- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Ferenc.
tag
válasz
nfsu17 #50736 üzenetére
Köszi a visszajelzést, nekem is ZTE F668 -os van, s azzal is lassan jön le, illetve akkor is ha kötök rá egy tp-link routert mint ahogy írtam fentebb, hogy ha arra törekszem hogy ki küszöböljem a szolgáltatói eszközt. Más mobil márkáknál is ki fogom próbálni azok hogy töltenek a playről a digi netemről, el hívok pár havert, több mobilon meg kell nézni hogy megy, s akkor derül ki mi van.
Core2duo6600 , neked is köszi a visszajelzést, kíváncsi leszek mi lesz az eredmény nálad!
-
multimelon
tag
válasz
nfsu17 #50637 üzenetére
igen gondolom, hogy annyira nem befolyásolja a sebességet.
Családi házas optikai hálózat nál azt olvastam itt, hogy 10Gbit linkre van kötve max 32 felhasználó, ez így van ált mindenhol, mert akkor az elég.A digi nél nincs IPTV ha jól értelmezem a dolgokat, az érdekelne, hogy az opt terminálon lévő koax kimeneten analóg és digitális jel is van, tehát a kimenő koax-ot rákötöm a saját belső koax hálózatra és működik régi analóg módon is a tv és ahol digitálist kérek oda kell egy dig beltéri egység vagy kártya.
-
-
Stanley-B.
őstag
válasz
nfsu17 #49878 üzenetére
azt nem gondoltam, hogy mellőzni tudom majd, csak annak örültem volna, ha nem egy wifi router kombót kapok, hanem csak pl a Huawei EchoLife HG8242-B-t vagy ZTE ZXA10 F625G-t (ami már régóta nincs forgalomban ahogy látom). Úgyis egy telekomos modemem van jelenleg is, szóval az új ONT sem jelent majd több készüléket, csak akart a franc foglalkozni ilyen bridge mód átkérésekkel, meg, szeretek minél egyszerűbb készülékeket használni ott ahol lehet. Na de ez van, a kedvező digis árért meg a nagy sebességért megéri ez a kompromisszum. A saját routerem csak a lényeges, mert 3 emeletet kell lefednie, meg sok egyéb funkciót is ellát itthon és nagyon szeretem (Synology rt2600ac).
adika4444: ezt értem, csak azt nem értettem kezdetben, hogy mi alapján használnak valahol ZTE eszközöket, de akkor ez az info biztos nem nyilvános és csak cégen belül tudják az okát.
A pppoe limitnek van jelentősége, ha úgyis saját routerrel használom majd? -
válasz
nfsu17 #49729 üzenetére
felfelé 3 szálon 100-150 megabit szokott meglenni, de nincs pontos mérésem. mehetne több szálon is, de mivel titkosítva és darabolva mennek fel a cuccok, már a 3 szál is nagyon meg tudja akasztani a dolgokat, ha pont egyszerre zippelnek. lefelé még nem sűrűn kellett, de most elindítottam 4 fájlt, 4,5-5 megabájttal jön darabja.
DarkByte: bárkinek. amerikaiul 60 usd, németül 70 eur, júkéjül 55 gbp.
g0dl: korábban próbáltam a backblaze-t. azon még túltettem magam, hogy a kliense buta mint a tök, és mindent backupol, de van egy limit benne: az első teljes mentésre egy hónap van. amilyen feltöltési sebességgel ment, erre esélyem se volt. a crashplannél ilyen gond nem volt, az csak simán lassú volt, ünnepszámba ment ha a feltöltés sebessége elérte a 10 megabitet, de inkább 3-4 volt a jellemző. mik vannak még ennyiért?
ja, természetesen titkosítva (a nevek is) megy fel minden. -
Boost3er
tag
válasz
nfsu17 #49048 üzenetére
A wan menübe 192 belső hálózati ip-t látok, mert csak rá van dugva a router a Digis huaweire, át akarom kérni bridge módba csak az a baj, hogy akkor csak a LAN1 port működik rajta, nekem viszont van még 1 routerem amit, nem tudok az 1-es routerre kötni csak a Digisre fizikailag, mert a kábelt nem tudom átvezetni. Ilyenkor valakinek van valami ötlete mi lehet a teendő? A hálózatot a Digis routerrel ( ez található a házban középen) egy TP-Link 1043 v3as routerrel ( ez található a házba balra) és egy másik gyengébb TP-Linkkel kéne valahogy összehoznom.( ez található a házba jobbra) A 1043as jele nem elég erős, hogy a ház "jobb" oldalát is lefedje, ezért van egy másik router is rákötve, ami azt lefedi, viszont így kívülről nem érem el a NAS-t, ami a 1043-as routerre van kötve. Valakinek bármi ötlet? Már 3 napja ettől fáj a fejem
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
nfsu17 #48874 üzenetére
Így van belőve. A problémám az, hogy egy játéknál a a NAT-om elvileg zárt. Leírták, hogy melyik portokat kell megnyitni a PS4-nek és a játékna, én megnyitogattam őket, de nem jól ezek szerint, mert a másikat választottam.
A 80-ast mindkét módon megcsináltam próbában (ahogy a fenti képen van, és a a legördülőben a másikkal is).
Ha viszont jól vettem ki a mondandóból, azért mert nyitottam egy portot (mondjuk a 80-ast), nem feltétlenül kell látnom itt, mert ha épp nem használja semmmi, akkor nem fogom.
Ez esetben este haza megyek, és az összes nyitott portot átállítom a "digi internet"-re, és akkor ELVILEG jónak kellene lennie?
-
_pda_
tag
válasz
nfsu17 #48850 üzenetére
Szia,
A mobil cuccok:
Nexus 4
LG G7
IPhone 5sNotik,
Gigabyte I 1520m
Asus Transformer T100A mérési eredmények, gyakorlatilag teljesen egyformák minden készülék esetében, mindegyik tudja az N szabványt.
Van közöttük öregebb, fiatalabb, de ezért gondoltam, h a router oldalon lehet a probléma. -
válasz
nfsu17 #48841 üzenetére
Ez is csak az én állításom támasztja alá. Látható a videón, hogy ~2:45-től egyszer csak nem bírja tovább az iramot a HDD, telenyomja az utorrent a beállított cache-t, aztán gyakorlatilag befagy, amíg kiírja annak tartalmát. Ez távol van a "stabil 100MB/s-os" letöltési sebesség fogalmától.
-
lajszer
tag
válasz
nfsu17 #48800 üzenetére
Köszi Siker!
uTorrent (2.2.1)-nél kell valamit módosítani a beállításon, mert egy nagyon sokak által seedelt cucc, kb. csak így 1,9-2 mB/s-el jön vagyis közel se 1000, de még 500, de még 300 mbit se...kb. ez olyan mint amikor a telekomos netem volt (20 mbit) ott jött ennyivel...elején mikor elkezdi tölteni fel-fel ugrik akár 10 mb/S-re, de utána lassul és beáll arra sebességre amit írtam
-
lajszer
tag
válasz
nfsu17 #48796 üzenetére
-Budapest 23. ker, kertes
-ők hoztak egy Teraband FTTH Recivert és egy Huawei HG8121H routert
-kábelen van csatlakoztatva, nem WIFI
-gépben a hálókártya: Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
-a gép: Intel Core2 1,87 Ghz 4 GB RAM, Win7(x64)
-speedtest-en mértem az eddigi legjobbat, a böngésző Opera
-iPad-en wifin még lassabbat mért (kb. 100/50-et) -
csucsreg
tag
válasz
nfsu17 #48656 üzenetére
Miért nem életszerű? Azzal kezdtem, hogy a helyszínen van digi is, T is optikán. Te lemaradtál arról az infóról, hogy digi területen a T is nyomott áron adja? A nemzetközi kapcsolat minősége okán nem kérdés, hogy melyiket választanám. Viszont mivel nem olyan helyen lakom, így beérem a digivel (net terén). Ha pedig nincs digi az adott területen akkor megint felesleges a digi áraival példálózni, mivel úgysem elérhető (mint ahogy a T-s optika is kevés helyen van)
-
juuuj
csendes tag
válasz
nfsu17 #48640 üzenetére
Nem ismerem ezt a Killer network dolgot. Holnap megnézem egy Debian-os laptoppal is azért, plusz hajnalban is.
Még a kábelre gyanakodtam. Veszek pár méter CAT5e kábelt mert fogalmam sincs a jelenlegi milyen és már azt sem tudom, hogyan kötöttem be. Hátha elérem a célom.Minden esetre köszi!
-
MDanny
senior tag
válasz
nfsu17 #48631 üzenetére
Több DIGI előfizetésre van rálátásom, legutóbb egy 2013-ban létesített FTTB kapcsolat került NAT-olásra. Az adatforgalom minimális, az is jobbára feltöltés. Egy barátom kerületen belül akkor köttette be, mint én (lassan két éve), neki FTTH van egy router üzemmódban lévő Huawei ONT-vel, őt pár hónapja NAT-olták, az adatforgalmat leginkább a jelentős Youtube használat generálja.
Nálam otthon még nem volt NAT-olás, alkalmanként bonyolítok le nagyobb adatforgalmat, de ez sem jelentős. Nem látok semmilyen rendszert ebben, véletlenszerűnek tűnik. Ha valaki visszakéri a publikus címet, akkor másvalaki megkapja a privátot.
Ami azért kicsit javít a helyzeten: IPv6 segítségével elérhető lehetsz akár hálózaton kívülről is (IPv6-os hálózatból), ha privát IPv4-es címed van.
-
MDanny
senior tag
válasz
nfsu17 #48478 üzenetére
Nem ettől függ, akkor is megtörténhet.
Amúgy az az érdekes a többi szolgáltató ilyen ténykedéséhez képest, hogy másik digis előfizetésről (tehát nagy hálón belül
) gond nélkül elérhető a 100-assal kezdődő IP-n megosztott eszköz. T-nél hálózaton belül egyáltalán nem működik ilyenkor az elérés.
-
adika4444
addikt
válasz
nfsu17 #48146 üzenetére
Jól tudod, ZTE-s területen ZTE van, Huawei-sen meg Huawei.
És nem nagyon lehet választani wi-fi-s meg nem wi-fi-sből se, sztem így se fürdenek az eszközökbe, a tavaly januárból kiindulva és látva itt 1-2 fórumtárs beírásait a DIGI ha nem is annyira mint tavaly de küzdhet némi eszközhiánnyal.
Nekünk is wi-fi nélkülit ígértek, nem az lett belőle, hanem egy F668. Más kérdés hogy én nem kértem át bridged-be, mert így a routeremrre kevesebb terhelés nehezül, van rá egy 1--65535 porttartomány nyitva és a routerben vannak gépspecifikusan nyitva a portok. A No-IP frissítést meg egy gép végzi, így ott se érzem a routeremen a duplanat hátrányát. És legvégül, a legfrisseb fw-vel az 1043ND v2 tud úgy is No-IP-t frissíteni hogy nem közvetlen ő kapja a publikus ip-t... -
TomAce
tag
válasz
nfsu17 #47942 üzenetére
Akkor ez normalis. Ok, mar csak az fura, hogy amikor beszereltek miert LAN2-re kotottek, na mindegy. Ja meg a telefonos helpdesk modnhatta volna, hogy az agond, hogy LAN2-on van.
Amugy ez tud mukodni?:
Huawei bridge modban rakotve egy
- gigabit switch rakotve:
-LANal egy szamitogep
-LANal egy TV
-LANal egy Asus router rakotve:
-szamitogep
-NAS
-wifin PS3, telefonok, ipad, stbCsak majd ha boviteni akarom a halozatot
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nfsu17 #47884 üzenetére
Modker topikban célszerű ezt kérni, mivel a moderátorok nem kísérik figyelemmel napi 24 órában mind a 200000 topikot.
Köszönöm ha megteszed. -
Klown
aktív tag
válasz
nfsu17 #47744 üzenetére
Érdekes, hogy a Digis Huawei ONT nem tudja, amit a T-s? Tehát nem kell telefonálgatni, elég ha kitörlöd a PPPoE jelszót és akkor utána már csak modemként megy az ONT, router-ral login-olhatsz. Ill. az is szimpatikus, hogy letölti magának a felhasználói nevet + jelszót.
Üdv: Klown
-
bounty123
őstag
válasz
nfsu17 #47659 üzenetére
Megnézed a digis külső címed, legegyszerűbb talán egy böngészőben a whatsmyip oldalon. Mobilnettel pedig megpróbálod azon az ip-n behozni a router oldalát, http://a.kulso.ip.cimed
user/digi a belépés
-
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #47643 üzenetére
Samsung 830 SSD-re 115megabájt volt eddig a legtöbb amit láttam utorrent 2.2.1-el és 16gigás tesztfájllal amit jó pár másik DIGI-s seedelt
szóval ki lehet hajtani csak jó géped legyen jó routerrel meg SSD-vel
HDD itt már nem pálya max akkor ha csak 1 cuccot töltesz és azt lineárisan tudja írni
több letöltésnél már elvérzikkülföldről még nem teszteltem mennyivel jön
-
bounty123
őstag
válasz
nfsu17 #47626 üzenetére
Általában a routerek default konfigja tudtommal nem engedi a wan-on a managementet, de biztosat a routered beállításait megnézve lehet mondani. Mindenesetre a gyárit mindig érdemes átállítani, a wifi jelszónál is - nemrég volt az indexen egy cikk, a UPC routereinél a wifi ssid-ből ki lehetett generálni a hozzá tartozó gyári jelszót, szóval minden úgy hagyott upc-s wifire rá lehetett lépni.
A routerbe belépve (legalábbis nálam) azért elég sok lehetőség van, megnézni/átállítani a wifi beállításait, vagy pl. az összes belső gép ip címét. Forward szabályokat lehet létrehozni bármelyik portra, így kívülről bármelyik belső eszközre direktben rá lehet látni, innen már azok beállításain és a betörő tudásán múlik, hogy mire jut. Jobb az, ha nem fér hozzá a routerhez akárki. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
nfsu17 #47319 üzenetére
Majd a január megmutatja.
Mi nem digis területen, (de a digitől bérli a szolgáltató a netet ) is érdeklődtem mi változik januárral.
Első válasz december elején: semmi!
Két hét múlva december 16. körül mentem fizetni, és az orrom alá nyomták, hogy a 18 Mb-s netet 30 Mb-re a 33 Mb-s netet 50 Mb-re emelik, az árak maradnak. Azt kellett bejelölni melyiket akarjuk.
Pedig pár hónappal ezelőtt emeltek sávszélességet, azt hittem azzal lesz törölve szemünk-szánk. -
bl4ze
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #46948 üzenetére
sokan mérnek rajta
használd a Budapest Telenor vagy Vodafone szervereket, mindkettő elég bika bátran lehet vele mérni
de használhatod az RDS speedtest oldalát is mert ott jó nagy adattal dolgozik, elég pontos
http://speedtest1.rcs-rds.ro/vagy a szelessav.net-en ide mégy és jobb oldal "kihagyom és mérek" részre nyomsz
http://szelessav.net/hu/sebesseg_meres -
*miklos*
csendes tag
válasz
nfsu17 #46943 üzenetére
Nálunk most kötik a X kerben, de elbizonytalanodtam, főleg úgy, hogy a telekom aláígért, és 7100 ft-ért ad 100 csatis tévét és 30/5 megás netet. A net egy percig nem lassult le az elmúlt 3 évben. A diginek impozáns a garantált sebessége, de cseszhetem, ha nem tartja be.
-
Hyena
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #46846 üzenetére
2-3-6-10gigásak 50-100seeder van max de 40-50leecher mindig jön így nincs túlseedelve
mondjuk aki nem néz be a torrent oldalakra óránként és nem tud ráugrani azonnal egy kapós cuccra
később már esélye sincs hogy seedeljen mert vagon szerveres van meg DIGI user és mellettük senki más feltöltése nem kell
úgyhogy 1000/200-as DIGI-t is nehéz torrenten tesztelni[ Módosította: radi8tor ]
-
tupijani
tag
válasz
nfsu17 #46755 üzenetére
Nem gond, csak én meg tapasztalom. Ugye egy film nézése nem csak a streamből áll (háttér folyamatok a böngésző és a szerver között, ami késleltetést okoz, ami mind lassítja a netet, főleg olyankor, amikor a google elkezd advertikum információkat küldözgetni. És adott esetben nem csak a film megy a számítógépen, hanem levelezés (céges is, magán is, grafika a főnöknek, szalagavatós videó a tesónak) és még megannyi más, amit a windows-ok (több gép, több windows) a háttérben töltöget (onedrive, frissítések és egyébb nyalánkságok). Ez persze nem általános, és rendszeres, de bizony néha kell. És én szeretem megkapni azt, amiért fizetek.
-
DS39
nagyúr
válasz
nfsu17 #46693 üzenetére
ahogy én néztem személyes adatokat csak úgy tud gyűjteni és továbbítani, ha regisztrált vagy náluk.
egyéb esetben csak technikai adatokat tudnak, ip cím, böngésző típus, oprendszer, internetszolgáltató, be és kilépő oldal stb.
szerintem ilyen adatok eddig is gyűjthettek, max nem írták ki így, ezt a törvény által megkövetelt szöveget. -
nerhucks
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple asztali gépek
- Konteó topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby rádiós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 10 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest