- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
mghltm #22991 üzenetére
A miénk kb 3 éves lesz. 1 éves volt mikor megvettem, persze átvételnél kerültek ki kisebb rendellenességek. Zsanér ott is elég tropa volt, de kicserélte a dell-humansoft
Kb fél éve-éve egyik csajszi leejtette otthon, kicsit esett, csak egy kis repedés utal rá a műanyag panelen bal oldalt. 1ébként patent. Fedlapot zsanérral együtt kapott újat, festék nem kopott sehol, párszor mondtam már hogy az az utolsó értelmesen összerakott inspiron. Nem változott meg a véleményem. Szerelhetőségből is 5-ös. Kár hogy az utódoknál mindig el tudnak rontani valamit. Az 5010-5110 széria "stabilságát" egy 90k-s belépő packard bell körberöhögi
-
Chaser
legenda
válasz
mghltm #22975 üzenetére
Tegnap este még ez se panaszkodott
Érdekes mind2 gép 6 cellás akuval van, talán a processzor az eltérő csak. SP9400 vs SP9600. Mégis gyárilag az egyikhez 65-öst adtak, másikhoz 90-est.
Ezt lenovonál meg tudták oldani, mármint hogy a dokkolónak ne kelljen nagyobb töltő mint a gépnek. Érdekes mód hp-nál is nyávog kisebb töltőnél, legalábbis amiket eddig láttam. -
Chaser
legenda
válasz
mghltm #22942 üzenetére
Az, de attól bővíthető ha valaki ezen túllép..én nem fogok
Szerencsére a 4300-asban már ddr3 van.
rankesz: Annak aki mondja
ehatezeröt' ez is. P9600, felbontás ugyanaz, hdd ram ugyanaz, aku 100%-os. Usa bill de legalább backlit, asszem 4 hó gar van arra amit kiválasztottam.
-
rankesz
veterán
válasz
mghltm #22936 üzenetére
A telefonbeszélgetés alapján eléggé laikus az eladó, ezeket csak a helyszínen tudom megnézni. Természetesen HDSentinel és AIDA le lesz futtatva. Kapok hozzá még egy nem használt gyáári Dell tatyót is. Állítólag céges gép volt, annyi a hibája hogy a dokkoló miatt a hátulja kicsit megkopott
Remélem van még rá gari, és az NBD-s...
Köszi a jótanácsot
-
The DJ
addikt
válasz
mghltm #22624 üzenetére
A wifire, a lanra és az audiora azt mondja, hogy: "This device is unknown or unsupported. Please contact the manufacturer for possible updates."
A VGA az "current", a chipset meg "valid".
Sok új infót nem kaptam tőle.
MOD: Sajnos nem is ajánl fel újabb verziót egyikből sem.
-
vizimi
tag
válasz
mghltm #22541 üzenetére
Felénél alacsonyabb fényerőre van állítva. Azt, hogy van e fényerő érzékelője nem tudom.
Pontos típusa Vostro V131-3, de szerintem ennek mindegy milyen fény van mindig csinálja rendszertelenül. Szarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Kapcsolót amiről írtál nem találtam.
Ja és az újlenyomat olvasást sem tudom beizgatni. Telepítettem a driverét, de semmi. Nem tudom előcsalni.
Útállom már is mert előre látom mennyi bosszúságom lesz ezzel a géppel amíg megoldást találok. -
-
erdoke
titán
válasz
mghltm #22343 üzenetére
Kösz a tippet. Van egy 5 éves D600-am, abban még nem kellett cserélni.
Azt hiszem, felhívom a Supportot. Pénteken valahol össze tudok velük futni Bp. környékén, vagy holnap megejthetik a cserét Debrecenben...Elvileg ilyenünk van:
- NBD ProSupport For IT On-Site
- Next Business Day -
soldi3r
veterán
válasz
mghltm #22204 üzenetére
SzaboZE-vel beszéltem, ő monitort akar cserélni, mert mást nem enged nekik a dell
ennyire egyelőre nem akarok belemászni a dologba, majd ha lesz egy pár szabadnapom és lesz időm vele foglalkozni
bár jobb lenne minél előbb, mert már böngészés közben is hallom, hogy dolgozik a venti, jobb lenne még gyorsan, mielőtt valami leteszi a kanalat -
Naigen
aktív tag
válasz
mghltm #22175 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, tegnap kaptam vissza garis szervizből, igaz asus K52, de alapon 60 fok körött volt, a ventilátor 3100 alá nem ment. Játéknál 4600-4800rpm és 87 fok. Látszatra csak a venti lapát volt poros, de kitakarítottak mindent. Most 40-45 fok ugyanannyi nyitott ablakkal a böngészőben, a venti pedig 2300rpm.
-
oncsi
őstag
válasz
mghltm #21982 üzenetére
Köszi a választ.
Értelem szerűen (vagy legalábbis úgy próbáltam írni) hogy van az alaplapon már 1 GB 533-as RAM. E mellé vettem 1GB-ot ami 800-as de nem megy dual-ban. A kérdés az volt, hogy egyáltalán megy e ez a gép Dual módban? Érdemes e 533-as RAM okat keresnem hozzá vagy sosem fog Dual-ban menni. A Video az így is nagyon halovány, ráférne egy kis támogatás. (Csak irodai meló, de egy Aero felület már érezhetően lassít rajta. Mikor megvettem egy 533-as 1Gb-os modul volt benne és az gyorsabb volt. Sajnos nem néztem meg, hogy a Dual mód miatt, vagy csak a WIN volt kellően lebutitva. -
-
törölt tag
válasz
mghltm #21619 üzenetére
köszi a segíséget!
erre a cuccra azt mondta, hogy már telepítve van egy újabb verzió, de persze sehol nem találtam a start menüben, viszont a program files mappában ott volt "quickset64" néven. abban be lehet állítani a billentyűzetet úgy is, hogy sose kapcsolja le magát. -
SzaboZE
addikt
válasz
mghltm #21530 üzenetére
Az alaplapcserénél nem fogsz szerintem ilyen opciót látni, csak cpu vagy hűtő cserénél.
"Replacing the Heat Sink
NOTE: The original thermal grease can be reused if the original processor and heat sink are reinstalled together. If either the processor or the heat sink is replaced, use the thermal pad provided in the kit to ensure that thermal conductivity is achieved. " -
márNemKereső
tag
válasz
mghltm #21521 üzenetére
Köszi.
Magyarán a csütörtökön bejelentett hibára elég kicsi az esély, hogy legalább hétfőn reagáljanak.
Ennyit a "next business day"-ről... Ugyanis azóta senki sem jelentkezett, az meg elég necces, hogy ha hétfőn rámcsörög a szerelő, hogy itt áll az ajtóban, én meg esetleg a város másik végén vagyok épp.(nem izgat különösebben, de ha ezt tudom, akkor nem spórolok a buszjegyen, inkább elvittem volna SzaboZE-ékhez és nem idegeskedek azon, hogy háromszor kell hívni a supportot, hogy egyszer végre beszélni tudjak valakivel, meg ilyenek)
-
soldi3r
veterán
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz
mghltm #21282 üzenetére
1 éves lesz most a gép.. még van 2 évem... annyira nem zavaró, mert, ha lehajtom a kjelzőt és kikapcsol a led, aztán visszanyitom, már jó lesz...
de mindenképp elviszem...
kb fél éve volt nagyon zavaró, akkor még ez a lehajtom-felnyitom trükk sem volt mindig sikeres, ilyenkor ki kellett kapcsolnom a gépet és a bekapcsolás mellett 1 D billentyűt is nyomni kellett, ekkor kijelzőtesztet hajtott végre a gép... ez mindig segített, de persze nem végleges...
tervben van 1 külső 2.5TB-os winyó... ha meg lesz és át tudok tenni minden adatot, elviszem. még van 2 évem
-
premete
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
mghltm #20992 üzenetére
azért volt minőségi kurtítás a latitudenél is - már pl a sima E6400-as és a 6410-es között is látványos, fullfém helyett szálcsiszolt mintás műanyag, a kijelző sem egy világverő darab, lötyögősebb billentyűzet és nem tudom, hogy touchpad drivere vagy hardvere típushibás, de nálam eddig mindegyik E6410-en szar volt a touchpad, dokkolóról lehúzva hol akad jobbr abalra, majd amgához tér, dokkolón meg megy rendesen....pedig nem 1-2 fordult meg a kezem között, de ezt midnegyik eljátszotta
mondjuk érezni is lehet a meghibásodások számán, hogy volt egy enyhe váltás a gyártástechnológiában
Persze ez mindaddig, amíg ott van mögötte a support, nem probléma, de én pl jobban bírtam volna ha emgmaradnak annál a vonulatnál ami az XX00 szériás latitudenél volt.
-
staurolit
csendes tag
válasz
mghltm #20956 üzenetére
Köszi a javaslatot!
Bevallom, közben próbálgattam még ezt-azt (képtelen vagyok csak úgy feladni), és újraindítottam a Windows telepítést, ahol a számítógé javítás opción belül kattintgatva sikerült parancssort kapnom. Itt már hajlandó volt pendrive-ról telepíteni a BIOSt. Először lefuttattam az A0-ás verziót, majd azután az A01-et, és ismét az A02-t. Mivel pontosan ugyanazt a hibát tapasztaltam, (most már tudva, hogyan) szépen visszaraktam az A01-es verziót, amivel a gép szépen bootol. És biztosan nem fogok BIOSt frissíteni a következő verzió megjelenéséig. Azért írtam csak le ezt ilyen részletesen, hátha belefut ebbe a problémába más is.
-
márNemKereső
tag
válasz
mghltm #20821 üzenetére
6420: kevésnek találtam a 14"-es képernyőt.
Láttál már 6520-at? A hangerőszabályozó gombok a bal felső sarokban vannak, a billentyűzettől függetlenül. Amiről én beszélek, azok a numerikus keypad fölött, a "calc" gombbal egy sorban vannak. Olyan "feliratokkal", mint magnókon, egyéb audio eszközökön a play, rev, fwd gombok.
Vibráció: 80%, hogy a hűtő, de van némi esélye a vinyónak is (francé' kell egy notebookba 7200-as? Mérhető a sebességkülönbség, de nem érzékelhető).
Futottt már 100%-on mindkét mag (illetve négy, mert HT-s processzor) percekig, nyomta kifelé a forró levegőt, mégsem kezdett rezegni.NumLock: a lenovo pl. a képernyőn megjeleníti egy felvillanó üzenetben, ha váltok (ugyanígy a caps lock-ot is - de a képernyő alatt egy LED is jelzi)
Attól még hogy láthattam volna (neten rendeltem, annyira nem láthattam), még kapitális baklövésnek tartom a designer részéről.A touchpad érzékenysége állítható, de ez csak a nyomás erősségét változtatja. Hogy érintés nélkül is működni kezd, az valami egyéb gubanc. (fura, hogy csak a bal kezemre érzékeny ilyen szinten)
-
dellkereső
csendes tag
válasz
mghltm #20658 üzenetére
Köszi, akkor nem veszek előtelepített rendszert. Ez a barkácsolósdi nem az én világom, a magyar windows meg még annyira se.
Illetve: Dellék adnak valami olyan szoftvert a gépek mellé, ami a későbbiekben hiányozhat és nem lehet letölteni dell-től?
Régebben az Intel alaplapok mellé járt DVD író, lejátszó szoftver, valamilyen víruskergető - régen egy éves, később három hónapos licensszel -, amiket utólag nem lehetett letölteni. -
Hooper
őstag
válasz
mghltm #20625 üzenetére
Az nvidia panelt megtaláltam, ott be is állítottam szemre.
Kipipáltam h mindig az Nvidia beálltásait használja.. nem igazán világos ez a 2 VGAs megjelenítés.. milyen esetben használja az intelt? És ilyenkor más képbeállításokat alkalmaz?Az intelest külön nem találtam.. lehet nem tettem fel a control center drivert (>> nem volt driver CDm a telepítéshez, a dell oldaláról szedtem le a szükségesnek vélt drivereket
)
-=Libria=- köszönöm, ment pü
-
Pilgrimo
csendes tag
válasz
mghltm #20602 üzenetére
köszönöm válaszod, ezek alapján már kaphat létjogosultságot a "pici occó alkatrész kifelejtése"
a gép biosával kapcsolatos első gondolatom: egyszerű, mint a beton... de most tényleg, szerintem az egysejtűeknek találták ki, hogy ők is tudják kezelni..
gyakorlatilag semmit (de kb szó szerint vedd) nem lehet állitani benne a rendszeridőn kivül, nemhogy wlan meg társai...dell..
feltettem ezt a dell softwaret, de semmi újat nem tudott mondani, szerinte sincs wifi a gépemben..
igen, ebben teljesen igazad van, ha tehetem én is mindig kipróbálom amit veszek, de mivel ez egy oprendszer nélküli gép volt, ott helyben minimum megmosolyogtató lett volna, ha kicsapom a pultra a friss szerzeményt és nekiállok telepiteni
mit javasolsz, (a laptop.hu-nál vettem) ők ki fogják cserélni helyben a wifi modult, vagy ne is foglalkozzak vele, kérjek egy másik gépet a 3 nap jogán? (szivem szerint ezt tenném, bár ha belegondolok, nincs kedvem megint telepitgetni)
-
Muerte
addikt
válasz
mghltm #20533 üzenetére
Messzemenőleg a legjobb és legkorrektebb szervízű cég ez biztos!
Most nem azé' de nem két forintos gépem van és csak egy kábelt rendeltem hozzá,de biztos ami biztos alapon hoztak alaplapot,bill-t,crossfire kábelt és bele is tették volna szó nélkül.Az angol bill.-et ki is cserélték németre így sokkal jobb gépelni is ,külön megvan az"Í" úgyhogy tényleg le a kalappal.Egyedüli "negatívum" a supportnál minimálbéres fiatal csajok vannak akik pl.azt se tudták eszik-e vagy isszák azt h Alienware,de én tudtamAztán már a szervizes srác vágta a dolgokat.
-
válasz
mghltm #20516 üzenetére
Gyakorlatilag mióta notebookom van mindig csak 1 gépet szeretek használni (nem szeretem ha valami "itt" valami "ott" van). Minden nap beviszem a munkahelyre és vissza. Munkahelyen munkára (ez gyakorlatilag word csak), otthon meg minden másra (film, játék, internet).
A kis képernyőt nem szeretem, ezért lett 17,3. A gamer notebook kinézet nekem nagyon nem jön be, és munkahelyen is elég ciki lenne. Plusz bírnia is kellene a strapát.
Ezek után maradtak a workstation 17,3-asok. A hp8510p-m jól szolgált 3 évig úgyhogy úgy gondoltam maradt a business kategória.
A felszereltség azért lett ilyen fullos (ram és ssd), mert a rendelésben így jártam jobban (külön drágább lett volna).
Ennek a gépnek van most 4 év garija, addig elégnek kell lennie.
Vetélytárs csak a hp 8760w volt. De az drágábbra jött volna ki és a firepro változat jóval gyengébb volt (8560w szintje csak). Quadrot nem akartam.
-
EstiloL2
tag
válasz
mghltm #20479 üzenetére
Köszi a választ, de én a Dell honlapjáról szedtem le a bluetooth driverét, de az eszközkezelőben egy felkiáltójel van mellette, és ezt írja: A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
Már harmadszorra rakom fel a drivert, de nem akar működni
-
dellkereső
csendes tag
válasz
mghltm #20482 üzenetére
Memóriára az eladó sem tudott mit mondani. Szét meg csak nem szedethettem velük. :-)
(neten meg én sem találtam róla semmit :-( )
Épp az a gondom, hogy ha 2x2 van benne, akkor az online rendelés kilőve, mert én 8G-t szeretnék és nem ragaszkodom hozzá, hogy a komplett gép mellé még pluszban vegyek 8G memóriát is. -
superecneB
őstag
válasz
mghltm #20471 üzenetére
Nekem a default wines illesztő programmal megy a csikló, a touchpad is viszont a görgetése nem. Itthon nem zavar mert egérrel tolom, de ha majd szorgalmi időszakban bemegyek az egyetemre sokkal kényelmesebb lenne.
Érdekes, hogy a 32bites driver majdnem végig megy, és csak a végén írja hogy neki ez most nem jó. Azt hittem, lefele kompatibilis a rendszer. Illetve nem értem hogy ha 8GB-vel is lehetett anno rendelni a DELL-től, akkor ott hogy oldották meg ezt a problémát...
-
Konflikt
addikt
válasz
mghltm #20164 üzenetére
koszi a tippeket
optimus: olvastam rola idokozben en is. sajnos ez szoba sem johet, mert a dell support nemis emliti, a downloads-nal sincs ott. ezzel kellett volna megoldaniuk.
sajnos biosban (ami a legujabb) nincs erre utalo semmi fele beallitas.jol sejtetted, ceges noti, ezert az xp, szinten ~fel eves
win7 talan ugy johet szoba, ha egyszer egy masik sata-s hdd-re felrakom. sajnos az a fo problema, hogy nem latszik xp alatt az eszkozkezeloben semmi, ami a cpu-ba integralt gpu-ra utalna.
azaz eros a gyanum, hogy a dell csak egyszeruen letiltotta, mert ha ott az NVS akkor minek. ami vegulis jo erv lehete, de pl. akksi szempontokbol nagyon jo lenne. vagy ha 3 monitort akarnek hasznalni (1 laptop+2 kulso) szinten jo lenne, mert az nvs max 2 monitort kepes egyidoben kezelni: ha mondjuk 2 kulso is ra van dugva, akkor megjeleniti az osszes lehetoseget: 1 belso+1 kulos, 2kulos, stb, de egyszerre csak max 2. ha engedelyezni lehetne az integralt grafikus vezerlot, akkor mondjuk az kezelhetne 1 megjelenitot, maris megvan a 3. mondjuk ez plusz egy lepest a switch-tol, itt egyidoben kene az nvidia NVS-nek, es az intel GMA-nak mukodni.
sajnos mas topicokban sem jutottunk semmire
amugy neked is NVS 3100M van a notidban?
esetleg megnezned, h a biosban van nalad barmi fele GPU beallitas? nalam most A09 van. koszi. -
b1sti
senior tag
válasz
mghltm #20116 üzenetére
Az L2 cache az mennyire számít?? Sajna nem értek ezen részéhez, viszont a dell honlapjáról letöltött könyvben ez szerepel a CPU specifications-nál:
Processor
Processor type: Intel® Core™ 2 Duo
L1 cache: 32 KB per instruction, 32 KB data cache per core
L2 cache: 2 MB or 4 MB per core depending on model
External bus frequency: 667 MHz and 800 MHz -
breal11
tag
válasz
mghltm #20058 üzenetére
Csak 50 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod: 19997-es hozzászólás
Direkt link: itt találsz a Te típusodhoz is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest