még így nem is repül.
Ami drága az a hd-s gép, de az is van már 140usd ért amúgy.
Persze lehet találni rossz példákat, de próbáld meg reálisan nézni azért ;-) -
twine
veterán
válasz
kriszbon #69886 üzenetére
HUjjujujujjj
Témától függetlenül írom ezt, mert a "drágább lett, nem lett" témakörbe nem szeretnék állást foglalni,,,,és nem is tudnék, mert lövésem nincs milyen árak voltak1-2-3 éve...de:
Gearbest-et ne nézegessük...semmiképp, mert az viszont tudom, hogy ott valahogy kb év eleje óta elgurult a gyógyszerük...olyan árakat látok, hogy szürreális.MIntha nem akarnénak semmit eladni. aksit nem is szállítanak Magyarországra, stb...
csak egy példa:
Taranis QX7 a Gerabestről
Ez mi?Szóval Gearbest hónapok óta ment a levesbe nálam...
CSak a banggood, hobbyking, Aliexpress, és esetleg ebay....Szerk:
(#69887) Peaceliker lekéstem...gyorsabb voltál -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #69886 üzenetére
GB megőrült... Egy ilyen gép max 110usd. De ha nem kell a 3s akkor egy mobula7 az akcióban 75 kb. Mobula6 az általában 85, sailfly volt már 66 is többször. Nekem eddig nem égett le lapom aminek csak annyi a titka hogy 5a lap csak 2s t kap :-)
Jött hozzám 2 hibás lap. Egyikben gyro volt hibás másikban osd vált le. 3s el hajtottak őket hd konfigban, azt nem bírja :-) fogtam az osd chipet a gyro hibásról, átraktam a másikra, és van is egy faja lapom :-) már rendeltem is hozzá 1102 13500kv mocikat, 75mm en repül majd... Nemtom minek, mert van 9 gépem (kettőt most bontottam el, mert 11 sok :-D) de élem a tesztelgetést. -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #69882 üzenetére
Persze, más a stílus, nekem proximity jön be, az terheli kellemesen az agyam :-)
Az lr az egy másik világ. :-) amúgy van pár build most 4" igaz de 1404 meg semmi alkatrészek, 3s en 17p asszem ;-)Mondjuk vt egy gépem ami elég jól evett az asszem 2306 emax vt 2400kv az közepes csapatást bírta 1000es akkuval tán 3p ig.
Azt látni kell hogy egy toothpick max tempója 60 szal nyilván nem tudna nemtom mennyit menni annyival sem :-) De nem is mezőn tolja neki az ember, tök más egy erdőben /erdő szélén, ahol van akadály is. Nyilván a nagy világba menni nagy gép kell nem véletlen van már sok opció 7-8col 6s re. Azok igazán jó hatásfokkal képesek erre :-)
Szerk : bele néztem videodba és marha sok az oszcillácio. Az fogyaszt, szal ha bepideled jól akkor még többet tud majd repülni ;-)
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #69875 üzenetére
Hát nekem az 5 colos az 2:30 és forró az 1500as HV akku
Nem is így mentek az 5 colos gépeim, meg nem is ilyen habitussal tolom nekik./nem kötekedés, csak mondom
/
Sok hirtelen kanyar alacsonya, azonali stopp stb sokat eszik...ha csak lightban krúzolgatok akkor pl kertben fogpiszka 4:40 körül villantotta be először 3.5v ra az akkut (egy egy sailfly). Jah ez egy 300as akkuha tolom neki jobban akkor 3p. 75ös whoop mondjuk inkább 2:30 ugyan ezzel a akkuval. 65ös gép kertben döglött 300as 1s akkuval 2p kb tinyhawk bent 4p 450es akkuval (1s) kint tán 3. De kint kb nincs 50% gáz alatt de inkább 75 alatt sem
Nagy géppel sztem utoljára lightban akkor repültem amikor még először került fel a 2204 3s el meg asszem akkor még csak próbálgattam az acrot...legalább 4 éve vt az de lehet több.
De lehet 5 colossal is el lehetne lötyögni 4p körül ha nem nagyon pörkölöm oda. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #69862 üzenetére
ertem hogy occo 5000ft a 4db vegul is kidobja az ember ha elfustol
en ilyent hasznaltam [link] 2 szezonon keresztul csak 4S -el es birja
tesztek rola: [link] [link] [link]
kicsit igenysebben nezki van mikor lehet 4db ot venni 20 euro alatt.....
vagy en is tukmaltam felevig a 4db uj tartalekomat 5piizert senkinek nem kellett
tudom kinabol izgalmasabbakkor inkabb epitek belolle egy 6collost
velem nem tolnak ki a vaz mar itt van..... tavasszal megepul -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #69847 üzenetére
DFU mod az faja a frissiteshez.....
elotte azert letoltenem a HEX-et es sajat filebol frissitenek....
aztan gyerunk...de ha nagyon nem akarja a frissitest mert kiabal hogy timeout meg ilyenek? akkor mas cuccal toltd fel ra az uj HEX-et... pl STM32 Flash Downloader Demonstrator tool
ez rendberakja es utanna BF bol mar allitgathato
azt hajra! -
syler123
veterán
válasz
kriszbon #69847 üzenetére
Szia!
Igazából dfu módban kell frissíteni, akkor hogyhogy nem akar frissíteni? Nekem az Amd ryzen asztali gépemnél pont az a baj, hogy nem lép dfu módba a lap, ezért van egy régi win7-es laptopom és mindig azon frissítem a betaflight-ot, esc-eket stb. Tehát frissítésnél átugrik dfu módba, frissítesz, utána a com porton lehet configolni.
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #69802 üzenetére
ez ma mar megoldhato feladat kiveve ha olyan a terulet a domborzat ahol csak az USA hadserege tud megfelelo repuloszerkezetet epiteni
sokminden fugg a piiiz mennyisegetol is privatba kerdezz ra azt ha minden OK epitsd meg neki?
ha valami nem OK a terulet/domborzat? vagy IP kamcsikra sem eleg a zseton? akkor marad az..... 1db johelyre elhelyezett minosegi 360fokos minimum HD-s infras kamera.....
-
Saccco
nagyúr
válasz
kriszbon #69676 üzenetére
Nekem még mindig a Robocat a kedvencem, pedig az rendesen elavultnak tekinthető mostanra. Van is egy olyan vázam, amit 6"-ra akartam megépíteni, de végül nem készült el. Nem lett volna hol repülni vele. Sajna nem fér bele, hogy olyan helyre utazzak, ahol tudnám használni. Meg őszintén szólva tartottam is tőle mindig kicsit.
-
Blizzardking
őstag
válasz
kriszbon #69676 üzenetére
"Értem, tehát kint továbbra sem repülhetsz, mert mint ahogy gondoltam nincs semmilyen új szabály."
Csak ezekre tudod azt mondani, hogy játékboltban vetted hatezerér a nyolcéves gyereknek, ha jön valami népnevelő felülképzett nyugdíjas okoskodni egy parkban. Aki ezeket veszélyesnek próbálja beállítani az tényleg nagyon elvetemült.
" Mert hogy árakban az eladók nagyon is kihasználják ezt a bolondériát az biztos, mert naponta látom az oldalakon hogy kifordult magából a világ"
A nagy gépek olcsóbbak? Vagy ezt hogy érted? Nem esik le sry
"Ez a topik már nem az a topik, ha érted mire gondolok.
"
Régen miért volt jobb? Több volt az építgetős hsz? Vagy olyan gépek uralták a topikot amik neked jobban bejönnek?
-
Saccco
nagyúr
válasz
kriszbon #69674 üzenetére
A drónokat nem a mi piacunkra gyártják. Néhány helyen a beharangozott szabályok szigora is elég volt, hogy ugorjonak az apró gépekre. Ellepte az influencer-eket a sok apróság, rájöttek, hogy ez buli. Beindult a close encounter játék, azért 5 collal nem bujkálsz a padok alatt, meg a lábad között. Egy apró gépnek a lakás is elég méret.
-
DJGABI
addikt
válasz
kriszbon #68478 üzenetére
Biztos hogy ide akartad? Van külföldi rendeléses topic [link] De szerintem ott is csak a varázsgömbbe tudnak benézni, hogy megfogják-e: vagy igen vagy nem... Sok tényezős. milyen oldalról rendelted, milyen postával, mekkora maga a cucc... De ha nem kértél külön eu prio-t vagy áfamentes szállítást, akkor nagy rá az esély hogy megállítják.
(#68479) qqzs Szép kis gyűjtemény.
Hát, minden annyit ér amennyit adnak érte. Én a kínai beszerzési ár körül szoktam belőni.
JD509: passz, novemberben még 25k-ért árulták újonnan. Reálisan? Kb fele
XK X251: anno szerettem, hogy most mennyit érhet... 20k körül? 30-ért a bugs 3 mini-t alig akarták elvinni full fpv szettel.
X380: a tesóját, BayangToys X22-t (gimbalos változatot) 40k-ért hirdette outlet bolt. ja, XK tavaly itt aprón is annyiért ment. [link]EV800... Többit meg én nem ismerem (meg). egy Hubsan, Eachine Tyro/Falcon, JYU Hornet S?
Amúgy jók a dobozok. Saját gyártásúak?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
kriszbon #63187 üzenetére
A-haa! Nekem a VBAT üres, mert a mellette lévő 5V-os padján keresztül látom el árammal az FC-t (a PDB szabályozott 5V-os forrásáról). Azt hittem az az áramellátásra való, magának a "VBAT" rövidítésnek nem tudtam a jelentését.
Szóval a PDB-n vegyem le az 5V-ról és tegyem át egy akku feszültséges padra, az FC-n pedig szintén az 5V helyett a VBAT-ra?
-
Szancsó
aktív tag
válasz
kriszbon #62978 üzenetére
Tavaly év végétől rendelgettem dolgokat és Gearbest -től 9/9 rendelés megjött, Banggood -tól pedig kilencből ( nem ugyanazok
) négy nem volt készleten/refund
, egy megjött, a többi pedig ki tudja hol van (köztük persze a legfontosabb 2).
Közben a kis H36 segített eldönteni, hogy érdekel majd a quad téma, azon belül is az FPV, szóval a ma érkezett és bontatlan játék XS809S megy is a piacra tartalék motorostól, akksistól. Legalább valakinek nem kell egy hónapot várni rá -
sketchifun
senior tag
válasz
kriszbon #62813 üzenetére
Én egy bermuda háromszögben lakok. Mindig minden tönkremegy. Antennából párt veszek, egyik eltörik, meg ilyenek. Emellett kezdő is vagyok még, ami nem azt jelenti, hogy nem tudom vezetni a gépem, hanem hogy nem feltétlenül optimálisan választom ki az alkatrészeket amit használok.
Később megnézem a vidiket. Nekem olyan 400m a berepülhető táv, tőlem minden irányba, szeretnék is élni a lehetőséggel.
-
syler123
veterán
válasz
kriszbon #62695 üzenetére
e2bcea
Mobula 7-es így Ft24,790, vámmentes szállítással. De még agyalok rajta
A TRASHCAN sajnos promós, arra nem engedi.
Geller72: Lehet az lesz, hátha utána még élne a kupon
Nem tudom meddig él az a baj.
Amúgy a Promo az írja hogy Ft34,140 -ról Ft25,323
Erősen kétlem hogy 34-ért venni fogják, gondolom kamu leárazás. -
syler123
veterán
-
durkonorbi
tag
válasz
kriszbon #62463 üzenetére
Igen, én is utánaolvastam kicsit mert az 5V/500m-t kicsit aránytalannak éreztem a rá rótt feladathoz és a rajta ülő mikrovezérlőhöz mérten!
Több helyen is azt írták, hogy az a régebbi, nagy paneles verzió leírásából maradt benne (pár helyen még a 12V max. is szerepel, pedig ez ugye csak stab. 5Vról megy), ténylegesen mért fogyasztásnak olyan 80-100mA-t adnak meg...
-
durkonorbi
tag
válasz
kriszbon #62453 üzenetére
A kameran van video IN es video OUT, ide megy az OSD egyseg, nem kell kiturni a video vonalat a cam-ado modulon. Talaltam is mar megoldast a dologra, ami lowcost is, bar nem 1s aksira valo, de akkor bemegy egy step-up is... ez lenne a kinezett combo (programozni is kell, hogy FC nelkuli, stand alone verzio legyen, ezert az atalakito USB-re):
https://banggood.app.link/sUXdVb9sgT
https://banggood.app.link/yOrVEEetgT
https://banggood.app.link/G3PP33htgT
Erdekesseg, hogy teheto ra direktben akar "occsó" GPS modul is ( https://banggood.app.link/xfxhQRktgT ), de ez most nem elsodleges szempont...
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #62452 üzenetére
Pontosítanék, kivezetés van rajta az RX/TX résznek, tehát ráköthető OSD a kamerára.
Hasonlóan mint anno az MC02 AIO kameránál, csak ott szervo csatlakozóval volt szétválasztva a kamera és VTX oldal, így ott nem volt muszáj forrasztgatni.
Csak hova kötöd az OSD RX/TX vezetékeket, mert azt nem tudni hogy az FC-n léteznek-e ilyen pontok? -
varadigabor
senior tag
válasz
kriszbon #62379 üzenetére
Én vettem 5 darabot, tavasszról még volt 4, amiből 1et elhagytam..
amúgy jó aksik, mondjuk így hogy van bennük pár ciklus + sikerült is túl meríteni őket, így már hamarabb nyomják hogy low voltage.... De 2-2,5 perc repidő meg van úgy hogy nyomom neki. Ennyi pénzért meg szerintem ajándék volt.
CNHL 1500 MAh 100c ami nagyon bejött (hidegben is jól tartotta a feszt, nem sok ciklus volt bennük) de egyet kilyukasztottam... Szépen neki vertem a kapunak.... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #62379 üzenetére
Ne higgyél a GNB-nek!
Hírből sem ismeri a 110C-t!220?
Szerintem örül, ha 80C kijön belőle. (ezek saját véleményeim!)
Kicsi akkuk közt használok GNB-t, és párhuzamban a Tattu akkukkal, de a Tattu nekem sokkal jobb, mert nem esik be annyira a feszültsége és annak ellenére, hogy a Tattu 450mAh és megy annyit, mint az 550GNB.
Mielőtt a tömegre fognánk máris megjegyzem, hogy 650mAh tattukat is használok, azok meg jóval többet mennek, mint az 550mAh GNB az mellett, hogy nehezebbek. -
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
sketchifun
senior tag
válasz
kriszbon #61872 üzenetére
Így sem kicsi.
Más:
Mivel ezt a DYS F4 FC-t gyakorlatilag le tudom venni a polcról, ő lesz az új repvezérlőm.Viszont kéne egy kis segítség. Nézzétek el, amatőr vagyok, az építésbe most esek bele, annak ellenére, hogy van egy épített drónom. Vettem, na.
A váz egy TransTEC Frog. Van benne egy Matek F405 FC, ami ugyebár halott a GYRO miatt. Viszont alatta van még egy lapka, amibe csatlakozik a runcam camera, és ha jól látom, szalagkábellel. Ezmiez?
-
sketchifun
senior tag
válasz
kriszbon #61824 üzenetére
Van már azóta 250es gépem, mióta a Rodeo 150el küzdök.
Jó áron volt, megvettem. Így lehet egy félhavi német fizetést elverni drónra.
Szóval van fogalmam, mekkora élőben egy motor. De lehet csak átver a gép. Vagy a kar nagyon keskeny, csak vaskos a Te gépeden.
Egyébként szép darab.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #61819 üzenetére
Aranyvezetékeket alkalmazol?
Nekem ebben Split 2 kamera van és már a propellerek is rajta vannak. Ráadásul duplázva az alsó és felső platni, vagyis alul 5, fe4lül 4mm, és még akkuvédő is van
Bár sajna már ezzel nem megyek soha, mert már nincs, de tegnap este kezdtem összerakni az utódját, ami majdnem teljesen azonos lesz, kivéve, hogy Split mini és egy kisebb GPS antenna lesz benne.
471gramm -
fape
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #61715 üzenetére
Csónakot beszerezni, és kavicsbányatóban meglelni szerintem annyira nem egyszerű.
Talán jövőre nekiállok valami kutatásnak. De kérdés, hogy megéri e a sok időt a két SD kártya, ami akkor még használható.
Ráadásul a helyettesítő géphez is már mindent megrendeltem, és sok alkatrész meg amúgy is volt idehaza.
Nem tartom valószínűnek, hogy megérné az időt elhasználni rá. Viszont sokat tanultam az esetből
Fáról bokorból, földről össze tudom kaparni, de vízből már más a helyzet. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
kriszbon #61678 üzenetére
Lehet elértél arra a pontra, ahol már károssá válik a dolog...
Bár én egy 130-as gépem kezdtem el megbontani, mert a RunCam Split bekerült a tartalék Wiz X220s gépbe.
Az épülő Novába meg megy egy úton lévő RunCam Split 2S. Kettőt meg "nem akartam" venni, és ez a legoptimálisabb (számomra) megoldás, mivel a kis gép úgyis elveszti erejének ~25% -át a Splittel, és úgyis két gépben van (volt).
A 3" gépekre meg már nem költök. Split kamerához nem elég a 1106 motor, hogy élvezzem is a lehetőségeket. Erre egy iFlight iX3 145mm vázzal szerelt 1106 600kv motoros gép ébresztett rá. Eszméletlen jól mozog a levegőben, míg a HD kamerás gép inkább csak jól mozog. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #61662 üzenetére
Nagy bátorságomban ráraktam az [AVAN Long Range 6038] propellereket, de ezek nálam ehhez a vázhoz egyáltalán nem jönnek be.
A 250-es vázat 65-70Km/h körül már nagyon berázza. Most vagy azért mert az Arm csak 3mm a prop meg nagy, vagy nincs kiegyensúlyozva rendesen, vagy még az is lehet azért mert nagyon vékony hajlékony gyenge a prop vége. Lehet erősebb vázon nem viselkednének így, de olyanom nincs. Kemény propeller nem rázza így be a gépet [QAV250 Avan 6038 prop] .
Jut eszembe, hogy még [Ezek] az AVAN propok is berázzák kicsit, ezzeknek is nagyon hajlékony vékony a vége.
Ja igen, és elfelejtettem bekapcsolni a Flysky FS-i6 távon a Boostert, így valószínű az egy db gyári antennával repültem ami a fogantyúban van oldalt.
Pedig mióta tervezem hogy teszek előre egy visszajelzőt, vagy kapcsolót(vagy mindkettőt).Gondolom ha nincs áram alatt a Booster, a rajta levő antenna nem sokat ér(de ezt nem tudhatom).
Akkor vettem észre mikor leszálltam és kikapcsoltam a távot, meg gondoltam lehúzom az aksit mert merülni szokott jobban még úgy is ha a Booster nincs aktiválva.Ilyen szempontból azért elég jó a Flysky X6B vevő, még ha nagy és nehéz is elhelyezni.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #61661 üzenetére
És [Itt a másik] ahol az RTH is tesztelve lett.
Hála az itteni közösség tagjainak most már rendben működik ez a gépem is, nem csak kapcsolóra jön haza, hanem teljes jelvesztésre is, pl. lekapcsolt táv.
Ja meg ha földön van a gép már de áram alatt, és táv lekapcs akkor szépen elkezd csipogni is.Azért majd teszek bele egy új FC-t ha megjön, már úgy is megrendeltem EU raktárból vagy 2 hete biztos, csak még nem ért ide.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #61655 üzenetére
De most csitt csak halkan, mert egy multkoriban tönkrement F3 Acro vezérlőbe próbálok lelket verni, és úgy látszik felmászott a legújabb iNAV.
Valami volt vele, már nem is tudom pontosan mi(talán 2x bootolt vagy nem tom) még a régi először megjelent 1.9.0 iNAV volt rajta, ami már elismerte/felismerte a hamisított magnetokat HMC helyett QMC-k az utóbbiak.
De ez még szerintem ilyen tesztpéldány lehetett, mert Teréz Atya mikor rábukkant hogy kiadták ami kezeli ezeket a Magnetokat, azonnal felraktam.
Azóta is az volt fent, de nem volt teljesen rendben vele minden.Aztán frissíteni akartam de nem engedte magát, majd nagy nehezen az Stm bevetésével ráment de úgy sem működött, mikor configurátorral nagy nehezen elindult a Flash, félúton megállt és attól kezdve tégla lett.
Vagy 2 napig küzdöttem vele, de az istenért sem lehetett vele semmit csinálni.
Így félretettem vagy jó egy hete, most hogy nem lett melóm a másik gond miatt, gondoltam előveszem.
Kapásból elsőre Stm indításával nyitottam, és láss csodát elsőre látta, majd felraktam az új progit vele, de azzal nem indult a Configurátor, így azzal is felraktam ami elsőre hiba nélkül sikerült is.
Ráadásul el is indult a configurátor, kíváncsi leszek meddig tartja meg a progit, mikor jelentkezik valami hiba. -
syler123
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
kriszbon #61645 üzenetére
Nem mellesleg a deluxe van Eu raktárban 5-7 nap szállítással.
(Csak ne a B2C-t válaszd!!
)
-
Geller72
veterán
válasz
kriszbon #61639 üzenetére
Hasonló nekem is volt, akkor zárlatra gyanakodtam. Mindenesetre ezek után mindig nylon csavarokat/anyákat, távtartókat, soft mountokat használok ilyen helyeken. Akkor ha jól emlékszem a spacer nem volt müa, hanem talán alu. Abban a gépben nekem is deluxe van 10dof. De nekem akkor megmaradt. A vtx antennám olvadt le.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #61571 üzenetére
És igen az volt a probléma, hogy a Soft Serial be volt kapcsolva.
Hálás köszönet a segítségért.Közben ahogy próbálgattam végig a dolgokat, eszembe jutott hogy eredetileg be volt kapcsolva, és lehet az végett gondoltam hogy kell.
Na meg ennél is próbáltam a PPM vevőt átrakni SBUS vagy IBUS-ra hogy legyen rendes Failsafe.
Csak aztán közben rájöttem hogy ahova lehetne dugni a másik RX porton a vevőt, azon ül a GPS már. -
fape
senior tag
válasz
kriszbon #61564 üzenetére
Na megnéztem a inav wiki-t, elvileg olyankor van ilyen hogy boot után nem aktív egy feature ha összeakad egy már bekapcsolttal. Szal próbáljuk meg kikapcsolni azokat amik most be vannak, kezdjük a soft seriallal hátha a nélkül megy a led_strip. Ha kiderül, hogy melyik nem szereti a led_strippet, akkor majd gondolkodunk egy kicsit
-
fape
senior tag
válasz
kriszbon #61545 üzenetére
Frissült azóta a configurátorod? Bár a cli-t az sem magyarázza meg.
Küldesz egy version, feature és a feature list kimenetét a cli-ből.
Pl nálam:# version
# INAV/OMNIBUSF4PRO 2.0.0 Aug 19 2018 / 21:27:27 (dbdd1656a)
# feature
Enabled: VBAT MOTOR_STOP GPS TELEMETRY CURRENT_METER BLACKBOX AIRMODE OSD
# feature list
Available: THR_VBAT_COMP VBAT TX_PROF_SEL BAT_PROF_AUTOSWITCH MOTOR_STOP SOFTSERIAL GPS TELEMETRY CURRENT_METER 3D RX_PARALLEL_PWM RX_MSP RSSI_ADC LED_STRIP DASHBOARD BLACKBOX TRANSPONDER AIRMODE SUPEREXPO VTX RX_SPI PWM_SERVO_DRIVER PWM_OUTPUT_ENABLE OSD FW_LAUNCH TRACE -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #61527 üzenetére
Hmm.. lehet még is csak visszarakom az X6B vevőt, mert annál a múltkor nem volt [jelvesztés], bár ez nagyban függ sok dologtól.
A mostani kis [vevővel] volt pár RTH kísérlet, még jó hogy az [irányítást visszaadja] ha van ismét jel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest