Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
DonMaster
addikt
már nem azért , de ha kigyulad meleted lévö ahelyiség még kicsit több idöd van eloltani mint ha a tetö égne amit nem biztos hoyg elsöre észre is vezsel mivle ms helység , és szerintem olcsobb kifesteni és 1-1uj butort megvenni mint egy totális tetöteret helyreálitani . tehát a válasz a kérdésedre igen jobb ha a nappali égle és nem a tetö
-
ACE-
addikt
válasz
Flashget
üzenetére
Hát, ha még mindig nem érted arról nem tehetek.
Változás jún. 16. Akkorra már ki volt számlázva a jún. és a júliusi DIGI500 (az előre számlázás miatt), gondolom nem szaroztak a tört hóval, hanem egy az egyben jóváírták a következő számlában az egész június hónapot, plusz a kedvezőbb olcsóbb 1000-es net teljes hónapját. Az augusztus meg természetesen azért szerepel a júliusban kiállított számlában, mert mint ahogy már párszor le lett írva, előre számlázzák a következő hónapot... -
gyuribácsi88
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat

-
Flashget
félisten
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
erre már sokszor rákérdeztek.
igen kell neki áram. melyiknek nem kell? 
egy biztos padlásra nem rakatnám. ne adj isten ott valami gixer lép fel mire észreveszed már leégett a félházad. -
NoMagix
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Kell neki áram.
Én is ezen gondolkodtam, de nem akartam a padláson a konnektorral vacakolni, mert abban csak akkor van áram, ha működik a világítás is.
A szerelőt megkérdeztem, hogy bírná e a fenti hideget és meleget és igennel válaszolt, de úgy voltam vele, jobb ha látom mit művel, illetve ne legyen ott állandóan bekapcsolt fogyasztó.
Arról nem is beszélve, hogy a Digi tulajdona, így nem tudják rám verni, ha valami baja lenne! -
zsolt501
nagyúr
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Kell neki áram, és az extrém hőmérsékletet sem szereti.
-
Flashget
félisten
válasz
eisento
üzenetére
normális bár itt még nem annyit írnak.

62.165.242.0 - 62.165.242.127 - digikabel.hu - Hungary - Tvn-digilan kezdetén voltak ekte román ip címek..mikor nem engedett be bizonyos magyar játékszerverekre, mert külföldi ip-t kaptam, mindig akkor estem pofára.
felírtam a számot és néztem csatlakozáskor milyet kaptam. Ha románt már bontottam is a kapcsolatot. -
eisento
addikt
hali. ujabban ilyen ip-t kapok: 62.165.242.163 normalis ez?
500/200 (ami csak koran reggel van meg
) -
Blaise
veterán
Tegnap megrendeltem az Okos csomagot, gigabites net + tv + telefon, azt mondták, hogy a lépcsőházban fejleszteni kell, 30 napra vállalják a bekötést.
Ma hívtak, hogy jövő pénteken jönnek bekötni. Bekötésnél van valami amire érdemes figyelni? A lakásban be vannak kábelezve a szobák UTP és coax kábellel, egy központi gardrób szobából indul ki minden kábel.
-
Flashget
félisten
Budapest - XIX. kerület Wekerle
Tisztelt Ügyfeleink!
A tegnapi vihar következtében megrongálódott kábelek helyreállításán munkatársaink folyamatosan dolgoznak az említett területen.
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
-
Uckz
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Végülis a driver frissítés megoldotta a gondot, az én gépemen meg a torrent úgy döntött, hogy jó lesz, és jó lett. Most mind a két gépen megy csodásan az 500/200.

-
adika4444
veterán
Hát, akkor ha közeleg a DIGI mobil, nem is lesz olyan rossz ötlet jövő év elején az a kártyafüggetlen i6.
Csak reméljük, hogy nem tiltják a net továbbosztását wi-fi, USB. -
Lackooo84
nagyúr
Kit érdekel mit csinál a konkurencia. Itt az árak számítanak. Nekem a 40MBps bőven több, mint elég mobilra. A T-s meg a V-s cégek meg pusztuljanak.
-
Dzsozi56
tag
válasz
Flashget
üzenetére
Pedig biztos, hogy gigabites, az alábbi oldalon lévő (Driver Version: 12.10.14.3) meghajtó programmal frissítve!
[link]From Marvell: Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller: Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller. Reliable and cost-effective Gigabit Ethernet connectivity for desktop and mobile applications. It also offer 's (VCT) technology for reduced network installation and support costs.
-
trec12
addikt
válasz
PeterPH
üzenetére
Ezt az elején is megmondták.
2014.okt.
DIGI – ÚJ SZEREPLŐ A MOBILPIACON -
-
trec12
addikt
-
Flashget
félisten
válasz
knuckle
üzenetére
az 5.191 Ft végösszeg nekem maxi jó.

de ami benne van teljesen homályos...3x szerepel a digi1000 pl. ami jún.16-tól van. :p
és mint látható amit mondtam, 1db eszköz sincs feltüntetve ami a Digié (ZTE, CI+CAM)
email nekem sem jött még.
páron csacsogott Kolozsvári rokonnal 13 percet, ami a román digié ezért a 0Ft (mielőtt valaki megkérdezi)
-
Alteran-IT
őstag
A kék halálra én azt mondanám, hogy a LAN kártya driver lesz az egyik gyanúsított, tehát az első lépésem az lenne, hogy annak a driverét lefrissíteném (bár sokszor nem oldja meg a problémát csak az újratelepítés és úgy a friss driver felvitele, vagy ha nem akarod újratenni, akkor beteszel egy másik LAN kártyát próbaként, 1-2 ezer forint egy olcsóbb gigabites), a másik pedig az, hogy a böngészőt is lefrissíteném, bár annak akkor se lenne szabad kék halált okoznia.
Ami pedig a másik lassulós gépet illeti, az speedtest-en hozza a sebességet? Ha böngészővel, vagy FTP-n keresztül töltesz le, akkor is ugyan ez a probléma?
Csak azért kérdem, mert torrentnél sokak esetében van olyan probléma, főleg több torrent, kapcsolat és nagyobb le/fel töltés esetében, hogy a merevlemez cache hamar megtelik és így gyakorlatilag lefullad a merevlemez és ahogy látom, abban a gépben ahol ez a lassulás előfordul, ott két Green van, amelyek csak 5400 rpm-esek, tehát kis fordulatszámúak és ezáltal a teljesítményük is kisebb és gondolom az egyik ilyen lemezről megy a rendszer is a torrent mellett (ami egyébként nem ajánlott), másrészt az egyikben csak 32 MB cache van, így tényleg nem lenne csoda, hogy ha lefulladna.
A torrent kliens beállításánál van olyan, hogy lemez cache, ott próbálj neki többet magadni, azt majd a memóriából fogja lecsípni és oda fog dolgozni és közben valamennyire tehermentesíti a lemezt.
Persze lehet nem ez a probléma, ez csak feltételezés. -
-
adika4444
veterán
Sziasztok!
Az alábbi konfig melyiket bírná el? DIGI 500/200 vagy maradjak 200/100-nál?
processzor: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU 2.20GHz
ram: Kingston 4 gb
hdd: WesternDigital Scorpio Black 7200 rPm - WDC WD5000BPKX
LAN: Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet ControllerTovábbá egy másik konfig, bár az USB tudom hogy nem fogja kihajtani vinyóra, de azért érdekel, hogy melyiket bírja
CPU: Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 2.16GHz
SSD: Samsung SSD840 Evo 120 gb
HDD: Western Digital Scorpio Black 5400 rPm
ram: 4 gb Samsung
Hálózat: Realtek gigabit lanEzek közül bármelyik konfig elboldogulna az 1000-es valójában 940-es nettel?
Mert ahogy én látom hálózaton belüli másolásból, a plafon olyan 800 Mbps körül van.
Tehát melyik gép melyiket bírná?
Köszi! -
wwenigma
Jómunkásember
A torrent azért nem megy mert előre lefoglalja az adatoknak a helyet, ilyenkor 5-15 percig is akár (mérettől fuggően) csak kerregni fog a winyó és lent "disk cache overload" lathato. Ha lefoglalta akkor menni fog rendesen.
A kékhalálozás inkabb a gép instabilitása, ez a sebesség picit jobban terhel mint a trécom 25Mbitje.. foleg mert router mogott vagy, csak a sebesség valtozott a gépek szempontjabol.
-
Uckz
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Az én gépem, amin a torrent nem megy rendesen
Alaplap neve Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
CPU típusa QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965
Videokártya ATI Radeon HD 5770 (1 GB)
Rendszermemória 8192 MB (DDR3 SDRAM)Lemezes meghajtó WDC WD10EADS-00M2B0 ATA Device (1000 GB, SATA-II)
Lemezes meghajtó WDC WD10EARS-00Y5B1 ATA Device (1000 GB, SATA-II)Eddig telekomos 25megabites net volt, azzal stabilan tudtam tölteni le 2,3 megabájttal.
A másik gép, ami kékhalálozik
Alaplap neve Gigabyte GA-880GA-UD3H
CPU típusa QuadCore AMD Athlon II X4
Rendszermemória 4096 MB (DDR3 SDRAM)Lemezes meghajtó WDC WD10EALX-009BA0 ATA Device (1000 GB, SATA-III)
Mind a két rendszeren Windows 8.1 Pro fut.
Remélem ezzel elég részletes.
-
bzoley
veterán
Végre jelentkezett egy Digis. Péntek estére talán lesz végre net. Kötbér-igényre van valami számítás? Mert az x nap jóváírása nem kötbér. Perpill nyolc napról van szó, de még változhat.
-
Uckz
tag
Sziasztok!
A mai nap alkalmával én is csatlakoztam a Digis táborhoz. 500-as net, és eddig két probléma merült fel. Az egyik, hogy az egyik gépen speedtesztelés után, szépen felmegy, de bekékhalálozik a végénél Unexpected_Kernel_Mode_Trap (fwpklcnt.sys) hibával, és a fenének se tudom megcsinálni.
A másik gépnél minden megy tökéletesen, a torrentet kivéve, mert letöltésnél, automatikus tesztelés után felmegy 10 megabájt/s-re, majd onnan visszaesik 1, max 2 megabájtra. Ezt mi okozhatja?
Amúgy a két gép alaplapja majdhogynem ugyan az, és a hardver is nagyon hasonló.
-
szabonagyur
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Csak egy kérdés: milyen alapon 220Mbit az alap elvárásod mindig? Sosem láttam még egyetlen előfizetőt sem aki többet várt el, mint amennyi a papíron szerepel. Hiába lesz meg a 200-as feltöltésed akkor is azon fogsz sírni, hogy miért nem 220 vagy akár 230, mivel itt már valaki rakott be olyan képet, hogy igen neki annyival ment. 100-as netnél is ugyanez ment, megvolt a stabil neted, de többet akartál mivel van akinek több van.
Amúgy meg az up emelés nem annyiból áll, mint te gondolod, hogy toljanak rá 500-at aztán jóvan. Fogadd el, hogy napközben ennyit tud arra a hálózat, mivel van más is aki aktívan tolja, mint te.
Ezt lassan kezd el megemészteni, főleg ebben a nagy melegben még a szívedre megy, azt pedig senki sem akarja, hogy ne lássunk itt többet téged.
(#33606) TeeJay: miből gondolod, hogy neked fognak fejleszteni és nem azt mondjál, hogy Mélyen Tisztel, Isteni fényben tündöklő TJ Úr bocsásson meg nekünk, de itt ennyit tud a hálózat, váltson vissza 200/100-ra vagy fogadja el, hogy ennyi a max up? Nem egy ilyen hely van az országban, ahol ÁSZF-ben is benne van, hogy mindenhol 20Mbit a net, kivéve ott mivel ott nem tudnak többet adni. Egyéni árlista és viszlát, aztán majd ha fejlődik a környék akkor emelnek.
-
kalapur01
csendes tag
Hello, hátha valaki tud segíteni.
A digi 500 nethez adtak routert, de az nem túl jó, úgyhogy most vettem egy TENDA FH303-at. Nem először csinálok ilyet. A kapcsolat PPPoE, beírom a felhasználónevet és a jelszót amit adtak, de nem tud felcsatlakozni a router. Visszarakom a régit azzal megy újra szóval nem tudom milyen beállítással lehet a baj az újban. Hátha ismeri valaki ezt a típusú routert, és van valami trükkje.
Ezt írja ki:
Nincs válasz az internetszolgáltatótól (ISP), kérjük, konzultáljon az ISP-jével.Digi szerint sincs semmi gond, a régi routerrel működik is. Valami ötlet valakinek?
Előre is köszönöm.
-
Con Troll
senior tag
Helyileg hova érkezett? Én is várom (Bp agglomeráció), de felénk se szagolnak.

Mondjuk nekem is van még hűségidőm, de ha digi ideérne, én bizony felbontanám a mostani szerződésemet. Még a kötbért is vígan fogom kifizetni, csak szabaduljak a jelenlegi nemszolgáltatómtól. -
szoszo75
aktív tag
Hurrá, megérkezett a Digi!
Csak egy baj van, a T-Fos hűség még október végéig tart.... 
Hogy fogom kibírni..

-
TeeJay
félisten
válasz
Dzsozi56
üzenetére
elvileg ha a link gigabites akkor mennie kellene
ami bekavarhat az az eszközök a két végén, egyik felén ugye ONT és/vagy switch másik végén router és/vagy gépekben a hálózati vezérlő.
viszont valaki leírta neked hogy az a Marwell ami a gépedben van fast ethernet tehát az a büdös életbe nem fog gigás linket vinni... -
Végre top400-ban vagyok!

-
törölt tag
válasz
nucky30
üzenetére
651-es hiba azt jelenti, hogy a PPPoE kapcsolat nem építhető fel.
Először nézd meg, hogy a DIGI PPPoE-e az egyetlen kapcsolat, amit felvettél!? Nem próbál-e előbb máshoz (is) csatlakozni!? Aztán ellenőrizd a kábelezést!
Továbbá, mivel sokaknál előfordult ez a hiba a Google tanusága szerint. Töltsd le az összes javítócsomagot (Windows Update). Egyeseknél ez megoldotta a problémát, ha az egyéb hibák már ki voltak zárva.
-
Charx
senior tag
Én is kitöltöttem a kérdőívet. Remélem lesz valami a mobil szolgáltatásból, szívesen tesztelnék

-
nucky30
tag
Üdv!
Friss Win 8.1 felhasználó vagyok, tegnap este telepítettem fel a gépemre. A következő problémába ütköztem : DigiNet100-as vagyok, közvetlenül a PC-hez van csatlakoztatva a kábel, nincs router. Mikor először csatlakozni szeretnék, hiba 651-et ír ki, és nem csatlakozik, viszont ha másodszor próbálom akkor már sikerül .... ez miért lehet ?
-
-
-
Dzsozi56
tag
Tisztelt Fórumozók!
A tegnap említett alacsony internetes letöltési sebességhez (500-as DigiNet mellett 30-40 Mbit/s) visszatérve volna még egy kérdésem. TeeJay 33551 hozzászólásában, lehetséges okként többek között megemlítette a nem megfelelő minőségű kábelezést. Nem tudom ilyen sebességhez milyen kábelt kell minimum beépíteni a szolgáltatónak, de laikusként a hozzám bekötött ág igencsak jelentéktelennek tűnik. Teljesen sima szürke, bármilyen, típusra utaló felirat nélküli kb. 4 mm átmérőjű huzal. Méretében, jellegében - színétől eltekintve - olyan, mint a telefonhoz behúzott fehér "kollégája". Hogy lehetne kideríteni, hogy megfelelő-e ehhez a netes csomaghoz. Ha hétvégén a 2. szerelő (megabites kártyájú laptoppal) mérése sem lesz jobb a reklamációmra előzően kijött szerelő által mértnél, célszerű-e erőltetni a madzag ellenőrzését. Egyáltalán elvárható-e, hogy a kiküldött ügyeletes meg tudja állapítani a bekötött kábel típusát, megfelelőségét.
Esetleg a kábel fotóját beküldve email-en reklamáljak még egyszer az üsz-on?Ezt azért kérdezem, mert már port átkötéssel is próbálkozott, állítólag a lépcsőházi bekötő pontnál is valamilyen tápegységet cserélt? Ennek ellenére az általam mért letöltési sebesség nem változott.
-
-
_BM_
senior tag
Urak!
Ha egy meglévő előfizut átváltok hűségidősre, akkor csökkentik a díjat?
A csomag maradna a régi. -
TeeJay
félisten
válasz
sacaboy
üzenetére
akkor beszélj egy szerelővel, maga mondta hogy minden lépcsőház közvetlenül a fejállomásra megy, amúgy egy panelban nagy cucc mindegyikből kihúzni 1-2 optikai szálat ugye?
sebaj hamarosan napközben garantált alá fog esni a feltöltés, tudok majd reklamálni és csinálnak egy fejlesztést max

-
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
elvagy tévedve 1 lépcsöházra jut 1 max 2 darab ont, azaz 2 szál a 32böl, nem 32 megy 7lépcsöházra az vicc is lenne , 2 tömbre megyrá a 32-es osztás . nem 1 tömbre, nem elöfizetö számit 1 szálnak, max ftth-nál de te ftttb-nél vagy nem ugyan az ott elöfiezetök megosztoznak 1 optikai szálon, nagyon max 2tön modnhjuk ha a 14böl 4-en maxos csomagot kérnek. de az ritka. ezért csak 1 van plusz 1 tartalék, de te ezt enm érted kár si magyarázni neked , jollvan 1hete azt irtad hoyg a 160 az jo ma már a 160 nem jo , döntésképtelen vagy , ennyi, oké hoyg kell a 200-217 és? persze garantált emg van majd jobb lesz, és ne magyarázd emg hoyg azért emntél a maxos csoamgra hanem azrát emntél hyog letezsteld, majd fejlödik a hálozat roszhelyen laksz csö költöz éa jobb lesz másnál megy nállad nem , biztos sok a torent huszár a háztömben ahol laksz csk te nem tudsz rolla -
TeeJay
félisten
válasz
poli27
üzenetére
szerelő elmondása szerint minden egyes lépcsőház a fejállomásra megy közvetlenül és ott meg már 10gigabit van tovább, gondolom felfelé is legalább 5lehet. jó nagy marhák lennének ha azt a 2,5/1,25gigabitet egy tömbre tolnák rá, de ha kicsit kalkulálsz láthatod hogy 32-es osztást alkalmaznak általában FTTH részen, nos itt egy lépcsőházra juthat kb. hasonló mennyiségű lakás tehát nagy hiba lenne osztott GPON-t adni egy tömbre (7lépcsőház)...
a másik dolog hogy bentről megnézték és állítólag a fejállomás sincs félig se terhelve csúcsidőben sem, az ONT ami meg nálunk volt úgyszintén félig sincs terhelve szerintük...
a te elméleted max FTTH területen állja meg a helyét na de hány FTTH-s usert láttunk akinek nincs meg a sebesség? szinte senkit mert 32-es osztással a 2,5/1,25giga bőségesen elég még évekig ilyen csomagok mellett is.
na mindegy, örüljetek hogy nálatok van rendes uplink nálam meg valami tré van örökké
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- nVidia tulajok OFF topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Spórolós topik
- Diablo Immortal
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk