- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
unknownuser
tag
Húha, akkor nagyon szeretheted magadat, mert te vagy itt az egyetlen, aki a saját eszközei alapján számolt százalékot. (Nem baj, szeretgesd csak magad, nincs abban semmi baj.
)
Javaslom neked, hogy menj be mondjuk egy Media Marktba és az ott kitett laposok alapján számolj egy százalékot.
Vagy menj fel mondjuk egy gyártó (mondjuk az acer) oldalára, és számolgass ott.
Vagy csak olvasd el, hogy mit ír a wikipedia az ExpressCard (a PCMCIA utódja) cikkszó alatt:
"Due to the PCMCIA disbanding in 2009 newer laptops since 2010 increasingly no longer offer ExpressCard slots except for some business models (e.g. some Lenovo models use them for supporting a smart card reader). For WWAN data cards either Mini PCIe slots or USB ports have became the preferred connection methods."
Vagy az annak utódjául szánt ExpressCard2-ről:
"ExpressCard 2.0 products were expected to be in the market by late 2010.[26] It's unknown at this point (October 2012) whether this standard is taking off in the marketplace."
De gondolom majd ezek után jössz a szokásos dumákkal, amit a hozzád hasonló emberek szoktak írni, hogy " A wikipedia az nem forrás, mert oda mindenki azt ír, amit akar." Csak azt nem fogják fel az ilyen emberek, hogy ez még érv lehetne egy politikai vagy történelmi cikknél, de egy ilyen adatot, mint a PCMCIA elterjedtsége senki sem akar meghamisítani.
De azért itt van például egy fórum is a sok közül, amibe érdemes belenézned.
Úgy tűnik neked nem nagyon volt szerencséd 2010 utáni laptopokhoz, hiszen PCMCIA nélküli laptopot te még életedben nem nagyon láttál. Nincs ezzel semmi baj. Kis adaléknak elmondom neked, hogy az újabb laptopok közül sokban már optikai meghajtó sincs, csak hogy majd ne érjen meglepetésként, ha valaki azt írja, hogy az ő laptopjában nincs ODD.
-
Sajnos iPon notebook keresőben nem lehet PCMCIA-ra szűrni. Mindenesetre teljesen véletlenszerűen, mindenféle márkából megnyitottam 30-at a 150-300 ezres árkategóriában, és mindössze 4-ben volt PCMCIA csatlakozó. Inkább az a jellemző manapság, hogy nincsen, bármennyire is hihetetlen ez neked.
-
Drenadar
veterán
pontosan... 40/20-ra szerződtem, és azt a díjat fizetem.
amíg használható az internet, nem szakadozik, stb addig örülnék annak is! főleg ha azt mondanák, hogy nyugi ez csak ideiglenes, és nemsokára JOBB lesz!
tök feleslegesen lázadoznék itt a fórumon, Diginek kellene írnom, vagy hívni őket, de őket is feleslegesen cseszegetném.
Ennyi? Ennyi...
ha már ez a szitu zavar téged hogy vannak szerencsésebbek ahol gyorsabb az internet akkor mit vársz az élettől?
válts vissza kicsit ADSL-re,illetve a nagy életbe ne merészkedj ki mert lesznek sokkal durvább területek ahol mások szerencsésebbek, többet keresnek / jobb nőjük van / közelebb állnak az éppen nyíló kasszához / találnak parkolóhelyet a zsúfolt városban / találnak árnyékot a strandon...
közben mire fel? őket is egy anya szülte...
-
unknownuser
tag
"nem a garantált sebességre fizetek elő, hanem a maximumra. Nem azért van 4-5 különböző letöltési és feltöltési sebességű csomag, hogy azokban a minimum sebességet vegyük alapul, hanem a maximumot"
Mondod te. Jogilag viszont pont, hogy a garantáltra fizetsz elő.
" És ha a különböző csomagokban nincs különbség a maximum értékben, akkor a csomagok között nincs értékbeni különbség, nincs hozzáadott érték."
Elég ha a garantált sebességben van különbség, már akkor is van értékbeni különbség. Sőt, már akkor is, ha minden sebesség ugyanaz, de az egyik csomaghoz 3 e-mail cím jár, míg a másikhoz csak 1.
A PTK. is tiltja az olyan szerződéseket, ami különösen aránytalan ellenszolgáltatást tartalmaz bizonyos összeg fejében. Honnan számoljuk az arányosságot? Más csomagokhoz. Ha azokhoz képest csak drágább, de ugyanazok a tulajdonságai, akkor ezek már aránytalanok
Nem hiszem. Szerintem az aránytalanság ebben az esetben a két szerződő fél tekintetében értelmezendő, nem pedig más, harmadik személyek szerződéseihez viszonyítva. (De nem vagyok jogász.) Tehát azért hiába perelsz, hogy Kiss Pista ugyanattól a szolgáltatótól 3000-ért kapja ugyanazt, amit te 5000-ért. Semmi közöd hozzá. Akkor hivatkozhatsz aránytalanságra, ha a szolgáltatónak az összes költsége amit a te kiszolgálásodra fordít mondjuk havi 1 Ft, de a havidíj amit tőled szed az mondjuk havi 15000 Ft. És itt nagyon fontos kitétel a "különösen".
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem, még mindig a fejem fogom hogy mekkora ****** vannak itt. PERELD BE BAKKER!
MINDENKINEK: Ki kell várni az átmeneti időszakot amig azonositjak a szűk keresztmetszeteket ahol bedugul a hálózat. Ott bővítést fognak végrehajtani és megint fog jönni maximummal. Lehet hogy egy szimulaciot futtattak és tettek megelőző intézkedéseket, de ez sosem 100%. Ennyi a nagy trukk. Akinek nem tetszik hogy az elmúlt években szinte mindig az elméleti maximumon ment viszont most rakoncátlankodni fog egy kicsit, az huzzon a francba egy masik szolgáltatóhoz és kész. Na? Nem látom hogy tömött sorokban gyülekeznének a felháborodott ügyfelek akiknek problémás a szolgáltatás ezért átmennek egy OLCSÓBB és GYORSABB szolgáltatóhoz. NOS?!?
-
Ksix
tag
Nincs igazad, itt a megfejtés
421. § E fejezet alkalmazásában
a) termék: minden birtokba vehető, forgalomképes ingó dolog és a dolog módjára hasznosítható természeti erők,
b) áru: a termék, az ingatlan, a szolgáltatás és a vagyoni értékű jog.
De ezt tényleg benéztem.Viszont a megtévesztés továbbra se állna meg, mert az, hogy mond egy elméleti maximumot, az csak egy dolog, de mindig ott a garantált minimum is. És a szerződés, ami amit aláírsz, az is arról szól, hogy csak azt vállalja, nem többet, így nincs átverés. Nem véletlen, hogy a mobilszolgáltatóknál 0 a garantált minimum, mert minden annál nagyobb érték megtévesztés lehetne.
-
Ksix
tag
Hát régebben ADSL-nél gond nélkül megcsinálták ezt egy ismerősömnél. Csak másfél év után egy műszaki hiba kapcsán történt mérésnél derült ki, hogy tök feleslegesen fizeti a 8 Mbps-es ADSL-t, mert még a 4-et se nagyon tudja elérni azon a rézdróton. Ő azt rendelte, mert gyors netet akart, a garantált letöltési sebesség megvolt, szerződés teljesítve, így járt, a 2 év hűség miatt még fizethette is tovább fél évig.
De egyébként a Digi már ebben a bevezetős időszakban is korrekt, nem hiszem, hogy később nekiállnának átverni az embereket. Az én címemen még nem cseréltek switchet, nem is tudom a DIGINet 200-at megrendelni, mert csak ott jelenik meg rendelhetőként, ahol már lehetséges az a sebesség. -
unknownuser
tag
"Kérdés hogy mit kommunikál a gyártó a router leírásában. Félő hogy benne van a leírásban, hogy a maximum átviteli sebesség még a nap állásától is függ"
Mit számít, hiszen a DIGI ÁSZF-ben is benne van, hogy a maximális az csak elméleti maximum, a garantált a garantált. Sőt, a DIGI nem is rejti el az apróbetűkben a garantált sávszélt, szemben a routeresekkel, akik csak és kizárólag az elméleti maxot reklámozzák és nyomják óriási betűkkel a dobozokra. Vagy vásárlás előtt kibontogathatom a dobozt, hogy megnézzem a leírást, hogy nem írják-e benne, hogy kamu az ami a dobozra van írva?
És mint mondtam, a wifiknél azok a sebességek, amiket írnak, pl 54Mbit/s a g-s wifinél NEM érhető el hasznos átvitelben! A wifi protokolja majdnem a felét felzabálja! És erről bizony semmi leírást nem fogsz találni a routerek leírásaiban sem. A legjobb, elméleti esetben hasznos átvitelben 31,4 Mbit/s érhető el g-s wifin hasznos sebességben! És ez a hasznos sebesség a TCP/IP meg mindenféle headerakkel meg ACK packetekkel, meg mindennel együtt értendő. Ha még azokat is leszámítom, akkor már bőven 30Mbit/s alatt vagyunk. És akkor azt még nem is említettem, hogy a wifi half-duplex. Hát azért itt brutális az átverés, a tisztességtelen magatartás, hol maradnak a perek/bírságok?
"De mondom, szerintem az ADSL-nél, ahol kifejezetten kritikus ez a dolog, ott vgy van tesztidőszak, vagy előzetes felmérés, hogy a maximum kihozható-e"
Nagyon rég volt ADSL-em (4-5 év), akkor még biztos nem volt ilyen. Se teszt, se felmérés.
Mondom, amíg nem látok példát arra, hogy szolgáltatót azért büntettek, mert a max sebesség nem volt meg, addig maradok az eredeti véleményemen.
-
-
unknownuser
tag
Várjál, akkor én most szarrá perelhetem az összes wifi-router gyártóját/forgalmazóját, mert az azoknál szereplő wifi sebességet soha-egyik se tudja hozni laborkörülményeken kívül? Sőt, laborkörülmények között is csak bruttóban tudják azt hozni, nettóban, hasznos sávszélben ott is csak töredékét. Akkor az összes router gyártó és forgalmazó átver mindenkit? Hogy hogy nem kapták még el őket?
Én még sose olvastam olyan hírt, hogy szolgáltatót azért büntettek, mert a garantált ugyan mindig megvolt, de a maxot sosem tudták elérni. Ha erre tudsz példát mutatni, hogy emiatt már büntettek, akkor elhiszem, hogy igazad van. Addig viszont továbbra is maradok az eredeti véleményemen. (Persze lehet, hogy úgy van, ahogy te mondod, nem vagyok jogász...)
-
unknownuser
tag
Az ÁSZF szerint senki sem maradhat TopNetben, ugyanis az ÁSZF szerint:
"A TopNet szolgáltatást igénybe vevő
előfizetők átállítása DIGINet 200-ra folyamatosan zajlik, a műszaki fejlesztések elkészültével a
Szolgáltató folyamatosan állítja át a TopNet előfizetéseket DIGINet 200-ra." -
"simán megteheti azt a DIGI, hogy azt mondja, bocsi de nálad nem lehet 200-ra felvinni a sebességet, úgyhogy maradsz TopNet-ben."
És eddig aztán jó sok ilyen negatív tapasztalat volt a digivel kapcsolatban ... !
Gyártsuk a teóriákat, gyártsuk ... (Majd ha megteszi, lehet sírni, addig viszont maximálisan felesleges ilyen elméletek sorozatgyártása.)
-
unknownuser
tag
-
poli27
veterán
Ha a garantált megvan nem tudsz semmit tenni csak szólok ha a fejet tetejére állsz akkor sem!
Invitel pl az adslt sokáig úgy értékesítette hogy mondjuk a 10 megás netnek hirdetett előfizetésnél 10 megára állította a dslam központot így a hálózatban keletkezett veszteséget cc10-20% az előfizető sebességéből ment el, tehát olyan 8 megát kapott és sose érte el a 10-et,hiába reklamáltak stb stb.... -
Zsolteecah
tag
-
zsolt501
nagyúr
Igen újra krimpelte a csatlakozót a kábelen.
Sok helyen úgy lesz megoldva, hogy a swich nem lesz cserélve a lépcsőházban, szóval mivel elég sok lakónak a sávszélessége 100/50-es lett és ezeknek a swicheknek a sebessége sem véges, ezért sok helyen a hálózat ki fog feküdni a terheléstől, ami bizony sok bosszankodó ügyfelet fog hozni, itt nálunk a 15 lakásból 10 lakásban van már most is 100/50-es net, plusz nekem van (lesz 200/50-es, illetve 500/100-as van megigényelve) amit már biztos nem fog bírni a 100-as swich. Szóval lesznek és vannak is pont ebből problémák, és több mint valószínű, hogy a swich nem bírja már most sem sok helyen a terhelést, és ebből kifolyólag vannak a szakadások is.
-
TeeJay
félisten
-
Próbáltad router nélkül is, vagy lehet, hogy tök alaptalanul fosozod le a szolgáltatást?
(#18468) TeeJay: Tisztában vagyok vele, hogy mindegyikben ugyanaz a switch vezérlő van (ami a HW NAT-ért felel), és azzal is, hogy a logika azt diktálná, hogy mindegyik ugyanannyit tud NAT-olni, de mint írtam, amíg nem cáfolja meg semmi a TP-Link mérési eredményeit, addig én nem ajánlom senkinek a TL-WR1043ND v2-t 1000 mbps-os csomaghoz.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ja, TeeJay kollega is megmondta, hogy ha nem FF-on keresztül ftp-zik akkor a 90-100%-os prociterhelés helyett van 20%-os terhelés, nyilvanvaloan nala nem a szoftver a ludas. Nyilvanvaloan a NIC-ekben sincsenek olyan dolgok amik terhet vesznek le a proci válláról.
Személyeskedésből meg visszább kéne venni. Semmittudó barátom...
-
kasza blanka
aktív tag
nem érted. nekünk már régen lejárt az eredeti 2 éves hűség, szóval listaáron fizettünk. 4700+3100+200.
aztán átmenetileg kevesebben laktunk itt, szal lemondtuk a TV-t, és levetettük 40/20ra. így lett 3700+200.ennek hála idén januárban, mikor megint kellett a Tv meg a gyorsabb net, jogosultak voltunk az okoscsomira(mivel +1 vezetékes szolgáltatást is igénybe vettünk). szal most 5600 topnet+digiplusz+tel.
betyár - sajna rajtad nem segítene, lévén nyír1-i vagy :/
-
SirKero
őstag
Ez működik pl. Budapesten ahol a UPC a vidéki árak töredékéért ad sokkal többet. Nálunk a 29-es körzetben például a UPC max 12/1,5Mbps kapcsolatot tud adni 7120 forintért ( és ez csak a net !! )na itt mond a Diginek,hogy átmegyek a konkurenciához ( van 18/1,5 is de mi ahhoz túl messze vagyunk )
-
betyarr
veterán
tavaly augusztusban én is bementem személyesen és mondtam,hogy fel vagyok háborodva.mitöbb egyik debreceni ismerősömnek simán megengedték,hogy ha feljebb vált csomagot,akkor kapjon kedvezményt.mondom,akkor én is kérek.szemrebbenés nélkül azt mondták,hogy nem.mondom jó,akkor valszeg fel is mondom a szolgáltatásokat.erre is csak annyit mondtak,hogy jó.tehát ha felmondom,akkor így járok.
amúgy tényleg felháborító,hogy pont azok nem kapnak kedvezményre lehetőséget,akik a legtöbb pénzt hajtják a cégnek. -
poli27
veterán
Szted ami nem szerepel a bix grafikonon az nem forgalom, azok nem terhelik a hálózati elemeket?? Azért mert a bixnél van kapacitás attól még betelhet a hálózat az említett szolgáltatók közötti kapcsolat miatt, és a bixen ez mégse létszik...
, úgy viselkedsz mint egy sértődött óvodás mert 25 mega a feltöltésed 50 helyett
-
stanley00
aktív tag
ACE. Teljes mértékben melletted állok. Napok óta figyelem a reménytelen szélmalom harcod. Én is TOP NET-es vagyok jelenleg 100/25-el. Totál nem érdekel, hogy X napig még ennyi is marad miközben alacsonyabb csomagban lévő előfizetők magasabb szintű szolgáltatást kapnak. ELV. Egyszerű szó, sokan sokféleképpen értelmezik. A DIGI részéről ez a húzás kicsit etikátlan. Az a sok ember aki itt Téged irígynek titulált és valószínűleg engem is annak fog az egy kicsit másképpen értelmezi ezt a szót. Nem Tőlük sajnálom a jobb netet, hanem a DIGI részéről etikátlannak az eljárást. Megnézném azt a pár embert aki „irígyezett”, ha a munkahelyén valaki kevesebb munkával több pénzt keres csak mert mondjuk jól helyezkedik akkor is szó nélkül elmennének-e a dolog mellett. Azt mondanák, hogy semmi probléma én nem irígykedem, minden tökéletes. Az a baj, hogy nagyon sok esetben annak sza.nak a legjobban a fejére aki többet és jobbat tesz hozzá a munkájához mint mondjuk mások. És ha nem csinálsz balhét az életben nem fognak komolyan venni.
A lényeg: ha csak és kizárólag technikai akadályai vannak a 100/50-nek akkor egy szót sem szóltam de minden más esetben szemét húzásnak tartom én is. Elnézést az OFF-ért. -
wwenigma
Jómunkásember
-
namenlos
tag
A TopNET csomag megmaradt, melynek maximális le -és feltöltési sebessége az aktuális ÁSZF szerint 100/25 Mbps (garantált: 8/4 Mbps). Az már mellékes, hogy ugyanezen az áron fut egy új csomag is DIGINet 200 néven, 200/50 (garantált: 80/40) Mbps sebességgel, de ha a „technikai feltételek” még nem adottak, addig egyelőre nem is raknak át az új csomagba, ergo egy szavad sem lehet.
-
HZoli87
veterán
Erről van szó, sokra nem megyek a switch cserével.
Már előre látom, hogy nekem kell majd utánuk rohannom, hogy ha az idejük engedi, akkor nézzenek be hozzám és csinálják meg, hogy telefon mellett is hozza a beígért sebességet a hálózat. Franc a pofámba, hogy szólni merek érte, hiába hogy 6. éve vagyok hűséges előfizetőjük.
-
Flashget
félisten
nyílván switchek cseréjét követően fogják bejelenti..aki igényli az 1 gigát vagy 500megát ahhoz kimennek és már eleve tudják van vagy nincs telefon. Ha van visznek 30 méter kábelt és behúzzák kb. 15 perc alatt ahol úgy csinálták meg mint nálunk. Ahol trehány alvállalkozó volt ott szopnak kicsit és 1 órás lesz a bekötés.
-
HZoli87
veterán
-
-
unknownuser
tag
"Már több hsz.-emben is leírtam, hogy nem azzal van a gond, hogy másnak adott, hanem hogy az előfizetői azon részét, aki mellesleg nekik a legtöbbet fizeti, kihagyta. "
IGEN,IGEN,IGEN. Pont ezt hívják irigységnek. És én is pont erről beszéltem.
Rohadtul nem irigykedés kérdése, mint mondtam nem tudom kihasználni a 80/25-öt sem, és már azt is leírtam, ez elvi kérdés.
Na ez azért ütött. Ha nem a saját szememmel látom, hogy létezik ilyen ember, mint te, akkor biztos, hogy nem hiszem el.
És másrészről nem, a szolgáltató nem teheti meg azt a fogyasztóival, amit akar, és erre találták ki a fogyasztóvédelmi törvényt, és van még pár jogszabály, ami a szolgáltatók működésének kereteit adják, de hagyjuk, a lényeg hogy hiba volt ez a részükről.
Semmilyen törvény nem tiltja, hogy emeljék a sebességet nálam akár 1 csilliárdra, nálad meg hagyják 80-on. 80-ért fizetsz/fizetünk, azt kapod/kapjuk.
-
TeeJay
félisten
UPC a mostani csomagjait az előzők mellé hozta be aztán nem bírta az ügyfélszolgálat amikor egyik napról a másikra mindenki módosítani akart ugyanazon az áron a nagyobb sebességre x év friss hűséggel.
utána rájöttek hogy jobban járnak ha amúgy is mindenki átraknak mert legalább nem hal bele az ügyfélszolgálat és előbb utóbb úgyis ki kell vezetni a régi csomagokat.
azóta van 30-60-120-240-es csomag, tavaly nyár vége óta azt hiszem. -
TeeJay
félisten
tedd a szívedre a kezed
a hozzáértőket leszámítva az átlag előfizető hány hét vagy hónap után fogja észrevenni hogy gyorsabb a csomag? tudod milyen kevés reklamálás lesz ebből hogy a 80megás előfizetők elhúzva kapnak majd emelést?
sokan 1x előfizettek, havonta jön a számla és nyomják a fészbúkot meg a jutyúbot és kész
azt se tudják mi az a megabit megabájt a lényeg hogy rányom a letöltésre és jöjjönaz meg pláne ritka hogy van egy netelőfizetése de naprakészen tudja hogy a többi lassabb/gyorsabb csomagnak mi a sebessége és azokat emelték-e és ha igen mennyire és hogy az övé miért lassabb mint az olcsóbb csomag új sebessége.
hidd el annyira sokan nem értenek hozzá hogy nem lennék meglepődve ha valakinek még hetek múlva sem tűnne fel. ha így lenne már másnap égtek volna a vonalak hogy minden 40/20-as előfizető váltana vissza 50/30-ra 1ezerrel olcsóbban mert az is bőven elég nekik -
unknownuser
tag
Talán neked kéne olvasnod, ugyanis ([a neked címzett hsz-emben] még idéztem is a mondatot, ahol azon sopánkodtál, hogy másoknak emeltek,neked meg nem. De akkor itt van még egyszer, hogy mit is írtál:
"az, hogy egy addig kisebb csomagba lévőket átraknak egy nagyobb csomagnál még nagyobba, azt nem teheti meg véleményem szerint egy szolgáltató"
Egyértelmű. Az a problémád, hogy most a Basenet-eseknek gyorsabb netjük van mint neked, kevesebb pénzért. Ha a Basenetet csak 70/20-ra növelték volna, akkor az számodra okés lenne ezen mondatod alapján. Nem is értem, hogy a saját mondataidat nem tudod értelmezni, vagy azt gondolod, hogy a fórumra írt hozzászólásaid már nem olvashatók 2-3 óra után?
Idézem még egyszer az ominózus mondatod, nehogy most is elvétsd:
"az, hogy egy addig kisebb csomagba lévőket átraknak egy nagyobb csomagnál még nagyobba, azt nem teheti meg véleményem szerint egy szolgáltató"
-
maxima
tag
Szia!
> Azt írtam, hogy simán megtehették volna, hogy ideiglenesen
> 100/50-re emelik a TopNet-et is, ehelyett meghagyták alacsonyabban,
> mint az egyel kisebb csomag megnövelt sebességeIgen, megtehette volna de nem tette és ez szíve joga.
Ha szerződésben vállalt feltételeket teljesíti, lehet pampogni,
de ez felesleges erőfeszítés.
Ha pedig díjemelés nélkül lényegesen javít valmilyen szolgáltatáson
akkor hadd döntse már el a cég, hogy ezt milyen ütemezésben
teszi és emiatt nehogy már mi álljunk neki követelőzni.
Tudod, az rendeli a zenét aki fizet, és ezt a sebességnövelést
most nem mi fizetjük.> Te okostóni, tanulj meg olvasni és mondatot elemezni.
Ezt talán nem kéne, Te is nézhetsz el valamit.
Remélem nem kioktatásnak fogod fel amit írtam, én
legalábbis nem annak szántam.Üdv.
-
Drenadar
veterán
felesleges magad hergelned! sajnos vannak ahol jobbak a feltételek és vannak ahol MÉG nem. a MÉG-en van a hangsúly, meg fogják oldani hogy neked is a füledig érjen a vigyorod, aztán mehessél te is gépet fejleszteni meg routerbe beruházni...
felesleges másokra irigykedni, nagyon sok mindennel van ez így, hogy vannak akik valamilyen szituációban jobban járnak. Attól az a szolgáltatás amiért te fizetsz még mindig ugyanolyan jó, mint egy hónapja volt!
sokan vannak akik adsl 5/10 -el szívnak dupla ennyiért... most menj és szégyelld el magad
-
unknownuser
tag
ÚÚÚÚ. Hihetetlen, hogy mennyire egy irigy ember vagy. Azon vagy felháborodva, hogy valakiknél grátisz sebességet emeltek, nálad meg nem, és inkább azt kívánod, hogy bár ne emeltek volna senkinél, akkor boldog lennél.
Kisöreg, te arra szerződtél, amit kapsz, nincs semmi alapod/jogod a felháborodásra.
-
Flashget
félisten
Mivel az eleve megérdemelt volna egy komolyabb nfh vizsgálatot anno (vagy ami a nevük volt éppen EMKTV korszakukban) hogy előre kell kifizetni egy olyan szolgáltatást, amit még el sem végeztek. Kérdezem én melyik szolgáltatást kell kifizetni előre, hogy elvégezzék? Fodrász, építőipar, tv javítás? Melyik?
Ezért mi elvből az adott hónap leteltét követően fizetjük ki! mert hogy régen így volt, de 2005 tájékán kitalálták egyoldalúan ezt a rendszert. vagy elfogadod vagy mész másik szolgáltatóhoz (akkoriban a környékünkön nem volt más) és akkor nem is említem az előre kifizetett szolgáltatás esetén előforduló kieséseket amiután járna a kötbér.Igen amíg nem hivatalos ezt tesztidőszaknak hívják bármilyen fura neked. Holnap szerintem már ott lesz a honlapon a módosított ÁSZF.
-
"Persze a felháborodásom max. akkor érvényes, ha ez nem oldják meg 1-2 héten belül"
A felháborodásod szerintem max. akkor érvényes, ha nincs meg a garantált sebesség. Megvan? Hát akkor meg?
Ne várd el a digitól, hogy 1-2 héten belül megoldják. Baromi sok épületben kell eszközt cserélni, nem csak a tiedben. És a hálózatfejlesztés részedről nem jog, hanem lehetőség. Év végéig INGYEN meg fogják oldani neked, hogy ugyanazon áron több mind dupla sávszélességed legyen. És hisztizel? Gondolkodj el ezen egy kicsit. -
front3r
őstag
Totál jogtalan az elvárásod. Te leszerződtél velük egy adott csomagra és azt fizeted. Még örülnöd kellene, hogy nem a garantált sávszélességet kapod, hanem amit reklámoznak, mert bizony vannak szolgáltatók, és területek, ahol csak a garantáltat kapod és slussz passz, ja és egekbe menő késleltetési idővel ráadásul.
Technikailag még nálad nem lehetséges az emelés, majd ahogy tudják kicserélik az eszközöket és akkor te is megkapod a nagyobb csomagot. Ha esetleg hamarabb történik meg, akkor maximum kompenzálják a számlát. Bár most egy csomag elnevezésén sincs túl sok kompenzálni való.Plusz: Még annak is örülnöd kellene, hogy automatikusan át fognak idővel rakni a nagyobb csomagba. Van szolgáltató, ahol fizeted a nagyobb lóvét az alacsonyabb sávszélességért, holott mások kevesebbet fizetnek jobb netért. Ott sem lehet panaszkodni, mert te ARRA szerződtél le, ami elérhető volt a szerződéskötéskor. Az más dolog ha az ÁFSZ-ben benne van, hogy nem kerülhetsz hátrányos helyzetbe és emelniük kell. Akkor lehetne pereskedni.
-
TeeJay
félisten
pedig ha még ennyi évet kiszolgálna te miért cserélnéd csak úgy puszira?
100megabit helyett csak 93-94-et tud tolni? puff tojni rá ha még üzemel 5évet gond nélkül
nem vágom az árakat meg hogy DIGI miket rak ki de gondolom nem 30-40ezer egy darab hanem jóval drágább
igaz ha egy lépcsőházban 20előfizetőt kiszolgál akkor már 1hónap alatt visszahozza az árát a net előfizetőkön
szerintem nem fogják elsietni a cserét hidd el
de ha megtörténik úgyis megtudjuk abból hogy 100+ megabit lesz letöltésre -
TeeJay
félisten
mondjuk én hozzáteszem hogy uTorrent-ben nálam az uTP ki van kapcsolva mert olyankor kisebb a network overhead aztán úgy vettem észre jobban hajt DIGI-nél enélkül.
majd kipróbálom bekapcsolt állapotban is bár mivel a neve is sebesség korlátozás használata uTP ezért inkább kinyomom -
xxSanchez
őstag
A digi főoldalán található kép alá oda van írva kisbevűtel, hogy nem tartalmazza a tv és a telefon árát, tehát a csomagban 4690 az internet. Ettől függetlenül lehet, hogy teljesen más árak lesznek majd, Július 15-én eldől.
(#17415) tdk.112: 1GB-es netet akartam írni, de a következő hozzászólásban már ki is van javítva.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ne panaszkodj mar, 80/25 is is krva gyors ENNYIERT raadasul se lassulas se semmi. Majd emelik bakker.+15Mbps-mal hamarabb jonne le a kecskeporesz vagy mi?
Ha maxon megy a feltoltes es becsokken a letoltes, akkor igencsska nezz korbe a halozatodban mert ott valami nem birja... nalam semmi ilyen. WDR3600
-
TeeJay
félisten
LOL kiiktattam a routert ami ugye 100-as WAN-LAN portos
és rányomtam a gigabites laptopra, nos a sebesség ugyanannyi mivel 100megabites linkre csatlakozik a laptop is mikor csatlakozást hajtok végre. ergo hiába vennék gigabites routert, egy szemmel sem lenne gyorsabb 93-94megabittől a letöltésem, míg a feltöltés meg most is megy maximumot.
sajna a lépcsőházban még 100-as switch van ami várható volt és ugye ott van veszteség a LAN-on is.mások is megnézhetnék router nélkül még mielőtt mindenki tömegével nekiindul gigabites router vásárlásnak
mert lehet hogy a 100megabit sem fog menni másoknak sem csak 92-94között max
legalább így már ki lehet szűrni hol vannak gigabites switch-ek mert csak azok tudnak majd 104-105megabites letöltést tolni az előfizető felé. értelem szerűen ahol 200megabitre módosul ott is már gigabites switch lesz, és ha egy lépcsőházban van pár ilyen 80/25-ös előfizető akkor hamarosan cserélgetni fogják.szóval router nélkül most ezt mértem 100megabites linken
TP-Link WR841ND V7.2 routerrel, legfrissebb gyári FW-el pedig ezt
én egyelőre biztos nem veszek 12ezerért új routert
a mostani is elbírja ezt, egyedül akkor van gondban ha le és fel is csutkára hajtanám torrenten
ugyanis ha maxon megy a feltöltés akkor lefelé nem tud csak 50megabit körül a 93-ból de ez érthető is
hiszen a SOC ami benne van ennyit tud WAN-LAN-on átnyomniBozont : olvass vissza
képzeld CAT5 kábelen fog menni az 1000/100-as csomag. semmi féle FTTH nem lesz a paneles részen ne aggódj és képzeld simán ki tudod majd használni bármire a sebességet. biztos nem láttál még ncore-on 10gigabites szerveres usert aki 4-500megabájttal seedelttorrenten kívül is lesz mire használni. szóval no para, switch csere után menni fog az és nem lesz parasztvakítás hanem tolni fogja telibe
-
_BOZONT_
tag
biztos nem utp-n fogjak tolni a gigat... akinek utp van ott max 100mbits fog kapni jo esetbe gigas cat5e/cat6 valahanyadik emeletig ott bemegy egy "soho" 1gbits portba onnan megy ki 8-10-12db 100as porba, de ha meg varazsolnak is sajnos cat5e/cat6 van tavolsag limit a giganal. Itt tuti FTTH fognak kivinni.
masik es mit szoljon trékomos aki 2x annyit fizet a 25/1 netert mint te a 40/20 vagy a 80/20 netert
100/50 az barati lenne
de 1000/100 kcksit paraszt vakitas nem igazan lehet meg torrentezessel sem kihasznalni (najo ha van megfelelo eszkoz ami sajnos feher hollo mert NATon nem fogja birni, de elmeletben igen
akkor albiban ahol tobbetn vagytok ott elony.
inkabb nativ V6 adnanak mar
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest