- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
zelikocc
senior tag
válasz
Borisz76 #101473 üzenetére
Bocsi talán nem volt egyértelmű, nem a publikus IP-címről van szó és nem NAT-ról, hanem az ONT belső hálózatáról.
192.168.100.1 IP címen lehet elérni az ONT-t az említett ismerősömnél. Erre mondtam hogy 100.0-ás hálózat (/24 maszk)
De itt említették hogy legnagyobb részt 0.0-ás hálózatot használnak.
Akkor 0.0-ás hálózatra konfigolom be az eszközöket aztán majd meglátjuk. A héten kötik be a román Digis optikát, de én már nem leszek itt, megyek haza Magyarországra.Most Vodafone van. Az lenne a cél, hogy ha meghozzák a Digisek a saját eszközüket, akkor a hálózatban levő FIX IP című eszközök ne boruljanak és ehhez az kell, hogy tudjam előre milyen lesz az alhálózat.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Borisz76 #101421 üzenetére
Nem. Az üfsz-es mondta, hogy központilag tiltsák az ONT-be a belépést. Érdekes ezt nem jelezték. Azt vettem észre, hogy egyszercsak nem tudok belépni. Javasolta, hogy vegyek külön routert, ha a WIFI-t szeretném álllítani. Állítólag a DIGI-nél is lehet Wifi6-os routert bérelni.
-
PacuFTW
csendes tag
válasz
Borisz76 #100900 üzenetére
Köszönöm a választ, de nálam akkor ez sajnos kilőve. Alapba nem dobál csomagokat szerintem, néha-néha jelez egyet egyet a pingplotter, de az szerintem inkább csak azért van, mert egy bizonyos timeout után nem válaszolnak a forgalomirányítók az ICMP csomagokra.
Főleg egy ilyen csomagvesztés tesztelős oldallal próbálom, ahol 0-t mutat, ahogy említettem CS:GO-ban is 0, csak néha a LoL-produkál ilyeneket, de akkor szerintem betudom a riot games újabb spaghetti programjának.
A ping sem konstans 20ms felett van, hanem néha-néha elkezd ugrálgatni valamiért. Ha ONT hiba is akkor majd abban reménykedek, hogy majd a 2.5/10 Gigás nethez kapok majd egy másikat. -
PacuFTW
csendes tag
válasz
Borisz76 #100898 üzenetére
Router módban is csinálta ezt a problémát, alapba nem is akartam hozzá venni routert, de mivel problémás volt ezért szereztem be egy AX10-et és áttettem bridge módba. Az ügyfélszolgálatos szerint minden rendben van.
Esetleg milyen indokkal kérjek új ONT-t? Magát a csomagvesztést hozzam fel indoknak? Mert már e-mailben a kedves ügyfélszolgálatos kiemelte, hogy arra garanciát nem vállalnak. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Borisz76 #100804 üzenetére
Amiről te beszélsz az egy csomag kínálat, nem? Tehát TV+NET+TEL, gondolom.
DIGI-nél nem kerül 6000 forintba csak az internet.Nálunk Telektom-tól csak az 1Gbit net+tel 7280ft, TV nélkül, jól érted.
Biztos hogy nem ezer forint a különbség, mert TV-vel együtt simán 14 ezer forint lenne a Telekom-tól, nálam. DIGI-n amit látok árakat azok sokkal barátibbak. Csak nincs DIGI, ezért kérdeztem a kötődobozt hogy hátha valami történik itt is, de nem hiszem. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #100799 üzenetére
A digi oldalán a rendelésnél kell megnézni, mert ott megfelelően működik az adatbázis. De az is lehet, hogy csak annyi a gond, hogy a kereső által felkínált lehetőséget kell kiválasztani, mert ha csak végig beírja az ember a címet, úgy régen se ment, most kipróbáltam a címemmel és jól írja a lehetőségeket, nyáron még rossz volt.
-
Memoris
csendes tag
válasz
Borisz76 #100709 üzenetére
Kedves Borisz76!
Az egyik válaszodból idézem azt a részt, amely nagyon érdekel:2. Van egy JÓ SAJÁT ROUTER-ed.
Ekkor a DIGI eszközét BRIDGE módba kell kérni / rakatni , NEM fog WIFI-t sugározni !
A routolási feladatot és a WIFI szórását a TE eszközöd végzi.
Azaz a DIGI eszköze "bárhol" lehet de a TE eszközödnek érdemes az épület közepénél lennie.
Szeretném ezt megvalósítani a napokban, ugyanis kaptam nem rég egy Linksys WHW0303B routert. Gondoltam, ez legyen a főeszköz. És van gigabites switchem is. Tudnál adni egy "szájbarágó" leírást vagy útmutatót erről a műveletről?
Köszönöm. -
crea1984
tag
válasz
Borisz76 #100775 üzenetére
Digitől hasonló választ kaptam, csak ONt csere nélkül
Ők csak a vezetékes internetet garantálják, tegyünk egy routert és akkor majd használjuk azt wifire. Nem erösködtem a cserével, de egyértelmüen furan müködik az ONT, pedig nem az első amivel már találkoztam, de ilyet még nem tapasztaltam. -
norba69
senior tag
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Borisz76 #100246 üzenetére
Igen, ezért rendeltem egy Wifi6 routert a Huawei helyett (valami OEM cucc neten nem is lehet kapni, de a wifije 40 megabitet tud wifi6-os teloval is, gondolom kb N-es cucc). Tehát két Digi eszköz is van, egy optical receiver kis fehér doboz koax stb kimenettel meg ez az ezer éves oem Huawei router, és ez a kettő között is optikai kábel van. Akkor a Huaweit is meg kell tartanom, és az egyik LAN kimenetre megy a Mercursys WAN? Reméltem van egyszerűbb megoldás.
-
mrkalpos
újonc
válasz
Borisz76 #100040 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors segítséget.
Valóban, nem jártam utána a vétel előtt, csak besétáltam az első boltba ahol lehet kapni, és a dobozon színes-szagos fényekben villódzó 300 + 867 Mbps felirat hatására bedobtam a kosárba.
Egyelőre így minden vissza a régibe, a routert pedig cserélem az itt javasoltak alapján. -
sanyi0627
senior tag
válasz
Borisz76 #99992 üzenetére
Nem tudom ezek a dolgok mennyire kavarnának be nekem. Laptop van plex servernek. Laptop kábelen, tv wifin. A tp link után van egy 5-ös switch( másik szobába) amin a laptop és egy Series x. A routeren van egy másik gép.
Szar a lakás elosztása és csak így tudtam megoldani hogy ne egy köteg kábel menjen össze vissza. -
Tarokk79
aktív tag
válasz
Borisz76 #99166 üzenetére
Még megpróbálok szerezni egy nem Asus routert, hogy kipróbáljam.
Addig is esetleg valaki ránézne a beállításaimra, hogy ne valami banális hibán csússzak el?
WAN beállítások: [kép] [kép]
IPv6 tiltva,
QoS tiltva.
Milyen beállítás befojásolhatja még?
DNS a saját adguard-om van beállítva, próbálam nélküle is.
A hiba a szokásos LCP:Oct 24 07:50:22 pppd[1908]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Oct 24 07:50:22 pppd[1908]: Connect time 23.6 minutes.
Oct 24 07:50:22 pppd[1908]: Sent 744540181 bytes, received 174038763 bytes.
Oct 24 07:50:22 dnsmasq[332]: read /etc/hosts - 5 addresses
Oct 24 07:50:22 dnsmasq[332]: using nameserver 192.168.50.199#53
Oct 24 07:50:24 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Oct 24 07:50:24 nat: apply redirect rules
Oct 24 07:50:25 pppd[1908]: Connection terminated.
Oct 24 07:50:25 pppd[1908]: Sent PADT
Oct 24 07:50:25 pppd[1908]: Modem hangup
-
juliabrilke
veterán
-
zolnagy
őstag
válasz
Borisz76 #95252 üzenetére
Nála, ha jól sejtem, akkor nem bridge módban van az ONT, hanem azon megy a betárcsázás. Jól gondolom?
Így ahogy írod, akkor a saját routert AP módban kell rákötni az ONT-re.
Van ennek a módszernek valami hátránya a bridge módos megoldástól?
Csak mert ahogy itt olvasom, mindenki inkább átteteti bridgebe valamiért. -
cof
veterán
válasz
Borisz76 #94534 üzenetére
[DIGI kábel TV - digitális adás]
Optikán inkább a túl erős jel szokott problémát okozni többek között olyat is amit tapasztalsz, meg kell nézni a jelerősségeket a TV-n, semmiképpen sem ajánlom erősítő használatát, jó minőségű kábelekkel és csatlakozókkal, egy 3-as osztón, nekem 20 méter koax után is 100/100 a jelerősség/minőség a TV-n.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Borisz76 #94534 üzenetére
Szerintem használható, a bemenete szabályozható, ha nagy lenne a jel,de úgy is a spliter után kell kötnöd ill.lehet variálni. Szerintem elég nagy jel jön ki a digis cuccokból. A C sáv vége vége kb ott van amennyit tud felfele. Egy ismerősnél néha a "csillagok állásától függően" kockásodik néhány csatorna, mire megnéznénk egy erősítővel mindig jó lesz.
-
Hunfiu12
csendes tag
válasz
Borisz76 #94236 üzenetére
Lehet kicsit túl tágan fogalmaztam. Tehát ez egy panelház, a mostani utp+telefon+koax az ajtó mellett jön be, elég igénytelenül. Én szeretnék az optikának egy új lyukat fúrni a falba normális helyre, ahol bentre tennék egy ilyet, hogy mégse csak úgy kilógjon a kábel a falból és ha a jövőben máshova akarom rakni az eszközöket akkor veszek egy hosszabb optikai kábelt és egyszerűen átdugom. Ehhez kell egy toldó amibe két csatlakozót lehet bedugni, ennek a típusának kiválasztásához szeretném megtudni hogy milyen csatlakozóval szereli a digi az optikai kábeleket.
-
-
dav1dkaah
tag
válasz
Borisz76 #88683 üzenetére
Nálam tableten állították be. Lehet, hogy meg változtatták, hogy ne tudj belenyúlni. A szerelők megcsinálták utána rákötöttem egy routert mert 60mbitet tud amit adnak wifin keresztül, ők mondták, hogy akkor ha tudja a gigabitet a router akkor kössem rá. Szerintem marad akkor az ügyfélszolgálat.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Borisz76 #88675 üzenetére
Szia!
Nálam sikerült! (Romániában de nem most, egy éve)
Huawei HG8245H ONT alapértelmezett felhasználói és jelszó DIGI fiberlink
"
Nézze meg, milyen IP van rendelve a számítógépéhez, valamint az átjáróhoz, majd nyisson meg egy webböngészőt, és írja be a címsávba:
192.168.1.1 vagy 192.168.100.1 (átjáró IP)
user: user
pass: digiA login ablakot megkapod?
Ez az ONT-tod van?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Borisz76 #88554 üzenetére
Szia,
Tegnap 2 óra ment el az életemből feleslegesen a hiba felderítésével. A hiba délután 3-4 körül kezdődött, szokás szerint a Tidal lejátszás szakad meg, majd kis idő múlva a net is. Az ügyfélszolgálat szerint minden OK, nálam lesz a hiba, csatlakozzak a PC-hez közvetlenül, úgy ahogy Te is írtad, mert ők mindent jónak látnak. Szétszedtem a házat, 2 PC-hez csatlakoztam egymás után PPPoE-vel, az egyikre sikerült, a másikra nem - 5 perc eltéréssel. Újabb telefon, látják a felcsatlakozott PC-t, szerintük minden rendben, nálam van a hiba. Hiába mondtam, hogy nem kap IP-t az eszközöm már 2 órája, de nálam van a hiba, ha kell küldenek szerelőt. Persze közben minden áramtalanít, többször is, semmi. Amikor letettük a telefont, újabb kísérlet, saját routerem vissza - minden működött. Fél óra múlva hívott a szomszéd, hogy nálunk van net? Mert nála nincs kb. 3-4 óra óta és majd jönnek hozzájuk eszközt cserélni mert úgy látják az hibásodott meg, persze estére ott is lett net a "rossz" eszközzel.
Azt nem értem, hogy miért nem lehet azt mondani, hogy igen, a hiba a szolgáltatásban van, kis türelmet, javítjuk. Amúgy tegnap a városban többen is panaszkodtak a net hiányára. -
-
válasz
Borisz76 #88554 üzenetére
Az nem MAC cím, hanem IPv6.
tracert -4 google.hu
tracert -6 google.huNa de ez viszont így borítja a bilit, mert ha kijön a DIGI-s ember, és nekiáll a laptoppal tesztelni, akkor vélhetően neki is jó lesz, és csak fizetheted a kiszállási díjat. Egyéb tippem nincs, meg kellene próbálni egy másik routerrel.
-
válasz
Borisz76 #88552 üzenetére
OK, hát szerintem ez egyértelműen DIGI hálózati hiba, mert a saját LAN hálózatodon belül nincs probléma, azon túl pedig már a DIGI rendszerén belül is jelentkezik a loss. Szóval én összeszedném a screenshot-okat, és elküldeném a hibabejelentő email címére, azzal a kifejezett kéréssel, hogy feltétlen továbbítsák a műszakisok felé is.
A lényeg pedig, ne küzdj vele feleslegesen, mert ezt Te nem fogod tudni megoldani.
-
-
-
válasz
Borisz76 #88546 üzenetére
Ha Windows-os a kliens, akkor tracert, ha Linux akkor traceroute. Tehát pl.:
tracert prohardver.hu
Itt válaszul fogsz kapni egy 8-10 elemes listát, aminek az első sora a routered, a második vélhetően a 10.0.0.1-es című átjáró, és az utána következő részben lévő IP címeket próbáld sorban megpingelni, és az elsőt ami válaszol a ping-re, azt próbáld meg utána huzamosabban is pingelni, hogy ott is lesz-e csomagvesztés.
-
válasz
Borisz76 #88540 üzenetére
Nem olvastam vissza teljesen, de ha egy DIGI hálózaton belüli eszközt pingelsz, akkor is ez a helyzet? Pl. traceroute google.hu, és ott megkeresed az első olyan eszközt ami válaszol az ICMP-re.
Illetve ha csak saját routerrel jelentkezik a probléma, akkor pingeld annak az IP címét! Ott nincs loss?
És ha aktív, akkor ideiglenesen tiltsd le az IPv6-ot, és tesztelj úgy is!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #88460 üzenetére
Valami csak nem jó.
Beraktam az Edgerouter4-t a hálózatba.
Szolgáltatói eszközt Bridge módba kértem.
Mindent áramtalanítottam majd ONT , Router , Switch , NAS-ok , PC-k sorban bekapcsolva. Mindezt délelőtt.
Délután meló.Estefelé a párom ír , hogy "fos" az internet....szakadozik.
Este haza, router restart, ping teszt :Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4014, Received = 3610, Lost = 404 (10% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 3381ms, Average = 95msMár 1X cserélték a szolgáltatói eszközt....
Szerintetek ? Mi a f@szomat kell még megnéznem ?
Bocsánat de kezd tele lenni a hócipőm ezzel a szarakodással. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #88460 üzenetére
PC1 - Ezen szól a rádió is....most is megy.
Packets: Sent = 6883, Received = 6835, Lost = 48 (0% loss),
Minimum = 6ms, Maximum = 425ms, Average = 13msPC2
Packets: Sent = 6535, Received = 6485, Lost = 50 (0% loss),
Minimum = 6ms, Maximum = 346ms, Average = 13msPC3
Packets: Sent = 6619, Received = 6581, Lost = 38 (0% loss),
Minimum = 6ms, Maximum = 395ms, Average = 13msAzért így már jobb 3gépről , szűk 2 órán át ment.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #88432 üzenetére
Gyorsak voltak.
Tegnap dél körül jelentettem a hibát.
Ma reggel hívott a szerelő 9 óra magasságában.
15 perc múlva nálam volt.
Az optikára rámért és stabil 5,2-s értéket mutatott.
Azt mondta, hogy ez teljesen jó 3-8 között jó az érték.
A mértékegységet nem tudom ....talán db. Ez most mindegy is.Kicserélte az ONT-ot.
Azóta 3 PC-ről megy a google szerver pingelése. Eredményeket később leírom majd mert most is fut még....
Ezek mellett az egyik PC-ről szól az online rádió is.
Eddig nem szakadt meg egyszer sem....pedig lassan 2 órája megy.
Az IP címem paradt publikus nem vagyok NAT-olva.
Microsoft Stor-ból letöltött Speedtest-el mértem mindhárom gépen.
Sebesség megvan mindenhol : Le 920-940 / fel 310-320Mondta a szerelő , hogy ritkán de előfordul, hogy maga az ONT hibás gyárilag. Nálam is ez lehetett.
Tesztelem....aztán megy vissza Bridge módba , hogy a saját Edgerouter 4-s készülékem vegye át a helyét.Mindenkinek köszönöm a javaslatokat, észrevételeket !
-
4Grider
félisten
válasz
Borisz76 #88423 üzenetére
Mivel a 8.8.8.8 terheléselosztott rendszer, így az icmp nem tuti.
A Fiberhome eszköz gondolom bridge módban van, a pc építi fel a pppoe kapcsolatot. Ha igen, akkor pingeld mondjuk a bix.hu-t. Ha ott is ennyi csomagvesztésed lesz, akkor az optika nem kóser nálad (pl. egyik hegesztés rossz, vagy kábeltörés van). -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Borisz76 #88409 üzenetére
A TP-Link WR340GD egy ösrégi 10/100+g-Wifi router, a TP-Link WR1043ND v1 is egy ősrégi, de gigabites+n-es Wifi router. Ezektől a 10-13 éves routerektől nem kell csodát várni. Én kipróbálnám egy 2017-2020 között kiadott routerrel. Szerintem a net azért akad, mert az ösrégi hardver nem képes feldolgozni adatokat időben.
-
4Grider
félisten
válasz
Borisz76 #88403 üzenetére
A routerek és az ont között gondolom egy db patch kábelt használsz (nincs fali szakasz) és ugyanazt a kábelt használtad a pc-vel történő teszteléskor is. Egy fázison vannak a hálózati eszközök?
2008 körül építettünk egy üzemcsarnokot, ahol a villanyszerelők építették - szintén igen lelkiismeretesen - cat5e hálózatot is. Azóta szopunk. Nem azt mondom, hogy nálatok is ennyi problémát jelenthet, de a hálózatépítés külön szakma. -
dchard
veterán
válasz
Borisz76 #85768 üzenetére
"Nincs dedikált ki és bemenet."
Pontosan. Az összes port egyforma, és mivel az összes internetes forgalom kétirányú, ezért a ki és bemenet fogalma nem értelmezhető. Minden port ki és bemenet egyszerre. Amit mpo jelezni akart, hogy mindegy hogy melyik portot hova dugja: egy port megy a HGW felé, a többi a kliens eszközök felé. Konfigurálni nem kell semmit.
mpo:
Amit linkeltél, az a feladatra teljesen megfelel, de nincs kimenete meg bemenete
Egyenértékű portjai vannak, mint az összes switch-nek.
-
headhunter86
senior tag
válasz
Borisz76 #84593 üzenetére
Hát lehet mégis a kábel, most megint csak 90/90, akárhogy mozgatom nem jön vissza a sebesség. Már minden kombinációban újraindítottam. Rámentem előbb közvetlen a DIGI routerre akkor maxon jött, de routeremen keresztül is, azt eltelt 10 perc és megint 90/90. Viszont az öreg elbaszta akkor a csatit a végén, mert a kábelnek nem volt baja. De most ha ezért kihívom őket, akkor remélem nem fizettetik ki velem. Mivel a DIGI és az én routerem között lévő UTP kábelről van szó.
De úgy ellépett amúgy az öreg, hogy ez semmit se tesztelt, kiépítette, betelefonált, hogy állítsanak át, és lépett is. Meg se várta míg lett netem.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- Androidos tablet topic
- Motoros topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged