Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nlivia
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék a kisfiamnak venni egy ilyen tabletet: http://www.euronics.hu/szamitastechnika_es_irodatechnika/tablagep/dps_titan7_dualcore-p35696.html
Kérdésem az, hogy mi a különbség a Titan és a Dream tablet között? -
Dazsar
aktív tag
Üdv tegnap kaptam egy ilyen tabot annyi kivételel hogy az enyém Dream 9-es. Na most életembe nem látam még ilyen lassú tabot... nincs esetleg valamilyen rom rá ami egy kicsit tudna rajta segiteni mert igy kin szenvedés....
-
Gryphon
újonc
A gyári adatkábellel nekünk is volt problémánk. Nem érintkezett megfelelően, lötyögött a csatlakozóban, ezért volt, hogy egyáltalán nem töltött. Egy ideje a mobilom adatkábelét használjuk (sima Samsung Star 3-am van), pont olyan bemenettel, mint a tableté. Tökéletesen működik! Lehet, hogy ez Neked is segítene.

-
Zsolaf
addikt
válasz
Gryphon
üzenetére
Persze hogy használható lesz, csak a beállításaidat és a programokat amit te tettél fel törli, ami gyárilag rajta volt az marad is, úgy fog kinézni mint amikor megvetted, csináld meg akkor a wipe data/ factory reset opciót, egyikkel sem tudod tönkre tenni csak újra be kell állítani mindent és valószínű, hogy megjavul a wifi.
-
Gryphon
újonc
Köszönöm a gyors választ! Egy párszor eljátszottam a dologgal eredménytelenül, mire feldobott egy olyan ablakot, hogy "Confirm wipe of all user data? THIS CAN NOT BE UNDONE." - vagyis ha ezt az opciót választom, törlődik minden eddigi felhasználói adatom. Erre mindenképpen szükség van? Használható lesz utána a tablet? Előre is köszönöm!
-
Gryphon
újonc
Sziasztok!
A párom nemrég kapott egy DPS Dual 7 tabletet. Minden kitűnően működik rajta, csak a Wifi nem. Amikor bekapcsljuk rajta a Wifit, csak azt írja ki, hogy "Wifi hálózat keresése" és nem érzékeli a routerünket, de semmilyen más hálózatot sem. Jelenleg is itt vagyok a tablettel a router mellett, de semmi. Egyébként a routert a mobilom kitűnően érzékeli, jelerősség maximumon, internet hibátlanul fut rajta, ezért nem tudom, mi lehet a megoldás a tabletnél.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék!

Üdv: Gryphon
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Új fejlemény. Ha az OTG kábelt csatlakoztatom rögtön érzékeli hogy nincs töltésen. Ha kihúzom rögtön töltésre kapcsol.
Lehet hogy ez nem szoftveres hiba? -
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
A G Sensor megjavult.
A következők történtek. Beléptem a Recoverybe pover+hangerő fel gombbal. És ott nem csináltam semmit. Mert nem mertem. Addig addig morfondíroztam míg a tablett újra indult. Mikor bejött a rendszer el keszte kiírogatni egy csomó programra hogy leállt. A beállításokat sem tudtam elindítani mert az is folyton leállt. Újra indítottam. Erre a rendszer sem állt már fel. Be mentem újra a Recoverybe. Itt ezeket csináltam: wipe cache, wipe data/factory reset és egy reboot system nowt. Sajnos a sorrendre nem emlékszem mert rendesen be voltam pánikolva. Ezek után végre felállt a rendszer. És a G-sensor is újra működik. Viszont a többi továbbra sem.1, Gyári adatkábel hol érintkezik hol nem (egy Sony Ericsson adatkábelt használok helyette hozzá jelenleg). Ezt csak azért írom mert hátha ezért romlott el?
2, Ha nincs csatlakoztatva a töltő akkor is úgy érzékeli hogy csatlakoztatva van. Ezért mindig töltés üzemmódban van.
3, Ha teljesen kikapcsolom akkor is meríti az aksit.Megköszönném ha lenne ötletetek.
-
Blac1
aktív tag
Vajon ha csinálnék egy rom cserét megoldaná a problémákat?
-
Blac1
aktív tag
Még egy hibát észleltem. Ha nincs rádugva a töltő akkor is azt jelzi hogy töltőn van. De az az akkumulátor merülését rendesen mutatja. Ez vajon miért van?
-
Blac1
aktív tag
Először is köszönöm a segítőszándékokat.
Gyári visszaállítást próbáltam de nem változott semmi. Egy játékot próbáltam azzal sem ment. Diagnosztikai programmal még nem próbáltam. A kisegítő lehetőségeknél ki van pipálva a forgatás. Valahol máshol kell még engedélyezni? -
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet tabletet. De nem akar működni a G sensor. Nem forgatja el a képernyőt. Van még rá garancia. El kell vinnem szervizbe vagy van rá valami megoldás?
Android verziója: 4.2.2 Gyári.Előre is köszönöm a segítséget.
-
kanyi51
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
szerintem egyik rom sem tökéletes, az egész tab gagyi sajna.
-
kanyi51
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem is az van fenn. De nem vagyok elragadtatva tőle V2 D szériás Dream7. Eddig egy rommal se voltam eltottyanva, most készülök visszarakni a 10.1 -et.. Valamiért a kamera nwem megy, az net letöltés a Playbol kuva lassu

-
quailstorm
félisten
válasz
bokrosolajos
üzenetére
Ezt nem tőled kérdeztem, neked alapból az volt rajta. Meg nem V2-őd van, hanem V4 asszem.
Inkább Amuba-t.
Mert ami neked fennvan, ezt lementette, és felrakta saját volt ICS-es dream7-re. -
bokrosolajos
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Most nálam van, eddig minden alkalmazás megy rajta, wifi stabil és tartja.
-
quailstorm
félisten
válasz
bokrosolajos
üzenetére
Igen, sajna az OTG kábel már kimaradt, haver is utólag vett, de attól még tudja.
Aki a kikunyerált 4.2.2-őt használja dream7 V2-őn, annak milyen felhasználói élmény adatott meg? Jó az? Mi nem megy?
-
bokrosolajos
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Kösz.
Megvettem, 4.2.x van rajta, az biztos. OTG kábel nem volt a csomagban. Kijelzője egész jól érzékel, szélei felé nem vettem észre, hogy kevésbé lenne az. Wifije jónak tűnt, fődémen keresztül vette az adást. Mindezt tizenöt perc használat után írtam. Ezután vissza csomagoltam a dobozába, és eltettem. -
quailstorm
félisten
válasz
bokrosolajos
üzenetére
4.2.2 van a legújabbon, és jó szar, paranormális dolgokat művel a szoftvere

De OTG-t azt tud rendesen. Nem mintha kéne neked
Dobozt ne kérdezd, de ha hipermarketben veszed, tuti a legújabbat kapod már. -
kisspall
aktív tag
válasz
bokrosolajos
üzenetére
Érdemes lenne hárommal lejjebb olvasnod. Nem biztos, hogy Skype-hoz ez a jó választás.
(meg egyáltalán bármihez.....
-
bokrosolajos
őstag
Üdv!
Mivel nagyon jónak tűnik ár/értéke a készüléknek (<15k) a kisfiamnak szeretnék egyet ajándékba Skype-olni, a kérdésem az lenne, hogy Android JB van-e a készülékeken vagy még ICS? Illetve ha forgalomba került több változattal, azt be lehet-e azonosítani a dobozolásáról vásárlás előtt? köszönöm -
fenoman78
csendes tag
Idős néni tabletje került hozzám, csak unokákkal való skype-olásra használta eleddig, de a skype bemondta az unalmast.
A hiba jelenség az, hogy a skype elindul, partnerek látszanak is, még szöveges üzenetet is tudtam váltani magammal
.
Ám ha a hang, vagy videó hívásra nyomok, csak elsötétül egy-két mp-re a kijelző és vissza tesz a skype-on belül a partnerek listájához
és kiírja, hogy nincs kapcsolat.
Ha pc-ről próbálom meg hívni a tableten futó skype-ot, akkor meg kicsöng nekem a pc-hangszórón a hívás búgó hangja.
Ám a pc-s hívás ideje alatt a táblán semmi "nyoma" bejövő hívásnak, majd csak később, a tablet skype kiírja, hogy sikertelen hívásom volt.
Mi tévő legyek? -
Gyula_3925
csendes tag
Tettem fel másik romot fórumról,kicsit más, de az eredeti bajomon nem segített.
A probléma az, hogy töltés közben használni akarom az USB-t OTG kábellel egérnek billentyűzetnek pendrivenak...
Az USBnél ezt hívják host módnak.
A micro USB kábel bekötésétől függ, hogy az USB host vagy slave.
4. láb GNDre kötve, OTG kábel, host mód (a tab ad ki 5V-ot pendrivenak pl.)
4. láb nincs bekötve, normál töltő-adatkábel, slave mód (pc-re köthető a tab és töltődik)
4. láb és GND közé 100K ellenállás host mód és töltés egyszerre
Na ez az utolsó üzemmód kéne, de nem működik.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Jól vettél ki mindent, semmi gond vele, közben winrar-al tudtam összerakni, most kúszik fel a tabra. Kíváncsi vagyok rá

-
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Köszönöm, működik, ez sem gyors rom, de a kamera legalább működik.
-
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Én látom a fájlokat csak azt nem tudom h ezek simán a clockworkmod mappából vannak e? vagy volt almappa is...
mappástól kellett volna akkor mindenkinek egyértelmű lenne, mindjárt lent van kipróbálom írok ha kész.Olyan dátumos mappa szokott lenni.
-
Gyula_3925
csendes tag
szívesen
rosszul írtam ~600MB, tömörítve 350
Megvárom amíg belenéztek, hogy jó-e a mentés, mert addig nem akarok custom romot betenni.
Azt nem nagyon értem, hogy ezekből a tar fileokból hogyan lehet img-t csinálni és dragonnal szerkeszteni.
Ahogy néztem a dragon csak img-t tud megnyitni.
Azt vágom, hogy a CWM-mel simán vissza tudom tenni a tabba.
Csak azért akarok romot cserélni mert nekem host módban kell a töltés. -
kanyi51
senior tag
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Mivel csomagoltad?? nem sikerül kibontanom, illetve egyesítenem.
-
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Ezer köszönet, lassan jön, de ha lesz rá még időm ma kipróbálom.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Az utolsóra azt mondja nincs meg a fájl. amúgy kösz a hozzáállásodat, remélem hasznosítani is tudjuk majd.
-
Gyula_3925
csendes tag
super oneclick-vel rootoltam
feltettem a CWM-et
nyomtam wipe cache, wipe data
backup (tar) a fentebb írt fileok keletkeztek ~350Mb
remélem jól csináltamhttp://data.hu/get/7483281/A13_86VS.zip
http://data.hu/get/7483332/A13_86VS.z01
http://data.hu/get/7483316/A13_86VS.z02
http://data.hu/get/7483317/A13_86VS.z03 -
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
A CWM csinált egy "clockworkmod" mappát, az kell nekünk a teljes tartalmával. Zip-eld be az egész mappát és úgy tedd fel valahová. (300-600 Mb kb.) És ha jó lett ezer hála neked előre is.

-
Gyula_3925
csendes tag
D a sorozatszám eleje
ROMver: A13_86VS_M758C1_1307046.20130716
Android 4.2.2
Kernel 3.0.8+feltettem CWM6028at és az alábbi dolgokat backupoltam
ezek közül mit tegyek fel és hova?boot.img
cache.ext4.tar
cache.ext4.tar.a
data.ext4.tar
data.ext4.tar.a
nandroid.md5
recovery.img
system.ext4.tar
system.ext4.tar.a -
kanyi51
senior tag
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Hálás lennék én is azért az eredeti romért.
-
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Én közkincsé tevése mellett szavazok, a garanciával kapcsolatban annyi, hogy simán vissza lehet tenni majd ha lemented neked is a gyárit, de ahhoz is kell ugye a mentésed, csak azért mertem kérni tőled, mert írtad azt az usb-s dolgot abból nekem az jött le, hogy érted a dolgod.
Előre is kösz

-
Gyula_3925
csendes tag
Ilyet még nem csináltam, de visszaolvasok és megcsinálom.
A mentés azért kell, hogy legyen mit visszatenni vagy azért, hogy közkinccsé tegyük a 4.2 JB-t?
Ezzel a rom cserélgetéssel azonnal garit vesztek? Mondjuk ez nem tart vissza, mert hiába van garim, ha nem tudom úgy használni a gépet ahogy szeretném. -
Zsolaf
addikt
válasz
Gyula_3925
üzenetére
Szia!
A romot nem tudnád lementeni? Van itt a fórumon módosított recovery clockwork azzal menne....
-
Gyula_3925
csendes tag
Sziasztok! Most vettem dream 7est 4.2 JB van rajta. A gondom az, hogy nem tudom megoldani USB host mód közben a töltést. Találtam a neten micro USB bekötési rajzot, azt írják, hogy a 4. lábat 100K val GNDre, de hiába a kettő egyszerre nem megy. Ha a host mód működik nem töltődik.
-
Zsolaf
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
Ez keményeknek való csak.
-
Zsolaf
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
Még a 8 is

ui: dehogy

-
thotzoltan
tag
A windows 7 legegyszerűbb feltelepítése erre a csodára?
-
kanyi51
senior tag
-
Zsolaf
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Az teljesen rendben működik ugyan az mint a dps7.
-
quailstorm
félisten
Concorde féle 4.1.1-en van kamera? Az mennyire 100-as?
-
Alister71
nagyúr
Tegnap ezt raktam fel D-s, V2-re: Cyanogen 10, ez eddig jól működik, és kellőképpen gyors.
-
Zsolaf
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Igen nekem volt v.1 is, de még annyit, hogy ma már kijött a romon a hiba még sem olyan jó, nem ébred a tab csak reesettel, úgyhogy szedem le.
-
Zsolaf
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Beleakadtam egy olyan problémába, hogy a videóknál hardveres lejátszásnál bezöldül a kép, szoftveresnél viszont játsza rendesen. Hogy tudom ezt orvosolni, mert a Youtube-on nem tudok szoftveres lejátszást állítani. Köszönöm előre is válaszotok.

U.i.: Tudtok valami praktikát, hogy kicsit fokozni tudjam a gép játékbeli teljesítményét, vagy ez reménytelen?
-
Zsolaf
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
v.2-es, de CWM kell neki gyárival nem megy fel.
-
inside23
csendes tag
Szerintetek melyik rendszer fut a legjobban a dream 7-en?
-
Alister71
nagyúr
Ha valakinek van kedve kísérletezgetni: CyanogenMod 10.1
-
30z.Samu
titán
válasz
thotzoltan
üzenetére
Tedd vissza a gyári beállításokat, hátha helyre teszi.
Más: A tableten a torrent
kliensek ezzel az üzenettel táncolnak
az idegeimen: no such file or
directory (write to disk)
Szerintetek ez mi lehet?
Leformáztam, csináltam már vele
mindent, hiába. -
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Pár hónapja vásároltunk a gyermekünknek egy DPS Dual 7 tabletet,és lefagy minden ok nélkül,kimerevedik a képernyő,és nem reagál semmire,ki-be kapcsoló gombra sem..
a kalapácson kívül van megoldás? -
Atomcsirke
aktív tag
Brékó, brékó! Van itt egy tavaly nyári Dream 7-es, a kölkök fizikailag ledíbolták a micro USB csatit az alaplapról. A részleteket nem ismerem, gondolom az egyik olvasgatott a töltőre dugott készülékkel, a másik meg nekigyalogolt a kábelnek. Úgy látom, szimplán elengedtek a forrasztások, kvázi a házban bent zörög az aljzat. Lehet - érdemes? - ezt javíttatni, vagy inkább hirdessem meg alkatrésznek?
-
30z.Samu
titán
Viszont most egy kis szakmaibb segítségre szorulnék. Azt vettem észre, hogy a tablet nem látja rendesen az sd kártyát, az adatokat látja rajta, amik rajta voltak korábban is, de a tényleges méretét nem látja. Esetleg formázzam meg valahogy a kártyát, vagy ilyenkor mit tudok csinálni?
-
30z.Samu
titán
Köszönöm!
Egyébként tetszik ez a masina, pedig úgymond kényszerből lett véve. El kellett adnom a PC-met és kellett valami, mivel meg tudom nézni a dolgaim. De eddig kellemesen csalódtam benne, egész gyors a hardverhez képest és a gépelés is majdhogynem úgy megy, mintha egy rendes klaviatúrán nyomnám. Játék terén nem túl erős, de azért nem is annyira gyenge, megy rajta1-2 jó játék. Szóval az eddigiek alapján azt mondom megérte az árát. Egyedül az üzemidő tűnik kicsit kevésnek, de majd hozzászokok, vagy kitalálok valamit. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mappástól kellett volna akkor mindenkinek egyértelmű lenne, mindjárt lent van kipróbálom írok ha kész.

..állandóan lefagy!