Aktív témák

• zelikocc
    őstag
    válasz dchard üzenetére #31428

Köszi a választ!
    A jelminőséget azért tartom kizárandónak (legalábbis szerintem), mert egy falusi víztornyon levő antenna közvetlen közelében 100%-os rálátással sem változik a sebesség szinte semmit (11 Mbit körül), mintha 1km-el távolabb beltérben mérném, tehát nem tudok semmit tenni hogy többet mérjek - és ugyanilyen "elhagyatott" környékeken is hasonló sebességbeli tapasztalatom van, mintha csak pl. fele akkora "teljesítményűek" lennének sebességben.
    Mondjuk ezek a cellák a mobil indulásakor többnyire az elsők között voltak és akkor még 64QAM volt (22 Mbit elméleti maximummal) - én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ezeket még nem állították át.

Ellenben a szomszédos városban ahol viszonylag "újabb" cella van (sokkal nagyobb a valószínűsége további előfizetőnek az érintett cellán a nagyobb lakosság miatt) szintén kb 1km-re az adótól (ahol sokkal több beépített terület van, nincs közvetlen rálátás az antennákra) mégis 18 Mbit körüli a sebessége (néha lehet 20-at is mérni).
    Ugyanígy tapasztaltam pl. a Duna Plaza-ban simán kipörgeti a speedtest a 20 Mbitet, míg vidéken általábab nem igazán tudok 11 körülinél jobbat mérni akármilyen közel megyek az adókhoz.

Szóval kattogott már sokat az agyam ezen, hogy vajon mi okozhatja a különbséget.
    De akkor elméletlileg lehet arra esély, hogy más modulációt használnak.

Aktív témák