- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
szia,
nem szabad hulladékozni, hagyd csak, maradjon csak meg a hozzá nem értőknek és/vagy elfogultaknak.
mindegy gyártó esetén csak a konkrét típusokat lehet/szabad minősíteni.
nem rossz a tl-wr1043nd v2/v3, de helyén kell kezelni, van attól nem sokkal drágább, de jobb asus típus, nem is egy, ahogy más gyártóra is elmondható ez.
nekem is volt több tp-link routerem - digi net alatt is -, elégedett voltam azokkal, sokat kiteszek és/vagy beüzemelek különböző környezetekbe a gyártó bizonyos típusaiból, de az általad írt asus hulladékra reagálva; amikor rám bízzák a router kiválasztását és azt mondják, hogy 20 e ft-ig vigyek valami jót - ez a leggyakoribb, azért írom ezt -, akkor ha tudom, hogy húzós terhelésről lesz szó, úgy nem a tl-wr1043nd v2 lesz az - hiába lenne valamennyivel olcsóbb -, hanem az erősebb hardverű és alapban több funkcióval rendelkező rt-n18u.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Flashget
félisten
válasz MrCsiT #35971 üzenetére
3 különböző TL routerem volt/van 2007 óta. Egyik sem döglött be vagy rohadt le a nyári melegben sem. Egyszerűen csak eljárt felettük az idő ill. a Digi sebessége nőtt az évek alatt.
Az egyik legjobb router ezért az árért.
Lehet hozzád egy rossz példány került....nagy számok törvénye alapján.
Mikor a Digi kezdte a lant tele volt a piac D-Link, SMC olcsó routerekkel vagy volt a drága Linksys, Cicso stb. A kettő közé lőtte be magát a TL 2006-ban...raklap szám hullottak a D-Link, SMC routerek a megnövekedett sebesség miatt az ADSL-hez képest..nyáron szétszedték, hogy ne forrjon fel/szét az eszköz...na azok voltak az igazi ipari hulladékok.Realme GT Master Edition
-
Vakegérke
félisten
Asus-om van, kifogástalanul szolgál, kell ennél több? Csak azért mondom, mert ugye ne szólja le senki a TP-Link-et, ellenben te hulladéknak titulálod az Asus-t.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
gyűrű
addikt
Nos... a TP-Link WR1043ND, az egyik legjobb router (volt) a piacon (a mai napig).
Nem valami hulladék zétée vagy asus .
Userek tízezrei használják problémamentesen.
Ha neked problémád volt vele, akkor az lehet, valami user error.
De ezért nehogymár leszóld ezt a cuccot.
Ne ajánlgass klasszisokkal rosszabb routereket csak mert ez "neked" nem tetszett.
Attól még ez a TP-Link jó.
Ha szkeptikus vagy kérj kölcsön egyet .Üdvözöllek amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
XZoli
aktív tag
-
str8
tag
Sziasztok!
100/50-es netről 1000-es netre váltottunk, ma volt itt a szerelő és megcsinálta az átalakítást, viszont korábban valamiért nem volt publikus IP címünk, és azt gondoltam, hogy ezzel a gigásra váltással a probléma megoldódik, de nem voltam itthon amikor átkötötte és most hazaérve látom, hogy továbbra is 100-as kezdetű címünk van. Ehelyett lehet kérni publikusat vagy ez most már mindenkinél így van?
-
Vakegérke
félisten
válasz wwenigma #35985 üzenetére
Engem inkább bosszant. Erősen megtévesztő az írás, ugyanis nem hiszem, hogy a DIGI a 4.000 forintos szolgáltatást 4.700-ért akarta a panaszos nyakába varrni. Én is voltam hűségidős, nekem is lejárt, automatikusan az aktuális listaárat számlázták. Azóta kétszer is váltottam csomagot, mindkétszer lefelé, egyik alkalommal sem kellett huzakodnom az igencsak kedves ügyintéző hölgyekkel, a legfrissebb listaár szerepelt az újabb szerződéseken.
Nem értem, és tényleg bosszant, hogy mi a frászért rinyálnak azok, akik kiestek a mézes bödönből, és már annyit kell fizetniük a szolgáltatásért, amennyibe valójában kerül.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
eagles01
csendes tag
Hello
Digis internetem illetve telefonom van és a nettel lenne egy kis gondom. Átálltak a magasabb sávszélességre ezért kaptam egy ZTE routert. Minden rendben vele 2 telefon. Viszont a Fujitsu Siemens Amilo 2727-es laptopommal nem tudok hozzá csatlakozni. Rengeteg wifit érzékel csak pont az enyémet nem... Úgy tűnik mintha a WPA2-AES kódolt wifi-vel lenne a gondja. Utánaolvastam a WPA / WPA2 közti kódolásnak, de sajnos nem találtam rá semmit
köszi a segítséget -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Gejza1981 #35978 üzenetére
Ez a vergődés csak szimplán szánalmas...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
poli27
veterán
válasz andronymus #35968 üzenetére
Mikrotikből ami elbír 500 megával nem 40k jelezném.... az rb850gx2 alig bírja el, ha pár tűzfalszabályt meg egy két dolgot beleteszel olyan 300-350 mbit megy át rajta...
-
Siriusb
veterán
Jól értem az Összefoglalót, hogy Budapest belvárosában, társasházban csak Digi 200 internetet rendelve nem jár router?
Legolcsóbb router gigabites porttal 15-16k, amit találtam. Van ennél olcsóbb?
Kösz. -
Gejza1981
tag
http://homar.blog.hu/2015/09/24/bunteti_regi_elofizetoit_a_digi
talán most már nagy nyilvánosságot is kapott ez a hűségidős mizéria és végre átnevezik belépési kedvezményre vagy valami
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MrCsiT #35974 üzenetére
Én jo szivvel tudom ajanlani. Azoknak van problema vele akik nem routernek akarjak hasznalni hanem azt hiszik, majd arrol megy a torrent teljes sebességgel, 200 wifis klienst ki tud szolgálni és e mellett 10 tévére lesz DLNA szerverük is. Tízezerér.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vargalex
félisten
válasz MrCsiT #35974 üzenetére
Szia!
Csak jelezném, hogy TeeJay-nak éppen az a baja, hogy közvetlenül Ont-ra kötve sincs meg a sebesség. Úgyhogy ehhez a routernek semmi köze. Nincs ezekkel a TP-Link routerekkel semmi gond. Ezért is van az ajánlottak között és rengetegen használják megelégedéssel.
A nagy számok törvénye pedig éppen ott jöhet képbe, hogy a rengeteg eladott példányból nyilván előfordul néhány hibás... Bár a tapasztalataim alapján én ezeket inkább user error-nak mondanám.[ Szerkesztve ]
Alex
-
MrCsiT
addikt
válasz worxland #35973 üzenetére
Nyilván a nagy számok törvénye alapján, kell lennie jól működő példánynak is, de az, ami a családban van, az nem ilyen.
Ezzel én nem tudok mit tenni, ez tapasztalat. Ha benézek a TP-link topicba és az Asus-ba, azt látom, hogy Asus-nál sokkal kevesebb hibát riportolnak. Ez is tény.
Ettől Te még lehetsz elégedett felhasználó, de én nem tudom jó szívvel ajánlani a Tplink routereket. Mondom ezt úgy, hogy van 450Mbps-es Tplink USB stickem, ami teljesen stabil, elégedett vagyok vele.
(Még az sem kizárt, hogy a TeeJay-nél bizonytalankodó eszköz másnál hibátlan lenne, ez lehet környezetfüggő is. E mellett, TeeJay nem számolt be router hibáról. Én ennek ellenére lecserélném, ha más nem, próbára.)"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
worxland
addikt
Itt a PH-n tucatszám használjuk problémamentesen a fent említett TP-Linket.
"Nálam az Asus-nál akkor van restart, ha olvasok róla, hogy jött ki új fw, és frissítem. "csak" ennyi az eltérés.." - jelenleg ezt látom a router-ben: System Up Time: 34 days 20:50:55 (akkor is villanyszerelés miatt áramtalanítottam)
Rá van kötve 5 cucc madzagon, és csatlakozik 5 telefon/tablet Wi-Fin. Egy panelban, ahol 4-5 másik router jele is bezavar - mégse dobálja a kapcsolatokat.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
bb71
őstag
Akkor ha szerinted ennyire sz@r a ZTE, amit kaptál - és egy Port nyitást nem tudsz megoldani - tessék egy kicsit magadba szállni és gondolkozni... nem sértésből írom, hanem komolyan.
Meg fogod tudni oldani, nekem is megy... pl. van egy Port forwarding menüpont, egy IP kamerával küzdöttem, pont azért, mert nem tud Dyndns-t a ZTE, akkor működött csak a kamera külső eléréssel, ha a forráshoz nem írtam be a ZTE belső IP címét.[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz TeeJay #35970 üzenetére
Nem is csoda, hogy folyamatosan panaszkodsz a netedre egy TPlink routerrel.
Volt nekem is, kb. 2 hétig, de nálam mindenféle instabilitást előadott, amit lehetett.
Kapcsold ki a spór-módot, vegyél kicsit (vagy nagyon) többért egy normálisabb routert (pl. nekem Asus N66U van) és lefogadom, hogy a netes furcsaságaid egy részétől elbúcsúzhatsz.
Például apósnál az azonos modell TP-Link WR1043ND néha elfelejt wifi klienseket csatlakoztatni, restart megoldja. Nálam az Asus-nál akkor van restart, ha olvasok róla, hogy jött ki új fw, és frissítem. "csak" ennyi az eltérés..
Ha nagyon szkeptikus vagy, kérj kölcsön egyet, ha módodban áll.
(majd írd meg, mit tapasztaltál, komolyan érdekel, milyen változást hozna nálad egy normálisabb hardver)[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
TeeJay
félisten
válasz andronymus #35968 üzenetére
hát nem tudom nekem 12ezer volt a TP-Link WR1043ND V2.1 router és úgy kihajtja az 1000-es netet mint az álom. természetesen LAN-on értendő, WIFI-n sosem tolok nagy forgalmat az a mobiloknak van meg a laptopnak néha napján
szóval 12-13ezer max egy routerMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
andronymus
tag
válasz poli27 #35932 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ez volt a megoldás bocsánat ha már sokadjára megválaszolt kérdést tettem fel de keresővel se találtam meg.(#35931) TeeJay
Igen én is ezt szeretném de elég borsos ára van egy 500/200 netet elbíró routernek pontosabban egy mikrotik ilyen ~40.000 Ft körül mozog az egy későbbi beruházás lenne. Én se értékelem, hogy egy az egybe belátnak az itthoni hálózatba.
-
XZoli
aktív tag
Szia
Én is ezt a zte668 hulladékot kaptam, az ügyfélszolgálaton mit mondtak ki lehet kapcsolni?
Üdv Zoli[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
Varszegig
veterán
válasz DonMaster #35961 üzenetére
A userek 90%-ának épp az a jó, hogy jön a szerelő, bedugja a router, és pnp megy a net az okostelefonon, a tabon, notin stb. és nagyapó is tudja használni.
A 10% hard user akinek kell a dyndns az már bocsi, de találjon rá megoldást. Szerintem.Nem hinném, hogy csak a Vigor tudja, amit írtam, a rack szekrény meg hol jön ide? Egy Vigor 2120n pl. 30 nettó körül van, a tenyeremben elfér, az hol igényel rack szekrényt? A Vigor 2130n meg tud 600 Mbit körül WAN-LAN, és tudja a fentieket. Igaz már nem nagyon tudsz ilyet venni. De az is elfér a 2 kezemben, nem kell neki szekrény.
De bocs, most nem nézem át az összes router user manual-ját, de meglepődnék, ha más nem tudja ezt. -
OldAkita
aktív tag
válasz Multibit #35951 üzenetére
Meg szeretném védeni az Asus AC56U-t
[link]Ezt tudja. Nem mindig, és nem mindegy hogy gépről rá vagy routerről gépre. Persze számomra ennek sincs jelentősége. Nem szoktam se le, se felmásolgatni róla semmit. Kizárólag annyit kell tudnia hogy egy 25Mbit/sec-es kapcsolatról képes legyek áthúzni róla amit kívánok. Ehhez csupán 3.125MB/s-al kell tudnia feltolni a cuccot a routernek. Mivel 10x ilyen gyorsan is képes rá, nem éreztem indokoltnak a NAS-t. Mindezzel együtt nem akarom bántani azt aki esküszik a NAS-re, de szeretnék információt nyújtani azoknak akik hozzám hasonlóan megelégszenek 100 alatti torrenttel és nem kívánnak nagy adattömegeket mozgatni. Nekik tökéletesen elegendő egy router és a rádugott usb-s wincsi.
Sőt, a délelőtt folyamán sikerült működésre bírni a No-Ip-t függetlenül attól hogy figyelmeztető feliratot adott miszerint multi NAT környezetben vagyok és itt a DynDNS nem működik. De mégis ) Pedig nem váltottam Firmware-t, maradt a Merlin.
Ettől függetlenül igyekszem majd egyezkedni a szerelőkkel hogy mivel nekem csak internet és telefon kell, bőven elég lenne a régi ONT. Jut eszembe, mekkora egy ilyen ONT? Van rá valamilyen szabály hogy hova kell a szerelőnek telepítenie. Lerakva egy asztalra, falra szerelve vagy bárhova? Ha van kívánságműsor akkor szívem szerint az asztal alá tenném hogy ne legyen útban, kérdés a szerelőnek van e kedve az asztal alatt nyomorognia Ha kérem kaphatok túlfeszültségvédelmet vagy erről magamnak kell gondoskodnom?[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Varszegig #35960 üzenetére
és pl: elég nagy a vásárlo közössége az 50-100e forintos routereknek, átlag felhazsnálásra , nem fog senkisem venni 50-100e forint ért router, amit egy mezei 10-30e ft-os tp-lin/asus is meg tudna csinálni, ha az ont nem menne router modban. persze van mindenre megoldás, pl bérelt vonalon nincs ingadozás sme és fix ipd is van. de az sem átlag felhasználásra valo. kétlem, hoyg sokan vennének otthonra, 50-100e foritnos routert switch vagy akár teljes rackszekrényt, elég kevés azon emberek száma. Lehet hogy a dns-t tudsz neki adni dyn dns-et mondjuk egy nem gyári firm-ön, viszont ha ezt használod akkor kb 200/-es netnél nicns értleme nagyobbat venni mert nem menne, ha meg többet akarsz 500-1000-reset akkro emg a gyári firm megy csak aminél elég ekvésnél van lehetöség arra amit irtál, csak ha mélyen zsebbe nyulsz.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Varszegig
veterán
válasz wwenigma #35959 üzenetére
Szerintem keverünk 2 dolgot. Én nem mondtam, hogy nem tudunk portot nyitni, mert azt lehet a ZTE-n egészen biztosan, és azt hiszem kungzi egy Huawei-en szintén meg tudta csinálni (más kérdés, hogy állandóan elfelejti, ami szerintem hw hiba).
Én arról beszéltem, hogy az, hogy NAT mögött vagy, nem minden routernek akadály a dyndns beállításához. Pl. a draytek vigoroknál 2 opcióból választhatok, hogy mivel updateljen: IP cím, Internet IP cím. Ez utóbbit választva tökéletesen beállítja a valós ip-t a no-ip.org-on, ezt teszteltem. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Varszegig #35953 üzenetére
Azert kivancsi vagyok ra hogy ha befele nem tudok portokat nyitni akkor ftp/fileserver/torrent funkciok hogy mukodnek. (itt most en spec erre gondoltam) Persze letezo frissitesi modszer az is hogy nem en kuldom az IP-t hanem a frissitesi bejelentkezeskor hasznalt IP-t adja meg.
-
vargalex
félisten
válasz Multibit #35951 üzenetére
Szia!
Éppen ezért írtam én is a második bekezdést.
Azonban az NSA-325 v2-nél vannak gyengébben teljesítő NAS-ok is (itt nem feltétlenül jelenleg megvásárolható típusokra gondolok).
Azt, hogy szükség van-es NAS-ra abszolút az igények határozzák meg. Anno én is használtam NAS feladatokra routert (Asus WL-550ge-vel kezdtem, aztán Asus WL-500gP, majd D-Link DIR-825), az akkori igényeimet kielégítették. A DIR-825 már képes volt Samba/ftp esetén 18-24 MB/s olvasási sebességet biztosítani, ez akkor elég jónak számított. Még az olcsóbb (és talán akkori középkategóriás) NAS-okat is maga alá gyűrte (2010 áprilisban vettem, azaz arról az időszakról beszélek).
Persze ezt kinőttem, ekkor vettem egy Seagate GoFlex Net-et (mindössze 10000 Ft-ért), ami RADI0-ban Samba-n 40-50 MB/s-et, ftp-n 65-70 MB/s-et tudott a gyorsabb CPU-nak és a natív SATA-nak köszönhetően. Fogyasztása sem volt durva, HDD-k nélkül 4W (egyébként noteboot HDD-k mentek rá, azokkal sem volt 10 W fölött).
Persze (főleg) a net sebességem növelésének köszönhetően ezt is sikerült kinőni, így inkább összeraktam egy Home Servert Intel J1900 alapokon. A fogyasztása ennek sem vészes, de sebességben ismét más kategória.Ami nekem mindegyik eszköznél fontos volt: a HDD-ken kívül teljesen passzív legyen, alacsony fogyasztással.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Multibit
nagyúr
válasz vargalex #35950 üzenetére
Szia!
Egy Zyxel NSA325v2 bizony alsókategóriás és hiába nem erősebb a benne lévő CPU, mégis egy más világ a router+HDD kombóhoz képest! Többek között azért is, amit a második mondatodban leírtál. De ha valakinek az áramfogyasztás a kizárólagos szempont, akkor persze jobban jár, ha routerét erőszakolja meg (az ezzel járó összes nyűggel együtt).[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
Tisztelt Ügyfeleink!
Munkatársaink 2015.09.29-én 05:00-tól 05:30-ig Szegeden és Mihálytelken, a hálózatunkat érintő karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet/tv/telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz OldAkita #35944 üzenetére
Dupla NAT-ot lekezelni nem fognak, max a sajat kulso szerveres dolgok - mint az emlitett NAS. Vagy nekem a Goflex NET, Pogoplug-on keresztul. Szerintem.
-
OldAkita
aktív tag
válasz Varszegig #35936 üzenetére
Köszönöm hogy másodszor is segíteni próbálsz. Elfogadom hogy van olyan router ami a dupla NAT ellenére képes NO-IP-t vagy hasonlót kezelni. AZ enyémnek is tudnia kellene, lévén az Asus AC56U a legjobb ár/érték arányú router. Talán a Tomato firmware-el tudja is. A gyárival és az ahhoz megszólalásig hasonló Merlin frimware-el nem tudja.
Ami a NAS-t illeti, mielőtt megvettem az Asus AC56U-t sokat olvasgattam a témában és a saját szerény igényeim figyelembevételével, gazdaságosabbnak itéltem az erős router usb wincsi párost mint egy alsókategóriás NAS-t. A routeremben 800Mhz-es duál processzor van 256Mb rammal. Az alsókategórias NAS ennél semmivel nem erősebb, viszont zabálja az áramot. A routerem kikapcsolt wifi-vel (mert nem szoktam használni) és a rádugott usb-s wincsivel ami éppen egy full hd-s filmet streamel a tv-re olyan 10W körül fogyaszt A NAS ennek a többszörösét és a router még nincs is benne. A te prémium kategóriás Synology NAS-od természetesen felülmúlja az én kis cuccosomat, de árban is vagy négyszeresen.
Sajnos az internetelérésnél a szolgáltató és a felhasználó érdekei nem tudnak egybeesni. A felhasználó totális kontrollt szeretne a legnagyobb sávszélességgel , a szolgáltató meg legszívesebben 28.8-as betárcsázós analóg telefonmodemmel kínálná a feltöltési sávszélt -
XZoli
aktív tag
aki a XVII kerületben, Rákosligeten most kötöttek be, milyen eszközt kapott, és optika megy be közvetlenül a vagy kábel?
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
poli27
veterán
Nem tudják megoldani, aki kéri ezt és esetleg van régi használt sima ont raktáron,azt visznek ki...
-
TeeJay
félisten
válasz kungzi #35934 üzenetére
kemény lehet ha ott az 500-as csomag meg a fasza optikai hálózat
és az ONT meg routerként megy és nem lehet portot nyitni rajta...
DMZ sem működik hogy routert tennél utána?nem is értem miért nem kötelezheti őket az NMHH hogy csak olyan eszközt lehet kitenni az előfizetőhöz amiben állítható hogy router vagy sima "modem" módban menjen a cucc
csomó esetben kap az előfizető a jó szolgáltatás mellé egy fos eszközt és nem tudja kiváltani amivel hátrányt szenved pont ilyen portnyitós esetekben pl...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Varszegig
veterán
válasz OldAkita #35935 üzenetére
Még 1x, hátha elkerülte a figyelmedet:
Jobb routerek akkor is kezelik a dyndns funkciót, ha NAT mögött vannak (azaz 2. router). Tehát ha routerest hoznak is, van megoldás.
Másrészt egy routerre dugott hdd-nél nagyságrendekkel többet ér egy jó NAS (synology), sokkal többre lehet használni, és szintén megoldja a dyndns-t NAT mögött. Amibe meg ezek kerülnek, az kb. 2 hónap DIGI-UPC árkülönbségből kijön. De Te tudod. -
OldAkita
aktív tag
válasz PeterPH #35910 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Ezek szerint az összefoglalóban írthoz képest a mostani ONT-ok már képesek router módban dolgozni és wifi is van rajtuk. Próbálok majd egyezkedni a szerelőkkel hogy nekem tökéletesen megfelel a régi de ha újat hoznak legyen kikapcsolva a router funkció meg a wifi. Most már képben vagyok hogy ilyen felállás mellett mindegy hogy kérek telefont vagy sem, az nem befolyásolja hogy a saját routerem megkapja a publikus IP-t. Ha mindezek ellenére sem megy a routeremre dugott wincsi elérése NO-IP-vel ftp-vel akkor szomorú de akármilyen olcsó a Digi, nem fog kelleni. Mondjuk ez a No-Ip is egy nyűg csak, viszont vagy fix IP kell vagy No-IP sajnos a Digi már pénzért se ad fix IP-t amin meg vagyok döbbenve, lévén a felhasználók 1 %-a sem igényli véleményem szerint, szóval nincs ok attól félni hogy tömegek akarnak szervert üzemeltetni. Amíg adták a fix IP-t pénzért addig is csak a 2 legkisebb sávszélességhez lehetett kérni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz DonMaster #35929 üzenetére
A Linksys árul olyan átalakítót ami nomadikus telefonból csinál analóg telefonhoz egy kis modul, és még használtan is lehet kapni, onnan kezdve bármilyen analóg telefon rákörhető, persze nem a tárcsás, hanem nyomógombos.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
poli27
veterán
válasz andronymus #35930 üzenetére
user/digi
valaki felvehetné már ezt a topicnyitó hozzászólásba...
-
TeeJay
félisten
válasz andronymus #35930 üzenetére
FTTH területen van olyan ONT ami már router és nem lehet rajta semmit sem állítani?
azonnal szólnék be az ügyfélszolgálatra hogy azonnal kapcsolják ki és sima ONT-ként működjön majd a router tolja a PPPoE csatlakozástMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a Huwei HG8247H hogyan tudok belépni?
Konkrétabban mi a jelszó és a felhasználó mert a kiépítésen szereplő végpont azonosító és jelszó nem jó.3 digis 3 dolgot mondott.
v1.0 Ezekkel tudsz belépni a terminalba (szerelő aki kiépítette)
v2.0 3 hónap múlva lesz aktiválva addig nem tud routerként viselkedni a terminal (ügyfélszolgálatos)
v3.0 Mit akarok én azon állítani semmi közöm hozzá (szerelő)Válaszotokat előre is köszönöm.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz DonMaster #35927 üzenetére
Mért ne adhatna, mondjuk az egyik sima vezetékes, a másik meg egy nomadikus (SIP telefon) vagy wifin, vagy LAN kábelen is mehet, ha wifin van használva, akkor egy akár egy olcsó androidos telefonból is meg lehet oldani.
Nem tudom miért de itt sokan csak a sima vezetékesig látnak, holott ezzel is lehet telefonálni ugyan olyan olcsón, és sok szolgáltató esetén alap vezetékes tarifával hívható, és még ezzel is lehet okos csomagot kérni, nem muszáj a kábelekkel bajlódni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
DonMaster
addikt
digi-nél digitálisan lesz a telo, fixen, tehát, átálni ahoyg irtad átlehet ugy álni,
az ont-s 2telo szerintem nem fog menni, mivel az 1.-ik telo másik szerintem fax-nak van vag amiatt, van de hardweresen mehet a dolog, bár 1 cimre a digi nem fog 2 telot adni,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Sasos
senior tag
Bedobom ide is, mert a másik topik nem túl élettel telt... LINK
-
gyűrű
addikt
Én nagyon elégedett vagyok.. asszem a legolcsóbb/legkisebb diginetem van,
mondjuk ez a maximum sebességtesztem, és legfejjebb t...ent fájloknál érem el de az is jó. Nem akad, nem szakad, működik.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz kungzi #35888 üzenetére
nálam volt 90MB felett is de ahhoz 30-40gigás BD képfájlt kell tölteni úgy hogy más nem megy
akkor bírja a laptop vinyó is, ha viszont mást is tolok akkor ilyen 40-50MB a max
feltöltésre jó ha 2x láttam eddig 25megabájtot mert nálam csak hajnalban van annyi és akkor meg senki se tölt semmit
utorrent 2.2.1 uTP kikapcsolvaazért jó a nagy net mert töltögetés meg youtube nézegetés mellett is lehet böngészni bátran
pláne hogy van okostelefon is gyereknek is és az is tolja a videó nézegetéstMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
energomatt
senior tag
Mi korlátozhatja a router feltöltési sebességét egyszerű sebességteszt futtatása esetén is? Asus RT AC56U, gyári FW vagy Merlin, gyári alapbeállításon. PPPoE kapcsolat, a PC-n mérve 110/50 a routeren pedig 110/7. Kábelek tesztelve, rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
atua
aktív tag
válasz MrCsiT #35871 üzenetére
Az mind szép, amit leírtál, csak az emberek nem így működnek (tudod, egyetemi szint...). Ha így működnének, akkor mindenki digis lenne okos csomaggal, majd a kedvezmény lejárta után, mindenki átmenne máshová, majd 3 hónap elteltével visszajönnének a digihez okos csomagba. Csak ez nem így van... Sokan digis területen is más szolgáltatónál vannak, mert egyszerűen nincs elég információjuk, hogy lenne jobb is, vagy csak simán lusták, tudatlanok, stb. Lehet, te, ACE, és akár többen is innen a fórumról simán váltanának, ahogy leírtad. De valljuk be, az itt lévők közel sem reprezentálják a digis előfizetőket, mert itt a többség elég hardcore (a szó legpozitívabb értelmében) ebben a tekintetben. Szóval lehet, hogy ti meglépitek, de nagy többség nem fogja. A digit pedig nem kell félteni, ha emiatt érezhető vesztesége lesz, be fogja foltozni ezt a kiskaput is.
-
Varszegig
veterán
-
DonMaster
addikt
válasz MrCsiT #35904 üzenetére
tévedsz, ott van a szerzödésben az, hogy a kedvezmény lejárta után,
ott találod meg , hogy válalod a 2év hüöséget és utána lista, vagy nem válalod, akkor nincs kedvezeméyn résznél, csak átkéne olvasni.és értelmezni is.
Gejza1981
pl: TS3 szerver, akár ftp szerver, vagy hasonlo, de akár játékmiatt is lehet vpn szerver otthon konfigolva, jobb mitn a hamachi , és akkro még csak pár let felsorolva, de lehet akár weboldal is otthoni gépröl futattva, amihez szintén kell dns cim, stbstb.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
MrCsiT
addikt
Egy, az optikai hálózatok természetét taglaló logout cikkben azt olvastam, hogy az ONT-on - amit adnak a lakásba, és ami nem router - lévő 3 port nem lan port, és nem is használható annak.
Most akkor, hogy is van ez a gyakorlatban, tényleg nem használhatóak azok a "lan" portok mint lan portok?
Gejza1981: pl. a saját felhődben futó levelezőszerver, amit biztonságosabbnak tartasz, mint a 3. félnél futtatott egyéb szolgáltatást, hiszen, a sajátodról csak tudod majd, kinek adod ki a levelezésed, szemben a felhősökkel. (Keress rá a Synology NAS kifejezésre. )
Gézengúz: azt kérdeztem-e, hogy mikori, vagy azt, hogy úgy működik-e ma is?!
Olvasás skillen egy upgrade-et, ha kérhetek, tisztelettel..
(gondoltam, Flashget majd felel, Ő elég pengének tűnik a témában.)[ Szerkesztve ]
-
Gejza1981
tag
csak kíváncsiság: mi az amit mindig el kell érni az otthoni gépen és nem lehet egy pendrive és/vagy felhővel megoldani?
-
Flashget
félisten
válasz OldAkita #35909 üzenetére
FTTH kötnyezetben beviszik az optikát az pedig egy ONT-be megy. Abból kijön a net,tv,telefon...a kérdés csak az új ONT-t visznek amibe van már wifis router engedve csekély admin hozzáféréssel vagy a régit viszik és akkor nem lesz routered a digitől. Használod a saját routered, de nem vagyok abban biztos, hogy az általad írt NO-IP vagy DynDNS úgy fog működni ahogy szeretnéd vagy egyáltalán működik e.
Realme GT Master Edition
-
PeterPH
senior tag
válasz OldAkita #35907 üzenetére
FTTH területen nem megy be 2 optikai kábel, csak egy. FTTB területen van arra példa, hogy két UTP-t húznak, egyet a net-nek egyet pedig a telefonnak.
Két lehetőség van:
1. Fogsz kapni egy ONT-ot, ami újabban WiFi-s, engedélyezett router és WiFi funkcióval (ez a mostani divat): ügyfélszolgálaton kéred ezen funkciók letiltását, majd használod a saját router-ed.
2. olyan ONT-ot kapsz, amiben nincs vagy nincs engedélyezve a router és a WiFi: ennek kisebb az esélye, de ebben az esetben nincs semmi teendőd, használod a saját router-ed. -
OldAkita
aktív tag
Végigolvastam vagy 500 kommentet tegnap este és lassan képbe kerülök, mire jönnek hozzánk bekötni a netet, igéret szerint okt. 2.áig.
Családi házban lakom tavaly ősszel húzták ki a vélhetően FTTH kábelt az utcánkban.
100/50-es netet szeretnék és telefont mellé. A kommentekből az jött le hogy mivel ez a legalacsonyabb sávszélességű elérés, ide nem kell se Huawei, se Zte, de a telefon miatt mégis kell. Aztán olvastam olyan kommentet miszerint megoldható hogy behúznak saját költségemre még egy kábelt és akkor tuti nem kell router. Őszintén szólva igyekszem majd mindent megtenni hogy ne kelljen router mert a hajam égnek áll a Telekomos routertől is amiből kiszedték a bridge módot és kizárólag úgy lehet elérni távolról hogy a szolgáltató Cisco EPC3925 routert DMZ módba lehet tenni. Csakhogy a Telekomnál fix IP címem volt a Diginél meg nem az lesz, szóval nekem fontos lenne hogy a saját Asus AC56U routerem megkapja a publikus IP-t és a NO-IP vagy DynDNS vagy más effélével ki tudjam küszöbölni a dinamikus IP-t. A saját routerem USB portjára kötött wincsimnek elérhetőnek kell lennie távolról, minden varázslás nélkül.
Abban vagyok bizonytalan hogy aki azt kommentelte a router elkerülése végett be lehet húzni még egy kábelt, az úgy értette-e hogy 2 optikai kábel kell hogy bejöjjön a házba, vagy talán úgy hogy ahol FTTB kábel van, ott szükséges a 2 bejövő kábel. Szóval a telefon is kellene, de ha csak úgy lehet hogy router kell a saját routerem elé akkor meglehet lemondok róla mert nem kívánok küzdeni a dupla NAT-al.
Mit tudtok mondani erről? -
Flashget
félisten
válasz MrCsiT #35904 üzenetére
Nem is kell elmondaniuk, mert a kapott szerződésben ott szerepel, ha lejár az akciós idő 12 vagy 24 hónap a listaáron állítja ki a számlát. Szerződés utolsó oldala 6. pont. (meglévő előfizetői szerződés kiegészítés)
jelenlegi állás szerint ugye - többé nem tud aláírni semmilyen kedvezményért hűséget.
netto hülyeség csak a tavalyi változtatás és az ideiekkel nem éri meg már a huzavonát, mint tavaly áprilisig.
a Digi listaárai a konkurencia rabigás 2-6 havi akciós díjaival van szinte egy szinten..lemondod a tv-t 90+8 napra majd újra kötöd..addig nézed Mindigtv-n vagy appon vagy neten amit akarsz
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
MrCsiT
addikt
válasz szabonagyur #35879 üzenetére
Na, akkor szedjük szét ezt a hsz-t, mert a ferdítést nem tolerálom, én kérek elnézést:
"Elmondták, hogy 2 évig tart a kedvezmény utána listaár" - épp az a baj, hogy nem mondták el. leírtam vagy 3x, csodálom, hogy egyszer sem értetted meg. Ne általánosíts, kérlek. Nekem elsőre átjön, ha mondanak valamit.
"Nem olvastad el az ASZF-t vagy a szerződést? " - kérlek, idézd be az ASZF-ből, hol van leírva, hogy "soha többet kedvezmény igénybe vételére nem lesz módja", mert valahogy, ez a rész nekem kimaradt.
"Esetleg örömödben, hogy mehetsz haza 500 Mbittel tölteni eszedbe sem jutott megkérdezni, hogy mi van a 2 év után" - mivel egy normális szolgáltatónál - lsd. összes telefon szolgáltató - triviális, hogy ha újabb hűséget kötsz, újabb kedvezményt kapsz, valóban nem kérdeztem meg. (hű, de nagyot vétettem, aztaa..) Nincs 500-as netem, sőt, 2 éve talán még nem is volt ilyen csomag.
"Amúgy meg az ilyen "nekem nem mondta senki" jellegű hozzászólásokon csak röhögni tudok," - majd akkor röhögj, ha neked nem mondanak el valami fontosat, bár remélem, sokszor nem élsz át ilyet.
"mindenhol van ilyen aki csak aláír és nem olvas semmit, aztán a végén sír." - elolvastam, amit adtak, de ebben az általam kifogásolt rész nem szerepelt.
Sajnálom, de ez akkor is igaz, ha Te ezt nem vagy hajlandó elfogadni.Részemről amúgy peace , de az elvakultság az elég gázos tulajdonság, ha a semmit véded..
Én itt fejeztem be, elfogadom a tényt, hogy hibáznak az emberek, talán, majd legközelebb elmondják.
Csak azért hoztam fel a témát, hogy senki ne szaladjon abba bele, hogy esetleg 1 évet ír alá, miközben - jelenlegi állás szerint ugye - többé nem tud aláírni semmilyen kedvezményért hűséget.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Jo esellyel nem teljes tuzfalfunkcionalitasa van abban az esetben.
-
Locsi
senior tag
válasz DonMaster #35900 üzenetére
Azt akarom kihozni belőle, hogy annak ellenére, hogy nincs semmilyen részről jelentős processzor terhelés router nélkül a KIS megfogja a net sebességet, míg routerrel a KIS nem fogja meg a net sebességét, holott akkor is valamilyen szinten korlátoznia kéne az átmenő adatforgalmat, és mégsem teszi. Hozzáteszem szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Külpolitika
- B580 szériás Intel VGA-k a Maxsun gondozásában
- Vicces képek
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Nők, nőügyek (18+)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó a képen látható, The Last of us Part II Remastered bontatlan. PS5 játék.
- Eladó Samsung Galaxy S23 SM-S911B/DS 8/128GB bontatlan Phantom Black
- KEF T105 házimozi hangfalszett
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 128GB A556B bontatlan Király tengerészkék
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 128GB SM-A556B bontatlan Király jegeskék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest