-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
somnia
senior tag
...na, valami történik...
-
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Amint én észrevettem Digi mobillal kapcsolatban hogy Bp en Budán a következő bázisállomások vannak: Móricz Zsigmond körtér, Tímár utca, Szentlélek tér, Szentendrei út 15 emeletes ház teteje a Filatórigátnál, Kaszásdűlő, Aquincum,Békásmegyer.
Biztos van még pár csak én erre felé járok....
Gondoltam leírom mert ezeket a területeket nem említette senki.... -
zsoleer
senior tag
Késő tavasszal legkésőbb nyáron biztos indulnak. A román digisek szinte ejjel-nappal meloznak. Plusz gőzerővel folyik a vezetékes hálózat korszerűsítése.Sőt tervben van IPTV de előbb az optika meg a mobil a fontos.
-
radio100jozs
őstag
válasz
csifkin #4815 üzenetére
Igen,még néma, látom nap mint nap ott az Eriscson iroda tetején a bázisállomást, de akkor még nem működik. Jó lesz akkor a vétel nekem akkor munka közben ott :-) Amúgy itt még a Telenor erős, az még plusz erősítőket is betett az irodaház emeleteire, a mi szintünkön is van egy minibázis, és a garázsban vannak a ZTE cuccok.
-
csifkin
csendes tag
válasz
radio100jozs #4814 üzenetére
Ma láttam ott egy új cellát. Egész jó 3 vonalas kültéri térerővel. -90 dBm körüli jel erősséggel. És az Ericsson-os iroda tetején van egy bekötött bázis. Csak még néma.
Budán erősíthetnének jobban. Ott még szinte semmi. -
törölt tag
Indul a visszaszámlálás...
-
lupus_l
aktív tag
válasz
radio100jozs #4805 üzenetére
Szegeden is haladnak, lassan mindenhol ott a Digi.mobil jel külvárosi területeken és napi szinten láthatóak a Digi 4G-s román DGI rendszámos kettessével járó Dacia Dokkerek
-
radio100jozs
őstag
válasz
viktorhu #4808 üzenetére
Csak a 800 MHz a közös, mert mindhárom mobilszolgáltató 10 MHz-es sávot kapott (vagy is 2*10 MHz a le és a feltöltés irány). Viszont az 1800 és a 2600-ban sokkal több van, mint 2*10, tán 30-40 MHz, így ott nem kell közösködni, hogy nagy sebességet biztosítsanak a szolgáltatók, mert megvan a kapacitás. Kivéve a Vodának, mert ő nem nyert 1800 MHz-es sávot sem.
-
viktorhu
veterán
Persze, irodaházat jól le lehet vele fedni, meg kell szórni az épületet bázisállomásokkal, kb. mint a wifi roaming, és akkor szuper sávszélességet ki lehet hozni belőle, meg nagy tömegek által látogatott terek pontszerű lefedésére is nagyon jó. Utcán viszont az első gázadásra bázisállomást vált az autó, nagyon kis helyet fed le egyben.
-
Csak a Telekomnak van 450 Mbps-os hálózata, ráadásul már nem csak Gödöllőn, hanem Budapesten is több helyen, de a Telenornak azokon a helyeken sincs, mert nem minden frekvencián közösködnek, meg ugye a frekvencia mellett a sávszélesség is számít, a Diginek pont ez a baja.
viktorhu: Jó az a 2600 MHz is, sok éve 1800 + 2600 MHz összevonással szórták be 300 Mbps hálóval az Infoparkot és a Telekom székházat, illetve azok környékét, amikor még sehol máshol nem volt LTE-A/4G+ és a 2600 MHz is viszonylag nagy területen elérhető a magas frekvenciához képest.
-
-
AMD ehog
aktív tag
Gödöllőn nagyon durva a Telekom mobilnet, iPhone 8-on nem ritka a 300 Mbit feletti érték lefelé.
-
radio100jozs
őstag
válasz
csifkin #4804 üzenetére
Nagyon is halad, tucatszámra mennek az engedélyek hónapok óta az ország egész területét lefedve új antennatornyok építésére, amik folyamatban is vannak, utolsó lépcső a használatbavételi engedély, amiből egy már ebbe a fázisba is lépett. De majd folyamatosan jönnek ezek is sorra.
-
csifkin
csendes tag
válasz
radio100jozs #4800 üzenetére
A használatba vételi engedély éles üzemre, vagy a tesztre is vonatkozik? Mert én tudok kb. 80 bázist ami működik.
-
viktorhu
veterán
válasz
radio100jozs #4800 üzenetére
Mennyi engedély kell
Valószínűleg ez nagyobb munka, mint az építkezés maga. Most az összes helyen, ahol megalkudtak az önkormányzattal, szomszédok is bealufóliázták az ablakot, képviselőtestület engedélyezte, most lehet végigmenni egyesével és "használatba venni" őket...
-
radio100jozs
őstag
Hoppá, megvan az első fecske is, azaz mától hivatalosan megkapta a használati engedélyt az egyik Digi torony, még hozzá Hévízgyörkön. Eddig csak építési engedélyeztetések voltak, de még használatbavételi nem. A lényeg, készül a hálózat, így biztos lesz valami.
-
p2pp
őstag
válasz
viktorhu #4798 üzenetére
Ennyi erővel a 800(75) és 1800(?) és 2600(150) is összefogható lenne akár a Vodának is!
Vodánál akár akkor a 3ca-vak kijöhetne 300 jó esetben.
De 225-nél biztosan jóval több.Magentáék megcsinálták! Ha jól emlékszem Gödöllőn.
3ca-val 450 lett! 800 közös (150) 1800 (150) 2600 (150)
Úgy ki is jön a matek. -
Diák66
őstag
válasz
viktorhu #4795 üzenetére
Veszprém 800 MHz-en (10MHz) 75/25 Mbit/s és 2600 MHz-es (20MHz) 150/50 Mbit/s, ha LTE-A képes eszközöd van, akkor a kettő összeadódik és lesz 225/75 Mbit/s elméleti sebesség. Volt hivatalos sajtó anyag is, hogy ez a jelenlegi legnagyobb elérhető sebesség. Szerintem ez megy Budapesten is.
De részemről vége az OFF-oslásnak.
-
viktorhu
veterán
Ezzel együtt egyébként előfordul valós használatnál is a közel elvi max sebesség, mértem már vodafone-nal 146/46-ot, amihez egyszerre két sávnak is maxon kellett mennie (dugóban állva a hősök terén amikor megláttam a 4G+ feliratot, és eszembe jutott, hogy amíg ott várok, végre rá tudok mérni, hogy mit tud
)
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4786 üzenetére
Majdnem eltaláltad, TDD-ről volt szó, nem FDD-ről. És nem, baromira nincs hozzá kompatibilis teló, főleg nem az alsó árszegmensben. Ez nyilván változni fog, de nem egyik napról a másikra.
2600FDD-t mind eladták Magyarországon, abból a digi nem tud venni.
A 15 mega duplex blokkal 2100-on jobban járna, arra esélye is több van.
Dchard
-
Diák66
őstag
válasz
Tomikaa. #4782 üzenetére
Székesfehérvárról nehezen jönne el odáig a jel, hacsak nem fent a dombokon nézed. Van ezek szerint már működő bázisállomás Várpalotán. Amúgy móri torony építési engedély volt már az NMHH oldalán, meg a hétvégén belefutottam Győrben is egy bekötött, de nem működő állomásba.
Update: Most látom, csak az utóbbira érted, hogy Sz.fehérvári cella lehet.
-
radio100jozs
őstag
"A 2600 túl magas freki, alig van hozzá kompatibilis telefon,"
Ezt honnan vetted, hogy alig van kompatibilis telefon? Az FDD2600 MHz 4G-n szerintem kevesebb a gond, mint a 800 MHz-es sávot használó készülékekkel. Amúgy meg szerintem manapság már alapból 800-1800-2600 MHz-es FDD LTE képesek a hazánkban is forgalomba kerülő készülékek.
-
Tomikaa.
tag
Várpalota központjában és a Pátkai-víztározónál is van Digi HU (utóbbi valószínűleg fehérvári cella, mert bent a faluban már nem jön).
-
dchard
veterán
válasz
#08205312 #4780 üzenetére
Szerintem el fognak indulni nyáron, ez nem kérdés. De a szolgáltatás is olyan lesz amilyen: kompromisszumos. Ha ezt valaki tudomásul veszi, nem éri majd nagy csalódás, és ettől még el tudok képzelni olyanokat, akiknek második kártyaként, vagy a vezetékes szolgáltatás mellé 1-2 ezer Forintot megér a dolog még így is.
Dchard
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4776 üzenetére
bocs a dupláért.
Szóval itt a 2600-as hálózat "fejlődése" 2016-10-20-tól (ekkor indult el a 2100-as 4G)...alig valami.A román fórum szét van bontva frekvencia szerint. A 2600-as topikban 2016 októbere óta mindössze ~300 hsz-t írtak, szemben a 2100-as topikkal, amiben ~7000 hsz született 2016 októbere óta.
dchard
"de ettől 2-3 évre vagyunk"azta...és én még reménykedtem egy 2018 év augusztusi indulással....
Igen, a 700 mindenképpen kell, még az agglomerációba is.4Grider
nekem is furcsa az ábra: nem én csináltam, itt találtam a ph!-n a 4G nyomában cikkben. De ők is átvették valahonnan. -
4Grider
nagyúr
válasz
#08205312 #4777 üzenetére
Ezen az ábrán a 2100 és 1800 MHz terjedése csak nekem furcsa? Ha 1800 MHz-en a GSM-el ilyen lefedettséget lehetne biztosítani és a 2100 MHz-el ilyen 3G-t, akkor soha nem lett volna az a helyzet, hogy az alföldi ruderáliákon, vagy a hegyes vidékeken csak 1800 MHz-es 2G volt elérhető a 4G megjelenéséig, 2100 MHz-es 3G csak a városokban és nagyobb falvakban és onnan számított néhány kilométerig volt elérhető.
-
dchard
veterán
válasz
#08205312 #4777 üzenetére
Mindazok mellett, hogy egyetértek a nagyjával, azért az a kép eléggé csalóka, különösen a 2100 vs 1800-on. Már mitől lehetne nagyobb fedést csinálni 2100-on mint 1800-on?
De az érvelésed többi része abszolút megáll:
1. A 2600 túl magas freki, alig van hozzá kompatibilis telefon,
2. Összességében is jóval kevesebb frekvencia készlettel indul a magyar DIGI, még akkor is, ha csak a 4G-re használt frekit számolom (ami nem 1/5, de így is jóval kevesebb).Ha értelmesen akar szolgáltatni, vennie kell majd 700megát, a kapacitáshoz meg 2500/2600-ról amiből még van, legalább 20megát. Akkor fog majd átmenni az életképességin, de ettől 2-3 évre vagyunk...
Dchard
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4776 üzenetére
hidd el, napra kész vagyok a digivel kapcsolatosan. A 2600-as sávban nagyon rég nem fejlesztettek. A 4G szolgáltatást ezzel a frekvenciával kezdték. Aztán 14 hónap alatt rájöttek, hogy ez így nem lesz jó, és az ancom-tól engedélyt kértek a 2100-as frekvencia LTE típusú felhasználására: az állomásokat átállították, és a frekvenciát megosztották 3G és 4G között.
Egyértelmű, hogy miért nem erőltetik.
Szóval a térképen ami 2600-as lefedettséget látsz, az mind a 2100-as 4G építés előtti időből származik. -
törölt tag
"a matematikát és a fizikát senki sem tudja adott szinten meghazudtolni"
Pontosan!
Nálunk a diginek van 2*5MHz frekvenciakészlete. Az alábbi linken meg lehet nézni, hogy a románoknál mi a helyzet.
A változások: 2014 óta a cosmote nevet váltott telekomra (a DT érdekeltsége), illetve a 2K Telekom (ennek semmi köze a DT-hez) pedig eladta a frekvenciáját a diginek.RCS&RDS (digimobil):
- 2*5MHz, 900 FDD
- 2*15MHz, 2100 FDD
- 1*5MHz, 2100 TDD
- 1*30MHz, 2600 TDD, ez kevésbé fontos, nem is erőltetikBukarest lakosságszámban és terület méretben közel azonos Budapesttel.
A román "ph!/mobilarena" fórumon is osztanak meg sebességméréseket, sokszor elég alacsonyak az értékek (csak regisztrálást követően látszanak a képek).
A matek: azonos lakosság/népsűrűség mellett (Budapest/Bukarest), az ottani frekvencia ~1/5-vel rendelkeznek nálunk. Akkor mennyi is lesz a sebesség?Megoldás: elindulnak ősszel, fél év alatt nem szereznek annyi ügyfelet, hogy leterheljék a hálózatot (pl. a jelenlegi piaci alapdíjak, és azoknak adnának extra kedvezményt, akiknek van otthoni szolgáltatásuk), aztán 2019-ben frekvenciavásárlás.Más megoldás nincs.
-
válasz
DonMaster #4773 üzenetére
Ez egyre inkább nem igaz, a Digi táborban meg az a pláne, hogy vezetékes fronton leginkább hozzászoktak a gyors korlátlansághoz, sokan pont a húzós torrent és hasonlók miatt lettek Digi előfizetők, illetve mentek át oda más szolgáltatóktól, emiatt pedig mobilnetes fronton is hasonlót vár(hat)nak, ezért is lehet majd érsekes a felállás, hiába reménykednek sokan csodában, mindig azt szoktam mondani, hogy a matematikát és a fizikát senki sem tudja adott szinten meghazudtolni, még a Digi sem...
A Telenor az élő példa, bevezették az elérhetőbb, olcsó korlátlan mobilnetet és azóta egyre inkább csökken sok helyen a sebesség, mert többen és többen kapnak rá a korlátlan mobilnetre, egyre több fórumban van szó arról, hogy a lomhább vezetékes netet váltják ki vele...stb., ez pedig valamilyen szinten csapda lesz idővel a szolgáltatónak és az előfizetőknek is, hiába rendelkeznek arányában viszonylag jó kapacitással, de ha ehhez hasonlót akar már szolgáltató kevesebb kapacitással, akkor abból kisebb arány mellett is gond lehet. -
DonMaster
addikt
az a baj, hogy az átlag az nem 500 meg 2gb-osnál nagyobb netel rohangál még alöfizetésel sem,
azért 2gb 500mb egyikse sok 150mbits-es netel meg 300mbits-esel szart sme érnek, 1percen belül leforgalmazod a havi keretedet, nem mindenki korlátlanban van, és sokkal kevesebb azon elöfizetök száma is a korlátlanosokkal együt akiknek több mint 2gb kerete lenne itt 10-20vagy több keretre gondolok. -
viktorhu
veterán
válasz
DonMaster #4770 üzenetére
De hogy korlátoznák 42 megabitre a sávszélességet, ha nem is tudnak annyit adni a kevés frekvencia miatt? Már egy ember sem kapja meg a 42 megabitet, hát még ha beszáll egy második felhasználó is az adott cellán, akkor még osztozni is kell. Szóval mindegy, hogy 42 vagy 150 megabitben korlátozzák a sebességet, ha összesen sem tudnak annyit adni, nem hogy egy felhasználónak.
-
válasz
DonMaster #4770 üzenetére
Nagyon is sok értelme van a gyorsabb sebességnek, mert egyrészt forgalmas helyeken nem esik be a sebesség akkor sem húzósan, ha sokan forgalmaznak rajta, másrészt az 500 MB csomag jellemzően a legkisebb, nem sokan használják már, de nem is ők fogják meg azzal a hálózatot, hanem a nagyobb, illetve korlátlan csomagosok.
A Diginél jelen állá szerint eleve alacsony lesz/lehet a maximálisan elérhető sebesség, így nem is kell túlzottan sok felhasználó egy cellában, hogy érezhetően csökkenjen a sebesség. -
sasa311
veterán
Valaki tudna linkelni egy leírást, hogy Androidra hogyan tudom beállítani a DIGI mobilnet kártyát?
Egyenlőre beraktam és se kép se hang. Független Dual Sim a telefon.
-
adman
tag
egyértelmű hogy partner nélkül ez egy "játék net" lesz, viszont minden a helyezkedésen múlik. én egyértelműen "okos csomagot" várok, azaz az elején csak az kapna mobil netet akinek van digis okos csomagja, így meg van oldva hogy ne legyen extra sok előfizető és közben meg még esetleg bevonzana előfizetőket a vonalas szolgáltatásukba. ráadásul a digis vonalasok tipikusan városi lakók ahol vszínű lesz saját mobil lefedettség. pl: lenne egy olyan konstrukció hogy havi 10-ért tv, 100-as net, vonalas telefon és kapsz mellé 2 korláltan net-es digi sim-et, sztem befizetnének páran még akkor is ha csak nagyvárosokban elérhető a net és ott is csak lassan.
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #4761 üzenetére
Laborban sem jut 42megabit... Ez az elméleti maximum 0 FEC, 0 overhead, 0 interferi mellett. Onnan tudom, hogy merő véletlenségből mértem laborban pont 1800-on 5mega duplexet. Amikor össze volt kábelezve a telefon a bázisállomással és ki volt szintezve tökéletesre, na akkor mértem 35-36megát IP-n lefelé, felfelé 11megát. Ilyen feltételek pedig még a mesében sincsenek, nem egy éles hálózatban. És ez egy komplett szektor kapacitása.
Egyébként teljesen igazad van, már ami a topik redundanciáját illeti.
Dchard
-
DonMaster
addikt
válasz
adam1400 #4757 üzenetére
korlátlan netet irtam de max sebesség korláttal ami ha jol emlékszem 42mbps volt , az meg nyilvános emiatt torrent huszárok nem fognak menni.
amugy is a többi szolgáltatonak is emgéri lásd flottás csoamgok 8e ért már van totál korlátlan most is mindenben korlátlan, szoval az emg éri nekik akkor lakosságiban nem flotában ugyan guy lehet olcsobban adni korlátlant, Digi jioáron fogja br 5e ft-körül lesz a legdrágább csomag. de majd meglátjuk ez évben,
-
Iszonyat redundáns a topik. Ugyanazt a gittet rágjátok hónapok óta.
-
PBA
aktív tag
Pontosan.
Sitty-sutty ledobálnak majd néhány tornyot, és bódottá'!
Éljen a hurráoptimizmus. Jah nem, majd kiderül, hogy bilibe lógnak a kezek és upsz. Belföldi roaming partner nélkül nagyon gyengécske történet lesz ez a jelenlegi frekivel. Ha lesz roamingszerződésük vagy elnyernek újabb frekit, na akkor már lesz miről beszélni. Addig csak valami vésztartalék játszós netnek vagy szolgáltatásnak jó.
-
vbalint77
tag
Azt tudja valaki, hogy a jelenlegi DIGI-s mobilnet előfizetést felengedi a Telenor 4G-re is?
Van egy ilyen kártyám, de 4G-s routerben is csak 3G-t tud, 4G-re nem megy fel.
Lehet egy SIM csere kellene? Vagy a digi apn csak 3G-s? -
trec12
addikt
"Meglesz a lehetősége mind a 3 nagynak, hogy ha nagyon odalép a Digi, akkor ők is csináljanak olyan csomagot, amiért tömegek nem mennek át, nem hordoznak számot, hanem jó az ami van."
Én is ugyan így gondolom. Már többször írtam, hogy szerintem a háromnak van olyan tartaléka az árban, hogy leviszik ha kell.
Amúgy egyik napról a másikra változhat a világ. Láthatjuk, hogy a Telenort állítólag ketten is megvásárolnák. A Telekom nem tudjuk készül-e még valamivel a nagy átalakítással. A Voda pedig UPC-t venne és a hírek szerint a mo-i UPC is érintett. -
Zeki
nagyúr
válasz
DonMaster #4751 üzenetére
Ja, az első 20 ezer fő a hardcore ruppótlan júzerek lesznek, akik "torrenthuszárok", és legalább még dumálhatnak is mellé. Pl diákok. Aztán majd a nyekeregés netszerte, hogy deszarlassú...
Jobban bíznék abban, ha nem mennyiség, hanem sebességlimites csomagok jönnének ki.
De majd meglássuk... szerintem a Telekom 11 nap múlva induló technikai átalakítása után jönnek új csomagok.
Meglesz a lehetősége mind a 3 nagynak, hogy ha nagyon odalép a Digi, akkor ők is csináljanak olyan csomagot, amiért tömegek nem mennek át, nem hordoznak számot, hanem jó az ami van. -
DonMaster
addikt
elöfizetöi szempontbol töklényegtelen,
mennyi elöfizetöje van a digi mobile-nak? megmondom 0
elég rá 10mhz szerintem igen.mi az amit még tudunk 100% Digi riportbol 42mbps-es netet fognak max adni /felhasználó
szoval nem kell gigabitekbe gondolni, viszont ez korlátlan lesz ezt is ott irják.
épülnek és kapcsolodnak be a tornyok
ezek amik biztosakamik kérdöjelesek:
ár erröl bár mondtak üszf-esek 1-2dolgott hgoy olcso lesz, bár erre bárki rájöhet aki ismeri a Digi-t szoval én ha sacolnom kéne 5e ft-os br áras lesz a legnagyobb minden korlátlan csomag.nah most ezen kivül semmi mást nem tudunk nincs sejtásünk,
de én spec vicces-nek tartom azoin bejegyzéseket hogy hgoy fog szolgáltatni a Digi 10mhz-el emg hgoy lehetelen 100e ügyf-kiszolgálni stb. mikor 0 van nekik.
komolyan én nem hiszem hogy a Digi becsödöl, de abban biztos vagyok vagy legalább is reálisnak látom, hogy a digi-nek elöfizetöi bázisa ami most 0 nem lesz az elsö napon 100e fös, de szerintem 2-3honap mire lesz 100e fös, de addig már van bevétele és közben tovébbra is tud fejleszteni, ami megint csak biztos.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest