Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
No, a "nagy izgalmak" közepette azért egy kis drónozás sem árt.
Egy régi-új hóbortomat próbálgattam a pár napja (ismét) és ma is, hogy végre kisütött a nap. Nevezetesen pár szenzort szereltem a Mavic gépemre és most arra voltam kíváncsi, hogy az értékek miképp változnak a magasság függvényében. Pontosabban a feltett diagramokon a hőmérséklet és a relatív pára látható.
Amikor pár napja játszadoztam, akkor kb 200-250 méter magasan volt a felhőalap és nem akartam a felhőbe berepülni, így nem tudtam nagyobb magasságon is mérni. Ma viszont 350 méterig mentem. Itt már akku korlátom volt.
A mai mérésnél (a felső diagramsor) jól látszik, hogy az első inverziós réteg fölé emelkedtem. Addig pl. a hőmérséklet fokozatosan csökken a magasság növekedésével, aztán úgy 200 méter környékén elkezd növekedni.
A kék csík az emelkedő szakaszt, a barna a merülő szakaszt jelzi. Igyekeztem egyenletesen emelkedni és merülni. A 350 méteres úton kb. 0,8-1,0 m/s volt a vario, az alacsonyabb mérésnél pedig 0,5 m/s.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Milyen notebookot vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Projektor topic
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest