- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #45314 üzenetére
Az Intel 2230-nem tudja az 5Ghz-et. Én is vettem usb-s mini Wifi-t, de a beépített szerintem erősebb és stabilabb.
Ahhoz, hogy az usb-s adaptert használni tudjam, tiltani kell a beépített Wifit és azzal együtt a BT is eltűnik, ezért ugyanott lennék, mint most. Bluetooth-t külön nem lehet engedélyezni a gépben (Dell 15r 5521). -
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #45312 üzenetére
Köszi. Kértem a szervizest, hogy másikat tegyen bele, de sajnos csak azonos típust tudott hivatalosan rendelni. Felajánlotta, hogy privátban tudja másfajtára cserélni, de csak olyan volt neki, amin nem volt Bluetooth. Azzal ugyanott lettem volna, mint most. Mivel azt mondta, hogy a csere után tesztelte és jó lett, bíztam benne. Gondoltam, ha mégsem jó, akkor majd egy driver frissítéssel megoldja az Intel, mert nagyon sokan panaszkodtak a hivatalos fórumon, de az lett az eredménye, hogy az Intel lezárta azokat a fórumokat.
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #45308 üzenetére
Szia, most hogy így előjött ez a téma, szeretném megkérdezni, hogy a 2230-al kapcsolatban azóta nem történt véletlenül valami változás, megoldás, beállítás, amivel normálisan működne a Wifi és a BT is? Biztos azóta találkoztál pár ilyen eszközzel.
Elég sok driver jött ki hozzá, de ugyanolyan.
Nem nagyon foglalkoztam vele azóta, még elküldtem a pesti szervizbe is, cserélték újra a kártyát, de csak ugyanolyan típusra lehetett, aztán hittem a szerelőnek, hogy az majd jó lesz, mert tesztelte és nála jól működött. Nálam már nem, csak ha a Bluetooth-t teljesen letiltom, akkor működik jól a Wifi. Jó lenne, ha nem kellene másik BT eszközt használnom, ha már van beépített is. -
-
Wyll
őstag
válasz
SzaboZE #45174 üzenetére
És ha azt mondod, hogy a tapasztalat beszél belőled, mi ilyenkor a megoldás?
Habár nálam nagyobb baj lehet, mert valószínűleg nem is az akkuval van gond, hanem az alaplappal, hiszen el sem indul a gép...
De te azt mondod, hogyha elindul, akkor is így villog akku para esetén?!
-
mghltm
addikt
válasz
SzaboZE #44943 üzenetére
felismer mindent ( akkunal plugged in, not charging ), boot-olasnal sem jelez, hogy nem tetszik neki az akku / tolto. e6400-ba csatlakoztatva ugyanezeket nincs gond a toltessel. amit ma vettem eszre, az e6510-nel a tapcsati egeszen a vazig bemegy, az e6400-nal 2-3mm-nel nem megy kozelebb.
-
believi
csendes tag
válasz
SzaboZE #44855 üzenetére
Amit itt VGA-nak írsz, olyan van a netbookon, de csavarok nélkül. Akkor gondolom, a vezeték egyik végén VGA végződésnek kell lenni, ez megy a netbookba, a másik végén pedig hdmi-nek, ami a tévébe megy. Elnézést, 52 éves nő vagyok, és csak így tudom megfogalmazni a dolgokat, szakszerűbben nem
Egyébként a netbookon talán mégsem láttam hdmi-kimenetet, ahogy most jobban megnéztem, az usb rajta. Abból kettő is van. Azt hiszem, segítettél, nagyon szépen köszönöm! Lényeg, hogy úgy néz ki, hogy össze lehet kötni a kettőt, ami a nagy cél volna, és élvezhetem végre az online filmnézést kedvem szerint. Köszönöm még egyszer
-
NeAndrew
csendes tag
válasz
SzaboZE #44795 üzenetére
Győrben. Sima konzumer úgyhogy nincs helyszíni. Először csak az egyik hangszóró ment tönkre aztán később jött a jack. Nem hinném hogy összefügg a kettő. Próbáltam linux alatt is ott sem volt jó úgyhogy elég biztos vagyok benne nem szoftveres probléma.
Az mennyire probléma hogyha háttértár nélkül küldöm nekik a gépet?
Üdv,
András -
geza844
aktív tag
válasz
SzaboZE #44820 üzenetére
Megy, csak nem szeretek vele foglalkozni, mert sok időmet veszi el... 4 gépet kell karbantartanom, és nem rendszergazdaként dolgozom. Nem létezik E5440-hez gyári recovery DVD? Bár azt hiszem csinálni lehet Dell szoftverrel... lehet az is lesz, csak egyszer kell tutin megcsinálni minden gépet hozzá.
-
oncsi
őstag
válasz
SzaboZE #44598 üzenetére
Sajnos azokkal nem megy. Kell neki a régi szabványos RS232. Épp ezért lett véve a D630.
Próbáltam már mindenféle átalakítót, de eggyikkel sem ment a diagnosztikai gép, amit erröl írányitok.SzaboZE na. Pont ezt mondom. A 6420 dokkolójával megy. De nehezen ismeri fel. Viszont ha felismerte, akkor egész nap jó. (Mercedes Kamion Diagnosztika)
-
kavarc
aktív tag
válasz
SzaboZE #44604 üzenetére
Felhívtam a Dell-t, hogy hova vigyem. Azt mondták X helyre vigyem ők a tuti. Ezt a Dell mondta, nem én találtam ki. Elég fura lenne, ha a pont a Dell nem saját szervizét ajánlaná garanciális javításra.
Abba pedig már nem látok bele és nem is akarok, ha nem csak egy wifi modult kell cserélni, akkor miért passzolják át a forgalmazó saját szervizébe (=központi szervíz). -
kavarc
aktív tag
válasz
SzaboZE #44600 üzenetére
Szia!
A szervízbe vittem.
A hosszú hibalista "miatt" bekérték a központi szervízbe, másnap már ott volt.
Elég pofátlan a szervíz hozzáállása, hogy ennyi meg annyi nap, vagy munkanap alatt készen van, itt a fórumban is napokat max 1 hetet írnak, de ha gáz van, akkor ezt már hivatalosan nem vállalják.
A láma ügyfél meg vagy lenyeli, vagy elküldik a fenébe, ami szintén elég gusztustalan.
Az, hogy egy ilyen cég, de legalábbis a szerződött szervize 1 hónap alatt nem tud megjavítani valamit, az meg vicc kategória; még akkor is, ha consumer kategória. Ha meg ennyire letojják az otthoni ügyfelet, akkor meg lehetne acer árban, vagy azalatt adni a készülékeket, mert így "ez a felár" zéró tartalmat ér.
Nos ezért merült fel bennem a csere vagy visszafizetés gondolata. Persze nehogy azt hidd, hogy türelmetlen vagyok... csak azért mégis megfordult a fejemben, hogy ennyi idő alatt mennyi mindent meg lehet(ne) csinálni, ha akarják. A láma ügyfél felé nemhogy egy elnézéskérés, hanem egy statusupdate sem fért bele.
Elég szomorú. -
oncsi
őstag
válasz
SzaboZE #44595 üzenetére
"Majd ha videkártya hibás lesz "
Már volt mindkettő. Kaptak szűz új alaplapot, amin már állitólag nem jelentkezik a VGA hiba. (PH-s kollega cserélte)
Zsanérból van itthon vagy 4db. Azt is cserélni kellett már, így tartalékolok.
A6420-on volt kijelző csere, mert én a jobbik kijelzővel vettem (+10e) itt az aprón, de még 1 év NBD garival.
A 6420 y-n kábellel jár, de ugy sem mindegyik wincsit kezeli. D630 meg símán egy madzaggal.
A 6430-nak van szabványos soros portja? Mert ez is követelmény -
Laci.M
senior tag
válasz
SzaboZE #44414 üzenetére
Eddig nagyon tetszik, egy 13"-os i3-2350 procis 8giga memóriás Lenovo Ideapad Z380ról váltottam, az sem volt rossz gép, de itt azért az i5-nek az erőtöbblete érződik rendesen, na meg az anyaghasználat is más azért!
Csak azt nem tudom, hogy mennyire reális az ár, szerelem volt első látásra, muszáj voltam megvenni!
Itt lehet állítani az energiagazdálkodást, hogytakarékos vagy turbo mód? Amit találtam programot a Dellnél 5430-ra nem volt kompatibilis. Illetve nekem is töltésvezérlő kellene, hogy minél tovább kihúzzam még ezzel az akksival.
-
Praetorianus
aktív tag
-
thomasvold
őstag
-
Pickit3
aktív tag
válasz
SzaboZE #44362 üzenetére
Ez megnyugtató
Az aksira nincs panaszom, tegnap 3órát folyamatosan nyomkodtam úgy 1/3 fényerővel, de csak 36%-ra merült és ha jól tudom kisebb fajta aksi van benne. A zsanér egy picit kotyog, egy-két karc/kopás, de szerintem ennyit megér. A hűtésével szokott gond lenni? Mert nekem már közép terheléssel már 70fokos.
Mondjuk osztálytársam 1éves asus laposa játék közben 90fokig felmegy, onnantól kékhalál, mellesleg nem poros. -
bruce20
csendes tag
válasz
SzaboZE #43678 üzenetére
Mozgatásra nem változik, viszont ha meglapogattam a fedlap alját, akkor helyreállt a fényerő, és eltűnt a szürkeség lekapcsolt kijelzőnél.
Most kivettem a kijelzőt, levettem a kábelt, visszadugtam, rögzítettem, és úgy néz ki, rendbe jött - remélem nem kiabálom elHa visszatér a hiba, gyanakodhatok a kábelre?
-
-
válasz
SzaboZE #43595 üzenetére
Uhhh... ez most így fájt
.
Pixelhiba (kb. 3-4) -> Kijelző csere.
100%-os CPU használat jelzése (hibás szenzor)/melegedés/használhatatlanúl lassú rendszer -> Utólag kiderült - Gap pad hiánya -> Alaplap csere.Hogy miért? Mert NBD garanciában így cserélik, ergo kiszűrik a legkisebb maradandó hiba lehetőségét is. Esetemben egy hibás, vagy túlmelegedett alaplap és hibás kijelző későbbi továbbb hibásodását.
-
-
Giovanny
őstag
-
AstraCDX
senior tag
válasz
SzaboZE #43437 üzenetére
Igen !
Megkaptam a választ tiborandras -tól .
Köszönöm neki ismét !
A te válaszodra már semmi szükség nem volt !
"Mi kell még, kapcsolási rajz ?" Emlékeim szerint ehhez itt nem kértem kapcsolási rajzot .
De ha te annyira tele vagy kapcsolási rajzzal, ehhez dobj egyet nagy tudású kötözködő ; Enermax MODU82+ EMD525AWT tápegység .
Akkor neked is lenne mit köszönnöm .
Üdv.
Astra
-
dave0825
őstag
válasz
SzaboZE #43317 üzenetére
Sikerült minden, tudok windows-t telepíteni, nem 2 gépre tettem már föl, és annyira kezdő sem vagyok.
Csak nem tudtam, hogy melyik partíción mi van, amit érdemes lenne meghagyni (Ubuntu alatt nem találtam őket, nem ismerem a rendszert; windows meg a rendszeren kívül 1 partíciót ismert föl).
-
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #43026 üzenetére
N-es módban, 5 Ghz-en, sajnos sehol sincs AC router, ahol használnám, se a kocsmában, se otthon (ott nem is érdekes, mert a dokkolóban van lan), se útközben a mobilnet modememen. A cégnél van vagy 50 wifi router és AP, egyik se AC-s.
Este kipróbáltam a Pepében, ott csak "G"-s router van, azzal is dupla sebességet tud a 6300-as kártya.
Még a 7260-as bluetoothjához: van 3 bluetooth egerem, egy Dell, egy Logitech és egy noname mini, egyiket sem tudom 5 percnél tovább használni, mert bontja a kapcsolatotot. A régebbi, broadcom bt kártyákkal csak pár naponta dobta el a kapcsolatot, ez is nagy "előrelépés". Jó hogy van fejlődés, de azért siralmas, hogy az 5 éves wlan kártyák dupla sebességet tudnak, mint a legfrissebbek, és bluetoothban is stabilabbak. -
j.la
tag
válasz
SzaboZE #42747 üzenetére
Próbáltam megfelelő avatart választani
Szóval a külső monitoron sincs kép, ugyanaz a villódzás megy ott is. A bios kép is ilyen. Olyan max 30-ig még bele is mennék a javíttatásba, de többért, akkor inkább újat vennék vagy egy jó minőségű használtat.
Amúgy mi ez a cylon.exe dolog?
-
beleszólok
senior tag
válasz
SzaboZE #42426 üzenetére
Én is így tudtam, sőt... eredetileg úgy emlékeztem, hogy ez nem is szabályozható, mert a ventilátor magát kapcsolgatja, de ez valószínűleg nem igaz.
Viszont így sem tiszta, mert miközben "Balanced"-re volt állítva a power plan, volt, hogy 52 foknál kapcsolt be, volt, hogy 59-nél. (hacsak nem néztem el valamit, de majd előszedem a logot, csak írni kell rá egy programocskát, ami feldolgozza) -
red13
tag
válasz
SzaboZE #42425 üzenetére
És honnan tudnék korábbi bios-t leszedni? Nekem a legújabb van fent, dell oldalán meg más nincs fent.
Igazából az itt a gond, hogy miután paszta és gap pad csere történt, hangosabb és melegebb lett a gép. Soha nem pörgött így a venti netezés vagy filmnézés közben. Mondjuk biost se sűrűn frissítettem még a 3 év alatt. -
kellcucc
aktív tag
válasz
SzaboZE #42316 üzenetére
Köszi a segítséget! "Megnyugodtam", hogy akármit csinálok nem lesz jobb
De érdekes, hogy hangszórón meg nincs ilyen probléma, pedig ugyanúgy, ugyanazt az integrált részt használja, ezért gondoltam, hogy tudok rajta javítani. Ilyet még nem hallottam, hogy ugyanaz a port ilyet művel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest