Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
válasz
soldi3r #44741 üzenetére
A 35W az nem a fogyasztása, hanem a TDP besorolása. A melegedés a tápfeszültség, és a működési frekvencia arányossága. azonos tápon, de magasabb frekin minden proci jobban melegszik. ráadásul technológiai okok (korlátok) miatt nem lineárisan. A 9300 tökéletesen megy benne, A 9500 meg túlmelegszik.
A T7200 is 35 (na jó 34W-os) de fele hőt termel, és sokkal lassabb. (az volt az eredetije azt hiszem) -
rgeorge
addikt
válasz
soldi3r #44619 üzenetére
Érdekes, én egyaránt telepítettem E5530-at és E5440-et is, azaz pár napig "használtam" mindkettőt. Az E5440-től nem voltam elájulva, kicsit az olcsósítás jutott eszembe. Annál fordult elő, hogy becsukva használva az intel matrica felolvadt és a ragasztó átkerült a kijelzőre.
-
mghltm
addikt
válasz
soldi3r #44563 üzenetére
"hagyomanyosbol" 3 vagy 6 cellas van + 3 cellas optika helyere vagy 9 cellas slice
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r #44354 üzenetére
jaja, es valami "A" betüs chipes kell legyen mert az a jobb, nekem AKE ( NECXG BC628) van , WIN alá mindenképp kell driver , kérjed vásárláskor a CD-t különben keresgélhetsz ( alfáéknál adták kérés nélkül , még csodálkoztam is , hogy minek aztán kiderült , hogy kell az...) , Linux alatt meg csak simán müxik nem kérdez semmit csak teszi a dolgát.
uff stewe
-
-
válasz
soldi3r #44254 üzenetére
..ugye az az "Internal HDD"? akkor csak azt hagyom meg. A fene essen bele, én ThinkPad-os vagyok, egyik ismerősöm vette tegnap Alfáéknál és kifog rajtam.
A gyári HDD az ODD helyén van, viszont azt észrevettem, h a szentinel szerint az SSD 50°C-on mozog míg az én T430s-emben az ADATA 30-32, a legforróbb napján sem ért el 45°C-t. .........Nem értem.
Most egy párszor restartoltattam, úgy fest, jó lesz.
Köszönöm a segítséged!!! -
mghltm
addikt
-
nlq
aktív tag
-
p.lac
tag
válasz
soldi3r #43787 üzenetére
Szia!
Bios: A01-es volt rajta, azzal ment kezdetben, de aztán nem működött (nem tudom a váltás okát/idejét, feleségem használja), ezután bios reset ("load default"), de nem működött többszöri újraindítás és próba után sem. Windows alól sem és Linux alól sem, sőt, kikapcsolt gépnél sem (rádugtam a töltőt és láttam, hogy tölt).
Most az általam talált legújabb A07-es bios van fent, de a hiba megmaradt (ez a hiba van Birsmannál is).
p.lac
-
kissthom
csendes tag
válasz
soldi3r #43742 üzenetére
Köszi a linket és segítséget (még akkor is, ha egy ilyen szükségtelen lekezeléssel érkezett). Valóban egy jó alternatíva a gép, amit linkeltél..elgondolkodtató, csak nem értem, hogy ha új, akkor miért ilyen relatív olcsó (azon kívül, hogy garancia már nem szól 3 évre), és mennyire megbízható az ilyen.
Én csak a dell forgalmazói között néztem szét, azért nem találtam ilyen áron. -
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #43742 üzenetére
Már ne is haragudj de eddig nem erről beszéltél. Írod, hogy máshol van ezért 6-os széria. Kolléga megkérdi hol, te meg rávágod, hogy Magyarországon nem tudsz ebben segíteni.
Most belinkeled az aprót? Össze-vissza beszélsz, látom reggel van még. Most vagy akarsz segíteni vagy nem, nem az, hogy van gép, de nem segítek aztán meg durcázva bedobom, hogy nesze itt a gép hogy nem láttad.
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r #43614 üzenetére
Nem próbáltam alulfeszelni, ritkán látom a gépet, de akkor panasz van rá, nem tudni, hogy valami hardveres gond van, vagy a hangszerkesztéshez, videóvágáshoz használt nem túl tiszta programok okoznak néha kékhalált. Vagy a külső hangkártya.
Min. egy ssd kéne bele, mert lassú a munkakörre, de nincs rá della. -
-
oncsi
őstag
válasz
soldi3r #43360 üzenetére
2 D630-at használunk, T9300-as procival, új 2 hütő csöves hűtéssel, (amit itt egy topiktárs épített be, mikoris az nv135 behalt, és kapott új alaplapot.) SSD-vel 4GB rammal, 1440-es kijelzővel, Ubuntuval. Semmi sebesség hátránya nincs. Vagyis csak az USB 3 hiányzik, na meg a világítós billentyű ami a 6320 (amitt színtén itt vettem a topikban és tökéletes azóta is) ban nagyon megszerettem.
Az aksijaik eredetiek, és 2 órát még most is tudnak (6 vagy 7 évesek)
Az egyik ujlenyomat olvasós, és még XP-vel lett feltéve rá a saját lenyomataim. Viszont nincs már xp-m meg kb 1-2 éve kérdeztem itt is, hogy miként lehet ezt kivenni belőle. Biosba be tudok lépni, de nem fogadja el a jelszót amivel törölhetném. Erre van valami megoldás azóta? -
somasz
addikt
válasz
soldi3r #43344 üzenetére
Én sem szoktam feltételezni semmit. Rengetegszer van ez, hogy úgy kerül vissza a cégtől lízingből, hogy le se szarják, tudod-e állítgatni a biost.
Sőt, ismerős kért meg a múltkor, hogy a munkahelyén használt gépét frissítsem fel ssd-vel, rammal, mert nem képesek rendes gépeket biztosítani. Ellenben minden le van kódolva, védve, csak a rendszergazda telepíthet nyomtatót, stb. Elege lett és most már van egy tök gyors régi inspironja. (továbbra is hihetetlen, mennyit képes gyorsítani egy ssd egy ilyen öreg gépen)
-
SAIKON
tag
válasz
soldi3r #43298 üzenetére
3-4 darabot letöltöttem az univerzális tool-okból, de egyik sem használható. Windows alól próbálom, de van amelyik "can not indentify the BIOS" szöveget hallat (UBB toolkit 2), winplash 64 bit: "The input file can not be found, pedig csak backup-ot akarok, ahhoz gondolom nem kell input file
Valaki mentett már BIOS-t Dell gépről? -
Giovanny
őstag
válasz
soldi3r #43143 üzenetére
Szia,a kijelző nem is kérdéses (AU Optronics B140HAN) ,sokkal jobb mint T430s.De a billentyűzet ....gépelés közben is behorpad,borzasztó.A bill.kicseréltem magyarra,és a bill.körül lévő műanyag keret a jobb oldalon már nem illeszkedik rendesen..Vettem hozzá 1Tb HDD-t is (7mm) és most azon gondolkodok hogy a keret jó lesz-e hozzá egyáltalán?Pár óra ismerkedés után talán ennyi,de majd írok,sok-sok TP után ez az első Dell
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged