- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz
DonMaster #44928 üzenetére
Irodában erősen ajánlott az ethernet kábel a wds helyett (routerek switch portjait [máshol lan] összekötni vele), de a többi stimmel! (Egyiken kikapcsolt dhcp, vagy természetesen fix ip-kel is működik a dolog, meg két bekapcsolt dhcp-vel is, csak egy alhálózaton osszanak címet, de ne egy címtartományból [mondjuk azt megfelezni 2-100-ig oszt az egyik, 101-200-ig a másik, 24-bites maszkkal])
-
DonMaster
addikt
válasz
DonMaster #44536 üzenetére
kiszámolva az uj áfá-val 297x forint jön ki a 200-as net uj árára,
ezt szerintem fix 3000 lesz, és igy a 100/100-as csöken mármint 500ft-al emiat átpaterolják a 200-asba
a 100/50-es-t meg növelik 300ft-al és azt simán belehet vezetni, öszcsomagnál tv- ugy is nöni fog várhatoan.
vagy kevesebb csati lesz, kis net csomag meg max árban marad a mostani de meg szünik mint a topnet anno, tehát nem lepödnék meg ha össze vonnák a 100/100 és 100/50-et a 200/100-al.
és igen ahogy TJ irja vicc Diginél nem Gigás és nem gigás wan és nem hw natal rendelkezö routert venni.
egyszerüen pénz kidobás. rákell szánni azt a 14-15e ft-ot és emg kell venni egy ajánlottoat összefoglaloban si van és már párat irtunk is. -
g0dl
addikt
válasz
DonMaster #44531 üzenetére
Én egy könnyen beazonosítható minimum feltételt írtam. A hw nat-ra utaló jellemzők nem feltétlenül látszik egy eszköz rövid ismertetőjéből, ráadásul aki 100-as routert akar venni az ára miatt, annak nem jó olyat ajánlani, ami ugyan sokkal jobb, de sokkal drágább is.
-
g0dl
addikt
-
Edgeri
senior tag
válasz
DonMaster #44497 üzenetére
Köszi.
Nyilván nem akarom szivatni magam, a legegyszerűbb megoldást keresem.
Tudsz ajánlani olyan routert, ami bírja az 1000Mbit/s-es netet? A router melyik technikai paramétere ez, ami erre utal?
A mostani routerem Gigabit LAN-os, de 100 Mbit/s-en tudja max az internet letöltést.@Tin: de van jelszó és user, amivel be tudok lépni a ZTE admin felületére. Esetleg tudom úgy konfigurálni, hogy a két LAN port lássa is egymást a hálózaton?
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
DonMaster #44204 üzenetére
Szia!
Igen, okos csomagban kértem, de úgy döntöttem tegnap hogy nem húzatom be a második kábelt (ugye a félreértés miatt). Így értettem, hogy ekkor díjmentesen lehet-e kérni tőlük hogy húzzák be mégis a telefont?
Elvileg nem kapok routert (hál' Istennek), csak két kábelt húznának be a lakásba (ugye a telefont utólag kéne behúzni). -
M43g
aktív tag
válasz
DonMaster #44026 üzenetére
Mi nem kértünk, vettem előtte egy Asus AC56U-t, nem volt benne nagy köszönet. Nem tudom, hogy a régi ADSL vonal volt elképesztően szar (mindenképpen szar, csak az-e az ok), vagy más miatt. Két Lenovo noti közül az enyém viszonylag stabilan ült a jeltől egy padló/plafon (a plafontól 10 centire tettem a routert a lenti szinten) távolságban, a másikat viszont rendesen ledobálta. Valami beton épület, de hogy ennyire szar legyen a beépített antenna... Az új routernek a jele legalább jó, az is félsiker.
A kérdés/tanácstalanság viszont: az összefoglaló azt írja (ha csak nem vagyok élet- és olvasásképtelen
), hogy "ZTE F668 GPON ONT [...] Ezekben az eszközökben nincs WiFi és router/switch funkciójuk sincs."
Határozottan ZTE ZXHN F668 GPON ONT, viszont van hátul két agyara, és a jele is sokkal (sokkal) jobb, mint a beépített antennás ASUS-é. Most én nézek be valamit?Szerk: Tulajdonképpen a #44149 számú versenyző kolléga kérdésére adott válasz engem is megmozgatna, nekem is voltak ilyen ábrándjaim, amíg nem bizonyoltam túl lustának a kérdés felderítéséhez
-
kevinium
aktív tag
válasz
DonMaster #44120 üzenetére
Azért kérdezik meg, mert más szolgáltatóknál az a szokás, hogy nem ők keresik a szolgáltatót, hogy hosszabbítani akarnak, hanem a szolgáltató zaklatja őket folyamatosan, hogy ugyan hosszabbítsd már meg a hűségidődet. Aztán átkerülnek az emberkék a digi-hez és nem képesek felfogni, hogy itt nem úgy működnek a dolgok, mint máshol, hanem "normálisan". (Ez alatt azt értem, hogy úgy működnek a dolgok, ahogyan eredetileg is lenniük kellene, névszerint, hogy a hűségidő az "egyszeri" akció, nem pedig a szolgáltatóhoz-láncolás egy formája.)
A többit meg inkább hagyjuk, mert nem itt kell megtárgyalni és nem is biztos, hogy meg akarom. (De ha igényled írj pm-et és kifejtem...)
-
kevinium
aktív tag
válasz
DonMaster #44110 üzenetére
Gondolom te a pénzedet sem kötöd le, mert nem éri el az ingerküszöbödet a havi kamat mennyisége... Ettől függetlenül ki lehet jelenteni, hogy a digi olcsó szolgáltató és simán megéri a hűségidő nélküli tarifát is fizetni. De ha valakinek szúrja a szemét, és van affinitása lebeszélni a dolgot, és a másik fél is vevő rá bizonyos esetekben, akkor miért ne?
Csak arra szeretnélek megkérni, hogy ne minősítsd az embereket olyan vélt, vagy valós viselkedésük miatt, mellyel nem értesz egyet. Te nem úgy csinálod, értjük. Megfontoljuk, hogy igazad van-e, és, hogy szerintem/szerintünk jól csinálod-e. Ha kell/tudunk/'érdemesnek gondoljuk' majd változtatunk, ha nem, akkor nem.
Amúgy csak számolj egy kicsit, mondjuk van itt egy vagy két dolog ahol leszarod a párszáz, párezer forintot, meg másik 20 helyen is, hiszen csak párszáz párezer forintról van szó. És minden hónapban és minden évben leszarod, és évtizedekig nem érdekel... Ezzel szemben vannak olyan cégek, akik századmásodpercre beosztják az alkalmazottaik idejét, mert olyan kib*****ul fillérb******k! Miért csak a magánemberek spórolása zavar?
-
trec12
addikt
válasz
DonMaster #44047 üzenetére
Szerinted miért engedné fel a hálózatára bármelyik szolgáltató mikor erre semmi nem kötelezi őket? Piaci alapon? Megérné a Diginek? Nagyon jól tudják a Digi alacsony árral kínál szolgáltatást ergo a saját hálózatukat fordítanák maguk ellen. Ha ez ilyen egyszerű akkor eddig miért nem lépték már meg 2014 októbere óta? Szerintem azért mert ezzel a módszerrel nem tudnának látványosan olcsón szolgáltatni ami ahhoz kellene, hogy sok-sok előfizetőt hozzon minél rövidebb idő alatt...
-
trec12
addikt
válasz
DonMaster #44046 üzenetére
Romániában több frekije volt induláskor. Az ottani hatóság nem tudom melyik tenderen belföldi roaming biztosítását írta elő a többinek az új belépő részére. Romániában nincsen agyonadóztatva a szektor. Romániában alacsonyabb az ÁFA. Romániában több előfizető van. Romániában a fizetések alacsonyabbak. Ezek a szuper olcsó csomagok tudtommal akkor jöttek, mikor jórészt megszűnt a belföldi roaming. Mo-on szerintem a Vodának van elegendő optikája.
Szerintem semmi nem egyezik az azonos árakhoz. Én kezdetben nem várnék ilyen szuper árakat egyelőre induljon el az is nagy szó lenne. De ha valamit rosszul írtam akkor sorry mert a netről vannak nekem is az infóim. -
trec12
addikt
válasz
DonMaster #44036 üzenetére
Azon túl, hogy a Digi felrak(ott) 200 "csonka antennát" más nem történt a több mint másfél év alatt. (azaz vett még egy kis frekit) A románhoz hasonlatos árak csak akkor lehetnének szerintem ha full országos saját hálózatot tudna kiépíteni. Ilyen olcsó akkor sem tudna lenni Mo-n szerintem. Én speciell egy 15 Eur-os flat csomagnak már örülnék. Sem freki, sem infrastruktúra nincsen erre. Amit felvázoltál az egy csoda lenne. Sajnos éppen nem úgy néz ki a helyzet mintha indulni akarnának/tudnának. Remélem aztán mégis csak csoda történik és lesz Digi Mobil.
-
kevinium
aktív tag
válasz
DonMaster #44036 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy miről beszélsz... Megnéztem a digi.hu-t, a legnagyobb mobilinternet-csomag 15mbit-es, szó nincs belföldi és külföldi hívásokról, valamint a lassítás a honlapon és az ÁSZF-ben is fellelhetetlen... (Egészen pontosan, hogy milyen sebességre lassítanak, mert nekem nem mindegy...)
Részlet az ÁSZF-ből:
Az internet szolgáltatás korlátozására az ÁSZF - ben foglalt általános szabályokon felül sor kerülhet abban az esetben is, ha az Előfizető az Előfizetői Szerződésben megjelölt díjcsomagban biztosított adatforgalmi korlátot az adott hónapban túllépi mobilinternet szolgáltatás igénybevétele esetén. Ilyen esetben a következő számlázási időszak megkezdéséig a garantált le - és felöltési sebességet a Szolgáltató csökkentiAz meg, hogy külföldön mit szolgáltat a digi az nem érdekel különösebben (az rcs-rds anyavállalat se...), de ebből levezetni, hogy itt majd mit fog szolgáltatni és mennyiért az merő spekuláció... De legyen neked igazad. Amit leírtál csomagot azt megvenném.
-
Metacska
aktív tag
válasz
DonMaster #44024 üzenetére
Ez annak is a függvénye, hogy milyen sávszélt választasz.
100 mbit-ig nem biztosítanak eszközt, csak a csomóponttól húznak LAN kábelt és kész passz. 200-tól már általában adnak gigabites modemet, ahol vezetékes telefon előfizetés is van, ott jellemzően VoIP-os gigabites wifi routert.
Drenadar: Miért nincsen benne köszönet?
-
sinick
senior tag
válasz
DonMaster #43864 üzenetére
OK, köszi! Ha cserélgeti, akkor már mindegy, hogy hetente vagy reconnect-kor. Csak kamerarendszer miatt kellene, de azt megoldom no-ips ddns-sel. (Régen használtam már, remélem - a havi confirmon kívül - nincs vele gond illetve reconnectkor jó a host-ip frissítése.)
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #43834 üzenetére
bizony így van
1 ONT amiből 3 gigás kimenetre megy 3 darab 8portos switch amiből 1 gigás másik kettő 100-as
illetve én vagyok az 1-es porton mint 1000-es előfizető
az egyik switch-ből meg megy még egy régi switch-be egy kábel azon megy a telefon szolgáltatás
elvileg a 8.-on is van egy vagy két switch fent de azt nem ismerem, gondolom oda is megy egy gigás link a 3.ról és csápont ezért fogják átépíteni az egészet FTTH-ra mert egyre többen fognak 200-as csomagot vagy gyorsabbat kérni oda meg ZTE trágya kellene hogy legyen telefon akkor meg már jobban megéri az ONT-t kitenni az előfizetőnek
-
dezz
nagyúr
válasz
DonMaster #43778 üzenetére
300+ seed megy, ebből általában 10 aktív egy időben. (Szeretek ritkaságokat sokáig seedelni. Meg ami törlésre kerülne seeder hiányában és arra érdemes. [Ahol én vagyok az egyedüli seeder, magasra van állítva a prioritás. Így sem lesznek gyors letöltések {UPC-n}, de legalább vannak.]) Vinyók olv. seb. 120-150 MB/s, SSD-n OS + sok kis fájlal dolgozó CAD-szimuláció van, de majd kipróbálom az onnan való seedelést.
De amúgy most fagyott le harmadszor a gép a Hihetetlen Sebességtől.
Nem prociterhelés, valószínű a Realtek GBE kontroller miatt. Drivercserét próbáltam, nincs sok időm szórakozni vele, limitáltam 2 MB/s-re a feltöltést.
Mindegy, így is elég jó.
-
Vakegérke
félisten
válasz
DonMaster #43663 üzenetére
Ha erre reagálsz, igen, én halottam róla, ahogy sokan mások is. Azonban egy kedvezményesnek hirdetett cikknél, amelyhez még kupon is van, nehogy már a beváltó cég ne a listaárat számolja, hanem valami egyebet.
Aki óvatos, úgyis tájékozódik az árakat illetően. Ám sokan vannak, akik csak azt látják, hogy hú, mekkora kedvezmény, miközben átverik őket.
-
tupijani
tag
válasz
DonMaster #43621 üzenetére
Olvass vissza és nézd meg még egyszer miről beszéltünk:
1 - egyforma a letöltésünk, nem a gépünk, és egyforma az ONT
2 - mivel mindkét esetben az ONT-ba kötött számítógép-laptop lett mérve és mégis azonos az eredmény (uszkve 600Mbps), amit írsz innentől nem állja meg a helyét. Egy hálózat típus, egy sebesség, de két (illetve más ONT esetében már három) számítógép. És ez fentebb mind le lett írva. -
Flashget
félisten
válasz
DonMaster #43588 üzenetére
a mobil csak akkor tudja megkavarni az állóvizet, ha valamilyen "trükköt" használva a Digi rágyúr az EU-n belüli roaming díj eltörlése után és Románia felöl intézik/menedzseliki valahogy a hálózatot.
Anno pontosan így tettek a kábeltv-vel EMKTV korszakukban, majd a lannal is mikor kaptuk rendesen a román ip-ket... -
Hegyirabló
veterán
válasz
DonMaster #43318 üzenetére
Holnap kötik be, csak előre akarok menni a dolognak. Én csak a torrent miatt aggódom, hogy fog-e portot kapni, illetve tudok-e nyitni neki.
tehát oda rádugsz 1 routert és azon megy a wifi valamenyivel és a gépem kábelle maxal
Ez a verzió tetszene, ez csak az említett 1043-assal kivitelezhető?
-
-
-
Kronk
őstag
válasz
DonMaster #43247 üzenetére
Igazából annak örülnék, ha ftth-t kötnének, de ezt az ügyintéző ott nyilván nem fogja tudni. Fax nem élet halál kérdés, de most vettem egy HP 4675-öt, és akkor nyilván bekötném. De akkor bemegyek az egyik kirendeltségbe jövő héten, de előtte itt jobban szeretek tájékozódni!
-
ACE-
addikt
válasz
DonMaster #43196 üzenetére
Egy olyan 21. századról beszélünk, ahol bankszámlát is lehet online kötni, sőt ki is jönnek a szerződéskötéshez. A DIGI el van maradva ilyen szinten, ez tény, de azért, hogy a hús olcsó legyen, ilyen árat kell fizetni. Szerencsére a szolgáltatással többnyire nincs gond, így ez a kényelmetlenség a 2 évente üfsz.-ra battyogás szempontjából nem annyira gáz.
-
-
bl4ze
veterán
válasz
DonMaster #43141 üzenetére
Kiderül majd mit hoznak. Elvileg az üzletkötő szerint 2015.12.31-ig rendeléseknél itt a környéken wifi-s eszközt hoztak.
Nekem az eredeti szerződésem 2015.12.10-i, így most az új szerződésre felírta azt a dátumot + a régi meghiúsult szerződés számot is , jelezve, hogy wifi-s eszközt hozzanak + azt mondta a létesítést is megkéri vegyék előre , hogy ha már lassan 7 hónapja várok -
bl4ze
veterán
válasz
DonMaster #43108 üzenetére
Értem, akkor csak reménykedek benne, hogy wifi-s berendezést hoznak.
Ha nem az lesz akkor ráteszem a régebbi 100Mbit wifi routert aztán majd beszerzek egy jobbat, noha ha a noti úgy is csak 100Mbit-et tud max wifi-n 2.4ghz egy légtérben kitolni, lehet felesleges erősebb router, ha a gigabitet akarom kihasználni majd rádugom a lan-ra a notit -
TeeJay
félisten
-
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #42658 üzenetére
A DIGI díjában is benne van...
Vagy gondolod, hogy full ingyen adja az ontot?
Bele van építve a havidíjba, max nincs tételesen kiemelve. Ez olyan mint az UPC első box/kártya ingyen van ajánlata. Nincs ingyen, csupán része az árnak...
A DIGI se ingyen veszi az ontot, és mivel nem így tesz, ezért bele kell invesztálnia pénzt...Az meg hogy mi lenne teljesen igaz, csak akkor az egy bájtos Marika néni is elnyomkodná, vagy ha ő nem akkor a rohadtul hozzáértő unokája...
Ettől független egy bridged módba kapcsoló azért elfért volna véleményem szerint az ont user webinterface-jén.
-
andrej6917
újonc
válasz
DonMaster #42655 üzenetére
Kedves DonMaster!
Nem akarom ezt a vitát nyújtani tovább, nem látom értelmét.
Én vagyok a vevő, én fizetek, és ez van. Ő segít választani, mivel lenne jobb, vagy finoman ajánl bubi kivevő kanalat, majd elhajt.
De lehet így is kell majd a farmer, ha külön megkell vennem hozzá a gombokat és a cipzárt.
Tetszenek a hasonlatok, amiket írtak (parkoló díj fizetés stb..).
Zárjuk le a vitát. Nem vagyok troll. Digit választottam és ajánlani is szoktam ismerősöknek, barátoknak, munkatársaknak.adika4444 köszönöm, így már valahogy, de megy vissza.
-
adika4444
addikt
válasz
DonMaster #42655 üzenetére
Hali!
"t-home ip tv--nél kell kapj routert máskép nemtudják az iptv-és a netet meg oldnai."
Nézz be Telekom topikba, dchard hozzászólásait kiemelve. A T ilyen szerencsétlen/gyökér/hülyéneknéző magatartás miatt csinálja ezt a műsort, pedig lehetne ott is akár modemmel is és saját kütyükkel megoldani a történetet, vagy bridged modemmel és saját eszközön át is mehetne az IPTV. csak ugye a legtöbb ember sajnos nem néz utána, csak bemegy a médiamárktba aztán leveszi a polcról a csúcsszuper gigabájtos rútert ami ugye aztán lehet hogy megfingik 150 Mbps-nél...Az eszközdíj meg benne van az előfizetésbe, de ez így hülyeség hogy nem fizetsz érte. Fizetsz, csak benne van a havidíjban.
Ettől független szerencsésebb lenne ha lehetne dönteni hogy mit kér az user, de most nekem egy régebbi laptop csinálja a DNS frissítést, meg távoli elérést, úgyhogy nekem ugyan DMZ van de annyira nem érdekel a dupla nat, mert így is kitűnő az eredmény...
De a leg100%-osabb az lenne, ha a routeres ONT-okban kézzel lehetne állítani a bridged és a router módot, csak valamiért lemaradt ez a funkció... -
andrej6917
újonc
válasz
DonMaster #42642 üzenetére
Bár nem értem mivel sértettelek meg, de te tudod (talán ügyintéző vagy ott?).
Az hogy nekem magas az elvárásom, háát lehet az, mivel én fizetek érte.
Max nem kell, ha nem jó nekem és azt választom ami tetszik, vagy elhajt finoman a búsba. Telekomnál ez nem volt gond, csak lassú volt és drága /s nem optika (iptv-2 gép-wifi-telefon cisco valami és nem kellett + router).
Elnézést, ha valakit még felzaklattam az írásommal, nem volt szándékomban megsérteni senkit és ilyen stílusban vissza írni se fogok senkinek.
Nem kell a másikat egyből leoltani, nem így. Még egyszer elnézést
Köszönöm a segítséget. -
-
válasz
DonMaster #42634 üzenetére
Pedig lehet, legalábbis HG8247H-n nekem sikerült. (főképernyő-Forward Rules menüpont)
Értem én a saját router előnyeit, de ha valakinek nem megy a szolgáltatói eszközön, akkor miért menne a saját eszközön? Mert azt már mondjuk ismeri? Meg lehet a kapott eszközt is ismerni, segíteni is tudunk. Ha meg hibás, szólni kell.
Szóval szerintem nem minden esetben a saját router a megoldás. -
Flashget
félisten
-
kovacsla
csendes tag
válasz
DonMaster #42501 üzenetére
Szóval a lapi
ell Latitude E6520, i7 2720, 8gb Ram, Intel 82579LM , Intel AC 7260
Mint írtam csak kábelen sem jön át nekem. De Wifi oldalon minden eszköz tudja, amit kell, mégis csak a fele jön át. Eléggé laikus vagyok a témában, már csak egyre tudok gondolni, hogy valamiért a procinak köze van hozzá, és valljuk be, ez egy kicsit régi típus már. Szóval fogalmam sincs.
A wifi: józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ha adják a kb. 1000-t, a router tud ennyit, a lapiban a vevő tud 750-et, akkor 2m-re a routertől ennek a közelében kellene lenni, nem? Hangsúlyozom:láma vagyok a kérdésben! :-) -
kovacsla
csendes tag
válasz
DonMaster #42495 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Kicsit részletezem:
Amikor bekötötték a szerelő a saját lapijával megmérte csak kábelon:950 - el is ment.
Az én lapimmal (Dell 6520 - gigabites LAN) mérve:350
Asus után kábellal:350
Asus után Wifin:350 (A lapiban 7860-as ac van, ez 750-et tud)A NAT engedélyezve van.
Szóval megállt a tudomány (nálam).
-
SoulReaver
veterán
válasz
DonMaster #42496 üzenetére
Köszi az oktatást, pedig tényleg nem vagyok nagyravágyó
Viccet félre téve, nekem az ügyfélszolgálatos gyerek értetlenkedett a BRIDGE mód bekapcsolásakor, mert Ő nem volt felhatalmazva, hogy átállítsa.. Így nem jött össze a dolog... Hiába kértem más ügyfélszolgálatost..
-
mrmft
senior tag
válasz
DonMaster #42256 üzenetére
Ott van a hiba, hogy az eb megragta anno a 15 meteres kabel kozepet mert az agya mellett megy. Mivel mar nem kolyok es nem ragcsal ossze-vissza cserelnem. Egyertelmu, hogy fizetos muvelet, csak mivel munkaidoben nem tudok bemenni a helyi irodaba es mast sem nagyon tudok csinalni a munkan kivul az a kerdes kit zaklassak evvel?
A DIGI toldoval hozta a netet a lakasba. Ne foglalkozzak veluk, a toldot csereljem egy Keystone Jack-re majd toljak bele egy patch kabelt, vagy csak a toldot csereljem arnyekoltra, mert ugy se jarok jobban ha a dobozukbol jon az STP? Kabelt mindenkeppen cserelnem es az STP mar itthon van hozza.
Mar a belso halo cserelese sem volt felesleges, egymas mellett ment tobb UTP kabel, KS240 eloszto, konnektorok. Miota cserelve lett STP-re a belso halo sebessege nott, WiFi sebessege 1,5x-ese lett. -
Primary92
senior tag
válasz
DonMaster #42208 üzenetére
Egy tetőtéri szobában helyezném el, ahol jelent pillanatban szabad út van a padlás felé, mert felkerült egy új lakáselosztó doboz. A telefon, és a lan kábel is felfelé hagyná el, a tápnak meg még most fel tudok rekni egy konnektort. Ezért kérdezem. 20 cm-es sugárban meg lehet már hajlítani?
-
Primary92
senior tag
válasz
DonMaster #42163 üzenetére
Sokkal jobb a digi ár-érték arányban, meg a hirdetett akciós csomaguk is 1000 forinttal olcsóbb, mint amit kaptam megtartó ajánlatként az UPC-től.
Itt még sajnos nem szerepel az utca. Jelenleg net nélkül vagyok, ezért érdekes a dolog, és ugye az UPC-nél sem fizetnék elő hűség nélkül feleslegesen. Pontosabban, ha tudnának mondani egy időpontot, hogy addig bezárólag lesz szolgáltatás, akkor bejátszanék egy alap listaáras UPC csomagot.
Hogy néz ki ez az FTTH kiépítés? Lakásfelújítás vége felé járok, ezért még bele tudom kalkulálni a dolgokat. Milyen egységekből áll az egész? Lesz TV-Telefon-Internet. -
lócitrom
őstag
válasz
DonMaster #42086 üzenetére
milyen adatokat kérnek majd ehhez? csak mert az előfizető nem én vagyok, csak hozzátartozója vagyok. így tőle kell majd elkérnem az adatokat.
azt lehet tudni, hogy mi indokolta ezt a váltást egyébként? a sávszél. duplázásokról tudok, de nem tudtam, hogy más is változott azóta.
-
lócitrom
őstag
válasz
DonMaster #42076 üzenetére
az fasza. ez mióta van így? kb. év eleje óta törtem azon a fejem, hogy mi a rákért nem érem el szerencsétlent
na de mindegy. gondolom akkor csak szolgáltatóval való egyeztetést követően fog működni a távoli elérés, ugye? ha igen, akkor ennek mi a menete és ugye nem kérnek érte semmilyen különdíjat?
-
bambano
titán
válasz
DonMaster #42068 üzenetére
félreértettél, nem az a verzió érdekel, hogy megosztják a kábelt, ilyenem volt, kiszereltettem.
az a verzió érdekel, hogy kapok egy darab ethernet kábelt, amin akár gigabit is jön, meg kapok egy voip account/jelszó párost ip-vel, és akkor például egy saját magam feleszkábált asteriskkel fogadom a szolgáltatást.most az van nálam, hogy bejön egy drót a 200-as internetnek, meg bejön egy másik drót, amin kapok analóg telefont. ezt a másik drótot bedugtam egy ata-ba, ami "digitalizálja" és az ata tolja be az itthoni asteriskbe a hívást, ahonnan voipon megy tovább a kagylós telefonkészülékbe.
ezt a bejön a dróton az ata-ba műsort szeretném megspórolni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.